0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

little_rabbit , а бях на преглед само на 9-ти ден от цикъла и единственото което доктора каза че имам пефектна лигавица и този месец е подходящ. Каза да продължа естрофема и след 3 дни да започна утрогестана. Нямах фолукул и не съм пускала никакви хормони. Възможно ли е да е забравил да ми каже за прегнил?

След като нямаш фоликул, а лигавицата я правите с естрофем, за какво да ти слага прегнил? Прегнилът е за пукане на фоликул, какъвто при теб няма  :D
При теб имитирате овулация с лекарства.
Споко, всичко ще е наред  :D
little_rabbit , а занеш ли по кое време се обаждат ембриолозите , за да кажат как вървят нещата ? Днес още не са ми се обадили и изобщо не знам дали има оплождане.! :ask:
Здравейте, момичета! Вчера ми направиха биопсия и говорихме с д-р Персенска как ще процедираме, иска да направим инвитро по дълъг протокол. Моля, ако някой от вас е правил да ми обясни, като се сложи тази блокираща инжекция след колко време идва цикъла и кога започва стимулацията? Благодаря предварително!
marchiana, блокиращата инжекция се слага около 20-ти ден на цикъла, стимулацията започва от втори или трети ден на следващия цикъл
Благодаря за бързия отговор! Имам два опита инвитро на къс протокол и сега съм малко объркана.
Ili-mili,всеки път по-различно време се обаждат ембриолозите...ще се обадят спокойно....успех
*

    twiti2

  • *
  • 6
  • "Ако искам да видя пеперуди, ще трябва да изтърпя
Здравейте момичета, ето че дойде и моят ред да се включа при вас. Аз съм на 37г., от Варна, до сега съм правила три инсеминации във  Варна и един опит за ин витро. Пиша опит защото след стимулация по къс протокол имах девет фоликула, но нито една яйцеклетка.Последва фонда и сега съм по дълга процедура при др. Стаменов. Въпросът ми към вас е за тези, които не сме от София, къде може да отседнем докато се прави трансфера?Колко време приблизително е този престой?Когато сме по фонд, какво е възможно да поискат да си заплатя? Стискам палци на всички, които очакват двете чертички, а на останалите желая късмет и надежда  :crossfingers:  :wink:
Здравейте, момичета! Излезе резултата от моята биопсия, за съжаление е лош, д-р Персенска ми писа че трябва да отида на 9-10 ден от следващия цикъл за лекарство. Какво е това лекарство и колко струва, и след това предполагам ще ми правят контролна биопсия, за нея след колко време трябва да отида? Ядосвам се вече, няма нещо което да направя и да е в норма, бях се настроила да започна нов опит през ноември, дано се оправят нещата с биопсиите. :(
Здравейте, момичета! Излезе резултата от моята биопсия, за съжаление е лош, д-р Персенска ми писа че трябва да отида на 9-10 ден от следващия цикъл за лекарство. Какво е това лекарство и колко струва, и след това предполагам ще ми правят контролна биопсия, за нея след колко време трябва да отида? Ядосвам се вече, няма нещо което да направя и да е в норма, бях се настроила да започна нов опит през ноември, дано се оправят нещата с биопсиите. :(

Различни лекарства са. Има едно, което струва 50 лв., друго, което е с двукратно взимане на кръв и е общо 250 лв. Може да има и трето, четвърто, за които аз да не знам.
*
Marchiana, много добре разбирам нетърпението ти да стартираш опита, но по-добре е да се отстранят всички препятствия, отколкото да правиш опити, обречени предварително на неуспех. Въоръжи се с търпение е спокойствие. Пожелавам ти бързо да отстраните проблемите и скоро да се похвалиш с положителен резултат.


Mgstra, така е мила, не бързам, но се чувствам едно объркано, все нещо не е в ред. Ще отида за лекарството и дано след него да се оправят нещата. Проблема е, че аз се самофинансирам и искам да си закупя лекарствата от Турция, и тия забавяния ме объркват, все пак не са никак малко парите за тях и се чудя дали да ги купувам сега или по-нататък. Ще се консултирам с д-р Персенска затова. Приятна неделя на всички!
*
Да, спокойно можеш да се консултираш с д-р Персенска, с какво мисли да те стимулира и да знаеш какво да си купиш. После си ги съхраняваш в хладилника и чакаш да дойде момента за ползването им.


*
marchiana, има тема за биопсиите, в нея са обсъждани различните варианти, може да си я изчела вече, ако не - ето я: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37238.0 ,
втората част http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49764.msg1062617#msg1062617

Слагаха ми така наречената помпа (при мен цената на това лекарство беше 20лв., но има различни варианти)  и РВМС преди трансфер (250 лв.).
« Последна редакция: Септември 21, 2014, 13:10:36 pm от marsi »

*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Здравейте, момичета!
Аз търпеливо си чакам още 2-3 месеца заповедта...Д-р Персенска ми препоръча генетични, биопсия преди опита, ТСХ, ФТ4, ТАТ, МАТ и пролактин дотогава. Пуснахме кариотипа, сега чакаме резултатите. Сега ще ида и на ендокринолог, за да ми пусне каквото може.
Гледам, че не ми е писала ФТ3.., но все пак да взема да си го пусна и него? Какво ще кажете?

И друго...Пускала съм всички неща, които са ми изисквали още в Пловдив и съм положителна на IgG за токсоплазмоза, рубеола и цитомегаловирус. Т.е прекарала съм ги и имам имунитет. Чела съм обаче в стари теми, че изследването за листериоза също е важно за успешен опит..Имаше едно момиче във форума преди години, което имаше няколко неуспешни опита и излязла положителна на листериоза и това било проблема...Но сега не мога да намеря в архива публикацията.

Важна ли е наистина? Четох за нея - какво не трябва да се яде и т.н., а помня, че като много малка дядо ми беше овчар и постоянно ходех с него на полето. Като доеше овцете пиех млякото направо топло. Умът ми не го побира как са позволявали, но такова е било времето. А сега чета, че в никакъв случай не трябва да се консумира не преварено мляко. Чета и симптомите, а аз от мъничка съм с хронично проблемно гърло и сливици с налепи....Температура от налепите и т.н.
И така и така ще ме боцкат - да го пусна ли и листериозата? То е вид вирусологично, нали? И го има във всяка лаборатория?


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Марси, благодаря ти! :hug2:
Чела съм ги и преди, сега като ми ги пусна пак ги прочетох, но така и не разбрах колко е важно и изобщо важно ли е това изследване и до колко има отношение за зачеване и имплантация...
Ако не е толкова важно пък да не се вманиачавам...


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
Листериозата има отношение към спонтанните аборти, струва 16 лева в Центъра по заразни и паразитни болести, там можеш да пуснеш и токсплазмоза, и хламидии.  Сумите са същите на показател, и е най-сигурното място за мен.
По слънчевата страна на улицата
здарвейте , на 05.09 направихме биопсия при д-р Стаменов днес изпрати коментар смс "биопсията показа проблема запишете час на 10-ти ден за лекарство и след което повторна биопсия "
1.какво имат в предвит 10-ти ден ?
2. не опомена в смс-а какъв е проблема
Общо взето сме объркани и леко уплашени , серизен ли е проблема в какво се състои и т.н.

П.С. имам 4 бременности 1-ва "кухо яйце и 3 извънматочни в следствие отстранени траби и едно неуспешно инвитро в друга клиника
*
10 ден е 10 ден от менструалния цикъл. Проблемът не знам какъв може да е, но вероятно имплантационен, но щом е открит, вече е първа стъпка към отстраняването му/лечението му. Не се притеснявай толкова за нещо такова, минала си през толкова  по-тежки моменти ...
По слънчевата страна на улицата
Здравейте момичета :hello: За първи път се осмелявам да пиша тук, но имам много неизяснени неща, които съм сигурна, че вие може да ми обясните. След цяла година чакане и много изследвания (бях пациентка на др. Даскалов), най-после дойде и моят ред за преглед в клиника "Надежда" - при др. Персенска.
Общо взето не бях очарована от прегледа - сякаш беше много набързо и претупан и нищо, ама нищо не разбрах. Дали от пътя, дали от умората и притеснението, не ми станаха ясни много неща.
Прегледът мина по следния начин: Докторката ни разгледа досега направените изследвания, прегледа ме и каза, че абсолютно всичко изглежда нормално, но щом бебето не става ще се наложи инвитро  8O.
Аз изобщо не бях подготвена да чуя това. Направо останах като гръмната. Тя ми каза, че ако държа може да пробваме с 1-2 инсеминации, ама инвитрото било по-добрия вариант. Така щяло да се види дали сперматозоидите оплождат яйцеклетката или нещо такова ми обясни.
Така и не попитах за цени, как стоят нещата. Колко струват инсеминациите, а инвитрото? Моля вие да ми отговорите, защото така се шашнах при докторката, че изгубих ума и дума.
Тя ми написа няколко хормона да си пусна и ми каза след като ми дойде цикъла около 10-ти ден да отивам на преглед. Какво ще прави така и не разбрах - мисля, че фоликулометрия.
Чувствам се толкова отчаяна.... Нали има някакви фондове, някакви 4 инсеминации преди инвитрото и още куп други изследвания и документи. Бихте ли ми обяснили за тях?
Мисля, че много залагах на тази среща, а сега се разочаровах и ...... не знам какво да правя.
Благодаря ви предварително!
Лек и успешан ден