0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета и аз имам въпрос относно "лепилото". Д-р Персенска каза да дам кръв в деня на овулацията и 2 дни по-късно. Но вторият ден се пада неделя, тогава дали работят имунолозите? Освен това каза да й се обадя преди да дам кръв, но трябва ли да си запазвам час?

Работят. В неделя е на смяна най-сладката им сестра, тя ще те боде.

Много късмет!
Момичета др. Персенска ми каза пред и да отида пли нея следва щия път да си пусна определени хормони но забравих да я попита м в клкниката ли трябва да ги направя. Вие какво ще ме посъветва те?



Здравейте момичета:) Искам да ви питам, тъй като ми е за първи път. На 27.09 ми поставиха блокираща инжекция, след това д-р Стаменов ми поиска да пусна МАТ, ТАТ, ТСХ и Пролактин. Днес ги направих, но ме притесняват резултатите ТСХ- 2.49 (при реф.ст. 0.270- 4.20) и Пролактин- 799.9 (при реф.ст. 86.00- 496.0). Възможно ли е да се влияят от инжекцията. Благодаря ви, предварително!
*
maria_d, според мен за три дни не е възможно да повлияе инжекцията.
Защо не ги пусна по-рано?
ТАТ и МАТ как са?
Имала ли си проблем преди това с ТСХ?

Аз септември също правих всички щитовидни  и пролактин при започнал прием на медикаменти от 3 дни, но беше заради мое протакване, всичко беше наред.
*
Момичета др. Персенска ми каза пред и да отида пли нея следва щия път да си пусна определени хормони но забравих да я попита м в клкниката ли трябва да ги направя. Вие какво ще ме посъветва те?

можеш да ги направиш в твоя град, ако има добра лаборатория
Момичета, как стои въпроса с издаването на болничен от клиниката? Трябва ли да им представя здравен картон и този картон трябва ли да е заверен от личен лекар или просто си гу купувам от книжарница. Никога до сега не съм взимала болничен от друго място освен от ЛЛ и не съм наясно, а в някакъв момент може да ми се наложи да ползвам такъв от клиниката.
maria_d, според мен за три дни не е възможно да повлияе инжекцията.
Защо не ги пусна по-рано?
ТАТ и МАТ как са?
Имала ли си проблем преди това с ТСХ?

Аз септември също правих всички щитовидни  и пролактин при започнал прием на медикаменти от 3 дни, но беше заради мое протакване, всичко беше наред.

Здравей, Тара. МАТ и ТАТ са ми в нормите, а ТСХ при предните изследвания беше 2.04. Пролактина ми също беше в норма. В събота отивам при Стаменов да видим за какво става въпрос.
Слънцето 2,болничен от клиниката можеш да вземеш от деня на пункцията за 30 дни  или ако ти правят някаква друга процедура като лапароскопия,хистероскопия или ЦС срещу Лична Амбулаторна Карта (ЛАК) такава би трябвало да имаш издадена  и заверена от ЛЛ без нея реално и ЛЛ не може да ти издаде болничен,защото номера на ЛАК се вписва в болничния,а номера на болничния се вписва в ЛАК.. :)
Благодаря, Алекс. Незнаех за тази лична амбулаторна карта. Няколко пъти съм взимала болничен от личната лекарка през последните години, но никога не ми е искала такава. Може би, стои при нея и не ми я е дала. Явно ще трябва да я посетя тези дни и дано да ми я даде, да не ми се тросне нещо. Благодаря за инфото.
*
Не са ми искали амбулаторна карта за издаването на болничните. Взимала съм болничен от деня на трансфера (максимумът е 30 дни) и след хистероскопия (15 дни). Попълва се заявление при администраторките. Искат личните имена, ЕГН, адрес по ЛК и данни на работодателя (фирма, адрес, длъжност).
На моите болнични графата ЛАК № е празна, счетоводителката се интересува от
№ на Болничния - с големи цифри вдясно, над него - серия и година, от коя дата, колко дни и причина- заболяване.

slanceto2, не е излишно да си вземеш Амбулаторна карта. Самата книжка се купува от книжарница и отиваш при  ЛЛ да я завери (попълват се лични данни, номер и печат).


*
вече искат и номера на ЛАК, самата карта не им трябва.
миналата седмица вземах болничен.
издадоха ми го за 31 дни след пункция, 1 ден болничен престой и 30 дни домашно лечение или нещо такова.
*
Значи е нещо ново, да знам и аз за следващия път  :)

Говорих с моята ЛЛ. Та, значи, тя ми каза, че това е ЛАК, която всеки има още от раждането, където се записват имунизации и т.н., на учениците, стои в съответното училище, после всеки си я взима и си я пази. Не стоят при ЛЛ. Е, аз такава нямам, нямам и спомен като съм завършвала да са ми я дали, а съм доста прибрана и няма начин да я загубя. Та сега реда е да си взема нова от книжарницата и тя да ми я завери. Явно това с номера, който се записва в болничния е от скоро, защото аз преди около 2 месеца взимах болничен и ЛЛ не ми е искала да й представям ЛАК.
*
Амболаторната книжка задължително се представя при издаване на болничен.Поне така е в Бургас и то не от скоро. В наши дни :wink: тя не служи за нищо друго,май :lol: Това с имунизации,хронични заболявания и т.н. си остана назад във времето / май по-доброто,поне що се отнася за организация в здравната сфера :wink:/.
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
И аз да се включа за личната амбулаторна книжка. На мен не са ми я искали в Надежда - казаха ми, че само се закрепя копие от болничния в нея. Аз все пак я оставих след трансфера и ми я върнаха заедно с болничния лист по куриер. Наистина нищо не е вписано в нея,  пише номера на ЛАК и е закрепено копие на последната страница. Така че може би само номера на ЛАК сигурно е достатъчен, щом не вписват нищо в нея.Явно вече не е така задължителна, но не пречи да си я имаме за всеки случай, за да няма изненади.
« Последна редакция: Октомври 05, 2014, 07:16:32 am от naskomimi »


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Здравейте момичета, от време на време пиша и чета. Отдавна съм пациент на клиниката, слава Богу успяхме един път. Сега ми предстои лапароскопско премахване на мийомен възел. Някой би ли споделил как се е чувствал при такава интервенция. Колко бързо се е възстановил, имал ли е болки и т.н.  Малко ме е страх, въпреки че имам лапаро за махане на киста и едно секцио.
*
Такова лапаро за отстраняване на миомен възел правехме и ние,само че в друга клиника.Нищо страшно няма.Всичко е под упойка и е една рутинна операция вече. На следващия ден ни изписаха,а си постояхме вкъщи около 20-30 дена/колкото се полагат/. Все пак има необходимост от възстановяване,нали е интервенция.След време нищо не остава  :lol: Успех ти пожелавам.И спокойствие. :)
/www.mamaibebe.com][/url]
Благодаря ра40. Успех и на вас до края. Много се радвам за вас и други семейства, които от преди години съм срещала по форумите на зачатие и сега виждам колко много бебетата са се сдобили. Много е интересно и радостно са виждаш тези успехи.
Здравейте, момичета. Не съм писала отдавна. Искам да приветствам Феичка с добре дошла във форума, и да споделя с нея моя опит. Аз съм пациент на д-р Стаменов. При първата среща с него бях също така стресирана, малко разочарована и доста объркана. На впоследствие при следващите контакти с него усетих увереността, опита и утехата, от които така имах нужда. Относно инсеминациите и инвитрото... Ние сме с мъжки фактор, без никакви проблеми при мен. По настояване на доктора направихме две инсеминации на стойност 300 лева едната, като при нас се наложиха и реинсеминации заради неспукан фоликул, които струват 50 лева. За съжаление и двете без никакъв успех, така че  и аз те съветвам да заложиш на по-сигурния вариант - ин витро. Така ще си спестиш време, пари и напразни надежди. Момичета искам да попитам за болката при пункция на естествен цикъл без упойка. Преди половин година ми правиха цветна снимка без упойка. Някои правил ли е пункция без упойка, за да сравни болката?
Пункцията на един фоликул почти не боли. Поне мен не ме боля, за разлика от последната ми цветна снимка, но пък съм с една премахната и една запушена тръба...