0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Естрофем не подтиска овулацията, в противен случай щеше да се използва като противозачатъчно средство. Съдържа естрадиол, женски полов хормон, който има отношение най-вече към растежа на тъканите в репродуктивните органи и към отделянето на лутенизиращия хормон, който предизвиква овулация, още и за "зреенето" на яйцеклетката. Точно по време на овулацията физиологично естрадиола е най-висок, затова и преди прегнил най-голямо внимание за момента на поставяне се взема под предвид стойността на Естрадиола, като се взима в предвид конкретния вид на процедурата.
Пила съм естрофем преди, по време и след овулация, както и в началото на бременността, това е било по преценка на лекар за съответния момент и процедура - инсета, ЗЕТ-и, пресни и смесени трансфери. А преди последния трансфер пих два месеца естрофем, имах си овулации.
Точно след спукване на "оригиналния" фоликул е най-подходящия момент за ЗЕТ. Ако не се спука въпросния, той се превръща в задържан, което води до едни други процеси, неблагоприятни за успешен ЗЕТ.
« Последна редакция: Юни 08, 2015, 14:14:52 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Благодаря за инфото! Ще я изчакам до късния следобяд и ще пробвам с регистратура... Още веднъж благодаря!
Здравей!
Аз й писах вечерта към 18 ч. и след половин час ми върна. Дори я питах за друго нещо и тя ми отговори и на този въпрос. Така че може би по вечеря е по-свободна, знам ли..Чудно ми е, защото по принцип сега е супер спокойно в клиниката.../дори миналата седмица отидох половин час по-рано от часа ми, а бяха минали два номера след моя  8O /
Да не би да не ти е получен успешно смс-а? Защо не напишеш нов - с имената, ЕГН и молбата за резултат от МБ биопсия?


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
аз имам два ЗЕТ, единия съвсем успешен, и при двата разчитахме на овулация и връщахме ембрионите на деня след нея, вкойто са замразени, в моя случай на 3 ден.
и след двата не съм имала естрофем, само утрогестан.
*
Да, по преценка на лекар може и да не се предписва Естрофем, което в никакъв случай не значи, че се обрича опита на неуспех.
Утрогестана е съвсем различен препарат (прогестерон), нямащ нищо общо с Естрофем. Той е част от поддържаща терпия (протектор на бременността), предписва се след овулация.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.