0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета,здравейте!Искам да ви питам трябва ли да се притеснявам, ако ЧХГ-то не се удвоило,имам предвид не напълно,както е "по книга".На 12 ден след трансфер на бластоцист: ЧХГ- 513, след 48 часа,на 14 ден след трансфера е 958....не е точно двойно...какво ще кажете?
Не търси математика, удвоява се на между 48 и 72 часа.
Момичета имам още един въпрос. След трансфера д-р Стаменов ми изписа Медрол 2х1 заедно с другите задължителни хапчета и глобули/неофолик, дуфастон,естрофем 2х1 и утрогестан2х3/ . На някои изписвал ли е Медрол и колко време се пие че той не ми каза, знаете че от притеснение не задаваш много въпроси. Благодаря
Момичета имам още един въпрос. След трансфера д-р Стаменов ми изписа Медрол 2х1 заедно с другите задължителни хапчета и глобули/неофолик, дуфастон,естрофем 2х1 и утрогестан2х3/ . На някои изписвал ли е Медрол и колко време се пие че той не ми каза, знаете че от притеснение не задаваш много въпроси. Благодаря
Здравей  :D
На много хора е изписван Медрол, и аз съм пила след трансфер. Пие се, докато не ти кажат да го спреш, след някой от прегледите за установяване на плоден сак, сърдечна дейност и т.н.

Ако, недай си Боже, тестът ти е отрицателен, останалите лекарства се спират изведнъж, но медрола - по схема, намаляващо.

Стискам палци за положителен резултат!!!
Момичета, бихте ли ме просветлили как стои въпроса с кръвния тест за бременност в Надежда, как се разбира резултата, може ли през интернет (нали имаме едни пароли) или трябва да чакам някой от клиниката да ми се обади? Мисля да пускам в понеделник.
*
Може и по Интернет, или на място от регистратурата.Излиза за около час и половина, два. Удобството да изчакаш на място е, че ще си запишеш час  за консултация по-лесно отколкото по телефона(при мен още като ми го дадоха, от регистратурата ми казаха ако нямам някаква уговорка да изчакам и да го покажа на лекар-най-вероятно заради лекарствата). Успех!!!
« Последна редакция: Октомври 11, 2014, 00:43:38 am от elis »
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
Благодаря Елис. В такъв случай ще го пусна рано сутринта, ще си го видя в интернет, но все пак по обяд ще отида да си го взема и от регистратурата.
Момичета, здравейте. Искам да попитам дали някоя от вас прави ин витро на естествен цикъл. Изчетох много неща по темата, но не съм наясно ако при жената не е установен проблем какъв е риска извадената яйцеклетка да не е годна за оплождане. Освен това незнам дали първо се събират яйцеклетки, после се прави трансфер,  или при извадена годна яйцеклетка, която се оплоди в рамките на същия месец се връща в жената. Четох в книгата на д-р Стаменов, че процента на успеваемост при този вид ин витро бил много нисък - около 15 %. Аз и съпруга ми взехме решение да приключим с инсеминациите и да се насочим към процедура с повече успеваемост, но незнам дали естествения цикъл е такава процедура. Моля, някой с повече знания и опит по темата да се включи.
*
Denviol, повечето ми процедури бяха на ЕЦ, а те никак не бяха малко.
Предимството на ЕЦ е, че не натоварваш организма с хормони и при него може да се прецени качеството на яйцеклетката.
Недостатък е, че е доста "рискова" процедура, поради следните причини:
- има вероятност фоликула да се спука преди пункцията
- може да няма яйцеклетка, което също е нормално понякога да се случи
- яйцеклетката може да не се оплоди
- ембриона може да не се развива правилно.
Ето защо, след многото ми опити на ЕЦ, заедно с докторите решихме, че е по-добре да имам събрани и замразени повече яйцеклетки или ембриони. Това от своя страна изискваше повече месеци като времетраене, след което следваше трансфер.
Правих няколко трансфера веднага след пункция и въпреки, че имах и месеци, в които образувах по два фоликула, вадихме 2 яйцеклетки и ембрионите ми се развиваха добре, пак не настъпваше бременност.
Но пък има и момичета, които са забременели след извадена една яйцеклетка на ЕЦ и веднага трансфер на ембриона.
Съветвам те да коментираш всички тези въпроси с лекуващия те доктор.


*
Denviol, присъединявам се към написаното от Мgstra, но според мен има и други доводи в подкрепа на ЕЦ - установено е, че по този начин се вадят много по-качествени яйцеклетки; процедурата е много по-лека и ненатоварваща организма; с лека стимулация /с Клостилбегит или др. подходящ препарат/ можете да извадите повече на брой яйцеклетки; и не на последно място - изисква по-малки финансови средства. По принцип е нормално да не се извадят яйцеклетки от всички фоликули, някои от яйцеклетките да не се оплодят, както и някои от получените ембриони да не се развият правилно. Този риск съществува при всички варианти на инвитро процедури. Все пак физиологията на жената е такава, че не всеки месец отделя яйцеклетка, а отделените в последователни месеци не са с еднакво качество. За това след оплождането на получените при процедурите яйцеклетки, постепенно броя на хубавите ембриони намалява. Трансферират се само най-добрите.
След като не сте правили инвитро процедура няма как да знаеш дали яйцеклетките са добри, дали сперматозоидите успяват да ги оплодят и т.н. За това се иска съответната процедура и наблюдение от специалисти. Със сигурност е добре да направите няколко процедури, като замразите яйцеклетки или ембриони /зависи какво ще ви препоръчат/.
Наистина е най-добре да коментирате тези въпроси с лекаря.   
Благодаря ви много, момичета. Имам огромно доверие на лекаря си и знам, че решението ни ще бъде взето съвместно, като преди това ни предстои да коментираме вариантите. Да, обаче ми е много притеснено. Часът за преглед и коментар на отрицателната инсеминация е чак в средата на ноември. Иска ми се дотогава да съм наясно с моята представа за следващата процедура и да се подготвя психически ако преминем към ин витро. Честно казано изпитвам известен страх към тази процедура, особено ако е придружена със стимулация, може би защото е напълно нова процедура за нас.
Denviol, аз правих на естествен цикъл. При нас при М ми няма проблем, но поради проблеми с матката по-добър вариант беше спонтанен цикъл, защото стимулациите са противопокзни в моя случай. Всичко протича много леко, преглед на 9 ден ( цикъла ми е 26-29 дни), пускане на хормони, определяне на прегнила, пункция и трансфер. Никакви допълнителни хормони освен прегнила преди пункцията. При първия опит не се оплоди, въпреки че беше с добро качесто, не можаха да ми кажат причина, аз си имам едно наум, според мен заради леко завишено ТСХ.
Втори опит- оплодиха я с ИКСИ, трансфер на 3ти ден, сега съм 11 ден след ЕТ и треперя какво ще стане. Засега теста ми е положителен, но стойността му не е обнадеждаваща.
Аз мисля, че инсеминациите са стреляне на сляпо и не дават никаква яснота какво и защо не се случва.
При спонтанния цикъл знам, че голям риск е да не се спука предварително фоликула, но при мен и двата пъти д-р Персенска ги прецени пртавилно. Много успех ти желая, питай, ако имаш други въпроси.
Здравейте отново. Слънчице, благодаря много на теб и на останалите момичета за подкрепата и споделения опит. Стискам силно палци при всички ви процедурите да вървят "като по учебник" и възможно най-скоро да гушнем сбъднатите си мечти.
Засега теста ми е положителен

Сряда е, чакаме резултата и се вълнуваме заедно с теб  :bighug:
Хайде слънце, чакаме те да се похвалиш и ти :D
Благодаря ви, момичета. Писах вече в друга тема, но да се отчета и тук. 12 ден от ЕТ чхг 25. Д-р Персенска не ми даде надежда, при такава ниска стойност едва ли ще стигна до нормална бременност. Сега се моля по скоро да ми дойде цикъла и да видя какво ще правим другия месец. Но малко странна е практиката в клиниката, исках да си запиша час за понеделник (тогава ми каза за всеки случай да пусна още един тест), за да коментираме резултата и какво ще правим от тук на татък, но от регистратурата ми отказаха, след тест се влизало направо, без часове, но това "направо" е за макс 30 секунди, на отворена врата и с друга пациентка вътре. Имах хиляди въпроси и притеснения в главата си и нищо не можах да питам. Много съм разочарована.
slance, съжалявям за резултата. А иначе трябва да си запишеш отделно час за коментар след неуспешен опит и тогава ще обсъдите следващите стъпки.
Здравейте момичета  :) Аз съм нова в темата и нищо все още не знам. На 40 г. съм и бих искала да попитам за някои неща .Смятам да запиша час за преглед при доктор Стаменов,но като отида за прегледа дали да подготвя поне някакви изследвания ,като начало ( аз съм от Варна) ,а освен това къде и какви документи се подават във фонда .Имам една неуспешна бременност преди 5 години и сега съм решила да опитам този последен вариант.
Здравейте момичета, от 2 години съм пациентка на д-р Персенска. Имам 2 неуспешни опита ин витро и макар че не мога да се оплача от отношението (винаги е била мила и внимателна и при двата опита имаше различен подход за стимулацията), ми се иска да направя консултация с др Стаменов. Някой има ли идея как може да стане това? Малко ми е неудобно от др Персенска, но ми се иска да чуя и коментара на друг лекар. Чувала съм, че те заедно ни гледат досиетата и обсъждат случаите, но все пак.. може и на лично съобщение:)
*
PolitaBG, няма от какво да се притесняваш от д-р Персенска щом искаш консултация с д-р Стаменов. Обаждаш се на регистратура и обясняваш точно това. Те трябва да ти запишат час за консултация, но не зная колко ще се проточи във времето.
Аз лично бях пациентка на д-р Стаменов, но много дълго време, включително и опита ми с първата успешна бременност, се водеха от д-р Персенска и бях изключително доволна. В новата клиника, след като се промени начина на организация, бях само при д-р Стаменов, но често се замислях дали да не поискам сама да ме преместят при д-р Персенска, защото при нея не се чака толко много за прегледите, а и наистина обсъждат заедно пациентите си.
Изключително съм доволна от д-р Персенска и мисля, че спокойно можеш да и се довериш напълно. Но ако имаш някакви съмнения, не се колебай да направиш консултацията и с д-р Стаменов и тогава да прецениш как да продължиш.