0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета  :) Аз съм нова в темата и нищо все още не знам. На 40 г. съм и бих искала да попитам за някои неща .Смятам да запиша час за преглед при доктор Стаменов,но като отида за прегледа дали да подготвя поне някакви изследвания ,като начало ( аз съм от Варна) ,а освен това къде и какви документи се подават във фонда .Имам една неуспешна бременност преди 5 години и сега съм решила да опитам този последен вариант.

Adito, ако все още нямаш записан час за д-р Стаменов, те съветвам да го направиш възможно най-скоро, защото се чака минимум 1 година, а при теб отлагането не е добър съюзник, имайки предвид възрастта ти. Добре ще е, ако имаш някакви правени изследвания, с тях да отидеш на прегледа. Аз лично на първичния преглед отидох само със снимка за проходимостта на тръбите ми и няколко спермограми на мъжа ми от две репродуктивни клиники, защото при нас проблема беше мъжки фактор.
След прегледа, д-р Стаменовми назначи всички останали изследвания, които трябва да направя и ме изпрати при Силвия Стефанова, която отговаря за изготвяне на документите за фонда.
Ако имаш още въпроси, питай, но от собствен опит ти казвам, че с всеки изминал ден, все повече рискуваш да се случат нещата по-трудно. Родих първото си дете на 40 г. след втори опит ИКСИ, но забременях с второто след 6-ти опит ИКСИ и две години постоянни опити.
Пожелавам ти да не минаваш през всичко това, но ти го пиша, за да разбереш, че времето те натиска.
Много късмет и скоро да успееш!


mgstra благодаря ти много за бързия и точен отговор :) дано да имам шанс по-бързо да направя преглед , но така като ,гледам започвам да се отчайвам :(
*
Ааааа,Адито,няма да се отчайваш. :( Тук не приемаме такива :wink: Успокойте се,направете план и го следвайте.Виждаш,че добри съветници се намират в Зачатие :wink:,а това може много да ти помогне в борбата с времето.Успех!!!
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Здравейте момичета  :) Аз съм нова в темата и нищо все още не знам. На 40 г. съм и бих искала да попитам за някои неща .Смятам да запиша час за преглед при доктор Стаменов,но като отида за прегледа дали да подготвя поне някакви изследвания ,като начало ( аз съм от Варна) ,а освен това къде и какви документи се подават във фонда .Имам една неуспешна бременност преди 5 години и сега съм решила да опитам този последен вариант.

не те съветвам да искаш час при Стаменов, щом си на 40 години. за час при него се чака повече от година, ти нямаш това време.

предполагам, че и за час при другите лекари също се чака много - нека кажат пациентите на клиниката.

в твоя случай, правилното решение е да потърсиш друга клиника, защото основният рисков фактор при теб е възрастта. нямаш никакво време за губене, а и фондът финансира само до 43 години.



"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

За Д-р Шефкетова чаках няма и 2 мес. за час.
*
Adito, jam е абсолютно права за часа за д-р Стаменов. Не е задължително да се записваш при него, но ако държиш да си в Надежда, с д-р Персенска или д-р Шефкетова също няма да сгрешиш. В сряда съм там и ако искаш мога да попитам на място за кой доктор колко се чака и да се опитам да ти съдействам. Ако искаш, пиши ми ЛС, за да не спамим темата.


*
Наскоро записах час за приятелка за първичен преглед за началото на януари.
Здравейте момичета, искам да ви се похваля че  моето ЧХГ на 10 ден след трансфер на 2 бластоциста е 357,8 а и днес си направих и уринарен и той е ++++
Много съм щастлива защото от 6 год и половина ходиме по клиники и най-накрая на 4 опит и първи при д-р Стаменов ние успяхме. Запърви път виждам тези две чертички  :bfp:.
Благодаря на д-р Стаменов, че  е толкова добър професионалист и на всички пожелавам да почувстват това щастие. :D
*
Браво,Гери!!! Честито!Прекрасен резултат и пожелавам да е такъв във всичко до края на бременността ,а и не само до тогава. :D :D Сега си почивай и наслаждавай на момента!
/www.mamaibebe.com][/url]
Гери,честито страхотен резултат и две чудесни и здрави бебчета на финал ти пожелавам :)
Рачо,аз и на вашата лентичка много се радвам  :) наскоро разбрах от друга тема и  искрено ви се радвам..
*
Гери, страхотен резултат и аз мисля, че ще са двечки   :D
Желая ти лека и спокойна бременност  :D

Браво Гери :D, честито и от мен. Прекрасен ти е резултата и стискам палци всичко да е наред от тук нататък.
Много ви благодаря :D
Гери, честито и мен!!! Пожелавам ти лека бременност и  :sleepingbabygirl: :sleepingbabyboy: на финала!
*

    sianie1

  • **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
Привет, момичета! Знаете ли дали може да се прави хистеро и цв. снимка в един и същи ден? Правят ли хистеро на 11 ден от мес. ц. или е вече късно? Д-р Персенска ми каза в един цикъл, че ще правим и двете, а сега се оказа, че не могат да ме запишат. osi_7
Нема начин да нема начин!
Здравейте момичета,

Незнам дали правилно постъпвам ( дано не дърпам дявола за опашката) но много ми се ще да ви съобщя, че след близо 7 години аз съм бременна (отново). Благодаря на д-р Стаменов от цялата си душа и сърце! На 16 септември ми беше трансфера на 2 замразени бластоцистчета и в момента в мен расте човече с тупкащо сърце и близо 1 см. размер. Още не мога да го повярвам, още не мога да осъзная, че се случи. Дано всичко се развива нормално и живот и здраве началото на юни 2015 ще подаря на 9 годишния си син другарче в живота!
Пожелава на всички да се борят, да не се отказват, да се зареждат след всеки неуспех и все по-силно да желаят... Моите неуспехи, цялото това чакане ме направиха силна. Имам чувството, че мога да постична всичко в този свят! Успех на всички в борбата!

*
Гея, това е прекрасна новина  :D, честито!!!
Желая ти лека и спокойна бременност  :D

*
Браво, Гея!
Много се радвам, когато прочета подобни постове, които вдъхват кураж на момичета, тепърва тръгнали по пътя за постигане на бременност  :)
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност с щастлив финал  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17


*
Привет, момичета! Знаете ли дали може да се прави хистеро и цв. снимка в един и същи ден? Правят ли хистеро на 11 ден от мес. ц. или е вече късно? Д-р Персенска ми каза в един цикъл, че ще правим и двете, а сега се оказа, че не могат да ме запишат.
Сияние, може да се направи в един цикъл ЦС и хистеро последователно, аз съм правила. Трябва с идването на цикъла веднага да отидеш на преглед на 2-3 ден, да го обсъдите пак с д-р Персенска и тя да те насочи за кои точно дни (в чистите дни след спиране на менструацията) да се запишеш при адмнистраторките и разбира се, дано да има часове, че често графикът е натоварен.
Другият вариант е, процедурите да се направят в два последователни цикъла.
« Последна редакция: Октомври 20, 2014, 11:52:01 am от marsi »

*
Поздравление за всички бременни момичета и от мен!!!
 :pink_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1:
Успех на всички в процедури!!! osi_9