0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
На мен ми казаха, че са ми блокирали яйчниците, заради задържан фоликул.
Как ще ми направят инвитро, може ли някой да ми  помогне с отговор?
Доста ме боли въпросният яйчник, и кръста и корема и чак крака.Вдигам температура около 37,2-37,3
доста е мъчително и некомфортно.
Моля за съвет!Правят ли инвитро  в Надежда на блокирали яйчници?
Някой имал ли е такъв проблем.  :oops:
Mammita 2012,аз съм здравен работник и през ум не ми минава да си назначавам нещо сама...аспирин протекта ми е назначен от следящата бременността ми лекарка...а инак съм с хомозиготен генотип 4G/4G за PAI,хомозиготен генотип D/D за ACE и хетерозиготен генотип A/C за 1298A>C (MTHFR)  така,че съм хомозиготна и втория генотип се асоциира с повишен риск от спонтанни аборти като ефекта на втория генотип се засилва заради това,че притежавам и първия...а,третия има отношение към фоликулогенезата и възможност за атипичен отговор при яйчникова стимулация...
Този пост май го е писала следящата те лекарка или е преписан от лекарското заключение на генетичното изследване. Нямам нищо против, аз само ти дадох повод за размисъл по отношение на ефектите на acetylsalicylic acid при бременност. Итализираният текст в цитата по-горе е написан така, че впечатлиш с медицинска терминология, само че ще поясня третия генотип. MTHFR има отношение съм метаболизма на фолиевата киселина, а самата тя - към синтеза на ДНК в нарастващия ембрион. Понеже няма да обсъждам научни факти, ще спра дотук. С аспирина ти постъпи, както искаш, но имай предвид, че зад всички факти в сайта, който ти предложих да разгледаш, стоят преклинични и клинични изпитвания, т.е. всичко там се пише след експериментално потвърждение със съответната възпроизводимост (повторяемост) на резултатите.
« Последна редакция: Септември 11, 2014, 22:06:00 pm от mammita2012 »
Mammita, не го е писала лекарката ми това е заключението от изследването ми и в моя случай третия генотип няма нищо общо с метаболизма на фолиевата киселина,а както вече написах има отношение към фоликулогенезата и при стимулация на яйчника,тъй че не пояснявай като не си наясно благодаря за сайта все пак...просто много се дразня когато някой който не е нито генетик,нито хематолог дава пояснения...как мислиш след всичко което съм учила и след15 г.трудов стаж и 5 неуспешни опита дали не съм направила нужните консултации с най-добрите за да родя здраво дете?
Mammita, това е заключението от изследването ми и в моя случай третия генотип няма нищо общо с метаболизма на фолиевата киселина,а както вече написах има отношение към фоликулогенезата и при стимулация на яйчника,тъй че не пояснявай като не си наясно благодаря за сайта все пак...просто много се дразня когато някой който не е нито генетик,нито хематолог дава пояснения...как мислиш след всичко което съм учила и след15 г.трудов стаж?
Разбира се, че си преписала лекарското заключение, не би могла ти да го напишеш.
Ясно с теб не може да се обсъжда, но освен наизустени термини, нямаш разбиране и познания. Много жалко, ако след 15 г. трудов стаж не знаеш какво е MTHFR и че е достатъчно да знаеш превода на това съкращение, за да разбереш, че безусловно има отношение към метаболизма на фолиевата киселина.
Давам ти само пояснение на съкращението MTHFR - Methylenetetrahydrofolate reductase. Връзката на фолиевата киселина с ДНК-синтеза в ембриона няма да ти я пояснявам, защото няма да я разбереш, след като не знаеш какво означава MTHFR.
На теб кой ти каза, дали съм специализирала генетика и дали имам принос към хематологични заболявания? Точно тук заключението ти е генерално грешно. Защото към генетиката и хематологията професията изисква при мен и други познания, и то с разбиране на механизмите. Длъжна съм да познавам определени области и съм благодарна, че това професионално задължение е и удоволствие за мен.
« Последна редакция: Септември 12, 2014, 22:54:00 pm от mammita2012 »
И какво точно искаш да обсъждаш с мен Mamita,че реши,че не може с мен да се обсъжда? Не знаех,че е много важно да обсъждаме заключението от моите изследвания и нямам спомен да съм искала мнението ти или съвета ти относно тях!!! Обсъдила съм ги с който трябва не с разни всестранно развити личности,които " блестят" с познания от форумите,имат невероятен принос в областта на хематологията и генетиката,най вероятно си защитила докторантура и в двете областти само,защото знаеш превода на дадено съкращение....жалко,че ще си умра такава невежа с наизустени термини без разбиране и познания...добре,че има такива като теб,че да ми влеят ум и знания...ще съм ти благодарна до края на дните си..
*
Да си напиша и аз проблема, а ако може някой да помогне - заради задържан фоликул предишния месец отложихме опита по фонда, този месец, за да избегнем този проблем, на 12-ти ден ми сложиха прегнил и от тогава съм на утрогестан, вчера 23-ти ден, на прегледа пак се видя задържан фоликул и д-р Шефкетова ми каза да сложа две инжекции цитротид през ден и лепенки климара.Дали ще се спука фоликула от цитротида?
LilkaN,цетротид се слага,за да се избегне преждевременна овулация преди пункцията....така,че няма :D
*
Алекс 77,  аз нямам пункция, а задържан фоликул и заради това не мога да започна стимулация.Въпроса ми е как ще повлияе цитротида на задържания, дали ще се спука?
*
Момичета, смятате ли, че има смисъл да се карате? Как ще си помогнете така?

Блу,изобщо не съм имала за цел да се карам с който и да било...просто Mammita ме изнерви и обиди много и не се стърпях...като е толкова "уЧена"  щеще да знае,че има различни полиморфизми т.е. генни варианти на MTHFR гена и в моя случай А1298С няма нищо общо с усвояването на фолиевата киселина..
Lilka N,не мога да ти отговоря на въпроса като знам,че цетродид се слага точно,за да не се спука фоликула преждевременно за неща за които не съм наясно,не мога да дам мнение...съжалявам
П.П може би Mammita ще ти помогне тя е защитила дисертация по всякакви въпроси...
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
П.П може би Mammita ще ти помогне тя е защитила дисертация по всякакви въпроси...
Блу скай е права! Няма смисъл от такива постове, още повече, че това вече си е чисто заяждане...
С най-добри чувства, но не виждам Мамита да продължава спора, а ти го правиш...
Нека тук само си помагаме и намираме съпричастност и подкрепа, защото нали това е целта на този форум и на тази тема?


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
В качеството си на модератор умолявам всички да се въздържат от нападки и квалификации.

Благодаря ви предварително за разбирането! Смятам въпроса за приключен.


Желая ви успешни процедури, момичета!

*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Алекс 77,  аз нямам пункция, а задържан фоликул и заради това не мога да започна стимулация.Въпроса ми е как ще повлияе цитротида на задържания, дали ще се спука?

Аз не съм много веща в такава ситуация....веднъж имах задържан фоликул на 2-ри ден преди стимулация, но д-р Персенска ми пусна естрадиол и на базата на резултата ми каза да почна клостилбегита...Така че и аз не разбрах какво се е случило с него...явно не е пречел или не е бил голям, знам ли....

А иначе както ти казва Алекс - цитротида го изписват вече накрая на стимулацията, ако ЛХ е високо, да го поддържа, за да не се спука фоликула преди пункцията...
Може би в комбинация с климара е друго...
Четох в една друга тема за момиче, на което му изписвали климара от 21-ви ден и цитротид от 22-ри  и да спре климарата, когато й дойде цикъла...Може би ще предизвикат наистина спукване и ще ти дойде цикъла така...
Не се притеснявай и се довери на лекаря си! Аз така се успокоявам като почна много да се шашкам, все пак трябва да вярваме, че сме в най-добрите ръце и да сме сигурни, че лекарят ни знае какво прави!
Успех и пиши!


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Здравейте момичета. Не съм писала отдавна, защото очаквах консултацията си с д-р Стаменов, относно отрицателния тест от проведената през юли инсеминация. И сега вече, когато прегледа мина да споделя и аз... Обадиха ми се предния ден от болницата и заявиха, че графика на д-р Стаменов е препълнен и той няма да има възможност да ме приеме. Единственият вариант за осъществяване на среща е преместването ми при д-р Шефкетова. Та... срещнах се с въпросната лекарка. Не оспорвам качествата и професионализма й. Знам, че всички в "Надежда" работят в екип, и че Шефкетова е помогнала и тепърва ще помага на много семейства с проблеми. Просто ми стана чудно как д-р Шефкетова ще коментира процедура правена при друг специалист? Но както и да е. По мнение на Шефкетова и по препоръка на ембриолозите ще направим още една, последна инсеминация преди да преминем на инвитро. Сега съм малко шашната и незнам с кой лекар ще продължа опитите си.. Все пак  причината да станем пациенти на МБАЛ "Надежда" беше д-р Стаменов.
Здравейте, момичета!

От много отдавна не съм влизала. Имам прекрасни спомени от форума тук и знам колко ценно е общуването. С каквото мога ще помагам, макар че малко съм позабравила нещата.
Хубава вечер!
Момичета искам да  попитам тези от вас, които са имали  трансфер на оплодена замразена ., защото и на мен ми предстои (евентуално) Аз имам замразена я. която в сряда ще я оплождаме, и евентуално към събота - трансфер.Притеснена съм защото някои момичета имат прегнил и преди ЗЕТ а на мен не ми казаха - пия само естрофем и фолиева , а от сряда - утрогестан? Моля споделете имали ли сте прегнил (няма да има пункция)
Момичета искам да  попитам тези от вас, които са имали  трансфер на оплодена замразена ., защото и на мен ми предстои (евентуално) Аз имам замразена я. която в сряда ще я оплождаме, и евентуално към събота - трансфер.Притеснена съм защото някои момичета имат прегнил и преди ЗЕТ а на мен не ми казаха - пия само естрофем и фолиева , а от сряда - утрогестан? Моля споделете имали ли сте прегнил (няма да има пункция)

Ако са установили овулация, не е необходим прегнил.

Много късмет  :hug2:
*
Просто ми стана чудно как д-р Шефкетова ще коментира процедура правена при друг специалист? Но както и да е. По мнение на Шефкетова и по препоръка на ембриолозите ще направим още една, последна инсеминация преди да преминем на инвитро.
denviol, в деня на прегледа в кабинета е изпратено твоето досие, в него е описано всичко правено досега (твоите изследвания, направената вече инсеминация, т.е. начинът по който си отговорила на стимулация, ако е правена, и т.н. ) и преди д-р Шефкетова да коментира, е прегледала досието ти.

Сега съм малко шашната и незнам с кой лекар ще продължа опитите си.. Все пак  причината да станем пациенти на МБАЛ "Надежда" беше д-р Стаменов.
След като вече си насочена към д-р Шефкетова, то от тук нататък ще си ходиш на прегледи при нея, тя ще ти проследи следващата инсеминация, и т.н. Но ако наистина настояваш да продължиш опитите си при д-р Стаменов, според мен поговори отново с администраторките, смятам че ако категорично изискаш да си продължиш при него, не могат да ти откажат, но имай предвид че неговия график е наистина много натоварен и често се случва да се чака доста преди преглед. А когато отсъства, д-р Шефкетова го замества за прегледите, понякога и за други процедури като пункция, трансфер .... за мен дългото чакане се оказа непосилно като време и съвместяване с работата ми, пациент съм на д-р Персенска и не съжалявам  :), напротив.
Тъй като във времето съм преглеждана от всички лекари в клиниката и имам наблюдение, мога да те уверя, че д-р Шефкетова е специалист, на който може да се довериш и да си напълно спокойна за решенията, които ще вземе относно твоя случай. Но ти ще си решиш все пак, ако трябва поговори отново с администраторките.
Успех!  :)

« Последна редакция: Септември 16, 2014, 00:13:59 am от marsi »

Благодаря много, marsi. Наистина подкрепата на пишещите във форума е много ценна. Д-р Шефкетова безспорно е много добър специалист, който може да се справи не по-зле от останалите.  Единственото, което ме притесни в случая беше пренасочването ми в последния момент (деня преди насрочения преглед), при все че изчаках месец и половина точно заради натоварения график на д-р Стаменов. Но, както и да е. Утре отново ще пътуваме до София (ние сме от провинцията) и прегледа ни ще бъде при д-р Шефкетова, както marsi писа. Благодаря сърдечно момичета. Когато прегледа ми пише ще се "отчета" отново. УСПЕХ НА ВСИЧКИ ВИ !!!!
little_rabbit , а бях на преглед само на 9-ти ден от цикъла и единственото което доктора каза че имам пефектна лигавица и този месец е подходящ. Каза да продължа естрофема и след 3 дни да започна утрогестана. Нямах фолукул и не съм пускала никакви хормони. Възможно ли е да е забравил да ми каже за прегнил?