0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
 Здравейте!През март правих имунологични изследвания след спонтанен аборт.Сега имуноложката ми назначи да изследваме листериоза,микоплазма и уреаплазма от влагалищен секрет.Проблема е,че не навсякъде ги правят.Може ли някой да ми обясни нещо повече за тези изследвания и къде в София мога да си ги направя?             
 
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Аз ходя в клиника Малинов, те вземат секрет и го изпращат в лаборатория Геника, там правят изследване хламидии, уреаплазма и микоплазма, цената на трите е 55 лева.
Може гинеколог да ти вземе ЦЕРВИКАЛЕН секрет и да им го занесеш направо, не е необходимо веднага.
За листериоза не знам къде може да се направи.
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Аз съм носила вл.секрет в Кандиларов,там ми откриха уреаплазми.Изследването струва 25лв.
*
  Благодаря ви, момичета!
*
Ох,с тези празници и на мен ми се провалиха плановете.Може ли да ми кажете за колко време са готови резултатите от горепосочените изследвания(примерно в Кандиларов,ако има значение)?
Мисля ,че след 3 дни става изследването.
*
Колкото и да ми се искаше да са готови веднага няма да  стане.Резултати-на 5.10.Днес ми взеха пробите,но бяха големи обиколки из София-никой не ми каза,че материала трябва да си го нося(взет от гинеколог,разбира се).Дано поне резултатите са добри:)
В Националния център по заразни и паразитни болести в София правят изследвания за листерия, но кръвни. Взимат кръв от вената и гледат за антитела. В сайта им има дадени телефоните на тази лаборатория. Обади им се и ги попитай дали знаят къде се прави изследване за листерия, но от влагалищен секрет. В този център има много лаборатории. Може в някоя от тях да правят и това изследване от влагалището. Успех. 
*
Вече пуснах в Кандиларов за листериоза от кръв и за другите от секрет.Може би аз не съм разбрала,защото всичко ми е записано на някакво листче първо е листериозата,после другите две и накрая пише от секрет.Сега чакам резултати.А за колко време излизат резултати за токсоплазмоза?
В Торакс правят микоплазма с антибиоргама(май така се казваше) и не се разхождаш да го носиш някъде-около 25-30 лв струва.
В НЦЗПБ освен кръвни изследвания за листериоза правят и от секрет, който не вземат на място , но може гинеколог да го вземе и да го занесете.Лично на мен ми е правено такова-изследваха ми лохиен секрет, тъй като бебенцето ми почина след раждането и лекарите имаха съмнения за листериоза.
Токсоплазмозата също се прави там и резултата става за около седмица.Цената за листериоза беше 15 лв, а токсоплазмоза - 40 лв.