0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тема на бременните №47
« -: Октомври 04, 2009, 11:07:39 am »
Нека има много бременни и много бебета !

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2009, 11:29:26 am »
Благодаря ти за новата темичка!
Чакаме много нови бъдещи майчета,а на тези които им предстои раждане лека и незабравима среща с малките чаровници!

*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2009, 11:51:55 am »
Дай боже тази радост на всички :balk_81: и темата да се препълни с бъдещи мамчета :P
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2009, 13:47:13 pm »
Дай Боже!
От една седмица  коремът ми се свива доста по-честичко.Това не ми е необичайно,защото подобни преживявания ме спохождат през цялата ми бременност,но вече и магнерича не ми действа,нито пък но-шпато.Хем се притеснявам,хем се чудя дали пък не е нормално с приближаване на раждането тези контракции да зачестят?!

*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2009, 13:58:07 pm »
                      :D Да е късметлийска
      и да се напълни с много бъдещи мами и сладки бебчета!

        :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :babyflips: :babyflips: :babyflips: :babyflips: :babyflips: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

    daninaa

  • ****
  • 700
  • Все някога ще успеем
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #5 -: Октомври 04, 2009, 14:01:45 pm »
Нека да е късметлииска темата и много много да се напълни.На мен в зачатие ми е най хубаво незнам защо не мога да се преместя в бг мама или другаде все тук влизам тук се чуствам супер и като у дома си сред приятели.Успех леки раждания на майчетата и здрави бебчета накрая.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2009, 14:28:02 pm »
здравейте мацки! Привет от АГ то във Варна  :lol: Тук е ужасно, аз съм в ужасно нервно психично състояние, и въпреки, че д-р Александров иска да го задържим още поне една-две седмици, на мен вече ми е все едно и по-скоро искам да става каквото ще става, отколкото да вися тук в неведение...

Тинка, верно, че с напредването явно се увеличават и контракциите, но все пак - обади се на доктора, вероятно ще ти увеличи дозата. На мен след като излязох предният път от тук ими каза да увелича гинепрала. Дотогава го пиех 3пъти на ден, каза, че мога да го увелича на шест. Плюс 3х2 магнерот. Все пак . обади му се, ако трябва ела до тук
Стискайте ми палци мацки - каквото става, да става по-бързо, че вече и шубето здраво ме тресна. Лежа си тук и само си мисля какво ни чака с бебка.... :lol:
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #7 -: Октомври 04, 2009, 14:55:33 pm »
Привет и от мен!
Честита ни нова тема - нека се напълни с много момичета, сбъднали своята мечта! 
Лека и безпроблемна желая на всички нас!  yahoo_17

Altevs, спокойно мила! Изкарала си толкова седмици досега - устискай още една-две, щом док настоява. Леки и спокойни дни ти желая! Имаш много :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: от мен.  :lol:

Аз тази сутрин отново се събудих с крампи. :x  От няколко дни насам имах леко стягане на мускула в десния крак, но беше поносимо. И днес вече ме изненада с острата стягаща болка, нооо... в левия крак. Преди 3-4 дни ми свърши Калмацина и по препоръка на док не го продължих, но явно няма да мина без него.  :?  Днес си взех един магнезий уж за успокоение.
Те така.  :wink:

Хубав и спокоен ден ви желая! :D
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #8 -: Октомври 04, 2009, 16:22:13 pm »
Светле,теб пак ли те приеха в болницата,този път може и да родиш,но все пак постискай още малко :bighug:Магнерича го пия 3*2+но-шпа 3*1-не мисля,е могат да го увеличат още,най-много да го сменят с нещо друго.Пък и последния път Александров каза,че щом не са болезнени нямало страшно,ама ази си се притеснявам.

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #9 -: Октомври 04, 2009, 17:49:01 pm »
Тинка, тук съм от петък и ей сега дори доктора идва на тръгване да се видим, та му предложих, че вместо да стоя тук и да рева, да сляза долу да им помагам  :lol: Поне настроение и надежда на момичетата мога да давам, пък и аз ще съм ангажирана с нещо, да не мисля само за глупости  :lol:
Между другото - но шпато можеш да го пиеш в доста по-голяма доза, а пък помоли го да ти изпише гинепрал. Примерно по-малка доза, по полвинка.... Не зная, той е лекар може да прецени....Пък и като не ти са болезнени контракциите...Ама пусто - за твое успокоение....
Момичета, в този дъждовен ден, спите ли :lol: Никакви ви няма :lol: Аз не писах два месеца, сега ми го връщате.... :lol: Давайте - казвайте проблеми - аз ще ви давам съвети - от извора  :lol:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #10 -: Октомври 04, 2009, 18:09:59 pm »
Здравейте момичета:)
Нека темата е изпълнена само с добри новини и нови бременни жени.

Светле, пожелавам ти всичко да е наред и на първо време да си спокойна доколкото можеш. На кой етаж си и в коя стая?:)

Аз вторник ще съм в АГ да си пусна изследвания и да мина ако мога на преглед за да ми увеличат или сменят магнерича защото много често започна да ми се стяга корема макар и неболезнено, но се притеснявам и с пътуването до София. Мисля и ден преди да тръгна също да мина на преглед за да съм спокойна, че всичко е наред.

Тини, аз все още си пия 3по1 магнерич както ми каза доктора но май ще искам увеличение на дозата:)

Туин, дано са редки тези крампи, аз на няколко пъти усещам, че ми се стягат мускулите на прасците, но засега се разминавам леко.

Лека вечер момичета:)

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #11 -: Октомври 04, 2009, 18:39:20 pm »
Светле, стискам палци госпожицата да стои още нека да си порасне достатъчно!
И аз отчет да дам от женската консултация.Бебчо го изкараха в 31 седмица , разположен с главата надолу, имам повече околоплодни води заради диабета специално питах за това, килограми плюс 4 от началото.Изписаха ми профилактично Магнерич 3 по 1 за  втвърдяването.Кръвно 100 на 60.
На всички желая само хубави новини от прегледите, на предстоящите да раждат леко раждане.

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #12 -: Октомври 04, 2009, 19:34:44 pm »
Altevs устискай още мъничко,нищо че не е много хубаво в болницата,важното е всичко да е наред!
Миленка радвам се че сте добре и дори сте се подготвили за излизане,ама не бързайте много :)Ама как само 4 кг,аз до тук съм +5 :oops:
Моята беборана продължава да си кротува и вече чакам да стане сряда да ида на преглед да видя дали нещата са както трябва и да се успокоя!

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #13 -: Октомври 04, 2009, 19:41:07 pm »
Ами Хриска така си е само на бебе качвам , а то така или иначе заради диабета не трябва да качвам много, че да не стане голямо, че и дозата ми инсулин ще се вдига.Всичко си е наред бебето си е в норма. :wink:

*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #14 -: Октомври 04, 2009, 19:58:39 pm »
Честита темичка и от мен!

Ей,Миленке браво на теб -много добре се движиш с килограмите,не си като мен  :wink:
При мен няма нищо ново,цял ден си лежа и гледам да не се напрягам много.Утре ще ходя при личния да ми пуска изследванията за секциото.

Altevs,пожелавам ти всичко да е наред и устискай още колкото е необходимо  :crossfingers:
 
07.10.2009
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #15 -: Октомври 04, 2009, 20:47:25 pm »
Здравейте и от мен, момичета!
Е, Миленче, ама как само 4 кг. :) Почувствах се като слонче пред теб. Аз съм засега +7 и то ги качих за два месеца  8O, почнах от 55. И акушерката ми вика, че били много и сега се чудя как да ги озаптя. А казано честно не ям повече, дори не закусвам. Ама не се оплаквам, да не помислите друго. Това да ми е проблема - колкото стана, толкова, важното е бебо да е добре  :wink:
Във вторник съм на преглед при ЖК-то и ще докладвам колко големи сме станали вече.
Алтевс, постискай миличка, колкото успееш, а ние ще ти стискаме палци за леко и безпроблемно раждане, когато и да е то.
Клемче, и за теб се отнася, миличка!
Лека вечер на всички!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #16 -: Октомври 04, 2009, 21:08:32 pm »
Нека и аз да се отбележа в новата темичка  :D!

Дживотинче има и по-големи слончета от теб. Айде все ми казват; ти с близнаци може по-вече кг.да качиш, но аз засега съм 10 от горе :oops:. Трябва леко да се огранича с храната, защото си похапвам добре... но това си го мисля точно до момента в който огладнея... и си викам ох ами ще ям, бебетата и те са гладни  :wink:.

Lisko сигурно ще ти вдигнат Магнерота,но най-добре ще каже Александорв. Аз съм на 3*2,нош-па и гинипрал и ми казаха на консултацията да продължавам с тази схема.
В сряда едната бебка беше 530 гр., а другата 660 гр. и моя док.каза че се разиват добре.

Altevs толкова издържа, ще потърпиш още малко!
power и на теб успешна скорошна среща с твоята рожба.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #17 -: Октомври 04, 2009, 21:40:01 pm »
Честита нова темичка! Нека се напълни с щастливи бъдещи майчета! Аз напоследък не пиша много, само ви чета редовно. При нас всичко е ОК, на 01.10 бяхме при нашия док, бебка вече е 970гр.:D., и вече по цял ден рита  :D. Ходя все още на работа, но мисля най-много до края на октомври да ходя, че много се схващам на стола по цял ден. Като включих и нош-па-то към магнерота, поовладях контракциите, имам по 2-3 на ден , но ме отпускат до 20сек. и не са болезнени.
Светле, представям си какво ти е вече в тая болнична стая , супер изнервящо е, но изтрай още малко , моля те  :hug2: .
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #18 -: Октомври 05, 2009, 16:48:19 pm »
Хей момичета да се запиша и аз в новата темичка и да ви пожелая лека и безпроблемна до края. Аз вече станах на 12 седмици и 3 дена, най-после да излеза от критичните първи седмици. След 3 мъчителни спонтанни аборта се чуствам направо щастлива, но все си имам едно наум тъй като имам още много до края. На последния преглед, когато бях 11сед. и 3 дена бебето беше цели 5см.
Хайде сега някой да ми обясни как да си сложа тези лентички отдолу където пише в коя седмица си, че се мъчех ама не мога. Не знам как да я пренеса отдолу под поста.
Има ли други в по-малките месеци да пишат как се чувстват. Като гледам другите мами вече се подготвят за раждане. Да ви питам правили ли сте генетичните тестове за Даун(нухална транслу..), защото при мен сега е моментът и аз се чудя дали да го правя. А и знам, че той не е диагноза, а само % шанс да има хромозомен дефект.
Хайде със здраве!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #19 -: Октомври 05, 2009, 17:42:54 pm »
bsvane2 и аз още съм в първите седмици и какво да ти кажа - броя си дните до 12 г.с. :)
На последния преглед отговаряхме на 7 г.с. сега трябва да съм 8 ма според линийката.
Кажи ти как се справяш с гаденето през деня. Аз не повръщам но много ми се гади 24 часа и хем съм гладна, хем храна не мога да гледам :(
[/url][/url]
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #20 -: Октомври 05, 2009, 18:13:53 pm »
Здравейте на всички, имам следният въпрос ако може някоя по компетентна мама, бъдеща или настояща да ми помогне. Аз въпреки, че съм и бъдеща и настояща нещо не мога да се справя. И така, как да си изчисля г.с. при положение, че съм нямала ПРМ. Преди стимулацията пиех Логест и не ми дойде, имах съвсем леко ръждиво зацапване 2 дни. Стимулацията ми почна на 1.09, пункция 14.09., трансфер 19.09. От деня на първия Пурегон ли да смятам, от това ръждиво зацапване ли....???Благодаря предварително за отговорите.
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #21 -: Октомври 05, 2009, 18:41:10 pm »
Мариета76 гестационната седмица се изчислява,като се има предвид първият ден на последната ти менструация и се гледа настоящия ден.http://www.ladypill.com/calendar.phpЕто тук можеш да си изчислиш коя седмица си :P
bsvane2Добре дошла при нас.Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност :P
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 18:58:27 pm от pimpa77 »
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #22 -: Октомври 05, 2009, 18:53:56 pm »
Мариета защо не обсъдите това с лекаря който те следи.Може би точно този първи ден на зацапването да се брои :ask:

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #23 -: Октомври 05, 2009, 19:05:43 pm »
marieta76 , ползвай този календар http://babymed.com/tools/pregnancy/calendar/Default.aspx. На стъпка 3 избери Date of Last Ovulation(OD). И на стъпка 4 въвеждаш датата на пункцията ти. Това се брои за овулация при АРТ. След като дадеш "калкулирай" датата на която ти пише 0w 1d я броиш за дата на последната редовна менструация. Аз така ползвам този календар и на същия принцип ехографа на д-р Даскалов ми определи термин и дата на ПРМ.
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 19:07:51 pm от Pesheck »
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #24 -: Октомври 05, 2009, 19:13:04 pm »
Маиета, според линка който Пешек ти е дала, излиза, че си точно в 4 седмица и 0 дни:)
Изпращам ти на ЛС страницата, където можеш да видиш в кои седмици какви прегледи се препоръчват, кога ти е термина и още много интересни неща:)
Лека и успешна бременност на новите момичета:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #25 -: Октомври 05, 2009, 22:12:16 pm »
Лека и спокойна седмица на всички, добре дошли на новите и дано в тази тема да има още повече от тях!
Altevs, стискай,мила ,много мина- мъъъничко ти остава! И мен ме тресат нерви и шубе и това се редува с абсолютно безхаберие- явно изкукуригвам!
После, сигурна съм, ще си спомняме през смях за тези моменти- дай Боже!Само да са ни живи и здрави бебоците!
Хайде, за всички да е успешна и хубава седмицата, а за тези от нас, на които това май ще ни е последна тема като бременни- да ни е успешен и лек финалът!
 :bighug:

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #26 -: Октомври 06, 2009, 12:00:05 pm »
Здравейте мамчета, пак се вмъквам при Вас, за да Ви съобщя, че моята дружка Altevsснощи роди своята втора и прекрасна бебка :)) Малката е в неоанатологията (дано я изписвам правилно  8O) на АГ-Варна. Казва се, Вяра! Щом имам повече информация ще се включа отново :))
Да са живи здрави и да са добре! Другото ще се подреди.  :D


*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #27 -: Октомври 06, 2009, 12:06:12 pm »
Леле,каква страхотна новина :D :D :D!Да са живи и здрави и двете,Бог да ги пази!

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #28 -: Октомври 06, 2009, 12:12:51 pm »
Браво!Да са живи и здрави принцеската и майка и!Желая им колкото се може по-скоро  двете да се приберат вкъщи и да имат много безгрижни и щастливи моменти! :D

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #29 -: Октомври 06, 2009, 12:23:23 pm »
Дано всичко е наред, но това си е направо за отделна темичка :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #30 -: Октомври 06, 2009, 12:31:47 pm »
Дано всичко е наред, но това си е направо за отделна темичка :D
ами, аз ли, да  я пусна или някой от модераторите? незнам ... затова писах при Вас


*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #31 -: Октомври 06, 2009, 13:46:15 pm »
Честита втора принцеса Вяра, МАМО Алтевс.
Да расте като гъбка здрава, силна, умна, красива, талантлива и късметлива.
Бързо да се прибирате вкъщи при кака и тате.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #32 -: Октомври 06, 2009, 17:39:29 pm »
Да е жива и здрава малката Вяра и да радва родителите си много, а на майка и леко и бързо възстановяване и скоро да се приберат двете вкъщи живи и здрави  :balk_102:
Добре дошли на новите бременни момичета, пожелавам ви леки и успешни бременностти  :D
power, Inke Tinke да ви минат леко оставащите дни до срещата с малките съкровища, а самите раждания да минат леко и безпроблемно  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
bsvane2   лично аз съм правила БХС в 16 г.с. и съм ходила на Фетална Морфология 2 пъти досега!
И мен от миналата седмица ме започнаха контракциите- безболезнени са слава Богу, но много се бях стреснала, тъй като единия ден бяха доста на често вечерта. Сега си пия послушно Магнерича и се надявам, да не зачестяват пак.
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #33 -: Октомври 06, 2009, 18:40:17 pm »
                   Честита втора принцеска, Altevs !Да ви е жива и здрава!
         Бъдете безкрайно щастливи!Бързо възстановяване,Мамо!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #34 -: Октомври 06, 2009, 19:28:44 pm »
Честита рожба на мама Алтевс и от нас :).Да е жива и здрава и много щастлива!

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #35 -: Октомври 06, 2009, 19:41:23 pm »
Честита дъщеричка на Алтевс! Да е жива и здрва, мн ого щастлива и обичана!

Аз днес бях на преглед, мед. сестра и лекарката ме хвърлиха в тъча, като заявиха, че очакват да пренося, при това само като ми видяха корема. Този размер имах при раждането на Вероника, а този път имам още цял месец пред себе си  8O (живот и здраве!).
Пуснаха ми стерлина урина заради завишено СУЕ (57 при маск.граница 20), не казаха какво значи, но тези дни четох коментари тук, че било нормално. Хемоглобинът е ОК-119, глюкозата също, само дето има следи от белтък, но се надявам да не е нищо страшно. Та такива работи при мен...
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #36 -: Октомври 07, 2009, 01:43:49 am »
Здравейте и от мен!
Аз съм нова в този форум, имаме 5,5 годишни опити за бебе и положителен тест за бременност от преди 3дни. Много съм щастлива, макар че ме е страх да се отпусна и да се зарадвам напълно. Аз в момента съм в Нова Зеландия и се очертава тук да ми следят бременността. Не съм запозната още с тяхната система, вчера ходих при личния си лекар, той ми даде направление за ултразвук и кръвни тестове. Но ултразвъкът ще го правя на 20/10, надявам се тогава да може вече да се види пулса на бебето. Кръвните тестове ги пуснах вчера. А, забравих да кажа, че термина би трябвало да е 09/06/2010, сама го сметнах, т.е. днес съм точно 5седмица. Предполагам, че не е късно да отида на 20/10 на ултразвук. После трябва да се заинтересувам и за гинеколог, че не знам как става тук. Много ми е объркано, много притеснено, надявам се всичко да е наред, нямам търпение да видя бебчето. Дано да е на правилното място и да му е добре там. Ще пиша при вас, когато имам новини, но така имах нужда да споделя с някой!






Чакаме те, отдавна те чакаме ... ще ни е хубаво заедно, ела!
*

    diva73

  • ***
  • 152
  • Вярвах и успях!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #37 -: Октомври 07, 2009, 08:40:47 am »
Честита втора рожбичка на мама Алтевс. Да е жива и здрава малката принцеса и да носи само радост на мама, тати и кака Дари.  :bighug:
Господи, благодаря ти!!!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #38 -: Октомври 07, 2009, 08:41:33 am »
има подфорум Честито в този за Дългоочаквана бременност, благодаря че го ползвате по предназначение  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #39 -: Октомври 07, 2009, 09:42:52 am »
Момичета позволих си да пусна тема където да можем да честитим на Altevs, за да не спамим тук, моля заповядайте http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39635.0  :oops:
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #40 -: Октомври 07, 2009, 10:32:15 am »
Момичета, разбирам, че и Klem4e е родила в понеделник през нощта. Дано някой се включи с новини за нея :))Да и честито бебонче! Живи здрави да са!!! :))
колко хубаво - бебета валят във Варна :)) Дай боже, такова щастие всекиму :))


п.п
Към модераторите, не пускам нова темачика в подфорума "честито", т.к нямам инфо за новата мама :))


*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #41 -: Октомври 07, 2009, 11:14:01 am »
Още една дългоочаквана новина,дано да са добре и Клемче и малкото й момченце!
« Последна редакция: Октомври 07, 2009, 11:43:25 am от TINI78 »

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #42 -: Октомври 07, 2009, 11:38:28 am »
Ех че хубави новини! :D
Да са живи и здрави мама Клемче и малкия беборан!

Аз днес съм на жк да видим нашата беба как е.Снощи така риткаше,че чак коремчето ми подскачаше и няма да ви казвам какво удовостие беше за нашия тати :D

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #43 -: Октомври 07, 2009, 12:07:31 pm »
Страхотна новина, дано Klem4e и малката са живи и здрави и всичко с тях е наред  :) Ще чакаме новини  :)
dion пожелавам ви на прегледа да видите вашето ембрионче и всичко да е наред ! Обикновено тук се ходи на преглед най- рано 10 дни след закъснение на цикъла, а сърчице се чува към 7-8 г.с.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #44 -: Октомври 07, 2009, 13:20:59 pm »
По последни данни,Клемче би трябвало да има момченце :wink:

*

    diva73

  • ***
  • 152
  • Вярвах и успях!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #45 -: Октомври 07, 2009, 13:31:27 pm »
има подфорум Честито в този за Дългоочаквана бременност, благодаря че го ползвате по предназначение  :D
Извинявам се за спама, не намерих отделна тема за Светлето, а исках да й честитя.

Чух се с Клемче набързо, не знам подробности, каза само най важното, че тя и малкия мъж са добре.  :)
Моля, който може да пусне отделна темичка и за мама Клемче. Предварително благодаря!
Господи, благодаря ти!!!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #46 -: Октомври 07, 2009, 13:49:57 pm »
Здравейте, момичета. :D

Отдавна не съм писала, понеже бях в командировка, а то тук имало страхотни новини...

Много се радвам, че Светлето и Клемче вече са се срещнали с прекрасните си бебоци!!! Да са им живи и здрави и дано скоро всяка една от нас, когато й дойде времето, гушне соето/своите бебе/ бебета.

При мен засега всичко е наред. Не съм прокървявала отново. Само един-два дена имах малко кафеникаво зацапване, ама моят доктор каза, че не било притеснително. Вече прекратявам пътуванията със самолет, колкото и да са недоволни шефовете ми. Иначе бебка (която вече си има и име- Ивана) е добре и не спира да рита за мое голямо облекчение. Резултатите ми за втория триместър са добри. Нямам анемия, нито диабет. В края на този месец започвам да посещавам часове за бъдещи родители и подготовка за раждането. Тук се дават от здравната каса и нямам търпение да се запозная с други майки, които ще раждат по същото време, когато и аз.

Пожелавам на момичетата, които броят дните до дългоочакваната среща с малките си сладури, безпроблемно раждане. На всички останали момичета- да се наслаждават на една лека и безпроблемна бременност.


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #47 -: Октомври 07, 2009, 14:39:45 pm »
Момичета, безкрайно ви благодаря за вниманието, пожеланията усмивките и доброто настроение, с които ме зареждате в момента. Аз все още съм в болницата, вече знаете, че родих в понеделник следобед.Сега ви моля да стискате палци за моята малка Вяра, която е в кувъоз, на палатка.... и която аз самата видях за първи път само преди два часа. Молете се с мен тя да се стъбилизира по-бързо и да си я гушнем във къщи!
Все още не съм си сменила лентичката.....
Клеми ми се обади, тя също е тук,родила - нормално-в понеделник късно вечерта. Мъжът се казва Тодор и мисля след обед да сляза да ги видя, а после мога да ви напиша подробности.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #48 -: Октомври 07, 2009, 14:45:11 pm »
Момичета, безкрайно ви благодаря за вниманието, пожеланията усмивките и доброто настроение, с които ме зареждате в момента. Аз все още съм в болницата, вече знаете, че родих в понеделник следобед.Сега ви моля да стискате палци за моята малка Вяра, която е в кувъоз, на палатка.... и която аз самата видях за първи път само преди два часа. Молете се с мен тя да се стъбилизира по-бързо и да си я гушнем във къщи!
Все още не съм си сменила лентичката.....
Клеми ми се обади, тя също е тук,родила - нормално-в понеделник късно вечерта. Мъжът се казва Тодор и мисля след обед да сляза да ги видя, а после мога да ви напиша подробности.

Миличка, аз съм с теб (с Вас)! Можеш да разчиташ на мен! Господи помогни им и ги пази! Помогни на мъничката Вяра, да се пребори, като мама, която непрестана да вярва, че един ден ще бъде мама на две принцески  :D. честито Светле, още веднъж, и оттук! Обичкам си те .. ти знаеш де :))


*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #49 -: Октомври 07, 2009, 15:02:42 pm »
Светле,
Ще се моля малката Вяра скоро да е в ръцете ти и всички да се приберете вкъщи при тати и кака....


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #50 -: Октомври 07, 2009, 15:09:17 pm »
Светле,рабира се че сме с теб и се молим Вяра по-скоро да е в обятията ти :hug2:
Чакаме повече новини за Клемче :)

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #51 -: Октомври 07, 2009, 15:41:09 pm »
Altevs от сърце и душа се моля за твоето малко борбено момиченце и съм сигурна, че скоро тя ще е добре и ще се гушкате на воля !!!
Дано имаме новини и от Клемче скоро и тя и малкият мъж да са добре  :)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #52 -: Октомври 07, 2009, 17:33:21 pm »
Altevs моля се за товето момиченце с цялото си сърце, сигурна съм, че съвсем скоро ще си я гушкаш спокойна :)
Да е жив и здрав малкия мъж на Клемче и дано скоро имаме новини от нея :)
[/url][/url]
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #53 -: Октомври 07, 2009, 18:02:11 pm »
Преди да са ни набили модераторите  :lol:, да ви кажа, че видях Клемче и Тодор  :lol:. Тошето е решил да се появи в понеделник в 22часа вечерта, бързайки и изненадвайки своите родители. Мама го е отгледала до 2 870гк и 47см. Вече са добре, въпреки, че мама изпитва доста болка при сядане  :D. И да ви напиша и нещо по темата - момичета, добре е абсолютно всичко за болницата да ви е готово, приготвено в чантата, че ако ей така малчовци решат да ви изненадат, просто да вземете чантата и да тръгнете подготвени.
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #54 -: Октомври 07, 2009, 20:26:38 pm »
Altevs моля се за вас малката Вяра бързо да се оправи и много скоро да се гушкате у дома.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #55 -: Октомври 07, 2009, 21:03:59 pm »
Светле,стиснати палци и от мен!Малката героиня ще се справи бързо и много скоро ще се гушкате вкъщи, вярвам в това  :hug2:
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #56 -: Октомври 07, 2009, 21:31:20 pm »
Стиснати палци и от мен за малката Вяра!

Само да добавя за багажа - дори и да не е готов, добре е поне едно списъче с необходимите неща да има, та таткото на другия ден да ги набави и донесе. Така или иначе неща като сутиени, подложки за гърди и т.н не са от първа важност веднага. Инструкции от къде могат да се набавят нещата не са излишни ;)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #57 -: Октомври 07, 2009, 22:06:37 pm »
Дааа багажа е много важен!Аз като гледам Баракудката какъв списък ми е спуснала едва ли аз ще се справя без да забравя нещо, остава мъжа ми да занимавам той нищо не знае къде се намира вкъщи :lol:

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #58 -: Октомври 08, 2009, 11:04:35 am »
Здравейте!Аз бързам да се похваля,че вчерашната жк мина страхотно!Всички изследвания са ми в норма,само утайката е завишена,но било нормално за бременни.Бебка е 440гр.,вървим една седмица напред,гледахме крачета,ръчички,главичка,дори пръсчетата :D Мъжа ми най-добре си я огледа понеже си гледаше на друг екран,точно срещу него,а не като мен с едно око.
Доктора ме успокои,че е нормално на този етап да не я усещам всеки ден.
Записахме се и на училище за бременни.Вие какво мислите има ли полза от такива неща?

*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #59 -: Октомври 08, 2009, 11:27:07 am »
         Светленце,стискаме палци с малкия Митко за сладката Вяра !
Дано бързо се възстановите и двете! Късмет!  :goodluck:

       Момичета,леки бременности и повече усмивки!
  :D :D :D
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #60 -: Октомври 08, 2009, 19:14:45 pm »
Хриска къде се записа на училище за мами? Според мен има смисъл да се запишеш, за да ти покажат някои неща, които май е хубаво да научиш предварително (като къпането на бебе, например :) мен тази част много ме плаши.)
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #61 -: Октомври 09, 2009, 01:00:13 am »
Записахме се и на училище за бременни.Вие какво мислите има ли полза от такива неща?

Хриска, на мен курсът за бременни ми подейства много успокояващо. До този момент много се страхувах от раждането, а тогава просто се успокоих, че е най-нормалното нещо на света и не е чак толкова страшно. А след като съм родила, вече пък съм убедена, че няма от какво да се плаша (по-трудно си го представях). Имаше и други интересни неща, като например как мъжът да помогне за облекчаването на болките от контракциите (действа, изпитано е), както и от психологическа и практична гледна точка - как си представяте ежедневието с бебе, кърменето и прочие.
Не знам вашият курс как ще протече, но моят наистина ми беше много полезен (беше за двойки всъщност).
Как да къпя бебето ми показаха в болницата.  :)

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #62 -: Октомври 09, 2009, 10:40:50 am »
Аз също си мисля че курса ще ни е от полза,за това и се записахме.Курса е за двойки
и е в удобно време,така че и нашия тати ще може да идва :)
jasmin_veni курса е тук в Казанлък и ще го води доктора който ми следи бременността по здравна каса.
Беборана пак трети ден никаква я няма,добре,че в неделя съм на преглед при другия ми лекар,че да чуя и неговото мнение.

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #63 -: Октомври 09, 2009, 17:13:18 pm »
Ако някой знае подходящ курс в София да свирка :) Има един в Майчин дом, ама занятията с в 11 сутринта в понеделник. Няма как да го съчетаем с работата, а с мъжа искаме да посещаваме такъв курс.
П.С. Нормално ли е постоянно да ти се яде нещо в първите месеци?Постоянно дъвча някакви неща :(
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #64 -: Октомври 09, 2009, 17:34:47 pm »
Ако някой знае подходящ курс в София да свирка :) Има един в Майчин дом, ама занятията с в 11 сутринта в понеделник. Няма как да го съчетаем с работата, а с мъжа искаме да посещаваме такъв курс.
П.С. Нормално ли е постоянно да ти се яде нещо в първите месеци?Постоянно дъвча някакви неща :(

Предния път ходихме в "Аз Ти То" и останахме доволни. Получихме доста ценна информация, която ми даде спокойствие и сигурност в първите ни седмици с Вероника :) Дните и часовете не псоещение са спрямо свободното време на бъдещите мама и татко: http://aztito.com/
В края на курса получихме подаръци за бебето: биберони, шишенца на Авент, козметика. Тази екстра може би зависи от наличностите ;)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #65 -: Октомври 09, 2009, 20:39:27 pm »
Аничка, мерси за инфото :) а кога трябва да се започнат занятията след 7-ми месец или по-рано?
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #66 -: Октомври 10, 2009, 02:23:38 am »
Момичета, имам следното питане: тук, в НЗ, си купих да пия фолиева киселина, но е 0.8мг. Пише, че се пие по едно хапченце на ден. А аз четох из нета, че в Бг фолиевата киселина е 0.4мг. Може ли увеличената концентрация да е някакъв проблем? Ще ходя на видеозон на 20.10, а след това ще проучвам и как стои въпроса с гинеколог, който да ме следи, ако всичко е наред.






Чакаме те, отдавна те чакаме ... ще ни е хубаво заедно, ела!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #67 -: Октомври 10, 2009, 10:17:58 am »
Аничка, мерси за инфото :) а кога трябва да се започнат занятията след 7-ми месец или по-рано?

От гледна точка на запомняне на информацията - по-добре курсовете да се посещават по-близо до появата на бебчо. Аз ходех 8 месец, май. Но така или иначе си водех записки, които можех да прегледам по всяко едно време, предполагам че не е проблем и по-рано да се запишеш.

Може ли увеличената концентрация да е някакъв проблем?
Фолиевата киселина е водноразтворим витамин и когато е прието по-голямо количество, се изхвърля от организма чрез урината, така че няма вероятност от предозиране.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #68 -: Октомври 10, 2009, 11:33:07 am »
Hriska и според мен такива курсове са много полезни ! Но повечето от тях могат да се посещават чак когато се излезе в отпуска или в болнични, заради времето през което се организират ! Тук във Варна една приятелка ходи на курс, за грижи за новороденото и там им даваха да къпят бебета кукли, да ги повиват и такива неща и мисля, че ще е доста полезно.
jasmin_veni  и аз бях така с яденето по това време спокойно - между 9-12,13г.с. през цялото време ми се ядяха тестени неща, дюнери, картофи. Ставаше ми хем лошо, хем ми се гадеше и изпитвах голям глад- после отмина при мен. Не се притеснявай за това!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #69 -: Октомври 10, 2009, 14:03:44 pm »
jasmin_veni  и аз бях така с яденето по това време спокойно - между 9-12,13г.с. през цялото време ми се ядяха тестени неща, дюнери, картофи. Ставаше ми хем лошо, хем ми се гадеше и изпитвах голям глад- после отмина при мен. Не се притеснявай за това!

Веселушко, душа давам за един дюнер да изям, ама не смея с тия случаи на салмонела, които имаше лятото. Така че май ще мина без него :)
[/url][/url]
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #70 -: Октомври 10, 2009, 15:15:16 pm »
Това с апетита и мен ме държи  :D всякакви боклуци ми се прияждат, улични такива: пици, баници, сандвичи...ама откак спрях утрогестана и естрофема, да ви кажа спря да ми се гади. Повръщах всеки ден по повече от веднъж, а от 4-5 дни само два пъти повръщах много...Все още ми вони на разни несъществуващи неща, но все по-малко.Обаче откак съм в 13та седмица мнооого ме мързи, много ми се лежи, не мисе прави нищо вкъщи.
За училището да ви кажа и на мен много ми се иска да отидеме с милото, ама има много време и още не съм проучила въпроса. Сега проучвам темата със стволовите клетки. osi_10

 
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #71 -: Октомври 10, 2009, 17:03:37 pm »
Здравейте,момичета!
Аз съм вече на изчакване в МД.Добре сме и двамата с бебко и в понеделник док ще реши дали да не го подканим вече да излиза.Стискайте ми палци да мине всичко добре!
Пазете се и се радвайте на хубавото време, а пък аз, когато мога, ще наминавам да ви "виждам"...
Весел уикенд и успешна нова седмица!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #72 -: Октомври 10, 2009, 18:14:33 pm »
Inke Tinke, успех в най-незабравимата и най-прекрасната среща в живота ти  :D!
Dion , споко за фолиевата , аз пия по цели 10мг. на ден.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #73 -: Октомври 10, 2009, 19:38:02 pm »
Inke Tinke , имаш много  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: от мен!  :lol:
Желая ти всичко да мине леко и спокойно!  yahoo_17

Хубави дни на всички от мен!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #74 -: Октомври 10, 2009, 23:31:11 pm »
Инке Тинке,стискаме палци всичко да бъде наред :crossfingers:

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #75 -: Октомври 11, 2009, 00:42:57 am »
Инке Тинке,стискаме палци всичко да бъде наред :crossfingers:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #76 -: Октомври 11, 2009, 07:04:46 am »
Инке Тинке, имаш и моите стиснати палци всичко да мине добре:)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #77 -: Октомври 11, 2009, 07:26:59 am »
Инке  yahoo_17, и неповторима първа среща!

:ask: ceci6ceci, имам една питанка?
Тези две лентички в подписа ти се отнасят до теб или има нещо което не довиждам!
Питам най-добронамерено!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #78 -: Октомври 11, 2009, 14:07:46 pm »
Inke Tinke, стиснати палци и от мен!

Аз пак да се оплача от среднощни приключения  :? От 23.00 до 02.00ч. ме споходиха най-силните досега контракции, неболезнени, но неприятни и доста на често. В началото половин час ме боля кръстът, ниско долу. Контракциите бяха краткотрайни, та затова не се засилих към болницата, но си признавам, че вече мислено си представях как ще родя тази нощ. Мъжът ми и той се поуплаши, подкани ме няколко пъти да отидем до Токуда, но ми беше неудобно да будя Лазарова посред нощите  :oops: Реших да чакам сигурни сигнали, пък макар и с риск да родя в колата. Изпих две пакетчета Диаспорал, 2 но шпа и си стегнах багажа. Към 03.00ч. благополучно реших да се преместя от дивана в леглото, с надеждата да поспя, но тогава пък бебето спря да мърда, което е супер необичайно за него и аз през половин час се будех да побутвам корема, в стремежа си да усетя поне леко поритване.
Днес все още усещам дискофморт, ниско долу, като тежест, а и като цяло стомахът ми се усеща не особено добре... Надявам се да не се повтарят подобни изпълнения, поне до другата седмица!
Това е, изказах си мъката :)

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #79 -: Октомври 11, 2009, 15:27:58 pm »
:hug2:Ани4ко,  :oops: и аз съм в твоя отбор!

Две поредни неделни нощи изкарвам както описваш.
Търпя до сутринта звъня на доктора и палим колата.
Митака след такаива болки го родих  :? и сега съм на тръни.
Втори понеделник си ходя до там с багажа и си ме връщат.
Апарата отчита постоянни контракции.
За щастие нехните тонове са добре и затова не ме прибират там!
yahoo_17 Малко остана
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #80 -: Октомври 11, 2009, 21:35:54 pm »
Мише, аз се надявам поне да си мина прегледа във вторник при Лазарова, а и съм си записала час за една лекция в неделя - Техники на дишане при нормалното раждане, че с предната бременност я бях пропуснала, тъй като бях за секцио  :oops: При мен паниката е продиктувана главно от това, че не знам с каква скорост ще родя, т.е с колко време разполагаме да стигнем до болницата, а оттам и колко мога да си позволя да чакам в къщи...не ми се мисли, ако се случи делничен ден- рано сутрин или вечер в пиковите часове от работния трафик  :? Колкото и да ми се иска да се правя на смела, с ръка на сърцето си признавам, че втората бременност повече ме е шубе от предстоящото  :oops:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #81 -: Октомври 11, 2009, 22:03:16 pm »
Аничка, Мише, пожелавам ви спокойни нощи и всичко да е наред докогато трябва.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #82 -: Октомври 11, 2009, 23:28:11 pm »
Ани4ко  :hug2:, едно е сигурно няма да ни се размине, със или без изненади!
Но е факт, че и аз сега съм по-притеснена, и причините не са една.
Опитвам се да не мисля, а и Митачо не ми позволява особенно.

И друго си мислех, тез двамцата да не са се уговорили да ни съберат в болницата. :wink:

Лисицо  :balk_21:, апропо ти кога палиш самолета за насам!


 
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #83 -: Октомври 12, 2009, 08:07:19 am »
Лисицо  :balk_21:, апропо ти кога палиш самолета за насам![/b][/color]
Мише в събота сутрин тръгам от Варна, минавам през Шумен да си сменя гумите на колата със зимните (ще ми ги сменят де) и да настаня Бари и Додо в новите им временни жилища, и предполагам наобяд най - късно продължавам за София.
Вечерта при всички случаи ще съм пристигнала:)
След събота ще се обадя да се чуем:)

Успешна и безпроблемна седмица момичета:)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #84 -: Октомври 12, 2009, 08:37:23 am »
Чакам ви и та!
Леко и безпроблемно пътуване!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #85 -: Октомври 12, 2009, 10:51:50 am »
Лисе, леко и безаварийно стигане до София!
Мише, не ми пускай такива мухи за среща в родилната зала, че ще го обърна на нетърпение да стигна до Токуда по едно и също време с теб :lol:  :lol:  :lol:
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #86 -: Октомври 12, 2009, 14:16:28 pm »
Здравейте момичета. Не съм писала скоро че имах премеждие. Изкървих и се наложи да постоя в болница на системи и инжекции, но за щастие дребосъка си е добре. Диагноза- леко отлепена ниска плацента. Направо си изкарах акъла и умрях от ужас. Сега съм на гинипрал 3по1 за една седмица и се надявам да няма повече такива проблеми. Стискам палци на всички които скоро ще гушнат своите съкровища.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #87 -: Октомври 12, 2009, 15:10:17 pm »
Здравейте и от мен :D
wola, дано няма повече такива премеждия и всичко до края да е наред!
Аз днес вече си взех болничния за 45 дни преди раждане и за пръв път обикалях магазини за бебешки работи, ама то много приятно било :D Има толкова хубави неща, чак ми се иска от всичко да взема :D
Лека бременност на всички момичета и незабравима среща с малките съкровища, на тези, които им предстои скоро :wink:
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #88 -: Октомври 12, 2009, 16:26:10 pm »
Аничко, Мише, чакайте ме на свиждане. :D Ама още малко потрайте.За ваше успокоение и аз съм с такива премеждия, но моите са вечерни. Като усетя контракции на 5 мин. веднага пия гинипрал и нещата засега отшумяват. Дано устискаме с бебе още поне месец.
Лиско, чакаме те. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #89 -: Октомври 12, 2009, 16:33:52 pm »
White късметче, мноооого и е рано на сладунка да прави изненади,
да седи и кротува и да не те притеснява, че какво гушкане я чака...
- а Мечо с червените одежди чете книжка в сака нетърпеливо!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #90 -: Октомври 12, 2009, 17:24:31 pm »
Струва ми се,че всички бебета са нетърпеливи да излязат от къщичките си,аз също си имам подобни премеждия.Контракцийките са си редовни,но и започнах да усещам някакви краткотрайни боцкания откъм шийката-какво е това ,идея нямам.
« Последна редакция: Октомври 12, 2009, 17:27:31 pm от TINI78 »

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #91 -: Октомври 12, 2009, 20:22:14 pm »
Хахахха...момичета, голям отбор с нетърпеливци се събрахме ;)
Уайти, струва ми се, че се позагуби тези дни,та се питах с теб какво става. Аз по ПРМ съм края на 36 седмица, ама си броя седмиците по моему, та чакам да избутам още 3 дена до 9м., пък дано са ми верни сметките ;)За по-сигурно си минах вчера през руската църква, дано помогне. Да не дава Господ, но в бившето "Часът на мама" едно мед.лице от МД ( не помян длъжността) каза, че най-малкото бебе което е израждала тежало 500 гр. и сега си било живо и здраво момиченцето. Та надежда винаги има!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #92 -: Октомври 12, 2009, 20:31:59 pm »
ЕЙ Тини я си чакай реда!Аз съм си преди теб.Какво си се разбързала!
Леко раждане на всички скоро очакващи!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #93 -: Октомври 12, 2009, 21:33:53 pm »
Да дам отчет след днешния преглед. Беба е 2260, по един от параметрите леко изостава. Но според д-ра всичко е в норма. Малко се попазарихме за дата за секциото. Той смята, смята и вика - 16.11. и аз веднага "не". Те двамата с мъжа ми - "ама що бе виж каква хубава дата" и се хили моя. Щото той за разлика от Даскалов знае, че тогава е моя РД. И много ми се щеше да не е точно ма моя ден, а да си има свой. Спазарихме се накрая за 17ти. Ама все пак може друго да реши момата.
Та така - ние ще си чакаме, чакайте си и вие.

п.п. Розовелка, д-р Даскалов каза че може и да се уредим в една стая да сме. :lol:
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #94 -: Октомври 12, 2009, 22:51:50 pm »
Здравейте, момичета!
Благодаря ви за това, че ми стискате палци!
Аничка, Мишанта и Тини, веднага ми ги пращайте на мене тия контракции, че аз имам едва по 1-2 на ден и никакво разкритие и ще ме търпят до края на седмицата и ако бебо се инати- секцио 8O!!!Направо съм в шах- хич не ми се ще!
Ако знаете някоя бабешка рецепта за получаване на разкритие, помагайте, че вече откачам.А не ми дават и да преносвам дори с един ден- и така имам 8 дни до термин и почти никакви изгледи само да си стане...Голям майтап!Толкова се пазих да не родя преждевременно, а то....
Лиско, понеже ще раждаш при моя док, а и ще си секцио, да знаеш,че ще лежиш в болницата поне седмица преди датата, та да ти кажа, че леглата в отделението са или супер избушени пружини, или  едни супертвърди нови, та си вземи повечко възглавници да си подпираш коремчето, че иначе е ужас. Като цяло, обстановката е прилична, ама си е мизерна болница и това си е. А, и храната е , меко казано, отвратителна!!!Приготви се, ако ти е възможно, някой да те снабдява отвън, че ще те уморят от глад!
И последно, тука е пълно с всякакви момичета от цяла България, предимно с диабет, прееклампсия, високо кръвно....Абе, проблемни....Е,няма да повярвате каква безотговорност цари вън от форума, момичета! Почти всички пушат, не са и чували за фетална морфология, не признават БХС, отишли са на АГ за пръв път в 12-13г.с, хал хабер си нямат кога им е била овулацията, не си правят никакви изследвания...Абе, направо настръхнах!
Ето, оплаках се да ми олекне!
Лека нощ и спокойна и успешна седмица на всички, пък дано и аз да понапредна!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #95 -: Октомври 13, 2009, 00:27:56 am »
Хей, мацки, моля спазвайте си реда за раждане  :wink:

Инке Тинке, дано не прозвучи смешно, но съм чувала за секс за предизвикване на раждане. Не знам дали ще помогне, ама моя приятелка взе, че така роди 15 дни преди термина. Може пък и да върши работа!

Лис, желая ти леко и приятно пътуване и да пишеш веднага като пристигнеш у Софийско, да ни държиш в течение на нещата  :wink:
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #96 -: Октомври 13, 2009, 00:30:35 am »
Инке тинке, защо ще ти правят секцио, ако преносиш? Моето го предизвикаха точно поради тази причина и защото бебето беше голямо. Иначе, качване на стълби съм чувала, че помага. И аз бях като теб - толкова страх брах да не родя преждевременно, а то какво стана накрая?!  :lol:

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #97 -: Октомври 13, 2009, 03:18:21 am »
Момичета, имам едни такива слаби болки ниско долу в корема, както и периодично от дясно. Чудя се от какво може да е това. Чувала съм за контракции при ранна бременност и много се притеснявам да не е нещо такова и организма да се мъчи да изхвърли плода. Търсих досега из нета, но не можах да намеря нищо конкретно - как да разпозная такива контракции. Нямам кървене, което малко ме успокоява. Някой може ли да сподели мнение по моя проблем, незнам какво да си мисля вече. Гледам да съм позитивна, да нямам негативни мисли, но все пак се притеснявам. Има една седмица до прегледа ми на видеозон, незнам как ще издържа дотогава.






Чакаме те, отдавна те чакаме ... ще ни е хубаво заедно, ела!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #98 -: Октомври 13, 2009, 09:36:09 am »
Inke Tinke дано бебето да реши тези дни да те зарадва и да тръгне да излиза без лекарска намеса  :D Пожелавам ти едно леко и безпроблемно раждане и по- малко неприятни моменти в болницата  :D А са такива момичета за съжаление е пълно, чак се чудя как може да са толкова незаинтересовани и неинформирани понякога  :?
mishanta,ani4ka дано устискате още мъничко, но когато и да решат да излизат бебетата всичко ще бъде наред !
Тини ти потърпи още малко какви са тези контракции без време!
wola  съжалявам за това, което ти се е случило, дано да не се повтаря повече и да сте все така добре с бебето  :)
Лиско пожелавам ти лек път и ще те чакаме да пишеш от София  :D
dion ти в коя седмица си ? Аз в началото имах болки ниско долу отляво или отдясно, които при мен бяха от разтягането и нарастването на матката. Контракциите, които в момента усещам са като стягане и втвърдяване на корема и нямат нищо общо с болчиците, които усещах в началото. Най- добре твоят доктор ще ти каже на какво се дължи това при теб, ние тук можем само да гадаем. Надявам се, че не е нищо обезпокоително.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #99 -: Октомври 13, 2009, 11:07:03 am »
Благодаря ти, veselyshko. Утре влизам в седма седмица. Просто исках да знам дали са нормални тези леки болки и придърпвания в корема. Ще обясня като отида на видеозон, да видим какво ще ми кажат. Но тук, в НЗ, са по-различни нещата с тези лекари и още не съм се ориентирала. Но се надявам другата седмица да имам повече информация.
Другото, което чувствам, е едно почти постоянно неприятно чувство в стомаха, горе, нещо като гадене, но не ми се повдига сякаш. Просто си стои това гадно усещане в стомаха.






Чакаме те, отдавна те чакаме ... ще ни е хубаво заедно, ела!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #100 -: Октомври 13, 2009, 11:12:07 am »
Това за секса и аз съм го чувала, мисля че беше свързано със съдържанието на спермата - някакво вещество спомагало за омекване на шийката, но не съм сигурна, че съм 100% права за обяснението.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #101 -: Октомври 13, 2009, 13:29:55 pm »
Инке Тинке, много ти благодаря за полезната информация за МД:)Ще си отида с възглавничките:)
На теб пожелавам всичко да мине леко и без проблеми:)
Момичета, благодаря ви за пожеланията. Непременно ще пиша от София. И аз нямам търпение вече да пристигам в София, за да се видя с Дяволов и да разбера какво ще ми каже и какъв ще е плана:)

Лек ден на всички:)
бременна с течащ нос
« Отговор #102 -: Октомври 13, 2009, 13:51:55 pm »
Здравейте момичета!
от два дни ми тече носа (ама доста). какво да направя за да пресека настинката?
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #103 -: Октомври 13, 2009, 14:02:34 pm »
Другото, което чувствам, е едно почти постоянно неприятно чувство в стомаха, горе, нещо като гадене, но не ми се повдига сякаш. Просто си стои това гадно усещане в стомаха.
Предполагам, че това са киселини. Аз имах такива в началото на бременността. Започнаха много рано след овулацията (може би 6/7 дена след нея) и продължиха около 2/3 семици. Интересното е, че след това, досега, не съм имала повече киселини. Дано така да продължава, че момичетата, които са ги имали, казват, че е отвратително....

Привет на всички вас, момичета. Пазете се много, а на тези, които им наближава терминът, желая много късмет и леко раждане.


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: бременна с течащ нос
« Отговор #104 -: Октомври 13, 2009, 16:05:45 pm »
Първо се чуй с лекаря си. ИИначе може да вземаш парацетамол и да си правиш промивки на нослето със "Стеримар" (морска вода). Чайчета, но не запарки ами тези на пакетчета които са. И много почивка. Общо взето повече няма какво да направиш ;-). Скорошно оздравяване!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #105 -: Октомври 13, 2009, 20:31:16 pm »
Аз да отбележа поредно присъствие днес с отчет от прегледа. Тоновете на бебето са добри, обаче съм с 2 см разкритие. Не знам колко мога да откарам така, но Лазарова ме инструктира да изкарам поне още една седица :) Борбата между везни и скорпион е разгорещена  :lol: Тези дни няма да си давам зор в нищо, таткото вече спря да ходи на работа, за да ми помага, дано и Вероника прояви разбиране и не буйства толкова много :)
В случай, че някой има сходен с моя проблем, с разстройството, да споделя, че магнезиевите препарати осигуряват подобна "екстра". Така ми казаха днес на прегледа...
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #106 -: Октомври 13, 2009, 22:35:12 pm »
Ани,не си давай зор,пълен релакс ти се полага :balk_177:!Явно тези дни ще е срещата с бебенцето,леко раждане!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #107 -: Октомври 14, 2009, 07:14:47 am »
:oops: Аничко, при теб действа така Диаспорала, при мен ЦЪК!

Щом Лазарова така е казала, стискай!
Но определено ще сме заедно другата седмица!
Тея деца имат уговорка, мен звездите ми го говорят!
Предпочитам обаче да те посрещна поне около Димитров ден, а ние да сме на изпроводяк! :wink:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #108 -: Октомври 14, 2009, 09:13:31 am »
А така, събирайте се и раждайте по двойки. Ние с Розовелка също правим такива сметки. Ама съвсем без кръчмарите :lol:. Та да видим накрая, какво ще стане.
Пазете се от студа и стойте на топло.
Лек ден!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #109 -: Октомври 14, 2009, 09:36:50 am »
Здравейте момичета! :)
Въпреки, че моето слънчице скоро ще стане на годинка, колко бързо мина, Ви чета с трепет редовно и се вълнувам за всяка от Вас!
Желая леко раждане на всички очакващи :) и нека малките сладурчета Ви топлят през студените дни :)!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #110 -: Октомври 14, 2009, 10:50:30 am »
В случай, че някой има сходен с моя проблем, с разстройството, да споделя, че магнезиевите препарати осигуряват подобна "екстра". Така ми казаха днес на прегледа...
Аничка, желязото осигурява обратната "екстра" ;). Стискам палци с Мишето да стискате колкото трябва, а везни или скорпион... важното е бебетата да са здрави и бързо да си ги приберете в къщи! :)

Лека бременност на всички!


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #111 -: Октомври 14, 2009, 11:05:48 am »
Аничка, желязото осигурява обратната "екстра" ;).
Абе аз от предната бременност имам останала половин опаковка Малтофер, та от една седмица се каня да я довърша, но все забравям.
Мише,
Димитровден ще ни обърка плановете с именцето  :lol: Ясно е, че до средата на ноември няма да избутаме, макра че... знае ли човек! :) А и важното е всичко да приключи успешно, пък когато-тогава.
Някой да сподели колко време е изкарал до раждането с разкритие 2 см в началото на 9 месец?
И още едно питане - гинипрала как го приемате?
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #112 -: Октомври 14, 2009, 11:24:03 am »
И още едно питане - гинипрала как го приемате?
Аз го пия при контракции по 1 т., но 30 мин.преди него пия Изоптин за забавяне на сърдечния ритъм. Сигридов ми е предписал 3х1 при сериозни изпълнения в продължение на седмица.
Само да вметна, че екстрата разстройство може да е свързана и с подготовка на раждането. При мен в нощта преди да родя ми се наложи да ходя 15 пъти. Все пак обаче бях с контракции на 6-7 мин.
Инке, според моя док препоръките за предизвикване на раждане са качване на стълби, дъъъълги разходки и секс. Ама за мен се отнасят след месец и половина. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #113 -: Октомври 14, 2009, 12:19:51 pm »
Чета ви редовно, ама с писането нещо хич не ми се пише. Иначе ви наблюдавам, особено някои  :wink:.

Това за секса и аз съм го чувала, мисля че беше свързано със съдържанието на спермата - някакво вещество спомагало за омекване на шийката, но не съм сигурна, че съм 100% права за обяснението.

Това и аз го знаех, ама някъде срещнах, че количеството произведено единично от един мъж (сперма) е крайно не достатъчно.


Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #114 -: Октомври 14, 2009, 12:56:39 pm »
Само да вметна, че екстрата разстройство може да е свързана и с подготовка на раждането.
При мен това продължава вече от три седмици, та голяма подготовка ще да е ;) Иначе промяната настъпи точно след като минах от Магнерот на Диаспорал. Лазарова каза да го спра и да пия Смекта, но не ми се рискува и се чудя дали да не заменя с Гинипрал...
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #115 -: Октомври 14, 2009, 14:57:19 pm »
Ох момичета аз съм на Магнезиев препарат, желязо и гинипрал и положението с тоалетната е многооо затегнато  :oops:.
А за гинипрала забелязх, че ако го вземам по време на хранене не се ускорява толкова пулса и не треперя. Или за месец тялото ми свикна или с храната( а в упътването няма изрично кога да се приема) ми действа по-добре.Вземам го 2*1 и контракции почти няма, но и много почивам.
ani4ka на своя глава не променяй лекарствата, дано изкараш още малко с това разкритие.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #116 -: Октомври 14, 2009, 15:15:16 pm »
Чета ви редовно, ама с писането нещо хич не ми се пише. Иначе ви наблюдавам, особено някои  :wink:.

Ей тва включване чаках, цяла сутрин за тебе и Цветето си мисля!
Даже се чудех в коя тема да пускам питанки, къде сте!? Късмет!

Еййййй как съм се разписала в тая тема, като за  последно  :lol:...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #117 -: Октомври 14, 2009, 15:47:11 pm »
Като взимах Гинипрала след хранене забелязах, че не ми причинява сърцебиене. Треперенвето на ръцете неутрализирах с нещо сладичко.  :D Но и на мен ми е правило впечатление, че страничните му действия намаляват при по-продължителна употреба. Имам някакви спомени обаче, че повече от 10 дни непрекъснат прием не е хубаво да се прави. Почивка и после пак.
Иначе аз бях по схемата на Уайт - пиех го при нужда, а ако стане напечено положението, 3*1 за 2-3 дни, докато утихнат контракциите или поне не са толкова силни и чести.
  09.11.2007
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #118 -: Октомври 14, 2009, 17:13:52 pm »
Момичета, прощавайте за може би наивния ми въпрос, но все пак искам да попитам защо се пият тези лекарства, които коментирате? До този момент не съм пила друго нещо освен витамини, дори когато прокървих през 23-тата седмица.
Благодаря ви  :D


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #119 -: Октомври 14, 2009, 18:18:31 pm »
Лукреция, това са лекарства против контракции. Дано не ти се и наложи да ги пиеш:)
Аз засега съм на магнерич само и го пия повече профилактично както се изразява моя лекар тук във Варна, но предполагам, че след прегледа в София може и да ми изпишат нещо друго и по-силно:)
Само за това сърцебиене се тревожа, че при мен и без Гинипрал понякога ми става зле ама ще питам доктора.Те си знаят работата:)


*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #120 -: Октомври 14, 2009, 19:31:41 pm »
Еййййй как съм се разписала в тая тема, като за  последно  :lol:...[/b][/color]

:lol: :lol: :lol: почти не остана, наистина.
Много малко време ми остава и за писане, и за четене, за съжаление.
Затресе ме вече предродилната треска яко, само си търся за какво да се притеснявам. Дано всичко е наред и мине по вода при всички ни!
Момичета, които вървим заедно - Мишенце, Васи, Аничка - късмет!!!

Успешна и спокойна бременност при всички в темата!
« Последна редакция: Октомври 14, 2009, 19:42:19 pm от tzvetenze »
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #121 -: Октомври 14, 2009, 19:56:30 pm »
И аз профилактично да пожелая леко и безпроблемно раждане на всички от заформилата се октомвро-ноемврийска групичка, че знае ли се...!
lucrecia , по-добре да не ти се налага да навлизаш в тънкостите на коментираната от нас материя, че става дума за контракции.
Цецинка , аз не променям лекарствата, по-скоро добавям ново ;) С това разкритие предпочитам да добавя Гинипрал, да избутам до другата седмица поне.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #122 -: Октомври 14, 2009, 20:04:21 pm »
Благодаря за разясненята  :D. Дано не ми се налага тогава.
Отскоро усещам отвреме навреме стягане на корема, втвърдява се изведнъж за секунди и след това се отпуска отново. Четох че имало такива лъжливи контракции (на името на един лекар са наименовани) и не били опасни освен ако не зачестят и не са периодични. Затова не се и притесних, ама да видим...

Още веднъж да пожелая безпроблемно раждане на тези от вас, които са на финалната права...


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #123 -: Октомври 14, 2009, 20:05:04 pm »
Ейй, така ви се радвам - доста голяма групичка сте се заформили, обаче.  :D
Мога само да ви пожелая всичко да мине леко и по вода!  
Късмет на всички! yahoo_17

Хайде, време е за нови попълнения тук! :lol:

Леки и спокойни дни желая на всички ни!  :D
« Последна редакция: Октомври 14, 2009, 20:07:02 pm от twin »
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #124 -: Октомври 14, 2009, 22:04:44 pm »
промяната настъпи точно след като минах от Магнерот на Диаспорал. Лазарова каза да го спра и да пия Смекта, но не ми се рискува и се чудя дали да не заменя с Гинипрал...
Останах с впечатление, че ще замениш магнезия с гинипрал...но както и да- по-важното е да издържиш още седмица както е казала докторката ти  :crossfingers:

Спокойна нощ на всички... и без никакви контракции  :nono:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #125 -: Октомври 14, 2009, 22:47:58 pm »
tzvetenze  :sunshine:, сега съм по-спокойна!Добре, че писа!
Групата я по-ведро, строй се - преброй се!Няма да се притесняваме... :?

Малко ми е тъжно, че ще оставим Уайти саминка за декември,
но клетвено обещаваме тука да я навестяваме! :balk_21:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #126 -: Октомври 14, 2009, 23:34:33 pm »
Еййй, Цвети, Мише, Аничка, и всички които очаквате вече прекрасната среша с децата ви, пожелавам да е безпроблемно и леко:)
Вълнувам се заедно с вас:)

Предполагам, Инке Тинке вече има с какво да ни зарадва и се надявам да е добре:)

Успех момичета:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #127 -: Октомври 15, 2009, 09:45:38 am »
luci точно това е контракция и ако не са чести и болезнени обикновено няма проблем. Хубаво е да кажеш на доктора си за тях според мен !
На всички момичета, които им предстои скорошно раждане пожелавам да е леко и безпроблемно и да се радват на едни живи и здрави малки сладки бебета  :D
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #128 -: Октомври 15, 2009, 12:33:54 pm »
Останах с впечатление, че ще замениш магнезия с гинипрал...но както и да- по-важното е да издържиш още седмица както е казала докторката ти  :crossfingers:

Спокойна нощ на всички... и без никакви контракции  :nono:

Не съм се изразила правилно, исках да кажа, че не ми се рискува да се откажа от магнезиев препарат, а с това разкрите исках да добавя и Гинипрал. Така или иначе реших вечер, преди лягане, да приемам по една таблетка, започвайки от вчера. Треперене нямаше, само леко засилено сърцебиене, но за сметка на това сънят ми беше по-спокоен ;)
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #129 -: Октомври 15, 2009, 12:39:58 pm »
Здравейте!Нямаше ме няколко дни и сега чета че много мами се подготвят вече за срещата с малките сладурковци :D  Желая ви най-леките раждания и само приятни емоции!
Нашия преглед в неделя мина,всичко е наред!Но пък продължава да си кротува нашата мома и си я усещам рядко-мързеланка :D

*

    klem4e

  • ***
  • 307
  • искам значи мога
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #130 -: Октомври 15, 2009, 18:51:13 pm »
Здравейте момичета !
Вече сме си в къщи , задържаха ни в болницата заради тежка жълтеница , но сме добре - в къщи сме ! Ще ви чета по- късно !
Целувки от нас с Тошето !!!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #131 -: Октомври 15, 2009, 18:54:18 pm »
Добре дошла Клемче!Радвам се,че вече сте си вкъщи!Нацелувай малкия!

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #132 -: Октомври 15, 2009, 19:51:37 pm »
Добре дошла Клемче! Бърза и лесна адаптация :) !
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #133 -: Октомври 15, 2009, 21:53:55 pm »
Клемче,радвам се ,че вече всичко е наред :D!Добре дошла у дома :welcome3:!
И нашият преглед днес показа добри резултати.Бебка тежи 1880 гр.,плацентата е ок,водите също и според док.Александров всичко си е ,както трябва.Секциото си остава за определената дата,днес даже успях да намеря акушерка във ВИП-а и поразпитах от"първа ръка" така да се каже.
Мише ,защо Уайт да е самичка за декември,аз също съм в тази групичка,а и Миленка също :wink:
« Последна редакция: Октомври 15, 2009, 21:59:07 pm от TINI78 »

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #134 -: Октомври 15, 2009, 22:02:38 pm »
АБе Тини защо не казваш че ще ходиш днес при Александров?Аз ще ходя утре, ся сама ще си вися .Ей !Радвам се, че растете и всичко е ок!Клемче добре дошла отново при нас с малкия бебок!Айде чакаме добрите новини от всички със скорошни термини!
Успешни прегледи и се обличайте добре, че зимата направо си дойде!Поне във Варна!

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #135 -: Октомври 15, 2009, 22:14:18 pm »
Миленка, :oops:Виновна,няма да се оправдавам,но от сега да знаеш,около 10 другие месец пак съм там :wink:Хайде утре добри резултати и от тебе!

*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #136 -: Октомври 16, 2009, 08:37:41 am »
Мише, Цвети, Аничка, лека и много сладка среща с бебчетата.

На останалите много леко доизкарване на бременността.


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #137 -: Октомври 16, 2009, 08:44:53 am »
:flower: Дами!

Мише ,защо Уайт да е самичка за декември,аз също съм в тази групичка,а и Миленка също :wink:

А друго имах предвид  :wink: следим ви и вас!
 yahoo_17Леки оставащи дни до финала на всички!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #138 -: Октомври 16, 2009, 09:30:20 am »
Klem4e добре дошли вкъщи  :) Ще те чакаме да пишеш, когато имаш възможност  :)
Тини   много хубаво расте твоята мома, дано все така да си е до края  :)
И аз вчера бях на ЖК и при доки- бебето е добре, тежи около 1600кг., нормално количество околоплодни води, хубава плацента, само  не хареса, че ми се втвърдява корема и продължавам да си пия магнезия, дано всичко да е наред на този фронт, че ми  е притеснено  :? Иначе и тя каза, че според нея чакаме мъж  :wink:
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #139 -: Октомври 16, 2009, 10:30:09 am »
Тини, Веселушко, чудесни резултати от прегледите. Дано всичко е все така добре докрая...
Ние сме на контролен преглед чак на 10.11., но сега на 5.09 всичко беше ОК. Момата е добре, резултатите ми от кръвта и урината бяха наред...

Клемче, добре дошла отново вкъщи! Бързо възстановяване и адаптация...

Лек ден на всички и много усмивки, че днес вече е петък  :D и за работещите означава, че идват два дена на пълно мързелуване... Или, което е по-вероятно, на друг вид работа. Важното е обаче, че сме си вкъщи с половинките...


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #140 -: Октомври 16, 2009, 12:00:22 pm »
Избутахме още един ден  :wink:
Момичета, аз коя седмица да си броя че съм - 36 или 37? По линийката долу гледам -36 г.с, по кръглото календарче - 37 г.с ?!?! На още едно място в нета ми излиза 35... За база вземам винаги 12.11.2009г. Пълна каша, като добавим и несигурността на датата на термина съвсем съм в шах-мат  8O.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #141 -: Октомври 16, 2009, 12:38:04 pm »
:)Аниичка, по линийка си 36 седмици и 1 ден, което е 37-ма седмица:) (1 ден от 37-ма:)
А защо база 12.11? Тогава ти е термина ли?

Пазете се всички в това време от вируси и настинки, и си стойте на топло вкъщи или на работа:)
Лек ден момичета и мързелив уикенд:)
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #142 -: Октомври 16, 2009, 12:58:14 pm »
Аничко, според линийката ти с в 37 г.с., т.е. в 9-ти месец. Ама питай младежът, какво мисли по въпроса. :wink: Как си днес?


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #143 -: Октомври 16, 2009, 13:08:18 pm »
Тенк ю момичета :)

А защо база 12.11? Тогава ти е термина ли?

На тази дата се спряхме с Марков при първата ФМ, след като не беше ясно кога точно е била овулацията, но знаех със сигурност, че седмиците се разминават от ПРМ. Иначе ако гледаме ПРМ, вече съм в 39 г.с ;)

Ама питай младежът, какво мисли по въпроса. :wink: Как си днес?
Ако се е метнал на каката ще се появи с гръм и трясък, когато най-малко очаквам, макар от няколко дена насам да съм на полусъединител  :lol: Иначе аз съм добре, предиобед поседявам на пц-то основно, следобед съм пред ТВ-то на диванчето :) . Добре, че е таткото да сменя памперси, да ходи до детската кухня, да пазарува и готви, че вероятно нямаше да избутам дотук без негова помощ!!!

Момичета, а при вас как вървят нещата?
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #144 -: Октомври 16, 2009, 13:18:55 pm »
Аз вчера тъкмо се бях заканила да почвам 3-дневен курс с гинипрал вечер и контракциите ме пропуснаха. За сметка на това тази сутрин са от рано, та довечера ще се черпя с гинипрал и изоптин. Гледам да почивам повече. Във вторник съм при Сигридов да се видя с Принцесата. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #145 -: Октомври 16, 2009, 14:50:08 pm »
На тази дата се спряхме с Марков при първата ФМ, след като не беше ясно кога точно е била овулацията, но знаех със сигурност, че седмиците се разминават от ПРМ. Иначе ако гледаме ПРМ, вече съм в 39 г.с ;)

Хммм, и аз така с неустановено ову, с тази разлика, че аз вървя с две седмици напред от ПРМ, а при теб доколкото разбирам има изоставане. Голяма каша бях в началото - на всеки преглед различни седмици. Сега, слава Богу, влязохме в един ритъм и си се движим в него. :D

Тъй! При мен започнаха проблемите със зъбите. От самото начало се каня да отида профилактично на лекар и все не намирах нужното време и ето - вече съм с дупчица в едниия зъб.  :? Вчера бях на зъболекар - сложиха ми лекарство и другата седмица сигурно ще имам и пломба.  :)Попитах изрично док дали това лекарство по някакъв начин би повлияло на бебо и тя категорично ми каза "НЕ" - дори сподели, че болката е по-опасна от самото лекарство, което се слага. Предписа ми също така да се джабуря с Eludril, като превантивна мярка срещу възпаление на венците, както и едно мазило със същата цел, на което обаче му забравих името.  :oops:
Бихте ли споделили дали до момента сте имали проблеми с венците или зъбите и какво ползвате срещу облекчаване на болки? И какво инфо имате вие относно ползването на лекраства с такава цел по време на бременност?

Спокоен и лек ден желая!  :flower:
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #146 -: Октомври 16, 2009, 15:14:27 pm »
Аз вчера тъкмо се бях заканила да почвам 3-дневен курс с гинипрал вечер и контракциите ме пропуснаха.
Аз Гинипрала мисля да го изкарам до понеделник х1, после ще го спра. За срещата с розовата изненада няма смисъл от пожелания - то се знае, че ще е приятно ;)

Хммм, и аз така с неустановено ову, с тази разлика, че аз вървя с две седмици напред от ПРМ, а при теб доколкото разбирам има изоставане. Голяма каша бях в началото - на всеки преглед различни седмици.
При мен ситуацията е следната: 3 седмици след ПРМ бях на профилактичен преглед и имах един единствен фоликул, за който гинекологът каза, че нищо няма да излезе от него, с други думи по това време още е нямало бременност. Предположения за термини по УЗИ-та имам от края на октовмри, та чак до 20.11... Това е и причината Марков да фиксира една дата по ФМ.


Бихте ли споделили дали до момента сте имали проблеми с венците или зъбите и какво ползвате срещу облекчаване на болки?

Предната бременност ходих профилактично в 5 месец на зъболекар и ми откриха малка дупчица, веднага ми направиха плобма, без да ползвам обезболяващи средства. Но болки преди или след това не съм имала. Доколкото знам, подобни манипулации се препоръчват към 8 месец, за по-сигурно. А болката се смята за по-опасна , защото може да предизивка контакрции, ако не се лъжа...
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #147 -: Октомври 16, 2009, 15:38:55 pm »
Момичета, а при вас как вървят нещата?

Ани4ко да се разберем, кои момичета точно питаш големите или малките?
У нас голямото е добре, малкото да кротува! :D

А ти младежа пита ли го какво мисли по-въпроса
за среща с "ледена" девойка в Японската болница до десетина дена! :wink:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #148 -: Октомври 16, 2009, 17:43:57 pm »
Тъй! При мен започнаха проблемите със зъбите. От самото начало се каня да отида профилактично на лекар и все не намирах нужното време и ето - вече съм с дупчица в едниия зъб.  :? Вчера бях на зъболекар - сложиха ми лекарство и другата седмица сигурно ще имам и пломба.  :)Попитах изрично док дали това лекарство по някакъв начин би повлияло на бебо и тя категорично ми каза "НЕ" - дори сподели, че болката е по-опасна от самото лекарство, което се слага. Предписа ми също така да се джабуря с Eludril, като превантивна мярка срещу възпаление на венците, както и едно мазило със същата цел, на което обаче му забравих името.  :oops:
Бихте ли споделили дали до момента сте имали проблеми с венците или зъбите и какво ползвате срещу облекчаване на болки? И какво инфо имате вие относно ползването на лекраства с такава цел по време на бременност?


Twin, не се тревожи - при бременната жена може да се появи здравословен проблем всякакъв както и при небременната, включително и със зъбите - отива се при кадърен стоматолог и той преценява какво може да се направи по въпроса. За зъбите е хубаво да се оправят овреме, още преди забременяването, но дори и така, винаги пак може да се появи проблем и се прави точно както си  направила ти - ходи се на зъболекар :)

Denito, благодаря много за хубавото пожелание! Пожелава, ти и на теб да нямаш никакви грижи през оставащите седмици. А знае ли се вече Зори братче или сестриче ще има?

И на Лисето лисетата съм пропуснала какви ще са, ако е споделяла, дали може за мен специално да повтори :wink:
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #149 -: Октомври 16, 2009, 19:05:51 pm »
Ани4ко да се разберем, кои момичета точно питаш големите или малките?

Питам големите за малките ;)


А ти младежа пита ли го какво мисли по-въпроса
за среща с "ледена" девойка в Японската болница до десетина дена! :wink:
[/b][/color]

Още щом си помисля за подобна среща и мъникът започва да показва бурна радост ;) Мисля, че с Гинипрала ще избутам поне до понеделник :) Ако не се движа много из нас...
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #150 -: Октомври 16, 2009, 21:39:26 pm »
И на Лисето лисетата съм пропуснала какви ще са, ако е споделяла, дали може за мен специално да повтори :wink:

Цвети, чакаме две еднакви момченца и едно момиче:):):)

Прегръщам ви и да се пазите:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #151 -: Октомври 17, 2009, 08:15:52 am »
Здравейте бъдещи мами подарявам ръчна помпа за кърма на Авент от София съм ако някой иска с удоволствие ще я дам /телефони на ЛС- бел.мод/ .Леко раждане  :D
« Последна редакция: Октомври 18, 2009, 00:26:26 am от mini »
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #152 -: Октомври 17, 2009, 13:59:36 pm »
да се включа и аз,само ви чета и съчувствам на наближаващите срещи.
почва да ме хваща едно шубе и мен.Имам такива болки в таза и кокалите и някакво дърпане отдолу  :oops:,немога да спя.Спя само на лявата и на дясната страна,и съм като схваната.Вие как сте с болките в кокалите,и имате ли въобще такива?А относно контракциите,незнам дали имам,или имам а пък не ги усещам,незнам какво са.Пия магнерот 3*1.
Във вторник сме на преглед,да видим нашата девойка как е.

Почивайте си повече момичета и дано устискате до финала и наистина безболезнено раждане ви пожелавам,а за срещата с малчовците знам че ще е прекрасна.

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #153 -: Октомври 17, 2009, 15:30:38 pm »
Таззи нощ разбрах колко са неприятни схващанията на крайниците :xСъбудих се с изтръпнали и омекнали ръце и ужасна болка в двата прасеца от схващане.Мъжо 15 мин не можа да ми изправи пръсите,беше гадничко.Бях чела,че се получават такива крампи,но не си спомням какво ги причиняваше.
А кокалите бе заболяха малко съвсем ниско долу в таза.

*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #154 -: Октомври 17, 2009, 17:01:04 pm »

Denito, благодаря много за хубавото пожелание! Пожелава, ти и на теб да нямаш никакви грижи през оставащите седмици. А знае ли се вече Зори братче или сестриче ще има?


Цветенце  :bighug:,

ами аз и не съм споделяла  :D. Момиченце ще е, доста се стараеше да се скрие, ама успяхме да го зърнем за малко  :D


Re: Тема на бременните №47
« Отговор #155 -: Октомври 17, 2009, 18:24:49 pm »
Вие как сте с болките в кокалите,и имате ли въобще такива?
Аз имам още много време до голямата среща, но от ден-два и аз имам болки(или нещо като схващане,разтягане) в таза и ме болят малко кокалите. Айде аз съм с две бебчетата, но мисля че основно е от това, че почти само лежа.Ту наляво, ту надясно. И аз често съм с изтръпнали ръце нощем  :lol:. Предполагам това е нормално и не съм се притеснила. Предполагам, че матката се разтяга и е от това.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #156 -: Октомври 17, 2009, 19:59:41 pm »
Аз също имам болки в ставите и костите. В началото бяха рядко, но от седмица-две на моменти е нетърпимо. Сякаш ми гният кокалите. Питах док. каза, че е нормално, отделяло се някакво вещество, което прави костите еластични, за да подготви организма за раждането. Болките трябва да изчезнат до месец-два след раждането, няма как да стане изведнъж. Гадното е, че на моменти направо си куцам.
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #157 -: Октомври 17, 2009, 23:38:46 pm »
:))))Еййй в София нета ви е бърз като стрела:))))))))))

Да кажа и за моите кокали:)
Болят си ме от месец, понякога се събуждам от болки но се правя, че не им обръщам внимание:)

Вече съм по-спокойна. Стигнах където трябваше и се чувствам добре след пътя:)
Лека вечер момичета:)
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #158 -: Октомври 18, 2009, 00:05:09 am »
Айде да избуташ успешно и останалите седмици osi_9Стискаме палци за три здрави бебета и не много изтормозена мама :bighug:

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #159 -: Октомври 18, 2009, 10:47:18 am »
Лиско да се завърнеш във Варна една мноооогоо щастлива мама!
Моето коремче нещо се е втърдило от снощи,но не като при контракции,защото не се отпуска,но пак е много неприятно.На всичко отгоре бебата пак кротува,аз се старая уж да не се притеснявам но ще видим до кога....

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #160 -: Октомври 18, 2009, 13:02:01 pm »
Здравейте, маминки, някоя от вас да се е сблъсквала със "наченки на стареене на плацентата в 8 - ия месец", изписаха ми Флебодия и Дузодрил и ми казаха да "маам гащи по улиците", за да може да се подобри кръвообращението и съответно храненето на бебчето, че може да изостане в растежа. Обаче аз нещо много се шашнах 8O....Казаха, че ставало при пушачи и пазещи диета - аз не съм нито едно от двете, просто съм качила малко според доктора - 5-6 кг и то само в корема, а пък според мен е нормално теглото, не знам вече..
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #161 -: Октомври 18, 2009, 15:04:47 pm »
Събудих се с изтръпнали и омекнали ръце и ужасна болка в двата прасеца от схващане.Мъжо 15 мин не можа да ми изправи пръсите,беше гадничко.Бях чела,че се получават такива крампи,но не си спомням какво ги причиняваше.

ТИНИ, тези крампи се получават от недостига на магнезий и калций. Според моята док, бебето "изсмуквало" от нас голямо количество от тях и те съответно не достигат за нашия организъм, като тази липса избива в подобни болежки. Аз когато ги получих първия път пих Калмацин един месец и се бяха поуспокоили спазмите. Седмица, след като го спрях пак ми се появиха и тогава пих разтворими таблети магнезий около 5-6 дни. От тогава, слава Богу, не съм получавала, ама сигурно пак ще ме споходят.  :?

Хубав и мързелив неделен ден желая на всички!  :D
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #162 -: Октомври 19, 2009, 13:23:27 pm »
Мишееее... аз както обещах, избутах до понеделник. Ти на линия ли си още :) ?
П.П Мъжът ми ми дава още 2 седмици домашен престой ;)
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #163 -: Октомври 19, 2009, 14:33:36 pm »
Мишееее... аз както обещах, избутах до понеделник. Ти на линия ли си още :) ?
Сега ще видиш ти като се запъне момата :D
Мишето я чух сутринта. Всичко е наред.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #164 -: Октомври 19, 2009, 17:08:46 pm »
Уайти, не знам как стоят нещата при разкритие в 9 месец, дали има опция "запъване" ;)
Аз от днес спирам Гинипрали, Диаспорали, железа и всякаквите си му там други неща...най-много до някой друг Талцид да прибегна  :wink:
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #165 -: Октомври 19, 2009, 20:42:28 pm »
Уайти, не знам как стоят нещата при разкритие в 9 месец, дали има опция "запъване" ;)
Аз от днес спирам Гинипрали, Диаспорали, железа и всякаквите си му там други неща...най-много до някой друг Талцид да прибегна  :wink:
Архангел Михаил наближава, ще си дойде с името младежа. :)
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #166 -: Октомври 19, 2009, 22:00:06 pm »
Уайти, не знам как стоят нещата при разкритие в 9 месец, дали има опция "запъване" ;)
Ами зависи от разкритието, аз бях повече от месец с разкритие 1,5 см, без да съм пила изобщо никакви медикаменти против контракции, а като отидох да си нпаравя тестовете за упойка предния ден преди секциото  се оказа, че вече съм с разкритие 4 см и накрая родих нормално...
 Успех и незабравима среща скоро!  :D
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #167 -: Октомври 20, 2009, 04:53:40 am »
Мишееее... аз както обещах, избутах до понеделник. Ти на линия ли си още :) ?
Сега ще видиш ти като се запъне момата :D
Мишето я чух сутринта. Всичко е наред.

Обичам ви, ей....2/1 съм още  :balk_21:

Лисо  :welcome:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #168 -: Октомври 20, 2009, 11:06:37 am »
Сега виждам ,че в тема 47 изобщо не съм се разписала :oops:а иначе първото нещо като стана от сън сутрин е да влеза и да чета точно тук!Много съм щастлива когато има нови попълнения ,но и с интерес чета за новите бебчета на зачатие :DЕ не написах нищо ново ,но пък се радвам ,че ви има!
Успех на всички!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #169 -: Октомври 20, 2009, 13:31:00 pm »
Архангел Михаил наближава, ще си дойде с името младежа. :)
Ха, ще ти се  :P Ако ги гледаме тия работи, Момера каза, че и се върти 4 число ;) ;) ;)
Не се виждам още три седмици, макар вече нещата да се поуспокоиха. Знам ли, може да е затишие пред буря ;) Днес ще видим какво ще покаже прегледът.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #170 -: Октомври 20, 2009, 19:03:15 pm »
Привет момичета. Аз полежах в болница, защото кашлицата ми не се повлия на лечението и получих контракции. Една седмица лежах в болница и още един месец ще лежа в нас, после ще видим как ще потръгне. Лекарите не искат да се връщам на работа.След тая седмица мисля срещите ми с хора да се осъществяват само онлайн, че още един вирус няма да преборя.

Не знам дали тук му е мястото да кажа, но съм много доволна от Окръжна Болница Св.Анна. Персоналът беше много мил и правиха всичко възможно да ми спестят болката от някои болезнени манипулации. Всичко беше много чистичко и новичко, явно отделението е след ремонт.

Късмет на всички, чийто момент на първа среща наближава, стискам палци на Лиско и се залавям да чета последните теми :)

[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #171 -: Октомври 20, 2009, 21:02:32 pm »
Привет момичета. Аз полежах в болница....
Жасмин, много се радвам да те видя отново сред нас...Направи ми впечатление,че не пишеш и малко се притесних, но се радвам, че сега всичко е приключило благополучно.
Пази се много, че сега лесно се настива, а има и грипове...Така че вкъщи на топло и без много социален живот засега.
Желая ти това да е единствената неприятност през бременността ти и да нямаш повече подобни изживявания.


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #172 -: Октомври 20, 2009, 23:00:03 pm »
Мерси Луцка :) :bighug: :bighug: И аз се надявам за последно да видях това отделение и следващия път направо родилно :) Направи ми впечатление, че като постъпих във втотник беше почти празно, а за три дни се напълни и днес като ме изписваха имаше още чакащи за легло. Явно този вирус е повалил доста момичета и е дал различни отражения при всяка.
Пазете се момичета, че после оздравяването е много трудно и болезнено. Мен ме посъветваха по-малко контакти и да избягвам места с много хора - супермаркетите например, поне за известен период.
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #173 -: Октомври 21, 2009, 00:58:17 am »
Здравейте и от мен! Вчера бях на лекар и видяхме и чухме сърчицето (получих най-прекрасния подарък за рождения си ден  :D). Сега сякаш ми е малко по-спокойно, макар че си остава едно притеснение в мен. Надявам се занапред да вървят добре нещата. Иначе, имам леко гадене през деня, не ми се яде никакво месо, чакам с нетърпение да наизлязат плодовете (тук тепърва започва лятото). В четвъртък съм при личния лекар и ще разпитам как стои въпроса с избора не гинеколог, че да се насоча към някой другия месец. Кога е нормално да се иде на гинеколог след първия преглед, аз съм седма седмица сега.
Леко раждане на момичетата, които го очакват и късмет на всички!






Чакаме те, отдавна те чакаме ... ще ни е хубаво заедно, ела!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #174 -: Октомври 21, 2009, 11:38:42 am »
Жасминка радвам се че вече си добре!Стой вкъщи на топло,а догодина ще се разхождаме на воля! :)
Дион честито ти сърчице!Не знам как е при вас,но тук лекарите завеждат жк след като чуят сърце.
Ние сме добре,бебка вчера беше много активна и поне засега ме успокои!
Лека бременност на всички,а мамите които очакват тези дни чудото всичко да мине по вода и да се радват на пухкавите си бебета!

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #175 -: Октомври 22, 2009, 13:47:46 pm »
Лелееее...
Каква пустош е тук...
Май-май някои бременни момичета вече са щастливи майки :D
На всички останали момичета, желая спокойни дни до дългоочакваната среща...


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #176 -: Октомври 22, 2009, 15:03:43 pm »
Здравейте момичета  :D
Отдавна не съм писала ама нямаше какво, то не че сега има  :lol:
В понеделник съм на ФМ при д-р Марков и вече нямам търпение да чуя, че с бебчо всичко е наред.
Честито на всички родили вече момичета и леки оставащи месеци на останалите  :D
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #177 -: Октомври 22, 2009, 15:06:59 pm »
Момичета, няма ли някой да ми каже как да си сложа лентичката отдолу, където показва на колко седмици си. Сори, но не можах да се справя.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #178 -: Октомври 22, 2009, 17:20:48 pm »
Справих се най-накрая. Благодаря, Дениса. И аз съм на преглед в понеделник, дано всичко е наред, че все се притеснявам. Тук не знам дали ще ми правят фетална морфология и кога, но правят поредица от тестове за аномалий, които аз отказах, защото има риск от спонтанен аборт. Аз имам 3 зад гърба си и не искам да го преживявам пак. Така че Господ каквото направи. Вчера се ваксинирах против грип и сега чакам ваксината за свинския да дойде, че тук при нас е ужас. Колежката ми не дойде на работа и се обади че е болна от грип, но не знае кой и аз се побърках. Всеки за това говори и при бременните е най-голям риска от усложнения при евентуална зараза, но пък тази ваксина все още не е тествана на бременна жена и малко се страхувам. Снощи вдигнах малко температура 37,2, но предполагам че е от ваксината. Абе все да има нещо да се притеснява човек.
 
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #179 -: Октомври 22, 2009, 19:21:25 pm »
bsvane2 ти от НЗ ли беше? Питам, че имам въпроси и ако е удобно да те разпитам на лични :)
За Т на мен ми казаха, че ако се вдигне над 37.5 и се задържи повече от 8 часа така да гълтам по половинка парацетамол. Единия ден аз бях вдигнала 37.8 и до дръгата сутрин свалих темтературата. Аз се опитах да се вредя при Марков за ФМ в клиниката му - нъцки :( Едвам се вредих във Фемина при Врагелова на 2.11. Тогава ще съм в 12 г.с и няколко дни. Нали е ОК тогава? На мен Янакиева ми каза, че не правят ФМ но предлагат други две изследвания и чак следващия петък ще ми каже какви. Какво се предлага в 12 г.с освен ФМ?

Аз от няколко дни усещам разтягащи болки в ребрата не ниско долу, а по скоро високо. Чудя се от кашлицата ли е или вече се разширявам?
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #180 -: Октомври 22, 2009, 19:43:39 pm »
Какво се предлага в 12 г.с освен ФМ?
На мен ми правиха някакво изследване за вероятността бебето да има Синдрома на Даун. Знам че се прави преди 13/14 седмица.
Ехото в 12 г.с. е добре. Бебето е доста оформено и също се гледа за Даун, освен много други неща...
Болките са най-вероятно от кашлицата. Още ти е рано да се разширяваш... :D


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #181 -: Октомври 22, 2009, 20:04:18 pm »
Болките са най-вероятно от кашлицата. Още ти е рано да се разширяваш... :D[/color]

хихихи раничко ми е и аз така мисля :) Но на коремче вече съм пораснала :) Изглеждам перманентно преяла :D
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #182 -: Октомври 22, 2009, 20:12:09 pm »
bsvane2 ти от НЗ ли беше? Питам, че имам въпроси и ако е удобно да те разпитам на лични :)
Не съм от НЗ, аз съм в Щатите. Едно друго момиче беше, мисля че и тя е в малките месеци. Но все пак ако имаш въпроси, питай. В понеделник като отида на преглед ще видим какво предлагат. Тези в 12-13 аз ги прескочих, те са за Даун. Температурата ми спадна на сутринта без да пия нещо за нея. Дано не се вдига пак. Пих и сироп за кашлица, че малко се обаждам.
Вече май ние поемаме щафетата, другите мами са отишли на среща с малките пухчета. То ще се разбере скоро. :D
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #183 -: Октомври 22, 2009, 22:18:22 pm »
Внимавай със сиропите за кашлица. Не знам какви има при вас, но гледай да е на билкова основа. Мукосолвана например не се препоръчва на бременни в начални месеци. Затова пих по малко от него :)
Аз за НЗ питам, че сме се замислили с мъжа на къде да отлетим след някоя и друга година. Засега по точки печели Канада, но се бяхме замислили и за НЗ. Затова питах :)
Ами май да, ние ще поемем щафетата, пък на мен много ми се иска и нови бременни да видим скоро :D
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #184 -: Октомври 22, 2009, 22:32:46 pm »
Ох, да и аз това следя какво мога и какво не мога да пия. Тука са ми дали един списък на първата консултация какво се препоръчва да се пие по време на бременност ако си болна и аз гледам от там. Няма да прекалявам обаче, пък и с риск да си побухам повечко :)
В Канада не съм била, но знам че има много българи там. Ти първо роди детето живо и здраво и после светът е твой :D.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #185 -: Октомври 22, 2009, 23:52:39 pm »
В Канада не съм била, но знам че има много българи там. Ти първо роди детето живо и здраво и после светът е твой :D.

Хахха, това ни е плана на първо време :D ЗА гърлото на мен ми помагаше един лимон и лъжица мед, разбъркано и пиеш бавно, но наведнъж. Веднага усещаш щипане в гърлото и после кашлицата намалява. Аз досега килограм лимони съм изяла сигурно :D
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #186 -: Октомври 23, 2009, 02:29:38 am »
Аз съм момичето от НЗ  :lol: От скоро сме тук, но на мен не ми харесва. Аз дойдох заради мъжа ми. Уговорката ни беше да опитаме за една година и после да се приберем в БГ и да решаваме къде искаме да живеем. Но ни се промениха плановете  :D Ще си дойдем по-рано, живот и здраве, март месец догодина. Аз малко се притеснявам от този дълъг полет, дали може, има ли някаква опасност, но ще говоря с гинеколога, да видим какво ще каже. Сега ще чакам 4 до 6 седмици да ми се обадят за преглед, вижда ми се доста, ще съм вече в началото на четвърти месец. Но ако не се обадят до 12та седмица, ще ходя пак при GP-то за направление за фетална морфология, не искам да я пропускам. Надявам се, да не изтърва нещо важно през тези начални месеци.
Някой знае ли как стои въпроса с пътуването със самолет по време на бременност?
jasmin_veni, относно емигрирането питай каквото те интересува, ако знам, ще ти отговоря.
Поздрави от другия край на света и хубав ден на всички!!!






Чакаме те, отдавна те чакаме ... ще ни е хубаво заедно, ела!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #187 -: Октомври 23, 2009, 02:38:09 am »
bsvane2 и аз я чакам тази ваксина/за свинския грип/,но за сега само  за тази със живия вирус правят апоитменти.Другата седмица трябва да е на линия.Аз съм в 7 ма седмица и се чудех дали да не чакам 2рия триместър,но не ми се рискува.Страх ме е да чакам толкова дълго време.От самата ваксина не ме е страх.Тя е като другата ,но за силата на свинския грип.На мен ми казаха да попитам за тази която се слага веднъж./тя не съдържа mercury.За температурата не се притесняваи 37.2 е нищо .Относно листа с позволените лекарства които са ти дали в началото мисля,че е доста голям,и не всичко там е ок./аз го имам същия списък/,но се  консултирам с доктор преди да трябва да пия нещо.Бързо отърваване от кашлицата ти желая.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #188 -: Октомври 23, 2009, 09:23:29 am »
jasmin_veni първата ФМ може да се направи до 13г.с. и 6 дни, така че 12г.с. е добре ! Аз после в 16г.с. пусках изследване за БХС.
denisa12251 да кажеш после как е минал прегледа  :)
Luci дано и вие да сте добре 1
bsvane,SARA а не е ли опасно да се правят противогрипни ваксини по време на бременност ? Не съм запозната с въпроса затова питам. Защото тук като не си бременна и ти направят трябва да се изчака 1м. и тогава да се правят опити, та ако си бременна съвсем не знам някой да си слага ?
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #189 -: Октомври 23, 2009, 10:56:05 am »
Ето инфо за БХС-то, срокове на вземане на кръв и т.н:
http://www.lmpbg.org/lab_s.html#
Най-рано предния ден се прави УЗ-снимка на плода, за да могат да се въведат параметрите при изследването. УЗ може да се направи и на място в МД.

Относно пътуването със самолет, ако не се лъжа всяка авиокомпания си има различни изисквания, но последните месеци май имаше забрана. Застраховат се хората :)
« Последна редакция: Октомври 23, 2009, 11:02:26 am от ani4ka »
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #190 -: Октомври 23, 2009, 11:01:29 am »
Аничко, как сте?


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #191 -: Октомври 23, 2009, 11:03:33 am »
Миренце - не се даваме :) Ама вече не се и борим, в 38 седмица по-леко се диша  :lol:
При теб как е?
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #192 -: Октомври 23, 2009, 11:22:33 am »
dion,аз летях от БГ до Белгия в 27-ма седмица някъде.Не съм имала проблеми,само за 1 седмица преди полета спрях Аспирин-а и си бих Фраксипарин по съвет на лекаря.

Аничка,още малко остава - леко раждане и живо и здраво бебе.
<br />
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #193 -: Октомври 23, 2009, 11:24:18 am »
Да не чуе онзи рогатия, контракциите ми намаляха (даже хич ги няма). Сигридов каза, че шийката е напълно запачена и явно не са дали отражение, което е много добре. Матката се подготвяла и това е нормално. Иначе девойката онзи ден се врътна демонстративно с краката надолу и ми устрои 24-часово забавление с ритници. Добре, че вчера отново се обърна, че косата ми се изправи.
Все още обмислям, дали да се срещна и с Лазарова, или да разчитам на Димитров. :?


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #194 -: Октомври 23, 2009, 12:56:34 pm »
Здравейте  :D
Днес бях на консултация и бебо е добре само че имам контракций и ще трябва отново да пия лекарства.Дано спрат и всичко е наред.
В понеделник непременно ще пиша  :D
Приятен ден на всички.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #195 -: Октомври 23, 2009, 13:04:42 pm »
Уайти,моята госпожица е с главата на долу през повечето време,но по някога заема и други пози.Онзи ден на ЖК-то съвсем ясно й напипаха главата долу в матката,а за постоянните ритници в ребрата и някъде горе,те са ми постоянно представление :DС контракциите при мен положението е същото като при теб,не са повлияли на шийката,но пък и не спират.
 Аничка,съвсем малко остана,тези дни може и ти да ни зарадваш :bighug:

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #196 -: Октомври 23, 2009, 14:38:30 pm »
Някой знае ли как стои въпроса с пътуването със самолет по време на бременност?
Аз пътувах за последен път в 25 г.с. от Мадрид до София и обратно. Преди това, от началото на бременността съм пътувала много пъти (командировки), но полетите не са по- дълги от 3/3,30 часа. Като цяло, полетите не са опасни. Само ти препоръчват да се раздвижваш отвреме навреме. А и да не са много дълги. В понеделник трябваше отново да летя, но вече не ми дават да се кача в самолета без писмено разрешение от гинеколога, а такова на мен не ми дават, защото имах кървене през 22 г.с., а и аз не се натискам.

Всяка самолетна компания има своя политика по този въпрос и преди да летиш, проучи добре как стоят нещата.


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #197 -: Октомври 23, 2009, 14:51:05 pm »
Все още обмислям, дали да се срещна и с Лазарова, или да разчитам на Димитров. :?
Виж сега, една среща ако не друго, поне няма да ти навреди :) Трябвада се абстрахираш от първоначалното впечатление, което създава и да наблегнеш на професионалните и качества като я преценяш :) Относно контракциите - аз откакто спрях всякакви перпарати, почти не съм имала такива. Ама вероятно и факта, че почти не се притеснявам оказва вляние.

Аничка,съвсем малко остана,тези дни може и ти да ни зарадваш :bighug:
Ще се чуе ;)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #198 -: Октомври 23, 2009, 15:59:25 pm »
Здравейте момичета,
май вече е време и аз да се запиша тук :D
Преди 2 седмици ходих на док и той видя 2 точици, но беше рано да каже каквото и да било, във вторник пак бях там- от 2-те точици едната се е развила и всичко е ок за сега, видяхме пулсациите на сърчицето и малко вече се поуспокоих :)
Дени, радвам се че всичко с бебо е ок, но с тези контракции внимавай, почивай си максимално!!!
Жасминче,радвам се, че си по-добре сега, при теб гаденето спря ли вече, че при мен е кошмар, почто целодневно е със засилване вечер :(

« Последна редакция: Октомври 23, 2009, 16:18:41 pm от Smile_baby »
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #199 -: Октомври 23, 2009, 16:58:44 pm »
Smile_baby добре дошла!Много лека и спокойна бременност ти желая със сладко и здраво бебче на финала! :D
Ани то и при теб не остана!Стискам палци всичко да мине както трябва!

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #200 -: Октомври 23, 2009, 17:07:20 pm »
здравейте момичета.
с риска да задам поредния тъп въпрос, но каква е разликата между фетална морфология и обикновен преглед на ехограф?? в 12 г.с. правих първата си фетална и по стечение на обстоятелствата не я направих при моя доктор. честно казано немога да направя разлика с прегледите, които ми прави моя си доктор всеки път като го посетя /освен цената разбира се ;)/. винаги оглежда всички органи на бебчето, както следи и за някакви малформации. това не е ли едно и също?


п.с: знам, че не е по темата, но реших да изпробвам новата екстра "проверка правопис" и ФЕТАЛНА ми го отчете като грешка. смях се много на предложенията, които ми направи, за да заменя думата, а именно- ФАТАЛНА или ФЕКАЛНА :)


*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #201 -: Октомври 23, 2009, 17:15:43 pm »
каква е разликата между фетална морфология и обикновен преглед на ехограф??
Обикновено разликата е в задапаратното устройство. :wink:


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #202 -: Октомври 23, 2009, 17:23:38 pm »
Тук при нас масово ги препоръчват(противогрипните ваксини). Моят гинеколог ми препоръчва да си сложа и двете. Опасенията са били, че във ваксината се съдържа консервант, който е на живачна основа, но сега разработиха нови и за бременни са без консерванти, на мен ми биха такава.
Sara, на мен ми казаха да изчакам само да мине първият триместър и тогава да си сложа ваксината, та в твоя случай може би бих изчакала малко. За свинската аз лично малко се притеснявам все още премервам плюсове и минуси.
Denisa, ти усещаш ли че имаш контракции или ги видяха при прегледа. Питам, че ако се усещат да знам какво точно се чуства.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #203 -: Октомври 23, 2009, 18:15:22 pm »
Жасминче,радвам се, че си по-добре сега, при теб гаденето спря ли вече, че при мен е кошмар, почто целодневно е със засилване вечер :(

Абе, да спе съвсем е силно казано. Месо не мога и да погледна, ама с лимони и кисели плодове спасявам положението :) Ти пробвай следното: вечер слагаш една супена лъжица мед във вода, разбъркваш и оставяш една нощ да преседи. На сутринта пиеш на гладно на малки глъдки. На мен ми помага.
[/url][/url]
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #204 -: Октомври 23, 2009, 18:57:16 pm »
 Denisa, ти усещаш ли че имаш контракции или ги видяха при прегледа. Питам, че ако се усещат да знам какво точно се чуства.
Не на ехографа ги видя.
Жаси много се радвам, че си добре мила.Успех до края.
На мен още ми става лошо и повръщам ама това да са ни проблемите.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #205 -: Октомври 23, 2009, 23:09:11 pm »
 Denisa, ти усещаш ли че имаш контракции или ги видяха при прегледа. Питам, че ако се усещат да знам какво точно се чуства.
Не на ехографа ги видя.
Жаси много се радвам, че си добре мила.Успех до края.
На мен още ми става лошо и повръщам ама това да са ни проблемите.

И мойте се видяха на ехографа. Сега трябва да си пълна лежанка поне две седмици.
ЗА гаденето вода с мед на гладно опита ли?
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #206 -: Октомври 26, 2009, 08:53:01 am »
Добро утро!
Гледам, че сте писали и събота, и неделя. Как успяхте да влзете в матрицата? На мен всеки път ми даваше грешка  :(
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #207 -: Октомври 26, 2009, 09:09:40 am »
Здравейте момичета  :D най-после сайта работи  :D
Аз днес следобяд съм на ФМ ох нямам търпение.
Желая ви хубав ден и успешна седмица.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #208 -: Октомври 26, 2009, 10:22:20 am »
Здравейте, момичета!!!
Отново имаме сайт!!! Това е страхотно...Липсвахте ми  :wink:
Аничка, радвам се, че все още си сред нас. Колкото повече на топло в коремчето на мама, толкова по-добре.  :goodluck:
Дени,   :crossfingers: за прегледа и да ни разкажеш после...Може да ви кажат пола на бебко, ако се остави......


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #209 -: Октомври 26, 2009, 10:24:50 am »
Отдавна не съм писала, защото покрай пустото кървене пазих леглото. Сега се надявам в четвъртък, като отида на лекар да ми разреши да ставам, че изпуснах циганското лято.
Радвам се, че има много нови момичета точно в тази тема! Дано стигнем заедно до успешен край!

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #210 -: Октомври 26, 2009, 10:37:43 am »
Здравейте милички!Липсвахте ми тези дни!
Ани как си?
Лиско ами ти?Как е в Софето?
Аз да се похваля,че за пръв път вчера беборана беше активна цял ден,кога спа това дете не знам.Но пък ние с баща и бяхме много щастливи :D :D Дано да продължава така,че като има дни в които кротува и аз лудвам направо!
На всички които са на прегледи много стиснати палци!

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #211 -: Октомври 26, 2009, 11:22:13 am »
Здравейте момичета и лека седмица на всички:)

Хрис, аз съм добре:))Вече си кротувам, че в събота през ноща имах малко изживяване и разбрах какво е контракция най - накрая:)))
Сънувах някакъв ужасен, ама ужасен сън така и немога да си го спомня) и се събудих защото сърцето ми спря за секунди след което започна да бие толкова силно, че неможех да си поема дъх. Заедно с това туптене имах и около 4-5 ужасно силни и болезнени контракции. За момент помислих, че бях дотам, но успях да се надигна и да ми се нормализира дишането. Оттогава не съм имала проблем или болки, но миналата седмица малко прекалих май с разходките и карането на кола:)))))Сега са ми я прибрали в гараж, който незнам къде е и не искам да знам:))))))))))))лежа си и чакам понеделника когато ще ме приемат в болницата. Макар, че няма да ми е особено комфортно без и-нет поне ще съм спокойна, че времето си наближава:)))))

Успех на прегледите момичета и дано всичко е наред при всички ви:)
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 12:33:33 pm от Lisko »
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #212 -: Октомври 26, 2009, 12:04:29 pm »
Лисе много неприятно звучи, това което ти се е случило, но хубавото е, че вече си добре и дано не ти се случва пак. А като влезеш в болницата ще си под наблюдение непрестанно и то от много добър лекар, така че всичко ще бъде наред с вас ! И на мен ми се случва напоследък от време навреме много бързо да ми бие сърцето, а един път точно ще кажеш си забави биенето и контракции си имам- явно с напредването на бременността се появяват повечко притеснителни сиптоми  :?
hriska  тя отсега нататък някои дни ще е доста активна твоята бебка, така и ти ще си по-спокойна!
ani4ka браво на теб виж докъде устиска- пожелавам ти леко раждане, оттук нататък може да дишаш спокойно вече  :)
deniska пий си хапченцата и дано да ти намалеят контракциите !
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #213 -: Октомври 26, 2009, 12:16:01 pm »
Лисе  добре,че си се оправила!Почивай си,после ще имаме време за разходки,а и твоите ще са особено приятни! :D Срещу майка ми живеят една двойка които имат тризнаци(сега като си ходих ги видях) и бяха изключително сладки като тръгнеха с влакчето на разходка :D Като ги видех все за теб си мислех!Ей го то и при теб не остана.Да ни държиж в течение,че те мислим! :bighug:
Веселушко дано си права и вече продължава да ми е такава,че иначе ви е ясно за какви неща си мисля!Днес продължава да танцува и аз вървя из дома и се смея сама като някоя ряпа :D

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #214 -: Октомври 26, 2009, 13:21:42 pm »
Моят момък се спотайва още, но ще видим докога...
Лисе, важното е, че всичко е зад гърба ти, а и понеделник не е далече. Стиснати палци от мен! Останаха ли други момичета от нашата "група"? Ако да - успех и на тях!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #215 -: Октомври 26, 2009, 14:08:53 pm »
Аз вече откровено нямам търпение да мине 1 месец,струва ми се безкраен!Който си спомня какъв страх брах първите 4 месеца,еми сега  пак е така :(Ще се успокоя само,когато си гушна бебката!

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #216 -: Октомври 26, 2009, 14:22:49 pm »
Момичета, искам да ви питам нещо. Случвало ли ви се е от време на време да се чуствате "небременни", въпреки, че знаете че сте?  ОТ няколко дни нямам толкова ясно изразени боцкания в матката (или поне аз не ги усещам), напрежението в гърдите ми спадна, само зърната останаха чуствителни. Нормално ли е да изчезнат тези усещания?
За сметка на тях се сдобих с гадене след закуска и главоболие :(
Притеснявам се да не се е случило нещо лошо, а чак в петък съм на лекар.
[/url][/url]
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #217 -: Октомври 26, 2009, 14:26:20 pm »
Аз вече откровено нямам търпение да мине 1 месец,струва ми се безкраен!Който си спомня какъв страх брах първите 4 месеца,еми сега  пак е така :(Ще се успокоя само,когато си гушна бебката!


В началото си казваш "само всичко да е наред и да си гушна бебо", после идват други страхове :). Цял живот им трепериш :)
На очакващите радостното събитие "УСПЕХ"!!!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #218 -: Октомври 26, 2009, 14:39:40 pm »
Аз вече откровено нямам търпение да мине 1 месец,струва ми се безкраен!Който си спомня какъв страх брах първите 4 месеца,еми сега  пак е така :(Ще се успокоя само,когато си гушна бебката!

Тини, и аз съм така:))))
Нямам търпение вече:)и знам, че последния месец май ще е най-бавен:)Но ще мине и дано всичко е наред:)
jasmin_veni, нормално е според мен да има и такива моменти. Не мисли, че е нещо лошо, а и щом нямаш болки е добре:)
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #219 -: Октомври 26, 2009, 15:02:08 pm »
Аз вече откровено нямам търпение да мине 1 месец,струва ми се безкраен!Който си спомня какъв страх брах първите 4 месеца,еми сега  пак е така

И аз, ама при мен месеците са 3.  :)
Тъкмо това си мислех и аз наскоро - че притеснението ми покрай малкото ни чудо ще си остане за цял живот.  :) Сега се моля всичко да е наред с него и да се роди живо и здраво, после пък ще треперя дали е добре и дали се развива нормално. Все някакви притеснения ще имам, ноооо явно хората сме така устроени.  :)

Лисе, да назначиш кореспондент от болницата, който периодично да ни осведомява за твоето състояние и това на лисковците!  :P

ani4ka, на теб ти желая лека и приятна среща с твоя момък! Явно е с характер момчето  :wink:.

Хубави и леки дни желая на всички ни!  yahoo_17


*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #220 -: Октомври 26, 2009, 15:40:00 pm »
Аз вече откровено нямам търпение да мине 1 месец,струва ми се безкраен!Който си спомня какъв страх брах първите 4 месеца,еми сега  пак е така :(Ще се успокоя само,когато си гушна бебката!

Сега тези страхове...след време други...за майчиното сърце почивен ден няма!  :wink:
Момичета, искам да ви питам нещо. Случвало ли ви се е от време на време да се чуствате "небременни", въпреки, че знаете че сте? 
Имало е дни, в които съм се чувствала толкова добре, че съм забравяла :) Чак като си погледна корема, съм се сещала за състоянието си. Но доколкото разбирам ти имаш предвид шаването на бебето, което ако е липсвало по-продължително, в много филми на ужасите ме е вкарвало  :?

Момичета, благодаря ви за пожеланията, дай Боже всички да минем по лекия и кратък път в раждането :)
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #221 -: Октомври 26, 2009, 15:43:58 pm »
Аничко, Мишето ще те чака до утре в Токуда. :wink:
Иначе може и мен да дочакаш, както се е нагласил младежът. :lol:


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #222 -: Октомври 26, 2009, 16:08:37 pm »
Аничко, Мишето ще те чака до утре в Токуда. :wink:
Иначе може и мен да дочакаш, както се е нагласил младежът. :lol:

Хахахаха...ние за какво се гласяхме, пък то какво стана! ;)
А ти реши ли нещо за Лазарова?
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #223 -: Октомври 26, 2009, 17:05:23 pm »
А ти реши ли нещо за Лазарова?
Засега ще се доверя на Димитров по съвет на един много обичан от мен доктор. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #224 -: Октомври 26, 2009, 17:33:40 pm »
Здравейте, мамчета! Отдавна не съм писала, а и сайта като не работеше, ама ми домъчня много за вас. Ние днес ходихме на ЖК - "мерки и теглилки", мериха ми тумбака, вече е 97 см, пораснал за един месец с 5 см., матката беше спокойна, килограмите са 64 (засега), т.е.от началото са +9, продължавам с феро-фолгамата, друго не ми предписаха засега. Иначе моите болки в ляво се оказаха ингвиална херния, ще трябва повече лежане, а после операцийка. Е, това малко ми спира възможностите за нормално раждане, но нищо - важното е бебо да е добре. Даже ми споменаха за вероятност по време на секцио, че може и хернията да ми оправят, но трябва да го изкоментирам с моя си доктор и евентуално да се уточнят тези неща с хирург, който да си свърши работата, след като извадят бебчо. Дребчо снощи така си поритка, даже и успя на два пъти и да ме погъделичка, от което чак подскочих :lol: А днес сутринта ме събуди с "бой на негри в тъмна нощ" в тумбака. С кого се "скара" не можех да разбера, но доста буйстваше :lol: Сигурно с крачетата нещо не се спогодиха.... :lol:
Ами това е в общи линии от мен. Като отида на видеозон при док, ще пиша повече.
Успешна седмица и само положителни емоции!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #225 -: Октомври 26, 2009, 18:07:05 pm »
Здравейте, момичета!
Минавам само да ви нагледам и да ви пожелая лека, спокойна и успешна седмица с минимум тревоги и много ритничета. На тези, които са на финала- незабравима среща!
Обещавам, че ще следя Лиско изкъсо и ще докладвам(тя ще лежи там, където аз лежах и е при моя док)!
Целувки от мен!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #226 -: Октомври 26, 2009, 19:24:07 pm »
Аз вече откровено нямам търпение да мине 1 месец,струва ми се безкраен!Който си спомня какъв страх брах първите 4 месеца,еми сега  пак е така :(Ще се успокоя само,когато си гушна бебката!
Оф и аз съм така.Нямам търпение вече да си гушна малкото съкровище!Само дано всичко е наред!
twin  ние с теб още три месеца ще почакаме-дано да минат спокойно и с много ритници :D
Жасминче аз откакто влязох в 4 месец нямам абсолютно никакви симптоми,единствено което ми напомня че съм бременна са ритниците на бебо.Като имаш предвид,че корема ми почти не се е променил и не ми и личи.
На всички пожелавам много приятни минути с бебчовците в корема и една приятна среща когато му дойде времето!

*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #227 -: Октомври 26, 2009, 19:30:05 pm »
Здравейте отново  :D най-после се прибрах страшно задръстване бе ужас.
Много съм доволно от д-р Марков толково е мил и внимателен направо нямам думи.
С бебчо всичко е наред и е момиченце 100%  :D толкова съм щастлива.Малко ми беше мъчно, че всички жени бяха с мъжете си само аз бях самичка ама какво да се прави иначе таткото също е много щастлив.
Желая ви лека вечер.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #228 -: Октомври 27, 2009, 09:23:51 am »
Жасминче, на мен също ми изчезнаха всички симптоми още в третия месец - все едно не бях бременна! Само болезнените венци ми напомняха... А ритник изобщо усетих чак в 7-ия месец, така че не се притеснявай - при всяка мама и всяко дете е различно. Честно казано е по-добре да нямаш гадни симптоми, ти се мъчиш и бебето се мъчи с теб. Всяко твое неразположение му се отразява и на него.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #229 -: Октомври 27, 2009, 09:41:41 am »
Обещавам, че ще следя Лиско изкъсо и ще докладвам(тя ще лежи там, където аз лежах и е при моя док)!
А аз ти благодаря за успокоението и отговорите на многото въпроси:)))))
Със сигурност ще има инфо за мен, нали немога да си мълча и трая:)))))))))))

Лек ден на всички:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #230 -: Октомври 27, 2009, 10:05:10 am »
Ето ме и мен  :D. Вчера бях на ЖК при д-р Гергов, ама нищо не му разбрах от прегледа. Даже се наложи да го питам дали всичко е наред. Той ми отговори с мучене.  :( Нищо не видях, ехографа гледа към него, но и нищо лошо не каза. Спазарих се за микробиология след месец...Не можех да си задам въпросите, носех листче да не забравя нещо, ама той си замина в другата стая, а докато ме гледаше говореше по телефона. На мен не ми даде телефон за спешни случаи. И не можа да види пола, не знам защо, ама не стана.  :( Та затова в петък ще отида при д-р Димитрова в клиниката, че да се види този бебок. И аз да го видя, и да си задам въпросите на нея, тя обяснава. А и БХС ще правя в петък.
Много усмивки на всички!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #231 -: Октомври 27, 2009, 11:00:53 am »
Що ли не ме учудва мнението ти за д-р Гергов ,дано не ти се налага да си взимаш и болнични,че и там проблеми създава,понеже го мързи да се занимава ако ти се наложи такъв той ти заявява,че няма да ти го прекъсне до раждането или до 45 дни преди това.
Мъжа ми не го наби надявам се накрая да се намери някой който да свърши тази работа.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #232 -: Октомври 27, 2009, 11:19:42 am »
Емс, мерси за успокоението мила :)
щДеница, честити ти розови гащи :D Аз се пробвах да се запиша в клиникара на Марков, ама нъцки - няма свободни часове :( Но в понеделник съм на ФМ при Врагалева във МЦ Фемина.

Мами, моля ви за съвет. Втора нощ се събуждам с ужасно главоболие и започнах да повръщам от него :( До сутринта горе-долу минава, но през нощта е ад направо. Лимфния ми възел от ляво е подут, но иначе даже нямам температура, напротив - тази сутрин Т беше 35.5!

Някой има ли лек срещу този главобол?

Мъжа ми вика да не е токсоплазмоза, ама аз имам коте вече 5 години и според лекарите отдавна съм я изкарала :)
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #233 -: Октомври 27, 2009, 15:55:43 pm »

С бебчо всичко е наред и е момиченце 100%  :D толкова съм щастлива.
Това е най-важното. Моята ФМ е на 16.11. Иначе вчера бях на ЖК, но нищо особено не ми правиха освен да ме претеглят, измериха ми кръвното и чухме сърчицето с един специален уред извади го от джоба си не знам как се казва и каза, че е добре.
Иначе носа ми е запушен и ме боли главата, снощи имах 37.2 температура, питах го той ми каза да взема едно лекарство, но то не ми помага, така че няма да се тъпча излишно. Капя си солев разтвор във носа и това е. Дано да мине по-скоро че не мога да дишам.


Мами, моля ви за съвет. Втора нощ се събуждам с ужасно главоболие и започнах да повръщам от него :( До сутринта горе-долу минава, но през нощта е ад направо. Лимфния ми възел от ляво е подут, но иначе даже нямам температура, напротив - тази сутрин Т беше 35.5!

Някой има ли лек срещу този главобол?

Мъжа ми вика да не е токсоплазмоза, ама аз имам коте вече 5 години и според лекарите отдавна съм я изкарала :)

Да не би и при тебе да са се подули синусите. Аз два дни не мога да спя от главоболие. Тук има едно лекарство sudafed, но то не ми помага и си карам така, усещам и напрежение от двете страни на главата. А за котката предполагам, че знаеш че не трябва да пипаш съда, в който тя се изхожда, докато си бременна това трябва да го прави някой друг. Но все пак се изследвай за листериоза, лекува се.
Успех на всички момичета.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #234 -: Октомври 27, 2009, 16:18:23 pm »
Запушеният нос и главоболието ме съпътстваха около 2-3 месеца по време на бременността. Обаче случаят на Жасмин ми се струва доста странен и май би било добре да я види лекар.

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #235 -: Октомври 27, 2009, 17:19:30 pm »
Допитах се до мама, която заключи "газирана вода и айрян" :)
bsvane2 нямам синузит, а за мой срам шапка никога не слагам. Само след много мрънкане от страна на мъжа. А за носа си купи морска дестилирана вода от аптека - Стеримар. Има я навсякъде.
Блу-скай мислих си за лекар, ама да ти кажа ме е страх да ида. Последния път отидох и в чакалнята се разболях още повече. В петък ще питам доки за лимфния възел. Предполагама е подут от повръщането, защото нямам температура, нито някакъв друг симптом на заболяване.
[/url][/url]
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #236 -: Октомври 27, 2009, 17:51:09 pm »
като стана въпрос за листериоза. някой знае ли в хасково къде може да се изследва човек за тази болест. за съжаление, където и да попитам удрям на камък. някъде дори не са чували за това изследване.


Re: Тема на бременните №47
« Отговор #237 -: Октомври 27, 2009, 19:02:41 pm »
В ХЕИ трябва да правят такова изследване.Частни лаборатории в Хасково няма ли? Би трябвало да има :?
[/url][/url]
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #238 -: Октомври 27, 2009, 19:11:52 pm »
Евентуално в клиника по паразитология?! Може би има там. Нали навремето имаше и институт по медицина.
Ако не - в Пловдив.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #239 -: Октомври 27, 2009, 21:39:10 pm »
Аз съм си правила изследване за листериоза в института за заразни и паразитни болести в София.

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #240 -: Октомври 28, 2009, 08:58:54 am »
Във всяко ХЕИ правят,аз правих в нашето варненското.

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #241 -: Октомври 28, 2009, 11:03:08 am »
благодаря ви момичета. ще пробвам в хеи хасково и ако и от там ме отсвирят, като ида на преглед при моя доктор ще поискам да ме насочи. успешен ден на всички


Re: Тема на бременните №47
« Отговор #242 -: Октомври 28, 2009, 11:47:43 am »
Здравейте!Нещо се позагубих но не ми се пишеше.Аз съм добре , бебчо расте.В Петъка бях при Александров на преглед, каза ми че е пораснал нашия младеж и вече е 2112 грама.Обсъдихме секциото отново и  доки беше категоричен че въпреки моя диабет иска да направи секциото след 38 седмица.Каза че за него насилствено извадено по- рано си е недоносено и ендокринолозите да не разбират много от бебета.Така че ще трябва да си избера датичка между 25 и 30 ноември и да действаме.Обаче забравих да го питам ако тръгне да излиза по-рано какво ще правим.Че ако е припряно като баща си нищо чудно да тръгне по-рано :D Така или иначе утре ще купя последните неща за болницата и ще приготвя всичко.Следващ преглед мисля като вляза в девети месец 10-11-12 ноември и вече да му кажа датата която сме решили.Някой ако ще ходи през тези  да свирка че заедно да чакаме.Опс и утре има лекции за кърмене в Мол-а аз ще ходя ако някой друг иска да се чуем.
За малко да забравя честити розови гащи на Деница.Лек ден, момичета!

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #243 -: Октомври 28, 2009, 12:55:26 pm »
Здравейте!
Миленка радвам се,че растете и сте добре!То и при теб почти не остана :D Стискам палци всичко да е наред!
Моята коса пък нещо много започна да пада.Имате ли такъв проблем?
Мислим и скоро да започнем леко по-леко да започнем да пазаруваме за бебка.Смятате ли,че е рано?

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #244 -: Октомври 28, 2009, 13:06:18 pm »
Аз да се отчета за вчерашния преглед, че забравих. Записът на тонове отчете контракции, които аз обаче не регистрирах. Нещо което напълно очаквах. Според Лазарова, при мануалния преглед, пак вчера, съм с почти изгладена шийка и 4-5 см разкритие. Миналата седмица предложи да предизвикаме раждане, че след екшъна с първото, не е сигурна дали изобщо ще успеем да стигнем до болницата с второто бебе, особено ако раждането се падне през деня и хванем великия софийски трафик. Думите и бяха: "ей сега да те бутна малко повече и ще родиш". Реши да изчакаме малко, за да се доближа по-близо до термина. Малко се панирах, тъй като изказванията из форумтие са доста противоречиви - от това, че индуцираното раждане преминава по-бързо, през "няма по-силна болка от тази, при предизвикано раждане", до - в повечето случаи се стига до секцио!  :?
Та такива ми ти работи при мен...шубе, шубе...
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #245 -: Октомври 28, 2009, 13:08:28 pm »
Милена,аз също трябва тогава да посетя док,може да се срещнем :wink:
Хриска,ти сама си прецени кога да пазариш за бебето,зависи как го чувстваш от вътре.В началото и аз си мислех ,че ще се пазари към края на 8 месец,ама като влязох в 7 и нещо взе да ме ръчка да съм поне малко подготвена,че знае ли се?!Пък ивече с тоя наедрял корем се чувствам като мечок:).За болницата нещата са ми почти готови,че пак знае ли се :wink:
Аничка,всичко да мине по вода!
« Последна редакция: Октомври 28, 2009, 13:11:02 pm от TINI78 »

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #246 -: Октомври 28, 2009, 13:15:52 pm »
Здравейте, мацки! Миленка и Аничка, то не останало, стискам палци всичко да е по план и скоро да се радвате на малките съкровища!
Тини, кога ще ходиш? Аз в петък към обед. Ако си там по това време - може да се срещнем евентуално.
Да видим какво ще каже док за раждането, че още не сме обсъждали такива неща. И да го питам какво ще правя с моята херния. Ама много гадна работа това хернията - така ме е закотвила, освен да лежа и да седя друго не мога да правя. А имам толкова неща да върша - да изчистя прозорците в бъдещата детска, не сме пазарили почти нищо и такива неща. Но, не се оплаквам, да не си помислите друго :) Само всичко да е наред с бебчо се моля и всеки ден с нетърпение си чакам ритничетата.
Хрис, аз отдавна искам да пазарувам, но не срещам много съмишленици сред познатите си по тази идея. Затова съм решила другата седмица да почваме малко, по малко. Ще поръчаме леглото и количката, ще мислим за гардеробче, може някоя и друга дрешка да купя и така - бавно, но славно.
Лек ден, сладурки!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

    klem4e

  • ***
  • 307
  • искам значи мога
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #247 -: Октомври 28, 2009, 13:36:35 pm »
Привет мами !
Аз днес имам малко свободно време и попрочетох това  , онова от темата , но последните постове - ще ви кажа при нас как се получи.
  Аз щях да се уговарям с нашият доктор за секцио , около 26,27  .10.2009г. , обаче нашият бързак като реши да излиза по- рано и спиране няма.....и така си родих на 05.10, най- неочаквано както си лежах пред компа. Едвам , едвам стигнах до АГ- то и едвам , едвам сварихме да направим процедурите - за час и половина родих. Та както си бях накупила всичко и бях се приготвила за ВИП- а , така отидох в бързината без чехли и даже без лична карта /та станах за смях /и с куп ненужни неща , които щях да ми трябват за ВИП- а.
Така , че незнам какъв съвет да ви дам , но не е зле да се купят някои неща , но не всичко , защото така или иначе близките ми пазаруваха всичко необходимо за болницата, докато бях там.Виж , за креватчета и за дрешки и прочие си е хубаво да се напазари предварително, поне за бебето бях изрядно подготвена и само ми донесоха сакът с неговите неща.TINI78 ,milenaeneva , то не останало при вас бе мамита - браво - много се радвам- ще си пращаме снимки скоро на бебетата ни  :lol: !
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #248 -: Октомври 28, 2009, 13:53:34 pm »
Дживотинче,10-11-12 ноември ще ходя,но кога точно не знам.Всичко зависи от мъжо,че сега ще се местим в новата къща и аз изцяло завися от него.
Клемче,наистина не остана много-ние сме си избрали датата 10.12.2009 за секциото,но винаги съществува възможността да се случи и по-рано :wink:На мен нещата за бебо са ми готови,само трябва да ги изпера и изгладя,но това като се преместим!!!

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #249 -: Октомври 28, 2009, 13:55:10 pm »
Скоро ще се започне с пазаруването :D
Нямам търпение а и от финансова гледна точка ще е ни е по-добре.Иска ми се преди големите студове всичко да ми е готово,още повече,че аз(живот и здраве само де)ще раждам в друг град и като вляза в 9 ще трябва да се командировам на там,а като се върнем ще ми е хубаво всичко тук да ми е подредено и да чака само бебка :D

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #250 -: Октомври 28, 2009, 13:56:45 pm »
Аничко, аз съм имала "удоволствието" да пробвам окситоцин и спомените ми са доста гадни. А само 5 мин. беше, че после изгубиха тоновете на Яни и скорострелно спряха системата. Наистина силата на контракциите е много по-голяма, освен това няма фази на болката, всичко се слива.
Според мен си чакай кротко младежът да се накани да излиза. С трафика все ще се справите. Ако се наложи, ще изляза да регулирам кръстовището на Кошарите. :lol:
Можеш да пробваш схемата мерене на тонове през ден и така да си близо до болницата. :D
Клемче,наистина не остана много-ние сме си избрали датата 10.12.2009 за секциото
Ще си имам астрален близнак. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #251 -: Октомври 28, 2009, 14:16:04 pm »
Съгласна съм с White и аз раждах сина си предизвикано понеже ми изтече водата, а нямах никакво разкритие и наистина контракциите са много силни и се сливат в непрестанна болка абе гадничко е ама се издържа, после за нула време всичко се забравя.
Желая леко раждане на всички очакващи и незабравима среща с малките сладури  :D
Приятен ден от мен.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #252 -: Октомври 28, 2009, 14:35:17 pm »
С трафика все ще се справите. Ако се наложи, ще изляза да регулирам кръстовището на Кошарите. :lol:

Да ти кажа честно, имам сериозни съмнения...навръщане от Токуда вчера пътувахме поне 15 мин., а живея от другата страна на Южния парк, на 2 мин. от входа, откъм бул.Н.Петков. При това към 15.30ч. Не ми се мисли, ако беше сутри или вечер, когато е работния трафик. Предния път стигнахме бързо само благодарение на факта, че беше 2 през нощта.

Съгласна съм с White и аз раждах сина си предизвикано понеже ми изтече водата, а нямах никакво разкритие
ама именно това коментираме, че съм с 4-5 см разкритие и почти изгладена шийка... то това е основната причина за предизвикването на раждане...
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #253 -: Октомври 28, 2009, 14:39:53 pm »
Оххх, и аз съм в една постоянна питанка кога да почна да пазаря.  :ask:
Вече си оглеждам неща в нета, набелязала съм си туй-онуй, но незнам кога ще премина в активното действие "пазаруване".  :wink:
Изпитвам някакъв вътрешен страх  :oops:, и то отскоро - в началото бях твърдо убедена, че няма да се поддавам на суеверия, ама нейсе - победи ме   :oops:. И аз като Дживотинче не срещам много съмишленици в предварителното пазаруване - най-вече в лицето на мъжо! Обяснявам си го с това, че живея в малък град, а тук разбиранията са други.  :?
В същото време обаче, искам да съм максимално подготвена за срещата с малкото ни чудо. Хич не ми се иска да оставям нещата на случайните и бързи покупки!  :) А напротив - всичко да е предварително обмислено и купено с много желание и удоволствие.
Тааа, ще видим, кое ще се окаже по-силно!?  :wink:

Хубав ден ви желая!  :D
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #254 -: Октомври 28, 2009, 15:34:35 pm »


Съгласна съм с White и аз раждах сина си предизвикано понеже ми изтече водата, а нямах никакво разкритие
ама именно това коментираме, че съм с 4-5 см разкритие и почти изгладена шийка... то това е основната причина за предизвикването на раждане...


Аничка разбрах го това.Причините, при които се налага раждането да се придизвика биха могли да са най-различни.При мен го предизвикаха, защото 12ч. след изтичането на водата не започна естествено раждане.Както и да е просто е неприятно това исках да кажа.
Желая ти леко раждане и незабравима среща с мъничето ти  :D
« Последна редакция: Октомври 28, 2009, 15:37:08 pm от denisa12251 »
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #255 -: Октомври 28, 2009, 18:02:37 pm »
Аничко,и аз бях с 3 см. и изгладена шийка и ми го предизвикаха.Аз лично съм по доволна от това"дирижирано" раждане отколкото с първото.И двете са нормални.

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #256 -: Октомври 28, 2009, 18:30:17 pm »
Аничко, пожелавам ти лека среща с мъника :)Аз на моето като наближи време ще му обясня, че като се видим за първи път може и да крещя, но да не се плаши от мен, нормално е :)
Аз мисля да започна основния пазар към 7ми месец - количка, креватче, дрешки малко,шише, биба и т.н. Че иначе дори и да набележа какво да купуваме, мисля, че свекито и майка ми ще вкарат лично мнение в покупките и после ще се скараме :? На свекито хич не й харесвам вкуса, особенно за дрешки - току-виж ми цъфнали с дрешки тип "като за циганска сватба" много лъскави и шарени 8O
[/url][/url]
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #257 -: Октомври 28, 2009, 18:57:39 pm »
Аничка, леко раждане и всичко ще е наред:):)

Аз нали знаете, че съм рядко луда лисица, та всичко за бебетата беше накупено още до 6 месец:))))) Може би защото никога не съм вярвала и страдала от суеверия, и никога не мисля, че нещо лошо може да се случи. Имаше опити да ме спрат но не се поддавам на подобни емоции:) Вярвала съм и вярвам, че трудно или лесно всичко ще е наред:) А и немога да си представя как сега когато ми тежи вече доста да ходя бих могла спокойно и с удоволствие да обикалям и да пазарувам. Дори най-хубавите неща съм купувала точно когато не съм излизала специално за тях:)
Незная, ако можете да превъзмогнете тези суеверия се наслаждавайте на растящите си коремчета и когато нещо ви хареса за бебето му го купете. Удоволствие е да е избрано спокойно:):):)
И нищо лошо не се случва само защото нещата са купени по-рано от 7 или 8 месец:)
Единствено количката не сме поръчали, но това мисля да направя към средата на декември месец та да я имаме към средата на януари:)

Спокойна и усмихната вечер на всички пожелавам:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #258 -: Октомври 28, 2009, 19:06:50 pm »
Аз пък вече пазарувам здраво!  :lol: Купила съм количка, дрешки малко, одеала и такива нещица (даже и дрънкалка). Чакам заплатка и отивам за легло, матрак съм избрала и прожекционна лампа даже...Много ми е приятно да хода по магазините за бебета :) Малко се изморявам от пешеходство, ама по-лека скоро няма да бъда, така че всичко което харесам - купувам. А и толкова пари на куп как ще дам? Така на чес по лъжичка става и е по-леко. Поръчала съм и детска стая (единична), няма да чакам хич...
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #259 -: Октомври 28, 2009, 19:11:15 pm »
Момичета, не чакайте до последния момент с покупките, защото може да се озовете с разни неща, избрани и купени набързо или от половинката, а е възможно това да не ви удовлетвори напълно. Аз пазарувах доста в нета, като започнах към петия месец. И един съвет - не си купувайте абсолютно всичко, а само това, което ще ви е нужно на първо време. Все пак и приятелите и роднините ви ще искат да ви подарят нещо.

Аничка, моето раждане беше предизвикано и точно поради тази причина си мисля, че продължи почти 24 часа. Силните и болезнени контракции всъщност ми спукаха околоплодния мехур и след час и половина ми сложиха епидурална упойка и ми пуснаха системата, за да ми се увеличат контракциите. В крайна сметка, стана мноооого бавно, но не се стигна до секцио. Леко раждане! Ти щом си с такова разкритие, значи не ти остава много. Аз нямах абсолютно никакво, като влязох да раждам.   :(

хармони, каква е тази прожекционна лампа? 

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #260 -: Октомври 28, 2009, 19:44:46 pm »
Блу, погледни тук :)
http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.2521
http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.2515


Аничка, леко и без проблеми да мине всичко  :hug2:
« Последна редакция: Октомври 28, 2009, 19:46:27 pm от Black_rose »
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #261 -: Октомври 28, 2009, 22:01:42 pm »
Момичета,
ако приемате съвет, напазарувайте си основните неща, че после хич няма да ви е до това. Пък и не се лишавайте от този кеф. Аз от проклето суеверие треперих до края и нищо не купувах и на финала ми дойде нагоре.Ако сте супер суеверни, вижте в някои магазини дали не можете да се уговорте да си изберете и капарирате нещата и после да си ги доплатите и вземете- аз в крайна сметка така направих.В София повечето магазини я имат тази практика.
И не психясвайте излишно- аз като дебнах цяла бременност като малоумна какво може да се обърка и как да го предотвратя, накрая пак се изненадах с презрялата плацента и секциото!
Така че кефете се на покупките и привличайте положителна енергия с оптимизъм!
Много ритничета и спокойствие!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #262 -: Октомври 28, 2009, 23:49:07 pm »
розичке, мерси! Аз имам нещо подобно, но никаква работа не ми върши (много ми е тъмно) и се чудя на кого да го подаря.  :lol:


Re: Тема на бременните №47
« Отговор #263 -: Октомври 29, 2009, 09:28:42 am »
Еми аз не знам дали наистина ще върши работа (лампата), ама много ми харесва като я чета, освен това я намерих втора ръка за малко парички и ми се ще да я взема. Пък няма да разчитаме за нощна на нея, ако е слаба...И ми се ще да взема за декорация на стената някоя картинка като тапет нещо..., ама още не съм избрала такова.
А пък утре се надявам да видиме пола на бебо, нямам търпение да разбера!  :D Иначе и без това купувам все бежово и жълто, просто това ми привлича вниманието.  :dontknow:
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #264 -: Октомври 29, 2009, 13:36:41 pm »
Относно нощните лампи - тези със звуците и светлинките са много готини, ама малко скъпички ми идват. Аз миналата седмица купих една от Джъмбо, преносима, от най-простите - става и за стена, и за маса. Включва се с натиск отгоре, не свети силно, но като приспиваме Вероника или ходя до WC  върши чудесна работа. При това само за 2 лв  :lol: Дето се вика батериите и струват толкова.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #265 -: Октомври 29, 2009, 15:58:05 pm »
Аничка, от кога те викаше Лазарова за тонове?


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #266 -: Октомври 29, 2009, 17:25:18 pm »
Уайти,
вече трета поредна седмица ходих. Тя нали само вторниците е на работа...Притеснява ме само, че на УЗ не са ме гледали вече цял месец, последно околоплодни води и плацента бяха в много добро състояние, но поне да видим бебчо как расте, дали случааайно не се е поизместил малко, да повтори номера на кака си  :lol:
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #267 -: Октомври 30, 2009, 08:40:17 am »
Оф, аз днес имах едни такива гадни болки, силни мога да кажа, много ниско долу, даже под корема. Незнам на какво може да се дължат. Реших да изляза да се разходя и току минах една пресечка и така ме заболя, спрях даже, ама не мина болката. Върнах се и легнах да почивам. После изпих едно но-шпа и ми мина. Но много се притесних. Някой имал ли е някаква подобна болка? Мисля, че не беше корема, а под него, незнам какво има там. Дано всичко да е наред. Зацапване нямам, което малко ме успокоява. В понеделник може да ида за направление за видеозон от личния, зависи как ще минат събота и неделя. Но ако някой може да сподели дали е имал такава болка или пък съвет нещо да даде, ще ми е от полза.






Чакаме те, отдавна те чакаме ... ще ни е хубаво заедно, ела!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #268 -: Октомври 30, 2009, 10:35:01 am »
Дион, миличка, радвам се, че те е отпуснало. Не знам какво е. Само знам, че моя док ми каза, че сега ще се обаждат най-различни болежки, от странни  по странни и да не им се втелявам много, просто сме бременни. Може да прозвучи малко несериозно, но сигурно е така, че по време на бременност се появяват странни работи :wink: Ти пак си отиди на лекар, за собствено успокоение, пък и да нагледаш бебчо, но ако пак се случи, пий но-шпа или панадол (аз поне с това се спасявам като ме хванат едни гадни болежки там където бедрото се свързва с торса). Почивай си повече също.
Аз днес съм при д-р Александров и да видим какво ще говорим за раждане и хернии. Малко ми е притеснено, като се върна ще докладвам!
Весел и топъл ден, момичета, в това почти зимно време!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #269 -: Октомври 30, 2009, 10:57:53 am »
dion, може да е била матката, която се разширява и понякога е малко болезнено. Като пробождания. Но при мен не са били никога толкова силни, както ги описваш  :ask:

Момичета, да ви се оплача. Снощи пак прокървих. Много малко, но червена кръв. Беше след ходене по голяма нужда, но съм сигурна,че кървенето е от вагината. На тоалетната хартия имаше доста кръв, но се забърсах и това беше.Тази сутрин имаше само кафеникаво петънце на превръзката.
Ще ми кажете да отивам на лекар. Това се случва за трети път. Първият път (20 г.с) имах само леко кафеникаво зацапване. Бях в България на ваканция. Ходихме в Селената в Пловдив в спешния кабинет и всичко беше ОК.
Втория път (22 г.с.+5) вече си бяхме в Испания. Този път кървеното беше доста обилно и то червена кръв. Веднага отидохме в спешното и пак всичко беше наред. Нямах контракции, никакви болки, бебка беше добре, плацентата наред...Моят гинеколог ми каза, че плацентата е малко по-ниска и може това да е проблемът. Повече почивка и това е. И ме предопреди, че може пак да се повтори и ми даде да разбера, че и да ходя до спешното всеки път, няма смисъл. Той каза, че опасността за бебето на този етап на бременността (23 г.с) е много малка....
И така...снощи реших да не ходим в спешното. Кървенето не беше обилно и веднага спря. Нямам никакви болки. Бебка си риташе...Но съм много притеснена...Може би се дължи на напрежението на работа. Последните две седмици имам доста работа и бях доста натоварена. Макар и да е умствена работа, просто вечер съм като изцедена....Това е засега.Съжалявам, че ви занимавам с моите проблеми, но исках да споделя. Не искам да казвам на майка ми, за да я тревожа, защото на 3500 км. нещата изглеждат по-зле отколкото са всъщност.

Лек ден на всички и безброй прекрасни изживявания.На момичетата, които са на финалната права, желая незабравима среща с така дългоочакваната рожба!!!!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #270 -: Октомври 30, 2009, 11:13:23 am »
Лукреция,давай го по-спокойно,ниската плацента наистина изисква повече почивка!

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #271 -: Октомври 30, 2009, 11:14:13 am »
Лукреция дано това не се повтаря, но на твое място бих спряла работа и бих лежала през цялото време.Според мен риск винаги  има независимо дали си в 3 или 23 седмица. Защото на този етап ако се отлепи плацентата не се знае изхода какъв ще е.Не се натоварвай ,не вдигай тежко,не ходи много пеша.Желая ти успех!

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #272 -: Октомври 30, 2009, 11:59:13 am »
Лукреция наистина са прави момичетата!Почивай си повечко и дано да нямаш повече такива проблеми!
Дион не е лошо да посетиш лекар още днес,защо да чакаш до понеделник?Иди за успокоение,иначе има да го мислиш!

*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #273 -: Октомври 30, 2009, 12:12:14 pm »
Lisko,  yahoo_17  :bighug:


*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #274 -: Октомври 30, 2009, 12:12:33 pm »
Благодаря ви, момичета. :D
Ще видя какво мога да направя по въпроса за почивката. Тук при нас няма болничен по майчинство. :( Разбира се, ако имаш проблеми с бременността, ти дават болничен, но аз все си мислех, че ще мога да съм на линия до последния момент...Изглежда няма да е така. Истината обаче е, че, ако изключим тези инциденти, за които споделих, карам една прекрасна бременност.
Обещавам да се опитам да почивам повече. Ако отново имам подобно преживяване, отивам директно при лекаря, за да искам болничен и на работата да се оправят без мен...


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #275 -: Октомври 30, 2009, 13:17:09 pm »
luci ниската плацента определено е предпоставка за повече пазене от твоя страна. Трябва да се избягват натоварвания от всякакъв вид и трябва повече почивка и мируване. Не я подценявай. Работата няма край никога и винаги ще има, но здравето ти и това на бебето е по- важно!
dion и аз имах такива болки в началото на бременността, май бяха от разтягането на матката. Наиситна усещах болежки и боцкания навсякъде почти. Но ти иди да те види доктор най- добре!
ani4ka май срещата с твоя бебок ще е съвсем скоро- ще чакаме новини  :)
Дживотинче и мен много ме е страх от разговори за раждането  :? Да кажеш после какво ти е казал док.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #276 -: Октомври 30, 2009, 14:15:53 pm »
dion, незнам дали е хубаво да те успокоя, но аз до третия месец имах какви ли не болежки. често ме опъваше нещо точно където е пъпа- все едно някой се опитваше да ми го издърпа навътре. друг път ме болеше все едно ще ми идва. трети път яйчниците ме боляха все едно съм настинала, а точно в този период ме беше страх да кихна, защото в 50% от случаите, така ме срязваше корема ниско долу, сякаш някой ми забождаше нож. в началото също като теб много се притеснявах и веднага тичах на преглед да проверя дали всичко с бебо е наред. после не, че не се притеснявах, но след като доктора ми обясни, че това е нормално и че би трябвало тези болки да спрат до края на 13-та седмица /както и стана, слава богу/, се чувствах малко по-спокойна. все пак не пречи да отидеш на преглед да си каже твоят доктор мнението. успех!


*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #277 -: Октомври 30, 2009, 14:19:08 pm »
Лукреци присъединявам се към съветите на момичетата.Аз също съм с ниско прикрепена плацента и ми забраниха разходки, натоварване, вдигане на тежко.....Придържам се към съветите и се чувствам добре.Според мен не чакай, още повече, че имаш и кървене, нека док ти даде болничен и си почивай максимално.
Дионче може да е била наистина матката,която започва да се разширява.Аз имам болки постоянно.Най-вече като ходя,ниско долу,по-скоро костите според мен, но при мен е и от ниската плацента.Като спрях разходките и натоварването ме боли по-малко.Дано нямаш такъв проблем.
Дживотинче за болежките наистина е така мен ме удари във ръцете.Много ме болят особенно сутрин.Мъка ми е докато си раздвижа пръстите.
Стига съм ви занимавала вече с моите болежки.Желая на всички безпроблемна бременност.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #278 -: Октомври 30, 2009, 15:22:09 pm »
Аничка е вече мама на двама. :D
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39975.0


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #279 -: Октомври 30, 2009, 17:08:43 pm »
Здравейте, върнах се от преглед. Всичко е ок. Бебчо е порастнал до 1243 гр., така като гледам си отговаряме на седмиците. Док каза, че всичко е наред и повече не питах. Видях как момъка се прозя, дори ни се изплези. Прегледа протече сравнително кратко, но защото ми става доста лошо като лежа по гръб - предполагам на всички се случва.
За раждане почти не сме говорили, - док имаше много работа, пък и е раничко все още. Разбрах, че при него мога само секцио, около 10 дни преди термина. Явно на следващия преглед ще говорим повече. Днес си купих и колан за херния и сега съм се опасала с него, като че ли съм по-добре, но да не казвам голяма дума.
Лека вечер на всички!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #280 -: Октомври 30, 2009, 17:23:08 pm »
Привет момичета :)
Дион, не се безпокой и аз имах такива опъвания, боцкания и болки. Ми да ти кажа като изчезнаха се притесних, после от Джиджи разбрах, че всъщност ги има до към 13 г.с. и се успокоих. Днес бях на преглед и всичко с бебока е наред, като казах, че нямам бременни симптоми освен главоболие ми казаха да се радвам и да не обръщам внимание, че няма боцкания. Скоро ще имам други усещания :)
Оказа се, че мога да запиша ЖК при д-р Янакиева в Тина Киркова, което много ме зарадва. Мисля да платя пълния пакет за ЖК, който Дженерали ми поемат. И така в понеделник съм на ФМ и веднага след това на БХС в Майчин дом.

Момичета, заглеждате ли покупки за бебчовците?
И още нещо - дрехи за бременни от къде купувате?

Аз гледам в ибей и продавалника са по-евтини. Някой купувал ли е от там?
[/url][/url]
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #281 -: Октомври 30, 2009, 17:42:25 pm »
Днес дадох кръвчица за БХС, не се безпокоя изобщо за резултата (за сега). Иначе после бяхме на преглед на УЗИ, че да видиме бебо какъв пол е, ама нейсе! Беше се надупил! Та през всички посоки (и дупки) рови д-рката с ехографа, ама казва, че не е сигурна...ама май е момиче! :D Иначе всичко е наред, на място си е, и е в норма.
Относно пазара: вчера капарирах легло и в неделя ще го вземеме, пък и люлка избрах (люлеещ се шезлонг), ама чакам заплата за него.  :D
Усмихната вечер на всички ви!  :D
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #282 -: Октомври 30, 2009, 18:16:09 pm »
Жаси аз си пазарувах дрехи от един магазин, който се намира под "колоните",близо до пазара "Кирков".Той е за бременни и има голям избор.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #283 -: Октомври 30, 2009, 19:16:35 pm »
Милички, какво е това БХС(биохимичен скрийнинг?) и какво показва той. Това кръвен тест ли е. На мен ми взеха кръв тази седмица за алфафетопротеини, дали това е същото. Резултата ще стане след 2 седмици и това е за генетични аномалий и Даун синдром, защото аз не исках да правя амниоцентезата. Всичко, което е свързано с ровичкане в и около матката- не, благодаря, с изключение на УЗ. След това на 16.11 съм на УЗ за пола и проследяване развитието на органите, сигурно това е ФМ. Не знам, като гледам и в Б-я доста неща са се променили и развили. Това ми е втора бременност, имам син почти на 9год. и тогава ходих само веднъж на УЗ в 5-я месец на частно да ми кажат, че е момиче и аз ги изненадах.
Та питам да видя дали говорим за едно и също нещо.
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #284 -: Октомври 30, 2009, 20:51:07 pm »
Да bsvane2 точно това е което си мислиш.Изследване за синдрома на Даун и други аномалии.ФМ/фетална морфология/ е за проследяване за правилното развитие на органите.Дано всичко е наред с изследванията.Амниоцентезата съм чувала, че е много рискована и опасна. :P
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #285 -: Октомври 31, 2009, 00:52:56 am »
Благодаря ви, момичета. Поуспокоих се малко. Снощи стигнах до извода, че може би е вследствие от ходенето до тоалетна по голяма нужда (сори  :oops:), точно преди да изляза на разходка бях ходила и сякаш него ден имах нещо като запек (макар, че по принцип нямам проблем). Но и вечерта като ми се ходеше, пак имах такива леки болки, според мен е било нещо от отделителната система. Днес вече съм добре и нямам никакви оплаквания (дано и занапред да е така )
Аз на 25.11 съм за направление за ФМ и най-късно до ден-два ще я направя. Тогава ще съм 12-та седмица. Някъде тогава и ще се обадят от болницата да се запиша при гинеколог вече. Незнам, много ми е странно в таз чужбина, не са ми ясни правилата им. Дано всичко да е наред!
Хайде, приятни почивни дни на всички!






Чакаме те, отдавна те чакаме ... ще ни е хубаво заедно, ела!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #286 -: Октомври 31, 2009, 11:46:31 am »
Здравейте момичета,
не бях сядала на компа от няколко дни и като ви чета сега всеки с някакви болежки :? Добре, че са се пооправили нещата и всичко е ок. Да ви се оплача вече и мен ме хвана гадния грип :( вчера ме болеше гърлото, започнах да кашлям, вдигнах температура. Обадих се на док и той каза веднага да започвам оспамокс, че да не слезе по- надолу..малко се притесних, че трябва да пиа АБ, но в интернет като гледам доста бременни са го пили, ама като няма начин какво да правя..вече втори ден съм като парцал, чак сега се понадигнах.Тъкмо вчера се зарадвах, че ни пуснаха в грипна ваканция( работя в училище) и взех, че се разболях :x
Нещо май се поолях, хайде лека бременност и лек ден на всички :flower:
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #287 -: Октомври 31, 2009, 21:44:37 pm »
Едно въпросче имам към вас, момичета. Страшни киселини ме мъчат от няколко дни. Днес не издържах и пих сода (бикарбонат). Но дали е беопасна? Вие какво правите в такъв случай? (ако някоя е имала, де) Дали содата не е вредна за бебо? Може би някаква диета трябва да пазя?! Не знам, помагайте, моля! Никаго досега не см имала киселини...
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #288 -: Октомври 31, 2009, 22:00:32 pm »
Купи си Stop-acid,без рецепта е и е за бременни.