0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тема на бременните №47
« -: Октомври 04, 2009, 11:07:39 am »
Нека има много бременни и много бебета !

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2009, 11:29:26 am »
Благодаря ти за новата темичка!
Чакаме много нови бъдещи майчета,а на тези които им предстои раждане лека и незабравима среща с малките чаровници!

*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2009, 11:51:55 am »
Дай боже тази радост на всички :balk_81: и темата да се препълни с бъдещи мамчета :P
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2009, 13:47:13 pm »
Дай Боже!
От една седмица  коремът ми се свива доста по-честичко.Това не ми е необичайно,защото подобни преживявания ме спохождат през цялата ми бременност,но вече и магнерича не ми действа,нито пък но-шпато.Хем се притеснявам,хем се чудя дали пък не е нормално с приближаване на раждането тези контракции да зачестят?!

*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2009, 13:58:07 pm »
                      :D Да е късметлийска
      и да се напълни с много бъдещи мами и сладки бебчета!

        :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :babyflips: :babyflips: :babyflips: :babyflips: :babyflips: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

    daninaa

  • ****
  • 700
  • Все някога ще успеем
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #5 -: Октомври 04, 2009, 14:01:45 pm »
Нека да е късметлииска темата и много много да се напълни.На мен в зачатие ми е най хубаво незнам защо не мога да се преместя в бг мама или другаде все тук влизам тук се чуствам супер и като у дома си сред приятели.Успех леки раждания на майчетата и здрави бебчета накрая.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2009, 14:28:02 pm »
здравейте мацки! Привет от АГ то във Варна  :lol: Тук е ужасно, аз съм в ужасно нервно психично състояние, и въпреки, че д-р Александров иска да го задържим още поне една-две седмици, на мен вече ми е все едно и по-скоро искам да става каквото ще става, отколкото да вися тук в неведение...

Тинка, верно, че с напредването явно се увеличават и контракциите, но все пак - обади се на доктора, вероятно ще ти увеличи дозата. На мен след като излязох предният път от тук ими каза да увелича гинепрала. Дотогава го пиех 3пъти на ден, каза, че мога да го увелича на шест. Плюс 3х2 магнерот. Все пак . обади му се, ако трябва ела до тук
Стискайте ми палци мацки - каквото става, да става по-бързо, че вече и шубето здраво ме тресна. Лежа си тук и само си мисля какво ни чака с бебка.... :lol:
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #7 -: Октомври 04, 2009, 14:55:33 pm »
Привет и от мен!
Честита ни нова тема - нека се напълни с много момичета, сбъднали своята мечта! 
Лека и безпроблемна желая на всички нас!  yahoo_17

Altevs, спокойно мила! Изкарала си толкова седмици досега - устискай още една-две, щом док настоява. Леки и спокойни дни ти желая! Имаш много :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: от мен.  :lol:

Аз тази сутрин отново се събудих с крампи. :x  От няколко дни насам имах леко стягане на мускула в десния крак, но беше поносимо. И днес вече ме изненада с острата стягаща болка, нооо... в левия крак. Преди 3-4 дни ми свърши Калмацина и по препоръка на док не го продължих, но явно няма да мина без него.  :?  Днес си взех един магнезий уж за успокоение.
Те така.  :wink:

Хубав и спокоен ден ви желая! :D
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #8 -: Октомври 04, 2009, 16:22:13 pm »
Светле,теб пак ли те приеха в болницата,този път може и да родиш,но все пак постискай още малко :bighug:Магнерича го пия 3*2+но-шпа 3*1-не мисля,е могат да го увеличат още,най-много да го сменят с нещо друго.Пък и последния път Александров каза,че щом не са болезнени нямало страшно,ама ази си се притеснявам.

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #9 -: Октомври 04, 2009, 17:49:01 pm »
Тинка, тук съм от петък и ей сега дори доктора идва на тръгване да се видим, та му предложих, че вместо да стоя тук и да рева, да сляза долу да им помагам  :lol: Поне настроение и надежда на момичетата мога да давам, пък и аз ще съм ангажирана с нещо, да не мисля само за глупости  :lol:
Между другото - но шпато можеш да го пиеш в доста по-голяма доза, а пък помоли го да ти изпише гинепрал. Примерно по-малка доза, по полвинка.... Не зная, той е лекар може да прецени....Пък и като не ти са болезнени контракциите...Ама пусто - за твое успокоение....
Момичета, в този дъждовен ден, спите ли :lol: Никакви ви няма :lol: Аз не писах два месеца, сега ми го връщате.... :lol: Давайте - казвайте проблеми - аз ще ви давам съвети - от извора  :lol:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #10 -: Октомври 04, 2009, 18:09:59 pm »
Здравейте момичета:)
Нека темата е изпълнена само с добри новини и нови бременни жени.

Светле, пожелавам ти всичко да е наред и на първо време да си спокойна доколкото можеш. На кой етаж си и в коя стая?:)

Аз вторник ще съм в АГ да си пусна изследвания и да мина ако мога на преглед за да ми увеличат или сменят магнерича защото много често започна да ми се стяга корема макар и неболезнено, но се притеснявам и с пътуването до София. Мисля и ден преди да тръгна също да мина на преглед за да съм спокойна, че всичко е наред.

Тини, аз все още си пия 3по1 магнерич както ми каза доктора но май ще искам увеличение на дозата:)

Туин, дано са редки тези крампи, аз на няколко пъти усещам, че ми се стягат мускулите на прасците, но засега се разминавам леко.

Лека вечер момичета:)

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #11 -: Октомври 04, 2009, 18:39:20 pm »
Светле, стискам палци госпожицата да стои още нека да си порасне достатъчно!
И аз отчет да дам от женската консултация.Бебчо го изкараха в 31 седмица , разположен с главата надолу, имам повече околоплодни води заради диабета специално питах за това, килограми плюс 4 от началото.Изписаха ми профилактично Магнерич 3 по 1 за  втвърдяването.Кръвно 100 на 60.
На всички желая само хубави новини от прегледите, на предстоящите да раждат леко раждане.

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #12 -: Октомври 04, 2009, 19:34:44 pm »
Altevs устискай още мъничко,нищо че не е много хубаво в болницата,важното е всичко да е наред!
Миленка радвам се че сте добре и дори сте се подготвили за излизане,ама не бързайте много :)Ама как само 4 кг,аз до тук съм +5 :oops:
Моята беборана продължава да си кротува и вече чакам да стане сряда да ида на преглед да видя дали нещата са както трябва и да се успокоя!

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #13 -: Октомври 04, 2009, 19:41:07 pm »
Ами Хриска така си е само на бебе качвам , а то така или иначе заради диабета не трябва да качвам много, че да не стане голямо, че и дозата ми инсулин ще се вдига.Всичко си е наред бебето си е в норма. :wink:

*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #14 -: Октомври 04, 2009, 19:58:39 pm »
Честита темичка и от мен!

Ей,Миленке браво на теб -много добре се движиш с килограмите,не си като мен  :wink:
При мен няма нищо ново,цял ден си лежа и гледам да не се напрягам много.Утре ще ходя при личния да ми пуска изследванията за секциото.

Altevs,пожелавам ти всичко да е наред и устискай още колкото е необходимо  :crossfingers:
 
07.10.2009
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #15 -: Октомври 04, 2009, 20:47:25 pm »
Здравейте и от мен, момичета!
Е, Миленче, ама как само 4 кг. :) Почувствах се като слонче пред теб. Аз съм засега +7 и то ги качих за два месеца  8O, почнах от 55. И акушерката ми вика, че били много и сега се чудя как да ги озаптя. А казано честно не ям повече, дори не закусвам. Ама не се оплаквам, да не помислите друго. Това да ми е проблема - колкото стана, толкова, важното е бебо да е добре  :wink:
Във вторник съм на преглед при ЖК-то и ще докладвам колко големи сме станали вече.
Алтевс, постискай миличка, колкото успееш, а ние ще ти стискаме палци за леко и безпроблемно раждане, когато и да е то.
Клемче, и за теб се отнася, миличка!
Лека вечер на всички!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #16 -: Октомври 04, 2009, 21:08:32 pm »
Нека и аз да се отбележа в новата темичка  :D!

Дживотинче има и по-големи слончета от теб. Айде все ми казват; ти с близнаци може по-вече кг.да качиш, но аз засега съм 10 от горе :oops:. Трябва леко да се огранича с храната, защото си похапвам добре... но това си го мисля точно до момента в който огладнея... и си викам ох ами ще ям, бебетата и те са гладни  :wink:.

Lisko сигурно ще ти вдигнат Магнерота,но най-добре ще каже Александорв. Аз съм на 3*2,нош-па и гинипрал и ми казаха на консултацията да продължавам с тази схема.
В сряда едната бебка беше 530 гр., а другата 660 гр. и моя док.каза че се разиват добре.

Altevs толкова издържа, ще потърпиш още малко!
power и на теб успешна скорошна среща с твоята рожба.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #17 -: Октомври 04, 2009, 21:40:01 pm »
Честита нова темичка! Нека се напълни с щастливи бъдещи майчета! Аз напоследък не пиша много, само ви чета редовно. При нас всичко е ОК, на 01.10 бяхме при нашия док, бебка вече е 970гр.:D., и вече по цял ден рита  :D. Ходя все още на работа, но мисля най-много до края на октомври да ходя, че много се схващам на стола по цял ден. Като включих и нош-па-то към магнерота, поовладях контракциите, имам по 2-3 на ден , но ме отпускат до 20сек. и не са болезнени.
Светле, представям си какво ти е вече в тая болнична стая , супер изнервящо е, но изтрай още малко , моля те  :hug2: .
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #18 -: Октомври 05, 2009, 16:48:19 pm »
Хей момичета да се запиша и аз в новата темичка и да ви пожелая лека и безпроблемна до края. Аз вече станах на 12 седмици и 3 дена, най-после да излеза от критичните първи седмици. След 3 мъчителни спонтанни аборта се чуствам направо щастлива, но все си имам едно наум тъй като имам още много до края. На последния преглед, когато бях 11сед. и 3 дена бебето беше цели 5см.
Хайде сега някой да ми обясни как да си сложа тези лентички отдолу където пише в коя седмица си, че се мъчех ама не мога. Не знам как да я пренеса отдолу под поста.
Има ли други в по-малките месеци да пишат как се чувстват. Като гледам другите мами вече се подготвят за раждане. Да ви питам правили ли сте генетичните тестове за Даун(нухална транслу..), защото при мен сега е моментът и аз се чудя дали да го правя. А и знам, че той не е диагноза, а само % шанс да има хромозомен дефект.
Хайде със здраве!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #19 -: Октомври 05, 2009, 17:42:54 pm »
bsvane2 и аз още съм в първите седмици и какво да ти кажа - броя си дните до 12 г.с. :)
На последния преглед отговаряхме на 7 г.с. сега трябва да съм 8 ма според линийката.
Кажи ти как се справяш с гаденето през деня. Аз не повръщам но много ми се гади 24 часа и хем съм гладна, хем храна не мога да гледам :(
[/url][/url]