0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #240 -: Октомври 28, 2009, 08:58:54 am »
Във всяко ХЕИ правят,аз правих в нашето варненското.

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #241 -: Октомври 28, 2009, 11:03:08 am »
благодаря ви момичета. ще пробвам в хеи хасково и ако и от там ме отсвирят, като ида на преглед при моя доктор ще поискам да ме насочи. успешен ден на всички


Re: Тема на бременните №47
« Отговор #242 -: Октомври 28, 2009, 11:47:43 am »
Здравейте!Нещо се позагубих но не ми се пишеше.Аз съм добре , бебчо расте.В Петъка бях при Александров на преглед, каза ми че е пораснал нашия младеж и вече е 2112 грама.Обсъдихме секциото отново и  доки беше категоричен че въпреки моя диабет иска да направи секциото след 38 седмица.Каза че за него насилствено извадено по- рано си е недоносено и ендокринолозите да не разбират много от бебета.Така че ще трябва да си избера датичка между 25 и 30 ноември и да действаме.Обаче забравих да го питам ако тръгне да излиза по-рано какво ще правим.Че ако е припряно като баща си нищо чудно да тръгне по-рано :D Така или иначе утре ще купя последните неща за болницата и ще приготвя всичко.Следващ преглед мисля като вляза в девети месец 10-11-12 ноември и вече да му кажа датата която сме решили.Някой ако ще ходи през тези  да свирка че заедно да чакаме.Опс и утре има лекции за кърмене в Мол-а аз ще ходя ако някой друг иска да се чуем.
За малко да забравя честити розови гащи на Деница.Лек ден, момичета!

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #243 -: Октомври 28, 2009, 12:55:26 pm »
Здравейте!
Миленка радвам се,че растете и сте добре!То и при теб почти не остана :D Стискам палци всичко да е наред!
Моята коса пък нещо много започна да пада.Имате ли такъв проблем?
Мислим и скоро да започнем леко по-леко да започнем да пазаруваме за бебка.Смятате ли,че е рано?

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #244 -: Октомври 28, 2009, 13:06:18 pm »
Аз да се отчета за вчерашния преглед, че забравих. Записът на тонове отчете контракции, които аз обаче не регистрирах. Нещо което напълно очаквах. Според Лазарова, при мануалния преглед, пак вчера, съм с почти изгладена шийка и 4-5 см разкритие. Миналата седмица предложи да предизвикаме раждане, че след екшъна с първото, не е сигурна дали изобщо ще успеем да стигнем до болницата с второто бебе, особено ако раждането се падне през деня и хванем великия софийски трафик. Думите и бяха: "ей сега да те бутна малко повече и ще родиш". Реши да изчакаме малко, за да се доближа по-близо до термина. Малко се панирах, тъй като изказванията из форумтие са доста противоречиви - от това, че индуцираното раждане преминава по-бързо, през "няма по-силна болка от тази, при предизвикано раждане", до - в повечето случаи се стига до секцио!  :?
Та такива ми ти работи при мен...шубе, шубе...
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #245 -: Октомври 28, 2009, 13:08:28 pm »
Милена,аз също трябва тогава да посетя док,може да се срещнем :wink:
Хриска,ти сама си прецени кога да пазариш за бебето,зависи как го чувстваш от вътре.В началото и аз си мислех ,че ще се пазари към края на 8 месец,ама като влязох в 7 и нещо взе да ме ръчка да съм поне малко подготвена,че знае ли се?!Пък ивече с тоя наедрял корем се чувствам като мечок:).За болницата нещата са ми почти готови,че пак знае ли се :wink:
Аничка,всичко да мине по вода!
« Последна редакция: Октомври 28, 2009, 13:11:02 pm от TINI78 »

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #246 -: Октомври 28, 2009, 13:15:52 pm »
Здравейте, мацки! Миленка и Аничка, то не останало, стискам палци всичко да е по план и скоро да се радвате на малките съкровища!
Тини, кога ще ходиш? Аз в петък към обед. Ако си там по това време - може да се срещнем евентуално.
Да видим какво ще каже док за раждането, че още не сме обсъждали такива неща. И да го питам какво ще правя с моята херния. Ама много гадна работа това хернията - така ме е закотвила, освен да лежа и да седя друго не мога да правя. А имам толкова неща да върша - да изчистя прозорците в бъдещата детска, не сме пазарили почти нищо и такива неща. Но, не се оплаквам, да не си помислите друго :) Само всичко да е наред с бебчо се моля и всеки ден с нетърпение си чакам ритничетата.
Хрис, аз отдавна искам да пазарувам, но не срещам много съмишленици сред познатите си по тази идея. Затова съм решила другата седмица да почваме малко, по малко. Ще поръчаме леглото и количката, ще мислим за гардеробче, може някоя и друга дрешка да купя и така - бавно, но славно.
Лек ден, сладурки!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

    klem4e

  • ***
  • 307
  • искам значи мога
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #247 -: Октомври 28, 2009, 13:36:35 pm »
Привет мами !
Аз днес имам малко свободно време и попрочетох това  , онова от темата , но последните постове - ще ви кажа при нас как се получи.
  Аз щях да се уговарям с нашият доктор за секцио , около 26,27  .10.2009г. , обаче нашият бързак като реши да излиза по- рано и спиране няма.....и така си родих на 05.10, най- неочаквано както си лежах пред компа. Едвам , едвам стигнах до АГ- то и едвам , едвам сварихме да направим процедурите - за час и половина родих. Та както си бях накупила всичко и бях се приготвила за ВИП- а , така отидох в бързината без чехли и даже без лична карта /та станах за смях /и с куп ненужни неща , които щях да ми трябват за ВИП- а.
Така , че незнам какъв съвет да ви дам , но не е зле да се купят някои неща , но не всичко , защото така или иначе близките ми пазаруваха всичко необходимо за болницата, докато бях там.Виж , за креватчета и за дрешки и прочие си е хубаво да се напазари предварително, поне за бебето бях изрядно подготвена и само ми донесоха сакът с неговите неща.TINI78 ,milenaeneva , то не останало при вас бе мамита - браво - много се радвам- ще си пращаме снимки скоро на бебетата ни  :lol: !
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #248 -: Октомври 28, 2009, 13:53:34 pm »
Дживотинче,10-11-12 ноември ще ходя,но кога точно не знам.Всичко зависи от мъжо,че сега ще се местим в новата къща и аз изцяло завися от него.
Клемче,наистина не остана много-ние сме си избрали датата 10.12.2009 за секциото,но винаги съществува възможността да се случи и по-рано :wink:На мен нещата за бебо са ми готови,само трябва да ги изпера и изгладя,но това като се преместим!!!

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #249 -: Октомври 28, 2009, 13:55:10 pm »
Скоро ще се започне с пазаруването :D
Нямам търпение а и от финансова гледна точка ще е ни е по-добре.Иска ми се преди големите студове всичко да ми е готово,още повече,че аз(живот и здраве само де)ще раждам в друг град и като вляза в 9 ще трябва да се командировам на там,а като се върнем ще ми е хубаво всичко тук да ми е подредено и да чака само бебка :D

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #250 -: Октомври 28, 2009, 13:56:45 pm »
Аничко, аз съм имала "удоволствието" да пробвам окситоцин и спомените ми са доста гадни. А само 5 мин. беше, че после изгубиха тоновете на Яни и скорострелно спряха системата. Наистина силата на контракциите е много по-голяма, освен това няма фази на болката, всичко се слива.
Според мен си чакай кротко младежът да се накани да излиза. С трафика все ще се справите. Ако се наложи, ще изляза да регулирам кръстовището на Кошарите. :lol:
Можеш да пробваш схемата мерене на тонове през ден и така да си близо до болницата. :D
Клемче,наистина не остана много-ние сме си избрали датата 10.12.2009 за секциото
Ще си имам астрален близнак. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #251 -: Октомври 28, 2009, 14:16:04 pm »
Съгласна съм с White и аз раждах сина си предизвикано понеже ми изтече водата, а нямах никакво разкритие и наистина контракциите са много силни и се сливат в непрестанна болка абе гадничко е ама се издържа, после за нула време всичко се забравя.
Желая леко раждане на всички очакващи и незабравима среща с малките сладури  :D
Приятен ден от мен.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #252 -: Октомври 28, 2009, 14:35:17 pm »
С трафика все ще се справите. Ако се наложи, ще изляза да регулирам кръстовището на Кошарите. :lol:

Да ти кажа честно, имам сериозни съмнения...навръщане от Токуда вчера пътувахме поне 15 мин., а живея от другата страна на Южния парк, на 2 мин. от входа, откъм бул.Н.Петков. При това към 15.30ч. Не ми се мисли, ако беше сутри или вечер, когато е работния трафик. Предния път стигнахме бързо само благодарение на факта, че беше 2 през нощта.

Съгласна съм с White и аз раждах сина си предизвикано понеже ми изтече водата, а нямах никакво разкритие
ама именно това коментираме, че съм с 4-5 см разкритие и почти изгладена шийка... то това е основната причина за предизвикването на раждане...
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #253 -: Октомври 28, 2009, 14:39:53 pm »
Оххх, и аз съм в една постоянна питанка кога да почна да пазаря.  :ask:
Вече си оглеждам неща в нета, набелязала съм си туй-онуй, но незнам кога ще премина в активното действие "пазаруване".  :wink:
Изпитвам някакъв вътрешен страх  :oops:, и то отскоро - в началото бях твърдо убедена, че няма да се поддавам на суеверия, ама нейсе - победи ме   :oops:. И аз като Дживотинче не срещам много съмишленици в предварителното пазаруване - най-вече в лицето на мъжо! Обяснявам си го с това, че живея в малък град, а тук разбиранията са други.  :?
В същото време обаче, искам да съм максимално подготвена за срещата с малкото ни чудо. Хич не ми се иска да оставям нещата на случайните и бързи покупки!  :) А напротив - всичко да е предварително обмислено и купено с много желание и удоволствие.
Тааа, ще видим, кое ще се окаже по-силно!?  :wink:

Хубав ден ви желая!  :D
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #254 -: Октомври 28, 2009, 15:34:35 pm »


Съгласна съм с White и аз раждах сина си предизвикано понеже ми изтече водата, а нямах никакво разкритие
ама именно това коментираме, че съм с 4-5 см разкритие и почти изгладена шийка... то това е основната причина за предизвикването на раждане...


Аничка разбрах го това.Причините, при които се налага раждането да се придизвика биха могли да са най-различни.При мен го предизвикаха, защото 12ч. след изтичането на водата не започна естествено раждане.Както и да е просто е неприятно това исках да кажа.
Желая ти леко раждане и незабравима среща с мъничето ти  :D
« Последна редакция: Октомври 28, 2009, 15:37:08 pm от denisa12251 »
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #255 -: Октомври 28, 2009, 18:02:37 pm »
Аничко,и аз бях с 3 см. и изгладена шийка и ми го предизвикаха.Аз лично съм по доволна от това"дирижирано" раждане отколкото с първото.И двете са нормални.

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #256 -: Октомври 28, 2009, 18:30:17 pm »
Аничко, пожелавам ти лека среща с мъника :)Аз на моето като наближи време ще му обясня, че като се видим за първи път може и да крещя, но да не се плаши от мен, нормално е :)
Аз мисля да започна основния пазар към 7ми месец - количка, креватче, дрешки малко,шише, биба и т.н. Че иначе дори и да набележа какво да купуваме, мисля, че свекито и майка ми ще вкарат лично мнение в покупките и после ще се скараме :? На свекито хич не й харесвам вкуса, особенно за дрешки - току-виж ми цъфнали с дрешки тип "като за циганска сватба" много лъскави и шарени 8O
[/url][/url]
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #257 -: Октомври 28, 2009, 18:57:39 pm »
Аничка, леко раждане и всичко ще е наред:):)

Аз нали знаете, че съм рядко луда лисица, та всичко за бебетата беше накупено още до 6 месец:))))) Може би защото никога не съм вярвала и страдала от суеверия, и никога не мисля, че нещо лошо може да се случи. Имаше опити да ме спрат но не се поддавам на подобни емоции:) Вярвала съм и вярвам, че трудно или лесно всичко ще е наред:) А и немога да си представя как сега когато ми тежи вече доста да ходя бих могла спокойно и с удоволствие да обикалям и да пазарувам. Дори най-хубавите неща съм купувала точно когато не съм излизала специално за тях:)
Незная, ако можете да превъзмогнете тези суеверия се наслаждавайте на растящите си коремчета и когато нещо ви хареса за бебето му го купете. Удоволствие е да е избрано спокойно:):):)
И нищо лошо не се случва само защото нещата са купени по-рано от 7 или 8 месец:)
Единствено количката не сме поръчали, но това мисля да направя към средата на декември месец та да я имаме към средата на януари:)

Спокойна и усмихната вечер на всички пожелавам:)
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #258 -: Октомври 28, 2009, 19:06:50 pm »
Аз пък вече пазарувам здраво!  :lol: Купила съм количка, дрешки малко, одеала и такива нещица (даже и дрънкалка). Чакам заплатка и отивам за легло, матрак съм избрала и прожекционна лампа даже...Много ми е приятно да хода по магазините за бебета :) Малко се изморявам от пешеходство, ама по-лека скоро няма да бъда, така че всичко което харесам - купувам. А и толкова пари на куп как ще дам? Така на чес по лъжичка става и е по-леко. Поръчала съм и детска стая (единична), няма да чакам хич...
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #259 -: Октомври 28, 2009, 19:11:15 pm »
Момичета, не чакайте до последния момент с покупките, защото може да се озовете с разни неща, избрани и купени набързо или от половинката, а е възможно това да не ви удовлетвори напълно. Аз пазарувах доста в нета, като започнах към петия месец. И един съвет - не си купувайте абсолютно всичко, а само това, което ще ви е нужно на първо време. Все пак и приятелите и роднините ви ще искат да ви подарят нещо.

Аничка, моето раждане беше предизвикано и точно поради тази причина си мисля, че продължи почти 24 часа. Силните и болезнени контракции всъщност ми спукаха околоплодния мехур и след час и половина ми сложиха епидурална упойка и ми пуснаха системата, за да ми се увеличат контракциите. В крайна сметка, стана мноооого бавно, но не се стигна до секцио. Леко раждане! Ти щом си с такова разкритие, значи не ти остава много. Аз нямах абсолютно никакво, като влязох да раждам.   :(

хармони, каква е тази прожекционна лампа?