0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #260 -: Октомври 28, 2009, 19:44:46 pm »
Блу, погледни тук :)
http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.2521
http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.2515


Аничка, леко и без проблеми да мине всичко  :hug2:
« Последна редакция: Октомври 28, 2009, 19:46:27 pm от Black_rose »
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #261 -: Октомври 28, 2009, 22:01:42 pm »
Момичета,
ако приемате съвет, напазарувайте си основните неща, че после хич няма да ви е до това. Пък и не се лишавайте от този кеф. Аз от проклето суеверие треперих до края и нищо не купувах и на финала ми дойде нагоре.Ако сте супер суеверни, вижте в някои магазини дали не можете да се уговорте да си изберете и капарирате нещата и после да си ги доплатите и вземете- аз в крайна сметка така направих.В София повечето магазини я имат тази практика.
И не психясвайте излишно- аз като дебнах цяла бременност като малоумна какво може да се обърка и как да го предотвратя, накрая пак се изненадах с презрялата плацента и секциото!
Така че кефете се на покупките и привличайте положителна енергия с оптимизъм!
Много ритничета и спокойствие!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #262 -: Октомври 28, 2009, 23:49:07 pm »
розичке, мерси! Аз имам нещо подобно, но никаква работа не ми върши (много ми е тъмно) и се чудя на кого да го подаря.  :lol:


Re: Тема на бременните №47
« Отговор #263 -: Октомври 29, 2009, 09:28:42 am »
Еми аз не знам дали наистина ще върши работа (лампата), ама много ми харесва като я чета, освен това я намерих втора ръка за малко парички и ми се ще да я взема. Пък няма да разчитаме за нощна на нея, ако е слаба...И ми се ще да взема за декорация на стената някоя картинка като тапет нещо..., ама още не съм избрала такова.
А пък утре се надявам да видиме пола на бебо, нямам търпение да разбера!  :D Иначе и без това купувам все бежово и жълто, просто това ми привлича вниманието.  :dontknow:
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #264 -: Октомври 29, 2009, 13:36:41 pm »
Относно нощните лампи - тези със звуците и светлинките са много готини, ама малко скъпички ми идват. Аз миналата седмица купих една от Джъмбо, преносима, от най-простите - става и за стена, и за маса. Включва се с натиск отгоре, не свети силно, но като приспиваме Вероника или ходя до WC  върши чудесна работа. При това само за 2 лв  :lol: Дето се вика батериите и струват толкова.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #265 -: Октомври 29, 2009, 15:58:05 pm »
Аничка, от кога те викаше Лазарова за тонове?


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #266 -: Октомври 29, 2009, 17:25:18 pm »
Уайти,
вече трета поредна седмица ходих. Тя нали само вторниците е на работа...Притеснява ме само, че на УЗ не са ме гледали вече цял месец, последно околоплодни води и плацента бяха в много добро състояние, но поне да видим бебчо как расте, дали случааайно не се е поизместил малко, да повтори номера на кака си  :lol:
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #267 -: Октомври 30, 2009, 08:40:17 am »
Оф, аз днес имах едни такива гадни болки, силни мога да кажа, много ниско долу, даже под корема. Незнам на какво може да се дължат. Реших да изляза да се разходя и току минах една пресечка и така ме заболя, спрях даже, ама не мина болката. Върнах се и легнах да почивам. После изпих едно но-шпа и ми мина. Но много се притесних. Някой имал ли е някаква подобна болка? Мисля, че не беше корема, а под него, незнам какво има там. Дано всичко да е наред. Зацапване нямам, което малко ме успокоява. В понеделник може да ида за направление за видеозон от личния, зависи как ще минат събота и неделя. Но ако някой може да сподели дали е имал такава болка или пък съвет нещо да даде, ще ми е от полза.






Чакаме те, отдавна те чакаме ... ще ни е хубаво заедно, ела!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #268 -: Октомври 30, 2009, 10:35:01 am »
Дион, миличка, радвам се, че те е отпуснало. Не знам какво е. Само знам, че моя док ми каза, че сега ще се обаждат най-различни болежки, от странни  по странни и да не им се втелявам много, просто сме бременни. Може да прозвучи малко несериозно, но сигурно е така, че по време на бременност се появяват странни работи :wink: Ти пак си отиди на лекар, за собствено успокоение, пък и да нагледаш бебчо, но ако пак се случи, пий но-шпа или панадол (аз поне с това се спасявам като ме хванат едни гадни болежки там където бедрото се свързва с торса). Почивай си повече също.
Аз днес съм при д-р Александров и да видим какво ще говорим за раждане и хернии. Малко ми е притеснено, като се върна ще докладвам!
Весел и топъл ден, момичета, в това почти зимно време!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #269 -: Октомври 30, 2009, 10:57:53 am »
dion, може да е била матката, която се разширява и понякога е малко болезнено. Като пробождания. Но при мен не са били никога толкова силни, както ги описваш  :ask:

Момичета, да ви се оплача. Снощи пак прокървих. Много малко, но червена кръв. Беше след ходене по голяма нужда, но съм сигурна,че кървенето е от вагината. На тоалетната хартия имаше доста кръв, но се забърсах и това беше.Тази сутрин имаше само кафеникаво петънце на превръзката.
Ще ми кажете да отивам на лекар. Това се случва за трети път. Първият път (20 г.с) имах само леко кафеникаво зацапване. Бях в България на ваканция. Ходихме в Селената в Пловдив в спешния кабинет и всичко беше ОК.
Втория път (22 г.с.+5) вече си бяхме в Испания. Този път кървеното беше доста обилно и то червена кръв. Веднага отидохме в спешното и пак всичко беше наред. Нямах контракции, никакви болки, бебка беше добре, плацентата наред...Моят гинеколог ми каза, че плацентата е малко по-ниска и може това да е проблемът. Повече почивка и това е. И ме предопреди, че може пак да се повтори и ми даде да разбера, че и да ходя до спешното всеки път, няма смисъл. Той каза, че опасността за бебето на този етап на бременността (23 г.с) е много малка....
И така...снощи реших да не ходим в спешното. Кървенето не беше обилно и веднага спря. Нямам никакви болки. Бебка си риташе...Но съм много притеснена...Може би се дължи на напрежението на работа. Последните две седмици имам доста работа и бях доста натоварена. Макар и да е умствена работа, просто вечер съм като изцедена....Това е засега.Съжалявам, че ви занимавам с моите проблеми, но исках да споделя. Не искам да казвам на майка ми, за да я тревожа, защото на 3500 км. нещата изглеждат по-зле отколкото са всъщност.

Лек ден на всички и безброй прекрасни изживявания.На момичетата, които са на финалната права, желая незабравима среща с така дългоочакваната рожба!!!!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #270 -: Октомври 30, 2009, 11:13:23 am »
Лукреция,давай го по-спокойно,ниската плацента наистина изисква повече почивка!

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #271 -: Октомври 30, 2009, 11:14:13 am »
Лукреция дано това не се повтаря, но на твое място бих спряла работа и бих лежала през цялото време.Според мен риск винаги  има независимо дали си в 3 или 23 седмица. Защото на този етап ако се отлепи плацентата не се знае изхода какъв ще е.Не се натоварвай ,не вдигай тежко,не ходи много пеша.Желая ти успех!

*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #272 -: Октомври 30, 2009, 11:59:13 am »
Лукреция наистина са прави момичетата!Почивай си повечко и дано да нямаш повече такива проблеми!
Дион не е лошо да посетиш лекар още днес,защо да чакаш до понеделник?Иди за успокоение,иначе има да го мислиш!

*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #273 -: Октомври 30, 2009, 12:12:14 pm »
Lisko,  yahoo_17  :bighug:


*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #274 -: Октомври 30, 2009, 12:12:33 pm »
Благодаря ви, момичета. :D
Ще видя какво мога да направя по въпроса за почивката. Тук при нас няма болничен по майчинство. :( Разбира се, ако имаш проблеми с бременността, ти дават болничен, но аз все си мислех, че ще мога да съм на линия до последния момент...Изглежда няма да е така. Истината обаче е, че, ако изключим тези инциденти, за които споделих, карам една прекрасна бременност.
Обещавам да се опитам да почивам повече. Ако отново имам подобно преживяване, отивам директно при лекаря, за да искам болничен и на работата да се оправят без мен...


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #275 -: Октомври 30, 2009, 13:17:09 pm »
luci ниската плацента определено е предпоставка за повече пазене от твоя страна. Трябва да се избягват натоварвания от всякакъв вид и трябва повече почивка и мируване. Не я подценявай. Работата няма край никога и винаги ще има, но здравето ти и това на бебето е по- важно!
dion и аз имах такива болки в началото на бременността, май бяха от разтягането на матката. Наиситна усещах болежки и боцкания навсякъде почти. Но ти иди да те види доктор най- добре!
ani4ka май срещата с твоя бебок ще е съвсем скоро- ще чакаме новини  :)
Дживотинче и мен много ме е страх от разговори за раждането  :? Да кажеш после какво ти е казал док.
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #276 -: Октомври 30, 2009, 14:15:53 pm »
dion, незнам дали е хубаво да те успокоя, но аз до третия месец имах какви ли не болежки. често ме опъваше нещо точно където е пъпа- все едно някой се опитваше да ми го издърпа навътре. друг път ме болеше все едно ще ми идва. трети път яйчниците ме боляха все едно съм настинала, а точно в този период ме беше страх да кихна, защото в 50% от случаите, така ме срязваше корема ниско долу, сякаш някой ми забождаше нож. в началото също като теб много се притеснявах и веднага тичах на преглед да проверя дали всичко с бебо е наред. после не, че не се притеснявах, но след като доктора ми обясни, че това е нормално и че би трябвало тези болки да спрат до края на 13-та седмица /както и стана, слава богу/, се чувствах малко по-спокойна. все пак не пречи да отидеш на преглед да си каже твоят доктор мнението. успех!


*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #277 -: Октомври 30, 2009, 14:19:08 pm »
Лукреци присъединявам се към съветите на момичетата.Аз също съм с ниско прикрепена плацента и ми забраниха разходки, натоварване, вдигане на тежко.....Придържам се към съветите и се чувствам добре.Според мен не чакай, още повече, че имаш и кървене, нека док ти даде болничен и си почивай максимално.
Дионче може да е била наистина матката,която започва да се разширява.Аз имам болки постоянно.Най-вече като ходя,ниско долу,по-скоро костите според мен, но при мен е и от ниската плацента.Като спрях разходките и натоварването ме боли по-малко.Дано нямаш такъв проблем.
Дживотинче за болежките наистина е така мен ме удари във ръцете.Много ме болят особенно сутрин.Мъка ми е докато си раздвижа пръстите.
Стига съм ви занимавала вече с моите болежки.Желая на всички безпроблемна бременност.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #278 -: Октомври 30, 2009, 15:22:09 pm »
Аничка е вече мама на двама. :D
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39975.0


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #279 -: Октомври 30, 2009, 17:08:43 pm »
Здравейте, върнах се от преглед. Всичко е ок. Бебчо е порастнал до 1243 гр., така като гледам си отговаряме на седмиците. Док каза, че всичко е наред и повече не питах. Видях как момъка се прозя, дори ни се изплези. Прегледа протече сравнително кратко, но защото ми става доста лошо като лежа по гръб - предполагам на всички се случва.
За раждане почти не сме говорили, - док имаше много работа, пък и е раничко все още. Разбрах, че при него мога само секцио, около 10 дни преди термина. Явно на следващия преглед ще говорим повече. Днес си купих и колан за херния и сега съм се опасала с него, като че ли съм по-добре, но да не казвам голяма дума.
Лека вечер на всички!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"