0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №47
« Отговор #280 -: Октомври 30, 2009, 17:23:08 pm »
Привет момичета :)
Дион, не се безпокой и аз имах такива опъвания, боцкания и болки. Ми да ти кажа като изчезнаха се притесних, после от Джиджи разбрах, че всъщност ги има до към 13 г.с. и се успокоих. Днес бях на преглед и всичко с бебока е наред, като казах, че нямам бременни симптоми освен главоболие ми казаха да се радвам и да не обръщам внимание, че няма боцкания. Скоро ще имам други усещания :)
Оказа се, че мога да запиша ЖК при д-р Янакиева в Тина Киркова, което много ме зарадва. Мисля да платя пълния пакет за ЖК, който Дженерали ми поемат. И така в понеделник съм на ФМ и веднага след това на БХС в Майчин дом.

Момичета, заглеждате ли покупки за бебчовците?
И още нещо - дрехи за бременни от къде купувате?

Аз гледам в ибей и продавалника са по-евтини. Някой купувал ли е от там?
[/url][/url]
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #281 -: Октомври 30, 2009, 17:42:25 pm »
Днес дадох кръвчица за БХС, не се безпокоя изобщо за резултата (за сега). Иначе после бяхме на преглед на УЗИ, че да видиме бебо какъв пол е, ама нейсе! Беше се надупил! Та през всички посоки (и дупки) рови д-рката с ехографа, ама казва, че не е сигурна...ама май е момиче! :D Иначе всичко е наред, на място си е, и е в норма.
Относно пазара: вчера капарирах легло и в неделя ще го вземеме, пък и люлка избрах (люлеещ се шезлонг), ама чакам заплата за него.  :D
Усмихната вечер на всички ви!  :D
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #282 -: Октомври 30, 2009, 18:16:09 pm »
Жаси аз си пазарувах дрехи от един магазин, който се намира под "колоните",близо до пазара "Кирков".Той е за бременни и има голям избор.
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #283 -: Октомври 30, 2009, 19:16:35 pm »
Милички, какво е това БХС(биохимичен скрийнинг?) и какво показва той. Това кръвен тест ли е. На мен ми взеха кръв тази седмица за алфафетопротеини, дали това е същото. Резултата ще стане след 2 седмици и това е за генетични аномалий и Даун синдром, защото аз не исках да правя амниоцентезата. Всичко, което е свързано с ровичкане в и около матката- не, благодаря, с изключение на УЗ. След това на 16.11 съм на УЗ за пола и проследяване развитието на органите, сигурно това е ФМ. Не знам, като гледам и в Б-я доста неща са се променили и развили. Това ми е втора бременност, имам син почти на 9год. и тогава ходих само веднъж на УЗ в 5-я месец на частно да ми кажат, че е момиче и аз ги изненадах.
Та питам да видя дали говорим за едно и също нещо.
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #284 -: Октомври 30, 2009, 20:51:07 pm »
Да bsvane2 точно това е което си мислиш.Изследване за синдрома на Даун и други аномалии.ФМ/фетална морфология/ е за проследяване за правилното развитие на органите.Дано всичко е наред с изследванията.Амниоцентезата съм чувала, че е много рискована и опасна. :P
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #285 -: Октомври 31, 2009, 00:52:56 am »
Благодаря ви, момичета. Поуспокоих се малко. Снощи стигнах до извода, че може би е вследствие от ходенето до тоалетна по голяма нужда (сори  :oops:), точно преди да изляза на разходка бях ходила и сякаш него ден имах нещо като запек (макар, че по принцип нямам проблем). Но и вечерта като ми се ходеше, пак имах такива леки болки, според мен е било нещо от отделителната система. Днес вече съм добре и нямам никакви оплаквания (дано и занапред да е така )
Аз на 25.11 съм за направление за ФМ и най-късно до ден-два ще я направя. Тогава ще съм 12-та седмица. Някъде тогава и ще се обадят от болницата да се запиша при гинеколог вече. Незнам, много ми е странно в таз чужбина, не са ми ясни правилата им. Дано всичко да е наред!
Хайде, приятни почивни дни на всички!






Чакаме те, отдавна те чакаме ... ще ни е хубаво заедно, ела!
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #286 -: Октомври 31, 2009, 11:46:31 am »
Здравейте момичета,
не бях сядала на компа от няколко дни и като ви чета сега всеки с някакви болежки :? Добре, че са се пооправили нещата и всичко е ок. Да ви се оплача вече и мен ме хвана гадния грип :( вчера ме болеше гърлото, започнах да кашлям, вдигнах температура. Обадих се на док и той каза веднага да започвам оспамокс, че да не слезе по- надолу..малко се притесних, че трябва да пиа АБ, но в интернет като гледам доста бременни са го пили, ама като няма начин какво да правя..вече втори ден съм като парцал, чак сега се понадигнах.Тъкмо вчера се зарадвах, че ни пуснаха в грипна ваканция( работя в училище) и взех, че се разболях :x
Нещо май се поолях, хайде лека бременност и лек ден на всички :flower:
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #287 -: Октомври 31, 2009, 21:44:37 pm »
Едно въпросче имам към вас, момичета. Страшни киселини ме мъчат от няколко дни. Днес не издържах и пих сода (бикарбонат). Но дали е беопасна? Вие какво правите в такъв случай? (ако някоя е имала, де) Дали содата не е вредна за бебо? Може би някаква диета трябва да пазя?! Не знам, помагайте, моля! Никаго досега не см имала киселини...
*
Re: Тема на бременните №47
« Отговор #288 -: Октомври 31, 2009, 22:00:32 pm »
Купи си Stop-acid,без рецепта е и е за бременни.