0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #160 -: Юли 19, 2021, 13:41:11 pm »
Грешка не точно, грешката е, че съм му създала кофти асоциации за сън и сега като преминава от една фаза на сън в друга и се събуди не може да се самоуспокои, а трябва да се случи нещото, което по принцип го приспива, а то е люшкане на ръце , подскачане на фитнес топката или в добрия случай сучене. Най- вероятно честите събуждане бяха заряди регресията на съня в 4-и месец и като не може да се самоуспокоява..., а също и режима му на дневен сън казаха, че не е ок и сега работя по въпроса да будува и спи правилният брой часове. Ще го отказвам от приспиването на ръце или поне на топката като за начало, че вече ми е много трудно чисто физически. Тия дни заради топлото ли , какво ли не знам но го писпивам по 30-60 мин и изнемогвам вече. Останах без ръце, рамене и кръст.

Успех със задачите , Павлаз и лек път, както и хубаво да си изкарате!

Думи, аз не съм експерт, но дали не може да е от зъби?
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #161 -: Юли 19, 2021, 13:49:24 pm »
И аз го мисля като вариант, но ни посъветваха да пуснем Пкк да водим нали няма да покаже  някоя инфекци. Утре ще пуснем и урина, че днес неможахме да хванем.
« Последна редакция: Юли 19, 2021, 14:25:42 pm от djuliq922 »
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #162 -: Юли 19, 2021, 16:15:34 pm »
Има някаква инфекция,  да. Дано е било еднократно вдигането на температура и бързо да му минава.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #163 -: Юли 19, 2021, 16:50:58 pm »
Хелиантус, аз през цялото време си мислех точно това, че с приспиването на ръце си вкарваш автогол. Знам, че го правиш, защото не знаеш какво друго да сториш, а и ти е мило да го гушкаш във всеки миг. Пък и действа бързо и сигурно в началото, но постепенно става изцеждащо. Все пак до 6 месец смяната на навиците е бърза. Криси заспиваше до 6 месеца в нашето легло, а за 2-3 дни заспиването сама в нейното стана безпроблемно. Скоро ще имаш своята глътка въздух и едно спящо Бобче.
Криси ще бъде кръстена в църква в неделя на 25.07.
Джули, Криси имаше нещо подобно през април. Мислех, че е от зъб в първия момент. Оказа се, че има някаква инфекция, а и вирус лепна. Накрая дори не разбрах от кое от трите вдигна тая температура, а може и от трите да е било. Дано не се повтори.
Излезе ми оня ден реклама на памперси с реагент, който оцветява пелената при уринарна инфекция и си взех една кутия. То много памперси вътре, а от 1 проба нямаше реакция. Но сега не съм имала и съмнения де, просто видях и купих първосигнално.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #164 -: Юли 19, 2021, 22:05:54 pm »
Оказа се че сме със зачервено гърло, педиатърът каза, че е бактериална инфекция и сме на антибиотик
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #165 -: Юли 20, 2021, 10:49:19 am »
Привет.

Памела, излязоха ми изследванията. ТСХ се е покачило, желязото ми е паднало, но хемоглобина е висок. Предполагам, че съм с висок феритин още след Ковида и от там е висок хемоглобина. Ама ще гълтам малко желязо, че е под долна граница и може лесната уморяемост и болки в мускулите да е от това

Иначе жегатае ужасна, близначките са в пъпки целите и само ги мажас коренчета и с едни води з разхлаждане...

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #166 -: Юли 22, 2021, 22:19:48 pm »
М, а в София знаете е лудница- трамваи, метро, народ, коли...не е свикнало детето, а и сума народ ще иска да го вижда...Ще започна да го тренирам с ходене в по- шумни части на града, но до София не можем дори да се приближим по лудница.

Интересно, как оцеляват бебетата, имащи нещастието да се родят и живеят в София :D :D :D

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #167 -: Юли 22, 2021, 22:40:26 pm »
Напълно подкрепям имунизирането срещу корона.
Тук /в Германия/ до съвсем скоро нямахме възможност  да се ваксинираме, когато искаме /преоризиране/, вече за радост е възможно, за всеки.
Избор има, аз лично не исках да се ваксинирам с Астра, ваксинирах се с Байонтек /немската фирма, която е открила и направила на научно ниво ваксината, Пфайзер е само производител :D/. Нямах никакви странични ефекти.
В Германия, масово хората се ваксинират, но и тук разбира се има скептици.
Поздрави, приятно лято на всички и успех на всички бъдещи майки.

П.С. Едва ли някой от настоящите пишещи тук ме познава/помни, моите деца са много дълго чакани и вече пораснали :D  Тресе ги пубертет, но това е друга тема.... исках само да кажа... на всички , чийто бебета не спят.... които се чудят с какъв препарат да измият бебешките неща... не се натоварвайте изли'но, всичко отминава, няма нужда от толкова "вторачване", децата оцеляват, порастват толкова бързо, няма да разберете, как след време ще се терзаете, как да ги откачите от дивайсите. :D
Лека нощ и красиво лято, както и да го организирате.


*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #168 -: Юли 22, 2021, 23:12:24 pm »
След 3 дена път с камили, най-после стигнахме във Варна. Днес ни беше първи пълен ден тук. Децата вече са адаптирани.
Все още аз не съм. Лек културен шок ми е. 95% не спазват нищо. Тук все едно корона не просто няма, а и не е имало. Днес се качих в такси без маска, а и ходих до тоалетна в заведение и само аз имах маска. Особено ми е.

Слънце, Хрис, тези дни ще ви звънна да се видим.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #169 -: Юли 23, 2021, 01:07:13 am »
М, а в София знаете е лудница- трамваи, метро, народ, коли...не е свикнало детето, а и сума народ ще иска да го вижда...Ще започна да го тренирам с ходене в по- шумни части на града, но до София не можем дори да се приближим по лудница.

Интересно, как оцеляват бебетата, имащи нещастието да се родят и живеят в София :D :D :D

Просто са свикнали с шума още от раждането си, ако не и преди това и не им прави впечатление, но когато срещнеш такъв шум и страшилища като трамваи и подобни за първи път на 6-7 месеца сигурно е по- стряскащо.

Павла, хубаво да си изкарате. Представям си какъв шок ти е, аз бях така миналата година. Тук всички се заобикалят от далеч все още.

Борис има доста положителна промяна със съня. Вече се буди да яде 2 пъти през нощта в 12 и 5 сутринта и това е. Поспах и аз малко повече и съм нов човек. Мисля, че и той се чувства по- добре, защото тези дни не е бил така нервен, беше си недоспал и той. Само жегите ни мъчат, но от утре ще е по- добре.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #170 -: Юли 24, 2021, 09:08:57 am »
Привет.
Албена, аз те помня :)

Хелиантус, радвам се за съня!

Павла, добре дошли.

Ние сме добре.Аз имам драми с каката, не с близначките.Мрънка постоянно, реве за каквото се сетите, вечно е недоволна и нещастна.Отделно я мързи да свърши елементарни неща.Та само си крещим в къщи.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #171 -: Юли 24, 2021, 11:38:23 am »
Павла, добре да си изкарате! 
И аз се шашнах че по морето никой не спазва мерки. Но гледахме да спазваме дистанция до колкото е възможно и не сме ходили по заведения.
Йоана изкара тази седмица 3 дни с Т без друго и вече е добре. Не знам вирус ли беше или зъбки, единият горе вече се вижда, чакам втори.
Тази седмица е по-прохладно и е добре. Другата пак ни чакат жеги. Разхождам децата сутрин и толкова.





*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #172 -: Юли 24, 2021, 23:15:39 pm »
За сега всичко е наред с престоя. Децата се адаптираха. Днес и на плаж ходихме. Аз се учудвам, че можем да седнем да ядем относително спокойно с тях, а и да пийнем. Борис трябва да си повиши още малко банкетната култура само, че на моменти е малко камикадзе, но е времето ще се наместят нещата.
Това е хубавото, лошото е, че водих малките на нефролог, че те не са минавали и на Борис му откриха проблем. Единият му бъбрек е значително по- малък. Съмняват се за паренхимен мост, което ще рече, че двата бъбрека са свързани и реално, въпреки, че имат достатъчно бъбречна маса, са един бъбрек или поне са свързани. Ще го вадя пак  на преглед.

Руми, класически при вирус е точно така- 3 дена температура и все едно нищо не е било.

Маги, акселерация. Явно ранен пубертет започва. Има ли някаква ревност от нейна страна?

Хелиантус, дано да си поспите поне маалко. Пораства ти момчето.

Другите как сте?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #173 -: Юли 25, 2021, 20:28:31 pm »
Ревност от време на време има.ВИе тях ги гледате повече, гушкате повече и т.н.Но и минава и после играе с тях, влачи ги и ги шамари като не я слушат.Те я гледат като божество някакво.

Ох и аз на почивката на планина се шашнах, никъде не слагаха маски.Като се прибрахме първите дни ми беше много странно.

Румито, аз ги извеждам вечер след 19, че сутрин съм на работа.До 21 окапват, къпя и по леглата.Майка ми обаче сутрин ги извежда към 9-9,30 да потичат.В Плевен е някакъв Ад, не се диша от жега.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #174 -: Юли 25, 2021, 22:28:40 pm »
Павла, а това нещо може ли да създава някакъв проблем? Завиждам ви, че можете да седнете някъде за хапване и пийване. Дари не се спира и за 1 сек. на едно място. Освен,ако не сме в заведение с детски кът с аниматор, няма шанс, поне за сега.
Хелиантус, супер, че най - накрая си поспала малко, а и той като е по - спокоен още по - добре. Дано все в тази посока да продължават нещата.
Руми, Дари един път само е вдигала температура и беше точно за три дни, но при нея завърши с лек обрив по гърдите. Личната каза, че се водело някаква "пета болест", характерна за малките деца.
Маги, каката май е "по - бебе" от бебетата  :D
При нас новото е, че Дари е станала много любвеобилна и мила. Още си е дивак, който все едно го бие тока  :D, но много се гушка, гали и целува. Даже и познатите ни дечица, все иска да ги гушка и държи за ръка, но те пък се дърпат и тя се разстройва  :D Отделно се опитвам от една седмица да махна памперса. От няколко дни имам повече успех, но все още не се сеща да ми казва, а трябва да я подканям. Иначе хубавото е, че докато спи и е навън, не пишка. Слагам и памперс, но е сух. В къщи си ходи гола. Думички казва все още малко и само по една, но разбира всичкооо. Даже, докато ни слуша какво си говорим и ако обяснявам какво е правила през деня и започва да го показва  :D На морето, пък, я качихме на пони. Направихме няколко обиколки и толкава и хареса, че после едва я свалихме. То беше един рев за кончето  :D Ето и някои снимки от там  :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #175 -: Юли 25, 2021, 22:45:43 pm »
Аз ги оставям да бягат далеч, стига да няма непосредствена опасност. Днес бях сама с двамата цял следобяд, че мъжът ми беше зает. Ходихме на разходка, площадка, пих спокойно една бира на плажа, после отидох на заведение за ядене, поръчах и чак тогава дойде мъжът ми. Само веднъж се наложи да тичам след Сими и то на разходката. Просто не ходя след тях. Тук това ми прави мнооого голямо впечатление, че постоянно родителите са след децата на площадките. Няма значение от възрастта и все нещо или им се забранява, или им се казва, че не правят правилно. Моите живеят на самотек на подобни места. Бобо е все още камикадзе, но ще свикне и той.

Ми реално не би трябвало да е проблем. Лошото е, че все едно е с един бъбрек, ако единият страда, заминават и двата. Ще направя изследване, за да се види дали се функционират нормално.

Маги, да не би от ревност да се тръшка повечко? Отделяй й време само за нея. Уж казват, че това върши работа.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #176 -: Юли 25, 2021, 23:14:52 pm »
Павла, аз все си повтарям какво ми каза д-р Даскалов като попитах за аномалията на бъбрека на нашия бебок: "Означава, че не може да става донор, но никоя майка не си гледа детето за донор". И се успокоих, че дори да не функционира правилно, на теория другият си е ок. Тогава четох, че много голям процент от хората имат аномалии на бъбреците, просто не го знаят. Даже си мисля, че и мъжът ми ще се окаже, че има същото.
Какво е това изследване за проверка дали функционира?

Иначе наистина има голям контраст на начин на отглеждане на деца в чужбина и тук. Като дойдат племенничките от Англия и ги оставят да търчат по едни стълби и чукари в двора на свекървите и аз се махам да не гледам, че настръхвам.
Иначе си има всякакви чешити навсякъде. Още съм в потрес от свекървата на една приятелка, която решила, че на внучето му е топло август месец и започнала да го пръска с маркуча, а то на 20 дена. Обясняваше как като й били децата малки и зимата оставяла прозореца отворен нощем, за да е сигурна, че няма да се отвият и тя ще си спи. 8O

Миле, много сте готини. Митко няма ли място на селото за едни конче, колко му е 😀 Вие ходите ли си там често, Митко май много се беше надъхал.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #177 -: Юли 25, 2021, 23:51:58 pm »
Тери, какво точно е на твоето бебе?
Сцинтиграфия ще се наложи сигурно.
То вярно, че донор няма да е, че (надявам се) няма да промени особено живота му, но просто му става много вече на малкото. Не е краят на света, но не е и съвсем безобидно.

На 20 дена не бих пръскала с маркуч, но бих го мокрила, ако е горещо.
Аз също слагах Сими на студ първата му зима. На 12-14С спеше. Сега се развива и затова му затоплям.
Мисля, че си е от хората, а не от държавата обаче, матрак и държавата да възпитава подобни неща.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #178 -: Юли 26, 2021, 00:16:31 am »
При нашето момче е най-често срещаната аномалия, не се знае изобщо ще има ли проблем. Просто трябва да следя за инфекции. Има две артерии към единия бъбрек. Ако излезе проблем, ги прекъсват и двете. Но аз съм оптимистично настроена, че няма да има проблем, тъй като е често срещано. Мъжът ми като ученик имаше възпаление на простата, пикочен мехур, уретер и всичко около тях. Без бактерии, без открита причина. 6 месеца не можеше да излиза от вкъщи от болки при движение и ужасни болки, ако трябва да пикае. Лежа в болница, никой не разбра какво му има. Налучкваха с лекарствата накрая. Аз затова се зачудих дали не е унаследено, понеже само да настине мъжа ми и изтръпва да не се повтори всичко. Буквално има проблеми с това на психична основа. Направо не знам как се навиваше на секс за бебе с мен и моите бактерии.
Иначе наистина на Бобо доста идва и то за такъв кратък период. Затова пък е по-диване, за даже смел в този живот. Много голяма упора си им ти и благодарение на това никога няма да се почувстват по-различни и ще си живеят нормално. Докато някои майки и за едни сливици карст децата си да се чувстват като сериозни болни и ограничени. Ама стига ги толкова да показваш, че си силна, знаем. Стига изпитания при вас. Дано всичко е наред на изследването.

Мислила съм си защо толкова дечица тук от форума и на двойки около мен с трудно забременяване си имат по някаква специфика. Дали е свързано по някакъв начин със стерилитета или с това, че в края на краищата забременяваме на по-късен етап или повечето дечица са всяко с нещичко, само че ние сме следени и изследваме стриктно. Не че има отговор на този въпрос, просто съм се чудила.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #179 -: Юли 26, 2021, 08:27:31 am »
Тери, според мен и много се следим. Ето, примерно особеността на Дари с артерията, нямаше да я знам изобщо, ако нямах включена ехокардиография, в пакета.
Всичките ни дечица са много чакани, желани и обичани, така че дано си останат само с особеностите, а иначе да са здрави!
Относно селото, още си е много мераклия Митко  :D Ходим си често, даже сега уикенда пак бяхме там. Много ми е удобно с Дари и само там мога да си почина с нея. А колкото до кончето, на Митко толкова му стана жал, че така се разстрои, че тръгна да гледа за пони да и купува, да седяло на село, баба му щяла да го гледа  :D Казах му, че не може за всяко нещо да и угажда, защото на 1г., ако и купи пони, на 5г. може да поиска самолет и ще знае, че като ревне и всичко ще и се поднася на тепсия.
Но бяхте прави. Както страдаше, докато бях бременна, че няма да е момче, така сега не я заменял за никое друго дете. А и вече като му се радва повече и той се разтапя. Не ми дава да и се карам даже  :D
Павла, аз на площадките също я оставям да си тича и не ходя след нея. Но навсякъде другаде няма как. Пробвала съм да видя, ако я оставя как ще се развият нещата. Ами, не се връща  :D Тича в обратната на правилната посока и дори не се обръща да погледне назад  :D Нали ви казах, че на РД в ресторанта като я изпуснахме от поглед за 1 мин. и се беше намъкнала в хотелската част. Отделно типа без да гледа. Това неравности, това дупки, хора, коли, изобщо не съществуват за нея.
« Последна редакция: Юли 26, 2021, 08:32:52 am от Mihaela Viyacheva »