0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #180 -: Юли 26, 2021, 08:37:28 am »
Бяхме на почивка едно време като нямаше Ковид. И сме в ресторанта на хотела, почти празен. Та оставихме две деца по на година и половина - две да си търчат, а ние да си ядем и пием с родителите. По едно време тишина за по-дълъг период от време. Къде са децата, няма ги. Но ни оставили следи. Влезнали в камината (незапелена, ама има пепел в нея), овъргаляли се и по пода стъпки пепел. Така видяхме, че открили някакви задна врата на ресторанта и излезнали оттам на двора сами късно вечерта. Буквално това се разви за няколко минути.Намерихме ги легнали целите в пепел на мократа трева, ама толкова щастливи.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #181 -: Юли 26, 2021, 13:40:07 pm »
Моя мъж е по рождение с един бъбрек. Другия го има, но не се е развил. Откриха му го на 18 години, преди да влезе казарма.
Живее се с това.

Аз също много оставям децата да се учат сами. Масово около мен деца на година и 4-5 месеца не ходят,защото някой ги държи, носи и пази да не паднат. Моите падат, стават и продължават. Моника беше или в рани или в синини. Бяхме се притеснили да не ни пратят социални. Но тя не седеше на едно място и все падаше.
Аз съм с Аделина с температура. Не знам какво и е. Габриела я захапа нещо за клепача и сега окото и почти не се вижда .
  Памела, гледам да излизам само с нея, да я водя на кино, разходка, някъде само двете. Обаче имам и аз малко здравословни проблеми и трябва да си обърна внимание. Та тия дни ще пренебрегвам всички, колкото и да им е зле.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #182 -: Юли 26, 2021, 16:00:44 pm »
Благодаря ви, ние спим! Борис си заспива между 8 и 8 и 45 вечер и спи сутрин до 7 и 30-8 и 45, като се буди да яде в 12 и 30 и 5 и 30 и пак заспива много бързо, нов човек съм и аз. Майка ми е тук от 2 дни, та и къщата ще оправим. Най- важното е, че и той се чувства по- добре о не е преуморен и мрънкащ постоянно, пак си е вечно усмихнат.

Павла, вярно много му се насъбра на Бобо за кратко време , но съм сигурна, че всичко ще е наред.

Мише, Дари много е пораснала  8O, прекрасна е. Понитата са малко кофти по характер, а и трудно се гледат, Митко наистина ще трябва самолет да купува скоро, ако така й угажда :D

Маги, дано бързо й минава на Аделина , а и на теб и да имаш възможност да се погрижиш за себе си малко.

Аз също съм на мнение, че децата трябва да се оставят да си играят и сами да се справят,  а не да тичаш по петите им постоянно. При нас е още рано , но Борис вече се върти от гръб на корем, но не може да се върне обратно и се ядосва, но се опитва и го показваме вчера на свекървата, и тя много го съжали, че сме го оставили да се мъчи, но то как ще се научи, ако не се помъчи малко.  Спомням си племенницата като прохождаше и си падаше на дупето как не й оставяха възможност сама да стане , а се спускаха поне 3-ма човека към нея да я вдигат, а тя нито плачеше нито нищо, опитваше се сама да си стане, но не й се даваше възможност, много грешно според мен.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #183 -: Юли 27, 2021, 17:27:15 pm »
Хелиантус, радвам се за вас. Друго си е детето ти да спи.

Ходихме на лекар с Ади, всичко изглежда добре, но тя продължава да вдига температура. Ще и давам Авирон Рапид, ще пръскам Биозин и се надявам да отмине. Имам и АБ ако имаме трети ден с висока Т.

Тази нощ не спаха. Това защото аз днес трябваше да вляза в болница за лека манипулация, Аделина вдигна висока Т през нощта, Габриела се събуди и рева... Идеше ми да се гръмна. Всичко ще се оправи!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #184 -: Юли 30, 2021, 09:46:17 am »
Здравейте, надявам се всички сте добре. Аз питах в темата на бременните, но май е по-добре да питам тук. Какви матраци за бебешкото легло ползвате?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #185 -: Юли 31, 2021, 17:04:47 pm »
Температурата на Аделина се оказа зъб.Вече изби и четвъртия кучешки.Значи ето зъби с висока температура избиват при нас.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #186 -: Юли 31, 2021, 19:40:08 pm »
Грейси, аз съм взела с кокос. Не е кой знае какво. Днес гледах в сайта на екон 91 и имат и бебешки модели - ако знаех може би щях да се спра на техен. Сега ще взимам за новото жилище и мисля за всички ни да са латексови.
Ние продадохме нашето жилище (почти, имаме капаро) и сме с условие да живеем тук до края на октомври. Сега имам тежката задача да си избера дизайн на апартамента и да търся свестни майстори. Спряла съм се на цвят за мебелите и почти съм ги избрала, но кухнята не ми се връзва в този цвят (сонома дъб). Мислех и тя да е така, а плот и гръб да са камък, но харесах една идея в дървесен плот и същата маса, та сега се чудя. Криси още няма зъб, а след няколко дни става на 10 месеца. Поне не страда така, както страдаше миналия месец, но пък сега жегите я морят. Вече не иска да седи в количката дори и когато я возим, иска да лази и да се придвижва права по мебели и нищо друго не я устройва. Но пък все така спи. До преди месец спеше по 4-5 пъти на ден между храненията по 30 минути до час и половина с едно спане от 2-3 часа. Сега спи само на обед по 3-4 часа и два пъти е будна по толкова (сутрин я храня докато спи с мляко, става към 8-9 и яде около 10, към 13 заспива до към 4-5, след което е будна до 7-8 и последното хранене отново е докато спи). Казва срички, но от днес казва "ма", което е най-милото нещо на света. А батко ѝ умира за нея и само я прегръща и целува. Онзи ден си призна, че я обича повече дори от мен, въпреки че е искал братче и не си представя живота без нея вече. Горкия, ако знае как ще се карат когато той е тийн, а тя на неговата възраст сега.
Маги, май всички зъби минаха, нали? Завиждам ти ♥

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #187 -: Август 01, 2021, 00:06:27 am »
Лято, доста кратък срок сте си дали. Дано да смогнеш, а и бременна ще си.

Маги, не са само зъби никога. Вирусче ви е минало.


Децата са много добре в България. Лошото е, че не се наспиват добре, защото е шумно и нямаме хубави тъмни пердета. Днес на лунапарк, вчера на плаж. Утре сигурно пак на плаж, а и на Сими му обещах да отидем на алеята на книгата и да си избере колкото книги иска.
Ще си починем вкъщи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #188 -: Август 01, 2021, 07:20:37 am »
Да, срокът е малък. Но и новите собственици на сегашното ни жилище биха искали да влязат във владение в разумен срок, а това са 3 месеца. Аз имам идея какво трябва да направя. Намерих засега 2 майстори, които ще са свободни от септември (ние влизаме във владение по това време) и тази седмица ще отидем на оглед, за да ми дадат оферта. Междувременно аз оглеждам мебели, за да знам какво да говоря за ел. инсталацията и по-точно разположението на контактите. Имам уговорка и с познат мебелист за кухнята. 2 месеца е що-годе нормален срок за основен ремонт на жилище, без къртене и напълно подготвено за започване. Всъщност ще се кърти банята, че нея са ремонтирали, а аз не съм ОК с това лилаво, но все пак ще го коментирам с майстора и ако е неизгодно ще се примиря.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #189 -: Август 01, 2021, 10:19:37 am »
Павла, при последните кучешки ми вдигна висока Т, при другите беше с ниска.Всеки път при зъб да има вирус?И аз не вярвах на това с температурата и зъбите ама и няма нищо друго и за два до до избиване на зъба минава. Ще видим какво ще правим с последните кътници, те останаха и при двете.

Лято, честито за жилището и дерзайте.Ще се справите, просто ще е лудница.Криси, много е пораснала, гледах я на снимките.И честито ви Християнче!

Павла, имате хубаво лято вие.Децата ще свикнат с лудницата, те бързо се адаптират.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #190 -: Август 01, 2021, 12:56:15 pm »
Лято, честито християнче и ново жилище. Хем е много вълнуващо местенето и обзавеждането на нов апартамент, хем е голяма лудница. Особено щом имате кратък краен срок. Дано всичко ти върви гладко.
Павла, много добре си изкарвате. Все така да ви е забавно лятото.
Маги и ние чакаме само кътниците. Обаче на една приятелка детенцето, точно тези зъби го мъчат от 4-5 месеца и няма излезнал все още. Дано и при нашите деца да не е така.
Да ви се похваля, Дари много бързо се научи да е без памперс. Вече не и слагам и като спи и е навън и за сега няма инциденти. Мислех с тях да изчакам още малко, но тя вече не иска да го слага и ми сочи гърнето и казва - чиш, чиш. Демек, че ще пишка в гърнето и не иска памперс  :D
Остана ми само да се преборя с нощната биба. През деня я махна много лесно, без никакви драми, още към годинката. Обаче сега си я иска и плаче, ако не и я дам. Но едно по едно.
Ооо и още една похвала за моята маймунка. Взех и едни буквички с магнити и и ги показвам, уж с цел да изговаря повече звуци и да подпомогна проговарянето. На нея са и много интересни и вече познава буквичките - т, м, б и д. И като и кажа коя е твоята буквички и тя си взима д-то   :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #191 -: Август 01, 2021, 14:06:19 pm »
Ами казват, че се активизират разни безобидни иначе вируси или бактерии. Температура над 38С при зъби уж няма. Там е локално възпалението и е трудно да има обща реакция.

Тъкмо ще свикнат на лудницата и ще си отидем.
Най им е хубаво, че децата са доста общителни тук.

Браво на Дари. Аз също реших да пробвам Бобо с памперса като се върнем във Франция, че в забавачницата му се зачервява много дупето.
Това с буквите е хубаво, но на мен логопедът ми обясни, че е ненужно и не подпомага нищо. Сими също знае азбуката, но според нея е непотребна информация, която даже забавяла речта.
Мише, първо на обед като спи я махни, а после вечер като заспи веднага й я вади.
Сими бързо махна всичко и памперс, и биберон. Просто беше готов и рано започнахме да се разбираме. С Бобо ще е по-късно. Аз не бързам, особено с биберон. Те трябва да са готови и да имат асоциация с привързахост. Ако нямат играчка, с която да спят, биберонът е хубаво да не е насила и с плач.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #192 -: Август 01, 2021, 14:12:14 pm »
Мипе, браво на Дари. Аз правех същото с Васил и със същата цел. Действително проговори много правилно като дори с буквата Р не е имал проблем. И за памперса супер. На Васил махнах бибата по стандартния начин - тоя ги издъвкваше и аз купувах на 3-4 дена нова докато един ден не изрязах издъвканото и той започна да ми я връща. Първия ден рева, но заспа. Втория ден си я държа в ръката докато спи. Третия ден я огледа хубаво и ми я върна. Повече не е търсил нито у дома, нито в яслата, нито навън от другите деца.
Благодаря за честитиките на Криси. Порастнала е тя, но все пак е дребничка. Наскоро махнах от гардероба ѝ бодита с р-р 3-6 месеца, които си и ставаха, но предвид всички дрехи у дома ги приготвих и ги дадох на приятелка, която скоро ще роди девойка.
И на мен все ми казваха, че температурата няма как да е от зъбите, а е от вирус, макар и лек. Обяснението на моята лекарка беше, че от болката тялото се чувства отпадналои с отслабен имунитет, затова и става податливо на всякакви дребни вирусчета. Склонна съм да вярвам като имам предвид как миналата година от запека по време на стимулация бях като парцал заради болката от подуването.
Павла, весело да си изкарате. Децата бързо се адаптират, така че дори няма какво да ги мислиш толкова.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #193 -: Август 01, 2021, 14:14:37 pm »
Чакайте, че забравих да си похваля децата.Редят кубчета едно върху друго, че даже правят високи кули.Аделина много реди един дървен конструктор с гладки стени, а Габриела си обича класическия конструктор.И двете сядат и редят, Аделина повече даже, чак ме учудва.Че тя е голямо шило.Качват се сами на столчетата за хранене и сядат на тях и чакат.Опитват се да се хранят сами.Габи е по-успешна, Ади по-малко.Мърморят си някакви техни неща доста усилено.

Памперс не съм пробвала, нямам и кога.Майка е забелязала, че разбират какво вършат в него, но с две е доста по-трудно и за сега нямаме голямо желание за махане на памперса.Пеят и танцуват много и вървят след кака си нон стоп :)

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #194 -: Август 01, 2021, 14:30:18 pm »
Маги, супер е, че и двете имат нещо, което им е интересно и им задържа вниманието по - дълго.
Павла, възможно е да е така, но аз забелязах, че Дари казва звуци само на думите, които знае, общо взето. Плюс ъ и о. А сега започна доста повече звуци д казва, покрай другите буквички.
За бибата, не настоявам като плаче, само пробва. А тя си спи с едно плюшено мече, така че си има "нещото" заспиване, но си иска и бибата. Ще пробвам да я махам като е заспала, както казваш. Но тя и през нощта като се събуди, си я взима и и помага пак да заспи. Ще пробвам и ще видим,дано стане.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #195 -: Август 01, 2021, 14:54:20 pm »
А добави ли нови думи или са само буквите/звуците?

На обяд без биберон ли заспива? Ако да, съвсем скоро ще го махнете и за вечер. На Сими така правих, като заспи и го вадя. Бързо разбра, че е само за заспиване. Така беше и лесно окончателното махане.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #196 -: Август 01, 2021, 17:20:51 pm »
Не, само буквите са. На обяд също си заспива с биберона. Винаги, когато спи, я иска. Само като и кажа да ходим да спинка и тя започва да си щипе блузата, все едно да и закача бибата  :D
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #197 -: Август 02, 2021, 01:38:53 am »
Лято, честито християнче! Браво и за апартамента, вълнуващо е, но и лудница, ще се справите. Не се притеснявай за зъбите, племенницата ни май към 1 годинка беше когато изкара първи зъб, явно е доста индивидуално.

Маги, да, супер е да спи детето. Е не е всеки ден прекрасно всичко, но проблемите ни намаляха драстично и спим. Браво на момичетата!

Павла, хубаво да си изкарате и дано скоро спре на децата да им пречи шума. Знаеш, и мен това ммого ме притеснява в България. За тъмното открих едно Black out пердета, които се летят на прозореца и може да си ги носиш насам натам, нa tommee tippee са, но при майка ми в България уж има щори,  май с тях е достатъчно тъмно, при свекърите щатите със сигурност така затъмняват, че си е нощ през деня.

Мише, браво на Дари!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #198 -: Август 02, 2021, 09:34:35 am »
На този етап всичко е само сметки и чуденки дали ще стигнат парите за всичко, което искам. В търсене съм на винилови тапети за детска стая, но нищо детско не намирам :/ Ама и какво да се чудя - още не сме пуснали документи за заем към банката и не знаем колко ще отпуснат, а и с майстори за оферта ще се виждам тепърва. Мебели харесах, мисля да сложа винилов под навсякъде. Обаче имам ужасен вкус и се притеснявам дали цветът на мебелите ще си пасва с пода и стените. Иска ми се акцентна стена в хола, но пак се опасявам да не стане кич.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #199 -: Август 03, 2021, 13:04:57 pm »
Аз ходих с моя мъж на разходка уж до Практикер и минахме през Домко и взехме тапети за хола. Стена акценте е тъмно сиво, другото ще е млечно бяло. Дивана е сив, секцията е бяло-дива ама много светло сиво, та ще стане някак.
Моя мъж уж септември ще почва ремонт, да видим.