0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #240 -: Август 13, 2021, 21:14:43 pm »
Маги, чакам с нетърпение да се видим, но да знаете с мерките по морето е ад. В Поморие и Несебър грам не се спазва нищо. Пренаселено е и е малък кошмар, особено с паркирането. Един път заведох детето на море и пипна летния вирус, още се лекуваме. Беше ад в началото на седмицата, температура постоянно 40 градуса, нищо не я повлия и личната изписа антибиотик. Вече е добре, но море скоро няма да види, макар че живеем тук.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #241 -: Август 13, 2021, 22:18:54 pm »
Павла, аз кучета прочетох 😅
Вчера майка ми изведе София на разходка сама, уж за да може ние да свършим нещо вкъщи. Естествено в количката рев, сложила я е в раницата, където принципно веднага се успокоява, но и там голям рев паднал, даже я чухме отвкъщи от отворения прозорец, а не са били съвсем близо до блока. Та така, засега нашето бебе е негледаемо от други хора 😁 Също и заради кърменето е трудно да я оставям на друг, отказва шише, също както и бибероните. Ще пробваме може би с чашка или спринцовка следващия път като се наложи. И все си мисля, че ако е гладна ще засмуче и шишето.

Аз от вчера съм с втора доза ваксина, иначе изкарах леко вируса докато бях бременна, пусках и антитела, имах 130 и няколко при референтни стойности над 130 добър имунен отговор. Сега антитела няма да пускам, няма смисъл май.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #242 -: Август 14, 2021, 00:44:35 am »
Робин, то повечето бебета май се негледаеми от други. А шишето просто не го познава и не знае, че и от него става да се яде. Една приятелка така много се опитваше да научи нейното дете на шише като беше бебе, но не стана, явно като са изключително кърмени първите месеци не искат. Моят на 12 дена получи,  за съжаление, шише за първи път и още си е на смесено хранене, но шишето може да обърка кърменето. Като беше на 2 месеца беше мъка, не искаше да суче, голяма борба беше, добре че съм инат, че много на мое място щяха да зарежат кърменето. Много седмици имахме проблем.

Борис, да ви го похваля, е вече захранен със сладък картоф и след неуспеха миналата седмица тази едва му взимам храната,  голямо е мазане :D
След хранене детето, стола, и цялата кухня са за водоструйка. Аз пак много се сдухах, че не знам как ще се справя с храненето, с какво ще го храня и как ще е всичко, но няма как. Добре, че е диетоложката ни, въпреки че английският им начин на хранене и рецепти хич не ми допадат и ще й кажа да я мисли без захар как и с какво да го храня. Сега са ми пратили едно мляко да започна да му давам, което е краве мляко , но с извлечен протеин, до колкото разбирам. На него пише,  че съдържа лактоза и млечна мазнина....нещо ми е странно да му го давам това толкова малък...Иначе си продължава на адаптираното и кърма. Засега ще продължавам със зеленчуците и плодовете, а после и аз не знам...

Маги, това със неспането си е ужас. Аз не знам до кога ще издържа без да се наспя, а за теб с 3 деца направо не знам.

Павла, радвам се за хубавите резултати на Борис. Дано и на него и на Лазар на Танчето бързо им избият кучешките и да не ги мъчат повече.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #243 -: Август 14, 2021, 01:23:13 am »
Робин, аз кучета бях написала😂 ама аз така им викам.

Хелиантус, захранвай по тяхната схема. Какво като има такова мляко. Щом е адаптирана за него, не му пречи. Аз схеми не следвам, особено с Борис.

Ние бяхме 2 дена към Търново. Идилия, в селска къща. Радост за малките.
Решили сме да си оправим нашата къща. Другото лято смятаме да сме там. Имам чувството, че ги изтормозихме малките. Неспане, шум, но в същото време им е хубаво- плаж, излизаме постоянно, има други деца.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #244 -: Август 14, 2021, 07:20:56 am »
Хелиантус, някъде бях чувала, че децата е хубаво да се захранват първо с храни, които са естествени за географската ширина, в която живеят. Това е ЕЖК, не съм го коментирала с лекар, но ми се вижда смислено и логично. В тази връзка можеш да преосмислиш и действително да се водиш по схемите на Острова ако намериш подкрепа за тезата. Аз щях да се откажа от кърмене ако детето отказва. Всъщност така се отказах да кърмя Васил, който 30 дене беше само на кърма и изведнъж започна да реве от гърда. Шише захапа от раз и с кеф, 2 седмици го хранех смесено и накрая просто се отказах да го мъча с рев по 6-7 пъти на ден. За мен беше кошмар този период, а за капак и свекървата с нейното зяпане в гърдите. За него дори не си и представям какво е било. Аз също не съм искала гърда като бебе, майка ми се е цедяла и ми е давала от шише 4 месеца. Как е издържала още се чудя, но по онова време е била и самотна майка с 3 деца и вероятно финансово ѝ е било неизгодно да ми купува млека и е стискала зъби пред изпитанията.
Никога не съм имала проблем с оставянето на децата при баба им за няколко часа или повече, но те я виждат често и са свикнали с нея достатъчно. Криси поревава от кака си и не иска с нея да стои, но я е виждала единици пъти и не я запомня.
Криси не иска да се храни добре напоследък, но е доста стисната и егоистична личност и я подлъгвам лесно. Правя 150 мл, а тя хапва 30-40 и бута шишето. Давам го на мечето и тя веднага отива да си го вземе и хапва още 30-40 мл. Повтарям действията с мечо и тя пак - отива, взима му шишето и хвърля мечето, а след това си дояжда храната. Ревнува от батко си и само да го види да ме гушка идва веднага и се намества в мен. Повече от 20 секунди не издържа, но ѝ стигат, за да го изгони. Същата работа е ако държа мечето или куклата. Давам им стари биберони, а тя веднага ги взима от тях. Може да държи един в устата си и 3 в ръцете си, но на играчките си не дава биберон и много демонстративно го хвърля далече от тях.
Искам повече контрол върху ваксинирането, че изглежда това лято тук стана голяма практика ваксините да отиват в канала, а някой да получава сертификат срещу стотина лева. Лошото е, че разбрах за подобни схеми не само от тв, а и от хора, с които се виждам понякога. Вижда ми се супер нагло като знаят колко категорично отношение имам по темата. Заради такива истории бих емигрирала вече и аз, макар че не знам къде ще ми е сигурно. Може би само на друга планета, защото и по другите държави антиваксърите не са малко.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #245 -: Август 14, 2021, 09:49:20 am »
Тази вечер спа, макар че беше голяма мъка и рев докато заспи. Играеше му се, спеше му се, но накрая се предаде и заспа в 23:30. Размрънка се само към 5 сутринта и стана в 7:10. Заради това с кучешките почна да отказва биберона, което за мен е добре, защото ще го махна по лесно.
А пък утре ще го кръщаваме. Стискайте палци да мине добре и без много рев 😂
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #246 -: Август 14, 2021, 12:57:11 pm »
Танче, добре да мине кръщенето и после да разправяш.

Стоека, ще се радвам да се видим.Аз се надявам там където ще сме на хотел да е по-спокойно.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #247 -: Август 14, 2021, 13:57:22 pm »
Здравейте, ние от снощи сме пак с температура, като най-високата беше 38,3. Нямаме други симптоми за сега. Ходихме дутринта нанпедиатър, каза много зачервено гърло и веднага даде антибиотик. Аз го попитах дали е възможно да е от зъбки, защото според мен май ни излизат кучешките, побеляло е и е страшно надуто и недава да го пипнем. Почти неспи и не се храни и е много мрънкалив, но педиатърът ми каза, че било невъзможно от зъби да се вдига температура и това били пълни глупости, а просто съвпадение, че по тпва време се оказват болни децата. Днес температурата продължава и се мъчи малчо, а бяхме планирали в понеделник да отидем до морето малко
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #248 -: Август 14, 2021, 15:10:41 pm »
Джули, аз винаги си слушам лекарите, но не и за това. Когато пробива зъбче болката е силна много, а това изтощава организма бързо. Освен раздразнението на детето има и момент, в който то е толкова изтощено, че хваща всеки попътен вирус и няма никаква сила да се пребори с него, което усложнява обстановката допълнително.
Танче, весело изкарване на празника. Година и половина е чудно време за отказване от биберон ♥

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #249 -: Август 14, 2021, 17:37:32 pm »
Аз общо взето следвам каквото диетолога каже,  но не ми харесва идеята след месец да му давам бисквити с мармалад и полуфабрикати...А ако им следвам примерните менюта за натам трябва да яде само пица, къри, паста със сос от буркан от магазина и полуфабрикати. Хайде като стане човек и наистина започне да яде всичко имам идеи с какво ще го храня и какво ще готвя, но преходния период между зеленчуците и плодовете и храната като за възрастни с подправки и т.н. не ми е много ясен, а ще има нужда и от по- засищащи неща. Ще го мисля, но тая диета е...., нямаме избор освен да се справим.

Лято, аз бях решила, че ще кърмя и ми беше голям шок това, че трябва да спра за 10 дена когато той беше на 12, тогава минах през достатъчно, за да може после да продължа и някаква си кърмаческа стачка утежнена от ситуацията с шишетата нямаше как да ме спре , въпреки че и моята свекърва беше тук и ме напрягаше допълнително, макар че се стараеше да не ме.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #250 -: Август 15, 2021, 06:16:29 am »
Хелиантус, помня, че и натеб не ти беше никак леко. Различни хора сме, различно сме реагирали на трудностите. А мармалади на бебе на 6 месеца наистина е малко абсурдно. Тук пък нишестета дават много. Когато Васил беше на детска кухня просто не му ги давах, макар че те и в основното бутаха нишесте. Ще я видим Криси дали ще одобри идеята за детска кухня вече от другия месец, че тя все още се мръщи на парченца, макар че похапва понякога.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #251 -: Август 15, 2021, 09:00:17 am »
Хелиантус, просто това, което би купила от магазина му го прави ти.

Следвай продуктите. Лошото е, че протеиновите храни не са позволени, но нали има адаптирани алтернативи. Ще свикнеш, а и той.

Аз искам вече вкъщи. Повечко ми дойде почивката. 🤣 искам си удобствата вкъщи. И огромният ми проблем- защо, по дяволите, хората спят на толкова светло? Това не е живот. С децата не можем да се наспим от това светлото. То даже не е физиологично да се спи на светло. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #252 -: Август 15, 2021, 23:51:03 pm »
Хелиантус, адмирации, че продължаваш да кърмиш  въпреки принудителната пауза и трудностите, ти си герой. И за мен кърменето беше и е много важно, в началото то е всичко за бебето и физически, и емоционално.

Павла не знам за светлината, аз заспивам навсякъде и по всяко време, светло, тъмно няма значение. Но пък ако някой хърка, много ми пречи 😖

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #253 -: Август 18, 2021, 08:31:18 am »
Павла с всичко се свиква.Моника сега я е страх да спи на тъмно и спи на нощна лампа.Моя мъж, цял живот заспива на светнат телевизор, после аз ходя да гася като ненормална.

Аз вече искам да спирам с кърменето.Те ме използват за биба като им избиват зъби и боли вече.Още малко и край, било какво било!Важното за мен е, че направих това което исках и ги кърмих, доста като кака им, макар че са две!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #254 -: Август 18, 2021, 23:19:21 pm »
Маги, страхотно се справяш, как успяваш да кърмиш 2 броя бебета? Налагаше ли се да дохранваш? София винаги се наяжда само от едната гърда, теоретично ако бяха две при мен би трябвало да има и за второто, но реално предполагам е много по-трудно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #255 -: Август 19, 2021, 08:36:39 am »
Всичко е до настройка.Гърдите дават толкова от колкото има нужда.

В началото дохранвах Габриела, не защото нямах кърма, а защото тя не сучеше.Не искаше и от шише да яде, плюеше млякото, та бяхме в един Ад първия месец.После заместих храненията с АМ с кърма, бавно и много трудно, докато останаха две на АМ, за които прецених, че няма смисъл да се боря и да ги махам, вече ми се беше събрало много напрежение.Реално Ади имаше 8 хранения на кърма, а Габи 6 хранения на кърма.В един момент Габриела сама отказа АМ и си поиска кърма на всяко хранене, после пък Аделина поиска АМ и ей така се въртим, ту с АМ ту с кърма, но вече искам да ги отбивам, че не се наспивам никак.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #256 -: Август 20, 2021, 18:56:57 pm »
Благодаря , Робин, и за мен кърменето винаги е било много важно и като ми сервираха диагнозата и това, че трябва да спра да го кърмя когато беше на 12 дена много ме срина, но всичко се нареди с времето.


Павла,  да така ще процедирам, още ми се донарежда всичко с храненето, но ще избистри. Той хапва със заведен апетит.

Онзи ден моето прекрасно момче стана на половин годинка, не знам кога излетя това време. В същият ден беше първото му пътешествие,  ходихме до Лондон за пасаван от посолството и след 2 седмици се прибираме в България.  Държа се геройски, предвид, че цял ден бяхме на път, само на края на деня вече му дойде малко в повече.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #257 -: Август 23, 2021, 22:50:28 pm »
Честита половин годинка на Борис, Хелиантус! Много радости покрай малкия ти пожелавам. Ние също пътуваме насам натам със София, ходим на планина за по няколко дни. Септември пътуваме за Чехия, ще видим как ще мине полетът. Паспортната снимка е много смешна при нас, при вас как е?
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #258 -: Август 23, 2021, 23:33:51 pm »
Благодаря , Робин! И при нас е много смешна, виждат се пръстите на баща му, който го държи отзад зад врата. Добре, че е само временен паспорт, в България ще вадим нов, но едва ли снимката ще е много по- добра  :D

Момичета, много се чудя какво да правя с този Левотироксин,   който пия...тук едва ги накарах преди няколко седмици да ми вземат кръв да го видим, обясниха ми, че го следят веднъж годишно. Идеята беше да го пия през брменността и псоле да го спирам, но не посмях заради кърменето. Сега се чудя все пак дали да не го спра да видя как ще е в България, че тук няма да го погледнат до другата година по това време. Дали 3 седмици са достатъчни да се изчистя и да покаже реални стойности? Ще ида на ендокринология в България,  но сега съм в голяма дилема. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #259 -: Август 24, 2021, 12:22:41 pm »
Аз не помня какъв беше проблема и как ти бяха хормоните преди забременяването, но ако ще го спираш сега е момента за да видиш как ще се отрази на ТСХ и другите хормони. Ако се качи ще можеш да реагираш и да го започнеш пак. Как ти е сега хормона,знаеш ли?