0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #260 -: Август 24, 2021, 12:42:04 pm »
Маги, през Октомври 2020 след последната биохимична ми беше ТСХ 4.9 мисля, винаги до тогава и бил под 2, другите хормони никога не са имали отклонения, структурно жлезата тогава беше добре. От тогава редувам 50 мг с 25 мг и пак винаги е бил хормона под 2, последно е изследван преди 2 седмици и беше 2.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #261 -: Август 25, 2021, 11:45:52 am »
Въпроса е щом с медикаменти е 2, няма ли да се вдигне без? Трябва да се следи според мен. Най-вече заради кърменето, че тя влияе на производството на кърма

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #262 -: Август 25, 2021, 12:37:39 pm »
И аз това се чудя...Тук няма да ме следят повече в следващата година,  а ако го спра за 2 седмици дали пък много ще скочи, ако ще скача...Май ще рискувам и ще спра сега и ще излседвам след 2 седмици да видя как ще е, защото то и жлезата привиква към външно внимания хормон и колкото повече се взима толкова по- малко вероятно да го спреш...знам ли и аз.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #263 -: Август 25, 2021, 14:00:55 pm »
100 пъти се опитвах да изчета всичко, за да започна да пиша и 100 пъти не чи се получава. Затова реших, че ще пиша без да чета назад.

Има ли ЗВБ бебета? Аз си избрах такова захранване и сигурно ще имам 1200 въпроса. Утре съм на 3-часов уебинар, ама сигурно пак нещо няма да съм разбрала. Засега си харесах само столче. То е и рано де. Смятам да започвам най-рано в средата на октомври. Ама не бързам за никъде. Може и по-късно да стане.
Знам че трябва да се подготвя за първа помощ при задавяне и да правя разлика между закашляне и задавяне. То и затова започнах толкова рано подготовката.

Някой знае ли как действат хапчетата за кръвно - веднага или с натрупване? Влошила ми се е много функцията на бъбреците и трябваше да ги започна, обаче кръвното си е същото. Сега чакам час с личната, защото са ми дали хапчета с low риск, а има алтернативи с very low и ще искам да ги сменят.

Надявам се всички сте добре.
Видях че Павла е в България, а Хелиантус ще си ходи. Моят мъж реши, че е много рисково да пътуваме и затова няма да се прибираме тази година  :(

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #264 -: Август 25, 2021, 15:46:03 pm »
Ние вече сме си във Франция даже. Голяма пъгуване, голямо нещо.

Сими е смесено захранен, защото искаше да яде бързо, не успяваше и плачеше. Борис е ЗВБ. Има случаи, в които и аз съм давала, но моите деца не се объркват. Питай, ако мога да съм ти полезна. Само да ти кажа, че от моя опит, това е захранването. На 1г6ч и супа си яде сам вече. Става голяма мазало понякога, но всички сме доволни.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #265 -: Август 25, 2021, 16:26:05 pm »
Яничка, Борис е на нещо средно между ЗБВ и пюрета, но спирам с тия пюрета и минава изцяло на ЗБВ. Много е доволен като сам си яде. Вчера плака за една диня 😁

И ние за пътуването много мислехме, но и двамата сме ваксинирани, надявам се и Борис да има някакви антитела от кърменето и тръгваме след 10 дена,  не че ваксината дава някакви гаранции, но уж е по- безопасно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #266 -: Август 25, 2021, 16:43:33 pm »
Хелиантус, и ние и двамата сме ваксинирани. И на двете деца давам кърма за антитела. Лошото е, че от Валенсия до София има полети само на Wizz Air. Майка ми дойде с тях в началото на август и каза, че е пълен фарс - никаква дистанция, никакви маски... Ако бях в Англия, се качвам веднага на Бритиш, ама тук нямаме избор.

Павла чисто теоритично и аз смятам, че това е метода. Да видим как ще се справим в практиката.

26.09.2019
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #267 -: Август 25, 2021, 17:21:58 pm »
На мен на метода ми пречат най- вече роднините, но вече ще затварям очи и уши 😁

Яничка, да, и аз чух същото за WiZZ.

Преди малко говорих с GP ще намалим дозата на левотироксина първо, ще ми вземат кръв след 4 седмици и после ще видим.Не трябвало да се спира отведнъж, в което има логика. Хубавото е, че ще ме проследят. Аз и България ще ида на ендокринолог и ще пусна едни щитовидни.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #268 -: Август 26, 2021, 09:53:59 am »
Здравейте, момичета, да се представя официално тук. Тери мама на Матей :)
Хайде да си се оплача сега 😁 В понеделник на обед изненадващо ни изписаха с ден по-рано. Няма снимки, букети, посрещане, набързо и у дома. Гърдите бяха пораснали изведнъж, но детето беше в детска стая, за да се оправям аз. Набързо пуснах помпата. 3 капки. Реших, че тръгва скоро кърмата. Прибираме се вкът, гърдите 2 размера по-големи и твърди. Бебето вече не иска да седи на тях. Няколко часа по-късно ги бута, а те вече огромни и болезнени скали. 7 вечерта писах на Ина Сарова (акушерката на д-р Даскалов и ръководител на кабинета им по кърмене). Звънна ми спешно да взимам бебето и в Пловдив при нея в кабинета. Не търпяло отлагане до другия ден. До 22:30 ме цеди на ръка, превивах се от болка, ревях от болка. Тя извади извънземната си сила и не се отказваше. Последна фаза на мастит преди 40 градуса температура и цепене от хирург. Както тя предположи, само час по-късно бях вече с температура. Даде ми задача на 2 часа и половина да се цедя (помпа не ме хваща просто) на ръка, ама зверски със сила. Всяко цедене по  50 Мин. В тези 2 часа и половина имам и кърмения с бебето. То три нощи заспиваше в след 4 през нощта (смятам,че от адаптираното мляко има прекалено много газове, но се налага да дохранвам на някои хранения, защото не изцеждам достатъчно. По 20-25мл на цедене, а гърдите са напрегнати и на него му е трудно да се нахрани). Така нито аз спа заради кърмене-цедене, нито Мишо, защото го разнася през нощта,за да не плаче. Вчера се опитах да не давам адаптирано, пък ако ще и през 20 Минути да кърмя. Само през нощта се наложи и веднага стомахчето му полудя и той се събуди. Надявам се скоро проблема с гърдите да се оправи, защото започваме да се изтощаваме на макс, не можем дори да се редуваме в грижите за детето.
Иначе той е прекрасен, не знам как е възможно да излизат такива съвършени същества от нас.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #269 -: Август 26, 2021, 11:22:05 am »
Тери, още веднъж - Честито! Аз не че съм в тази тема, ама влизам да чета. Тъй като имам някакъв опит, да кажа и аз. Преди 16 години не можах с ръчна помпа и се цедих на ръка. Слава Богу успявах и само го кърмех, а през другото време се цедях. Понеже беше отдавна не помня добре, но дори и да са били доста подути, не помня да е имало ужасна болка. Обаче, преди 3 години, когато загубих бебето в 6-ти месец, кърмата ми тръгха, въпреки че бях пила Достинекс, както ми изписаха. 1-2 дни след изписването изведнъж като се подуха, направо и аз се превивах от болка. Звънях на някакъв дежурен АГ и той ми вика да ги увия с чаршаф и да ги притисна силно. Глупости на търкалета, това нищо не спря и те продължила да се втвърдяват още повече. Тогава отидох до бебешкия магазин наблизо и купих електричекса помпа. Направо се преродих с нея. Много добре си вършеше работата помпата. Кърмата си тръгна, цедях се и по този начин имитирах, че кърмя. Гърдите спаднаха и така процедирах 1-2-3 месеца, не помня кога спрях, но имитирах отбиване.
Мисълта ми е, Тери, ако искаш купи електрическа помпа Canpol Easy Start. Може да има и по-добри от нея. Не знам в момента с каква си. За да не се мъчиш на ръка. Знам, че е индивидуално и при едни действа, при други не, но може да пробваш. Успех и дано съвсем скоро нещата да се оправят при вас!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #270 -: Август 26, 2021, 12:06:38 pm »
Имам, Грейси, но при гърди камък помпата не прави вакуум. Най-добрата помпа е бебето, след това цедене на ръка. Иначе за спиране на кърма уж наистина се бинтоват за няколко дена.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #271 -: Август 26, 2021, 12:33:28 pm »
Тери, добре дошла в тази тема!
За гърдите слагай бебето често и цеди само колкото за облекчаване. Бих ти препоръчала да се свържеш с Ася Демирева, прави и онлайн консултации, невероятна е. Не го дохранвай според мен с АМ, просто го дръж на гърдите постоянно, защото с АМ му се пълни стомахчето и няма такъв ентусиазъм за сучене, а и от шишето е по- лесно, а от гърдите като е трудно в момента може да попречи на кърменето.  Борис е пример, че кърмене и шише са съвместими, но имахме големи проблеми и не е за препоръчване като цяло. За помпата е важно да я затопляш преди употреба( частта , кяото се допира до гърдата), горещ душ или компрес на гърдите , помага да излиза млякото, също и ръчно натискане докато помпата работи. През останалото време студени компреси доста облекчават. И аз имах ужасен оток като слезна кърмата и студените компреси облекчаваха доста, аз също имах температура. То и самата тъкан прави оток, не е само от млякото. Скоро ще се регулират нещата и ще стане по- лесно кърмето. Дано скоро се почувстваш по - добре.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #272 -: Август 26, 2021, 13:21:56 pm »
Привет Тери.

Слагай бебето ако трябва постоянно. Храненето от шише ще прекрати кърменето, казвам го като човек дохранвам бебе и върнал се към кърмене след зверски мъки и рев от страна на детето.

За гърдите:
- душове студени и горещи придружени с масаж.
-Докато кърмиш масаж на гърдите.
-Често слагане на бебето на гърдите.

Най-накрая компрес със зелеви листа.
Лицетин, пие се по време на кърмене, спомага да не се стига до тези състояния.

Ще те добавя към една група за кърмене във ФБ да четеш.

От смесеното хранене и АМ-то и Габи имаше колики, газове и плачеше повече.
Аз стигнах до температура с нея, едната гърда се запуши от едната страна, беше червена и ужасно болезнена. Оправих се с масажи под душа, кърмене с прилагане а натиск на гърдите и цедене като усетя, че са твърди но по малко, колкото да ми успокои напрежението.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #273 -: Август 26, 2021, 13:27:08 pm »
Добре дошла, Тери. Честита рожба още веднъж. В бебешките магазини има едни торбички с гел, които са за компреси на гърдите. Могат да се затоплят, за да стимулират цеденето и да се охлаждат, за да облекчават болките. Имах такива в случай, че се справя с кърменето, но после ги дадох на някой  и вече дори не помня на кой. А мислех да си ги запазя и за компреси по принцип.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #274 -: Август 26, 2021, 14:15:31 pm »
И Ина има такива. Хавлии с гореща вода и охладени вършат много по-добра работа. Жива и здрава да е Маги, че ми изпрати много хавлийки и парцалчета
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #275 -: Август 26, 2021, 15:56:51 pm »
Точно на камък ми бяха гърдите тогава. Губи ми се дали първо на ръка не пробвах и после почнах с помпата. Но както и да е, важното е, че си намерила начин. Браво на тази акушерка, че те е извикала на място да ти покаже, а и да те види. А не при мен дистанционно да се дават съвети по телефона, и то от неспециалист. Може да си има трикове, но зависи кой трик кога се прилага от текущото състояние на гърдите.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #276 -: Август 26, 2021, 16:16:30 pm »
Това със зелето облекчава много. Аз абсцес имах, но пак помага.
Малкият да си яде от гърда. Момичетата са казали.
А за коремчето. Можеш едно палцалче да изградиш и топло на коремчето. Това също помага. При кърмене също има колики. Другото е температурата на АМ, ако все пак си решила да даваш. Готовата продукция да е на 37С. Аз първите 2м така мерих и почти са нямали колики.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #277 -: Август 27, 2021, 00:52:44 am »
За полетите наистина по-добре да не се разчита на Уизеър, сега видях, че са отменили нашия полет за септември, утре ще търся друг.
За захранване още ми е много далечно, бих пробвала и аз ЗВБ за ужас на майка ми 😄

Тери, добре дошла! При слизането на кърмата се получава такова подуване особено ако в болницата бебето не е било постоянно с теб, за да облекчава (при мен нощем беше при акушерките и сутрин положението с гърдите беше неприятно), но за няколко дни се регулираха нещата вкъщи. Ако не иска да засуче пробвай на ръка да изкараш няколко капки и капваш в устичката или даваш зърното с малко кърма на него и може и да захапе така. За да не даваш шише при нужда от дохранване, пробвай със спринцовка. Първите дни вкъщи и при нас нощем не спеше, нормално е, още не различава ден и нощ бебенцето, в утробата обикновено нощем са по активни бебетата, а денем докато вървим и се движим спинкат повече от люшкането. За колики виж методите на др Харви Карп, имат ефект. Успех!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #278 -: Август 27, 2021, 01:18:58 am »
То детето суче, та само то спасява положението. Просто после изцеждам, защото не може да се справи с всичко само. Трудно му е. Хубавото е, че има много мерак за сукане и много добре засуква. Вече като суче тече от другата гърда, та имаме голям напредък.

Аз за коремче съм купила черешови костилки, но много горещи ми се струват от микровълнова, вие пробвали ли сте ги? Тъкмо му падна пъпчето и не смея да правя нито масажи, нито да сгрявам корема. Само корем в корем правят с баща си и доста помага. Започнах да му давам и капки Биоамика, изписани са му от болницата
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #279 -: Август 27, 2021, 04:46:20 am »
Тери, на Криси бях взела възглавничка със спелта. Помагаше ѝ много. Спелтата беше в платнена торбичка, а допълнително имаше и плюшено коланче/калъфче на възглавничката.