0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #300 -: Август 30, 2021, 12:25:56 pm »
Майките имат инстинкт да пазят бебетата. Доказано е научно. Затова Калина винаги спи от външната страна на леглото до мен. Почти на ръба на нашето и нейното легло е, но задължително някоя част от нея е залепена за мен. Така спи с часове, а когато не съм до нея спи макс 10 минути.
В началото беше нон стоп върху мен. Кърмила съм дори и в тоалетната, на разходка докато вървя по улицата, на касата в магазина. Няма начин иначе да извършваш никакво действие, защото бебето е нон стоп залепено.
В техниките на Харви Карп е обяснено много добре защо и човек като ги прочете, изведнъж му светва.
Иначе ние първите 14 дни бяхме на денонощни смени - на 3 часа се сменяхме, като нямаше ден, нямаше нощ. И то докато мъжът ми беше буден, я държеше върху гърдите ми, а аз спях. И двамата заспивахме в мига, в който другият започне да гледа бебето. Бяхме пребити, но знаехме че е временно.
После когато стана на около месец се научих да я кърмя легнала и се родих. Само се пресягам в креватчето next-to-me слагам я на гърда и заспивам.
За мен най-безопасната поза за спане е легнала настрани. Долната ръка минава по долният ръб на възглавницата изпъната над главата на бебето. Горната ръка е пусната зад гърба за да тежи назад и да не позволява тялото да се наклони в посока към бебето. Макар че това го правя само за собствено спокойствие, знам че няма как да я захлупя. И никога не я слагам да спи до мен, ако съм си позволила чаша вино. Но това до момента се е случвало 3 пъти.

Иначе Калина в момента е на гърда на всеки 2 часа, като това се брои от започване на кърменето. А е на 4 месеца и половина.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #301 -: Август 30, 2021, 12:51:56 pm »
В абсолютно същата поза спях и аз с момчетата. Няма как да им направим нещо.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #302 -: Август 30, 2021, 14:55:34 pm »
Аз и друг път съм казвала, но Борис първата нощ сука 8 часа без да пуска (т.е. първите 3 нощи), той се роди сутринта, вечерта си бяхме вкъщи и никой не спа, а аз не бях спала от 4 нощи, ама не бях спала и 2 мин даже + раждане бях безкрайно изтощена. На следващият  ден се редувахме с мъжът ми да го гушкаме и спим, на втората нощ открих кърменето легнала и се родих.  Тогава не посмях да заспя с него до мен, но на 3- тата нощ вече подремвах. Същата поза както сте казали, още спя така с него, понякога пък не е залепен. Спомням си, че на втората седмица след като се роди пак правих някакви бегли опити да го връщам в неговото легло като заспи (next to me) ,но той се будеше и никой не спеше така. През деня спеше върху мен до 4 месец, в слинга или на ръце, сега пак седя понякога до него, но вече може и сам. Не съм правила повече опити през нощта да спи сам, защото аз сега не мога да спя без него  :D , а и още го кърмя, има  2 нощни хранения и заспива сучейки, спи много леко и, ако реша да го местя нямам шанс. A и много сладко проверява с ръчички дали съм до него и често ме държи за ръка докато спим 😊
Тери, спи си с детето, така и двамата ще сте спокойни. Няма нищо да му направиш, майките имаме невероятни инстинкти. Просто следвай правилата за безопасно съвместно спане и всичко ще е наред.

Ето тук е описано кое е ок и кое не fb://photo/226754765340242?set=a.102888701060183
Ако още не си започнала да го слагаш в слинга да знаеш, че много улеснява нещата през деня, много ги успокоява и си спят супер. А Харви Карп препоръчвам с две ръце.
П.с. 1000 пъти редактирах, коректор ще ми съкрати живота 😁.

Аз да попитам едни може би доста глупав въпрос, но нали си идваме в България след няколко дни и ме мъчи. Как си возите бебетата в такси? На ръце? Ние ще си носим с нас столчета за кола, но не знам дали е популярно, а мен ме ужасява идеята да се вози без столче. Сериозно обмислям да си наема кола, но и с това имам кофти опит, а и като оставим обратното движение, отдавна не съм карала в София, а си има някои различия и особености 😁
« Последна редакция: Август 30, 2021, 15:03:15 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #303 -: Август 30, 2021, 15:43:44 pm »
Хелиантус, ако съм навън и ми се наложи спешно да хвана такси държа бебето в ръцете си. От нас взимам столче ако знам, че ще се върна по същия начин, т.е. няма да го нося допълнително след това. Като цяло с бебе в такси съм се возила 3-4 пъти общо с двете деца и то е било в почивен ден при слаб трафик.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #304 -: Август 30, 2021, 16:43:16 pm »
Момичета, не знам на кой свят съм. С Матей сме в инфекциозно отделение. Днес му се радвах, че е започнал вече да спи повече. Опитвах се да го кърмя, но той цокне и заспива. Реших да сменя памперса, за да го събудя. Вътре всичко беше в реда на нещата, но тъкмо го смених и той се изака течно жълто-оранжево с кисело мириз. Премерих температура 37.5
Веднага в колата. В Селена ни върнаха, че единственият педиатър бил в отпуск, да ходим на спешния им вход. От там ни върнаха, че педиатрите на родилките няма да го поемат. Та сме ходили в Пълмед. Там ни върнаха, че бил за инфекциозно. Колата се нагря, от жегата той вдигна 39.2, щях да умра. В инфекциозно отпред имаше 30 човека, но аз ревяща попитах сестрата да ни приемат. приеха ни, детето пак с 37.5 температура, но без сили, не иска да яде, само спи. И не могат да ни приемат, защото все още няма акт за раждане. Пратиха Мишо да ходи за акта, ако е готов, през това време аз си седя с него изтощен. Вече ни приеха. Той намери силички и да яде
Сега има абокат в главата и не може да е обърнат към мен. Аз съм взела едно столче и съм се свила до него да го гледам. Сърцето ми се е свило, той е много мъничък
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #305 -: Август 30, 2021, 17:15:42 pm »
С каква диагноза сте приети. Какво му вливат? Защо си се шашнали на 37,5С? Освен, че е вял има ли друго? Билирубинът как е? Кърми го максимално.

Толкова малко бебе като твоето не бих водила без столче. Наеми си кола. Иначе не знам кое такси ще се съгласи за 5 мин да монтираш, а и от моя опит- 99% са без маски. Не знам дали искате таксиджията и всичките му пътници да дишат на Борко.
Аз едва сега си позволяват да ги водя без нищо в такси, тоест да взимам таксита и то Сими е с колан, а Бобо е в мен.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #306 -: Август 30, 2021, 18:37:25 pm »
Тери, 37.5 май е нормална температура за толкова малко бебе. А жълто- оранжево в памперса  за новородено пак си е ок. Какво казват? Какво му вкарват през абоката! Може от жълтеница да е поспалив и отпуснат! Представям си какво ти е...всичко ще е наред, дано скоро сте вкъщи. Прегръдки!

Павла, точно, че първо никога не съм монтирала столче с колани и изобщо не знам как става, не си представям да го и разнасям с мен и да го монтирам по 5 мин за 10 мин возене...., а за това без маските и дишането...направо ме ужасява, а в градски транспорт пък изобщо не искам да припарвам, разбира се. Май ще наемем, не виждам друг начин.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #307 -: Август 30, 2021, 18:48:19 pm »
Тери, със сигурност е ужасно да гледаш бебенцето си в болница. Дано се приберете бързо. Но и аз се присъединявам към мнението на момичетата, че това, което си описала са все нормални неща за новородено. Първият ни ден в къщи, не успях да събудя Дари цял ден. Буквално пробвах всичко възможно, от сорта на галене, пощипване и т.н., но тя изобщо не се събуждаше. С триста зора я събудих чак късно вечерта. На посещението на следващият ден, педиатъра каза, че точно от жълтеницата е толкова поспалива. Също първите месеци доста пъти акаше нещо като жълтеникава пяна.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #308 -: Август 30, 2021, 19:11:29 pm »
Аз Калина много повече от 1 ден не можех да я събудя. Спеше около 22-23 часа в денонощието. А яденето беше истинско приключение. Всичко което си описала Тери е напълно нормално. Но за съжаление в държавата в която живеете са свикнали да лекуват болни хора. Д-р Бояна Петкова онзи ден много хубаво го обясни на уебинара. Тя каза, че масовката лекари не знае как да реагира на здрави пациенти. И за да върши някаква работа, ги третира като болни.
Аз просто се хващам за главата кал в нашата Фейсбук група вкарват едномесечно бебе на вливки в болница, защото било с 37.1

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #309 -: Август 30, 2021, 20:45:15 pm »
Проблемът е, че акаше пълна водичка в жълто-оранжев цвят.
Хванах един доктор из коридорите. Отиде да види изследванията. Засега само кръвните са излезли. За вируси и микробиология по-нататък.
Има висок билирубин. Другите кръвни са ок, което значи че няма инфекция детето. Утре ще решат как ще го лекуват и ще трябва ли фототерапия
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #310 -: Август 30, 2021, 21:05:20 pm »
Колко е висок. Борис имаше дооооста висок. Не помня стойностите, но беше много над норма.
Ако няма инфекция си отивайте вкъщи и кърми много.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #311 -: Август 30, 2021, 21:36:32 pm »
Не знам, не дават самите изследвания.
Сложила съм го върху мен и така ще си караме, не искам да го оставям в неговото легло.
Направо ми се ще да спим заедно, но има абокат на главата и е неудобно да го пазя. Вързали са му и ръцете, за да не ги маха над главата. И аз трябваше да го направя при смяна на памперса. Беше най-<ужасното нещо, което съм правила. И сега не смея да го сменя пак
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #312 -: Август 30, 2021, 21:39:51 pm »
Тери, зорлем ще разболееш детето. Нямате ли педиатър, че в болницата? Особено сега с тия летни вируси и Ковид, и то в инфекциозно където най-често стават вътевболнични инфекции. При висок билуро ин кърми, кърми, кърми. Това е! Спи от жълтеницата, Моника беше така в началото. Твоята работа е да кърмиш! И с новородено си за неонатология, не за инфекциозно! Говори си с педиатъра и се махай от там.

Аз съм лежала с бебе на 47 дни в болница, но беше с двустранна бронхопневмония. Беше ужасно.

На бебето акото мирише на кисело постоянно!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #313 -: Август 30, 2021, 21:46:16 pm »
Ходихме в Селена за педиатър. Върнаха ни, ходихме в Пълмед, върнаха ни. Те ни пратиха тук. Тяхната педиатърка.
Детето Няма педиатър, след акта за раждане трябвало.  И тук нямаше да го приемат, но Мишо отиде да даде зор за акта за раждане. Просто ни подхвърляха днес от болница на болница.
Мишо имаше проблеми със стомаха тези дни. Все с маска е бил, но се притеснихме да не е било вирус.
Та чакаме резултати. Една санитарка ми каза: "за два дена ще оправите детето и си тръгвай, ако ме разбираш" тоест ще карат пътеки с нас може би. Но за микробиологично ми казаха, че ще отнеме няколко дена. Та тук ще изкараме явно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #314 -: Август 30, 2021, 22:01:49 pm »
Тери, намери си частен педиатър, подписва и си отивай утре сутрин. Егн не ти трябва за това. Аз на частно не давам егн на децата.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #315 -: Август 30, 2021, 22:37:23 pm »
И Борис много спеше отначало, а не е имал с жълтеница , а с такава си представям. Само да кажа, че за жълтеникава най- доброто лечение е кърменето, че съм чела , че в България масово вода със захар дават, което даже няма да го коментирам. И аз бих си тръгнала по най- бързият начин от там.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #316 -: Август 30, 2021, 22:58:21 pm »
И толкова малко бебе е за неонатология. Просто всичко е спешност при новородено. Няма как да не ви приемат. Освен тово, там където си родила са длъжни да ви прегледат поне.
Погледни отстрани, извън родителството и страха.
Колко изхождания има за 24ч?
Дори лекото претопяване дава подобни симптоми- мирише, течно е и детето леко топло. Освен това как му я мериш температурата?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #317 -: Август 30, 2021, 23:14:25 pm »
Отидохме в Селена, както написах. Там се роди. И от болницата ни върнаха и от родилното с неонатология. След това в Пълмед, че е най-близо и там се ходи с бебе по спешност. Пратиха ни в инфекциозно, където сме. По принцип имахме вариант Окръжна, там има неонатология, но е адски далече, а от жегата в колата термометърът показваше 39.2 и ние не знаехме какво да правим.
Мисля, че трябва да изчакам всички изследвания.
Откакто сме тук два пъти ака само детето. Едно разстройство и едно по-твърдо, но той е на прахчета за разстройство.
Защо мислите, че трябва да си ходим
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #318 -: Август 30, 2021, 23:42:44 pm »
Тери, съжалявам, че сте в болница, дано скоро се приберете. Ще се оправи бебо, не се притеснявай. Пускай климатик в колата, за да не прегрява. Иначе при нас педиатър дойде на втория ден след изписването вкъщи, не е нужно да има акт за раждане детето.

Аз не съм пътувала с такси с бебето, но се возим в градски транспорт от време на време, най-често в метрото. Още от след раждането я водим на различни места и сред хора, не е толкова страшно, но ако за теб не е ок, потърси друг вариант.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #319 -: Август 30, 2021, 23:51:33 pm »
Аз лично- защото няма температура, новородено е номално да ака по-течно, тоест няма разстройство, няма дехидратация. Няма симптоми за болница. Так има по-голям шанс или да се "открие" нещо, или да се хване нещо.
Селена явно са несериозни. Те наистина са длъжни да го прегледат. Имат ли един лекар, длъжни са. Щом е вдигнал до 39С (явно не мeриш в дупето?), сигурно сте го претоплили, а това обяснява всичко.

Ти усещаш най-добре, но се опитай да погледнеш отстрани. Да се оправя бързо Матей!