0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #380 -: Септември 08, 2021, 21:22:02 pm »
Аз казах отгоре им. Те спят върху мен, а аз ям. Разходки в слинг или в количката, но ще спи сигурно, а и какъв е проблемът с кърменето по пътя. В колата съм непреклонна- в столче и вързани. Това е, ако ще да се съдират. Ще се спира колкото е необходимо. Сиви и Бобо до 3м не спяха без да са върху мен или Бобо и баща си признаваше. Най-добре е да сте сами с него. Слушай го и той ще ти каже от какво има нужда. Не те решават да са в живота ни, а ние и затова ние се съобразяваме. 4г го чака, изчакай го още 3-5-7м, за да се осъзнае къде е.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #381 -: Септември 08, 2021, 21:34:23 pm »
Момента, в който се пречупя да спи с мен, ще се родя. Тази нощ съм заспала с него. Той на гърда си е ял, аз съм спала. И двамата се събудихме други хора, ама пусти му страх в това малко легло. Но вече два пъти спим така и не се е търкулнал, започвам да се пречупвам.
Хранене в движеща се кола категорично не. Нито шишета, нито солетки.
Павла, как са прекарали днес децата, по-леко ли е било?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #382 -: Септември 08, 2021, 22:21:58 pm »
Спи с него и ще си нов човек.

Днес Борис не ходи, а Симеон е до обяд. Така, че днес е ок. Никнат последни зъби на Бобо и спи много малко денем. Днес 40 мин спа и 2ч плака, че му се спи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #383 -: Септември 08, 2021, 23:24:26 pm »
Значи ние с Павла, Внучка и Робин сме една партия. И аз така се водех по децата. Габриела е спала върху мен, до мен. Принудих се да ги сложа на спалнята, за да ми е по-лесно нощем, да мога да спя докато кърмя. Иначе няма спане.

Не чети другите майки, не им вярвай. Много скоро ще осъзнаеш как хората преувеличават и лъжат. Ама много лъжат. И как децата им са с нобелови награди за физика на 6 месеца, а твоето се хили тъпо и не ще да се завърти от гръб по корем.
Гледай си детето, вслушвай се в нуждите му и всичко ще се нареди!

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #384 -: Септември 09, 2021, 00:31:36 am »
И аз съм същата като вас, водя се по него. Хич и не гледам как са другите на тази възраст, много други не ядат нощем от месеци, моят си яде още 2 пъти. За столчета аз също съм непреклонна, даже си домъкнах нашето в самолета, въпреки че ми предлагаха много хора столчета, но не ги знам какви бяха, а някак неудобно беше да питам имат ли краш тестове  :D. Носи го в слинга демем, да спи така, така и ти можеш да почиваш, ядеш. Спането заедно ще те прероди, няма да се търкулне и ще спите и двамата по- спокойно и повече.
Аз само, че за за всяко нещо в живота съм убедена, че си има обясние и, ако ми будува нощем ровя докато не намеря причина, затова ходих на всички видове консултанти за какво ли не  :D

Павла, реших, че даже няма смисъл да я коментирам мръсотия.

Днес имах кофти преживяване в Майчин дом...Ходихме да взимат кръв за рутинните изследвания,  които си му правим 2 пъти седмично. Първо, че няма достъп с количка...не знам какво да кажа. Зарязах я долу и се катерих по етажите пеша, че и асансьор нямаше... Отиваме в лабораторията и питам жената нали от петичката ще му вземете кръв, а тя ми казва аааа не няма да го мъчим. Аз й обяснявам, че цял живот от там му взимаме, на него изобщо не му дреме, че го правим и, ако му вземе от пръста ще плаче и ще го мъчим, спорихме известно време и накрая се съгласих, защото ни трябват изследванията все пак...е плака, но това не е най- лошото. Кръвта се взима върху едни картончета в кръгли гнезда и в Англия са ми обяснили, че трябва да има една капка в гнездо, сама да си капне там, а не да  натискаш и да размазваш, както и, че не трябва да се наслояват капки една върху друга, защото така резултатите не са акуратни...ок, но лелята направи мазало, а си носех и картончетата от Англия, а така няма как да ги пратя и трябваше после вкъщи пак да го бода...по- лошото е, че и тук няма да са акуратни резултатите вероятно, само ми измъчи детето. Най- смешното е, че на техните бланки отзад е нарисувано краче и е посочено къде се боде петичката...много се ядосах  и потресох. На Борис кракът му повече там няма да стъпи. Взех бланки и сама ще си му взимам и нося в лабораторията, въпреки че вече изобщо не им вярвам. Аз не се справям в София с количка и дете, тук никой не е мислил да им е удобно и лесно на хората, напротив. Явно се забравя и отвиква. С количка и дете нямам опит досега де. Вие сте герои!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #385 -: Септември 09, 2021, 10:22:30 am »
Ние имахме тежка нощ и сутрин. На Матей на две хранения не му стигна моята кърма. По принцип си мисля, че той яде Толкова на често, за да се засити и май е така. Вчера през нощта и днес сутринта не му стигна кърмата. Аз пробвах на ръка да изцедя, с помпа, нищо не излиза вече. Той реве, дърпа се от гърдата, после реве и пак иска на нея. Чудих се да дам АМ, за да не седи гладен, но в края на краищата се борихме с него и седя по час и нещо на гърдите, за да успее да си изцока още малко, за да се засити. Не че съм твърдо против АМ, но го боли корема от него и ако дам добавка, гърдите ми и няма как да знаят, че някой има нужда от още кърма. Та поизмъчих го малко, както и себе си, но в края на краищата се наяде. Ако не тръгне повече кърма тези дни, мисля да пробвам и с power pumping веднъж на ден.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #386 -: Септември 09, 2021, 10:39:42 am »
Тери, имай в предвид че при колики децата искат на гърда почти постоянно, това ги успокоява много ама много! И бутането и дърпането е също нормално.
Защо не отидете при акушерката да видите колко е качил от изписването до сега и леко да си отдъхнеш, че му стига кърмата.
Апропо, около 30-40 ден на детето започва първия скок в растежа. Е тогава седиш по цици и той виси на тях. Този е най-мъчитвлния скок, защото са малки и сучат бавно.

Хелиантус, ужас. Много ги мразя аз лабораториите. Аз с Моника ходех в болницата в детско отделение да и взимат кръв от вената. Бяха много разбрани сестрите там.
Да, улиците са ужасни в нашата страна.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #387 -: Септември 09, 2021, 11:11:24 am »
Точно щях да напиша и аз за скока и коликите. Моите на АМ правеха същото, особено Борис- пият една глътка, а после се дърпат и после плачат и пак така. Ще видиш, че това ще става в едно и също време. Сигурно ще са колики.

Аз така имах час за Сими в България с една лекарка. Опитах се 2 пъти да стигна до нея и просто ѝ казах, че нямам достъп до кабинета. Тя ми предложи да прави някой да ми пренесе количката, което е пълен абсурд и просто си отмених часовете.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #388 -: Септември 09, 2021, 14:57:25 pm »
Ужас е тук, мъкна количката къде ли не по стълби. Някой път съм сваляла Дари, качвам количката после се качвам с нея и пак я слагам и същото на връщане. За разбитите и високи тротоари, няма да споменавам. За това си купих по - лека количка, но пак е много неприятно. Обаче като нямаш избор, се адаптираш.
Тери и аз щях да пиша, че може да са колики, а не липса на кърма. Както е казала Павла, дори и на АМ го правят същото. Дари особено, с нейните зверски колики. Започваше да пие, след малко страшни писъци, успокоявам я поне 10 мин и чак тогава си дояжда и то неспокойно, пак с бутане, дърпане и плач. И така беше на всяко ядене.
Хелиантус, тук много неща са така. Тъпа работа, дано да успееш да си свършиш все пак, нещата с изследванията. А ти някъде близо ли си до кооперативния или инцидентно си ходила до там? Защото аз съм в Обеля и ако си около нас, може да се видим, но другата седмица, защото до края на тази сме на морето.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #389 -: Септември 09, 2021, 16:59:50 pm »
Първите няколко седмици си мислех, че на Калина не й стига кърмата на едно от храненията. От 19 до около 22 часа ревеше нон стоп, ама нон стоп. Искаше гърда на всеки 5 минути след основното й хранене. Тогава давах АМ и тя кротваше. След седмица се чух с Хедра и тя ми каза, така или иначе додаваш само един път, имаш около 20 часа да събереш и да даваш кърма, а не АМ. И аз така и започнах да правя. Правих го в продължение на 3-4 дни и после спрях. Толкова ми беше занимателно да цедя, че предпочитах да седи 4 часа на гърда. А пък и беше лесно, защото вече бях сигурна че не я държа гладна и нещата стават и само с кърма.
Меренето помага много, само да не се вкараш във филма да сравняваш с другите бебета.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #390 -: Септември 09, 2021, 18:27:33 pm »
Хелиантус, да, много е трудно придвижването с количка тук, но с всичко се свиква. За болницата ужас, не можеш да излезеш на глава с някои хора явно.

Тери, можеш да кърмиш в паркиран автомобил или да излезеш някъде на пешеходно разстояние от вас. Аз се чудя като стане студено как ще кърмя навън, досега беше лесно, само вдигам тенисистка и готово, но после с пуловери и якета и мокри пейки в парка ще е по- трудно. Иначе на твое място преди даване на АМ бих направила онлайн консултация с Ася Демирева или Хедра, а преди това бих измерила бебето на везна, за да се види как наддава, на консултацията вероятно ще искат тази информация така или иначе.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #391 -: Септември 09, 2021, 19:49:34 pm »
А за капак днес не могли да му намерят резултатите, майка ми е звъняла, че аз се занимавах в общината...за там пък изобщо не ми се коментира колко време си изгубих и как нищо не свърших та утре пак. Утре ще звъня в лабораторията и ...не знам, а уж те щяха да звъннат.

Мише, до кооперативния сме, ще се радвам да се видим.
« Последна редакция: Септември 09, 2021, 20:05:43 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #392 -: Септември 09, 2021, 20:42:48 pm »
Аз имам чудесни, ама без капка ирония, преживявания с администрацията в България. Никога не съм имала проблеми. И имоти, и за децата, и за поощрението за раждане и още около 100 други неща. Дори съм възхитена от реактивността и усложливостта на служителите, на които аз попадам.

Тери, в ю тюб има клипчета на Ася за началото на кърменето. Доста практични и полезни са.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #393 -: Септември 11, 2021, 13:20:28 pm »
Тъкмо се връщаме от педиатър. Правилно усещах, че нещо в храненето на детето не е ок. Не наддава добре. Минимума е 20 гр на ден, той наддава по 15 гр, като сега е едва 20гр над рожденото си тегло. Докторът каза да продължавам още седмица без да правя промени и след седмица пак ще го претегли и ще прецени има ли нужда от промяна в храненето му.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #394 -: Септември 11, 2021, 14:41:15 pm »
Нали беше болен, нали имаше диария.
Честно, Тери, като с бактериите ти става. Стига му търси кусури на това дете. Щом спи, яде и пълни памперса, не плаче денонощно, значи е ок.  По 10 гр, по 35гр.... и колики има и се оправя от АБ. Моите деца също не са по калъп. Борис свали около 35% от рожденното си тегло първата седмица, което е супер много. После до 6м беше 10,5кг, от 3300 се роди. Сега на 18м е 11,5кг.
Аз на твое място не бих се притеснила, но ти си си ти. Затова наеми една везна и 5 дена прави контролни кърмения. Така ще знаеш колко яде. Ако са добри количествата, значи всичко е наред.
« Последна редакция: Септември 11, 2021, 15:22:56 pm от Pav-la »
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #395 -: Септември 11, 2021, 15:13:03 pm »
Тери, ако искаш аз имам везна. Мога да ти я изпратя да я използваш, за да не наемаш. Месец два, колкото ти е нужно 🙂
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #396 -: Септември 11, 2021, 15:22:07 pm »
Аз не съм се притеснила, даже изобщо. Каквото мога съм направила и правя. Както каза докторът, детето ми е здраво (да чукам на дърво) и няма причина това, че не наддава да ме притеснява. Просто след седмица ще видим ще правим ли промени в храненето му или ще започне да си наддава.
Просто лекарите, консултантите и лекторите в България изкарват всички деца по калъп: будят се на 2-3 часа за ядене, хранят се по 10 минути на гърда, будуват по 1 час. И аз в началото очаквах това вкъщи. докторът днес ми казва 7-8 хранения, смяна на памперса, хранене, щипеш го да го събудиш, после 10 минути изправен и в леглото да заспивал, то така става. Искам да видя как някой ми буди детето с щипане.
Лошото е, че мъжът ми чете и слуша тези "режими" и двамата гледаме детето по различен начин: аз предлагам гърда по всеки повод, за да го успокоя, той ми казва: "Той е ял преди малко", ама аз я предлагам не само за ядене.
За везна дори не съм помисляла, звучат ми много опасни в ръцете на майка. Иначе благодаря, Танче. Ти защо си я взимала, Лазар не беше ли дундьо като бебе или се лъжа
« Последна редакция: Септември 11, 2021, 15:23:57 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #397 -: Септември 11, 2021, 15:34:23 pm »
Бях си я взела за успокоение, а и беше на изгодна цена. А и нали все връщаше почти всичко и в началото не качваше много. И я ползвах когато се сетих, и докато се събираше в нея.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #398 -: Септември 11, 2021, 15:40:07 pm »
Щом не се притесняваш за наддаването, явно Мишо е проблемът. В тази възраст ти гледаш детето, а той може да смени памперс или да го гушка докато заплаче. Аз на АМ имах по над 10 хранения на денонощие, как да станат 7-8 на кърма.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #399 -: Септември 12, 2021, 11:05:16 am »
След престоя в болница е нормално да е с такова тегло. Наистина го премерете след седмица.

Като го кърмиш ползвай компресия, има много хубаво обяснено в сайта на Хедра що е то компресия.Така ще яде повече.На храненията който са по-голям проблем го слагай на гърдата която пуска по-лесно.Със сигурност едната гърда пуска повече и по-лесно от другата.Чети консултантите по кърмене, не другите.Това е моя опит, споделям.Пак казвам с Габриела изживях голям Ад, та те разбирам.

Ако ще правиш контролни кърмения и мерене, прави се всеки ден по едно и също време.Ние мерехме Габриела всеки ден след хранене преди къпане.Така я следяхме дали качва и какво.Нямаш си и на идея каква радост беше като видех, че е качила от предния ден 10-15 грама.