0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #480 -: Септември 24, 2021, 12:52:45 pm »
Вчера водих Криси на ваксина, а атко ѝ на контролен преглед за тези картони дето ги искат в учлище. И двамата бомба :) Късно следобед ни карантинираха заради болна учителка, а час след това Васил каза, че го боли гърло и тази сутрин вече кашляше. Още вчера се обадих на личната, днес ще го водя за ковид тест, а Криси е командирована у баба си. Обаче мъжът ми ми донесе бързи тестове, че и мен ме задра гърло тази сутрин - и двамата сме отрицателни ако може да се вярва на бързите тестове. Поне се успокоих малко...

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #481 -: Септември 24, 2021, 16:32:48 pm »
Павла, бързо и леко да им минава на момчетата ! Надявам се вече са по- добре.

Лято и вие бързо да оздравявате.

Тери, как сте?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #482 -: Септември 24, 2021, 21:28:21 pm »
Изписаха ни днес. Не искам да чувам за болници повече. Мишо иска да ми записва час за психолог. То не става така, трябва аз да го искам. Имам проблем, но някак не искам/страх ме е да го реша: страх да излезем от вкъщи,б да се срещнем с хора. Откакто родих нямам ден спокойствие: жесток мастит с денонощно кърмене и цедене, после болница, проблеми с кърменето заради жълтеницата и тотално недоспиване, заради клъстерно кърмене, след това не наддаваше добре и пак болница. И това за месец. Малко сън може да ме освести, надавам се. Но ето утре Мишо е пак е цял ден на къщата да работи и аз съм с Матей сама. По-нататък ще се спи, като порасне
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #483 -: Септември 24, 2021, 21:36:53 pm »
Тери, като изключим влизането в болница, описваш ежедневието на всяка родилка с бебе. Мисля че твоите представи бяха други и разочарованието е голямо, а и нямаш реална подготовка и представа. Трябва сама да се успокоиш иначе няма да излезете от това положение.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #484 -: Септември 24, 2021, 22:56:56 pm »
Тери, прати майка ти с количката за 2ч да разходи Матей и ти дремни. Следобяд пак.
Реалността удря като тежкотоварен влак.
Искаш ли да ти опиша мой ден с моите деца. Около 8-9ч започва официално денят. Закуска, тоалет, обличане, което включва гонене, бягане и подобни. Готвене за обяд, обед. Леко почистване след храна. Преспиване на единия, после слагане на другия. Първият се е наспал докато изпия едно кафе. После другият. Следобедна закуска. После подготовка за вечеря. Излизаме на двора или на терасата. Хвърляне на пръст, опити да се пребият. А сега и Борис не може да пази равновесие. Тук някъде си сипвам. Вечеря, къпане а слагане да спят. Тук сме вече на 22-23ч. От 1ч до 8-9ч се будят един през друг с различни драми- зъби, ковид, пишкане и аз съответно снова между стаите на трима ни. Мъжът ми се е поизолирал, че не можем да си позволим да се заради, а и е паника. И те така.
Днес докато ме замеряха с топка, пръст и се бутаха имах 30мин да почета книжка и да пия едно на слънце. Животът и такъв и ние се приспособяваме.
Потърси помощ. Има baby blues и депресия. Първото е нормално, а второто е опасно. Не си виновна за нищо и няма от какво да се страхуваш. Имаш семейството си, а и нас.
Ако имаш нужда, винаги можем да поговорим или просто да те изслушам.
 Имаш всичсо, което си искала. Не е необходимо веднага да си щастлива. Нищо не е 'трябва'.
И най- важното- ПОЧИНИ СИ И ОСТАВИ ДА ТИ ПОМОГНАТ ЗА ТОВА.
« Последна редакция: Септември 24, 2021, 23:00:56 pm от Pav-la »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #485 -: Септември 24, 2021, 23:44:25 pm »
Тери, помоли Мишо да остане с теб, къщата няма да избяга. Дано вече всичко е наред и не се налага да търсите лекари. Излизането само би ти помогнало и на теб, и на бебето, срещата с хора също. Записа ли се при педиатър? Вместо да го водите в болница при възникнало притеснение, обаждай се на педиатъра.

Маги, да ти докладвам, че част от твоите дрехи за бременни пътуват за Англия при една бременна позната от квартала.

Ние утре пътуваме за Чехия, дано не ореве самолета 😀 После имаме и път с кола, уж бебетата обичат да се возят в кола, нашето всеки път протестира. Иначе последните дни имам чувството, че суче по цяла нощ, постоянно се буди и давам, за да заспи пак, може да е регресията в съня в 4. месец. За да спи през деня пак пада голям борба и пазене да не се събуди - количката не трябва да спира в комбинация с бял шум, трябва да друса (най-добре път с чакъл, павета или разбит тротоар 😄), ако е в раницата да е в комбинация с фитнес топка вкъщи или непрекъснато вървене навън и пак с бял шум. На легло рядко успявам да приспя денем, и с кърмене не става. Плюс и следя интервали на будуване, общо взето денят се върти около спането на бебето, всяко успешно приспиване е една малка победа 😴 Изчетох и изгледах целия интернет на тема детски сън, уж спазвам препоръките, но не ни върви сънят. Може да си направя консултация като се върнем.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #486 -: Септември 25, 2021, 00:14:36 am »
Робин, до шестия си месец Моника спеше само в количката в движение или в раницата докато ходя. Бях станала скелет. Дано намерите решение.

Периода след раждане на дете е много емоционален и опустошаващ. Сладкото бебе от рекламите го няма има малка, ревяща топка която не спи, реве, а теб те е страх да не го повредиш. Несигурността, недоспиването, страха са толкова големи че на моменти човек просто не може да се познае.

За съжаление в страната няма адекватна помощ за майки в тази посока, няма подкрепа. Хората около теб най-вероятно ще ти кажат стегни се, знаеш ли при мен как беше. А реално човек има нужда от подкрепа и сън.
Аз ще дам друга гледна точка. Забрави за подредения дом, за топлата храна и т.н. делегирай на бабите някакви задачи битови. Да донесат храна, да дойдат да изгладят, да изкарат детето с количката.
Никой не е умрял, защото му е донесено сготвено, но това е спасен един час и сън за теб. Детето няма да разбере с кок е на вън, но това е тишина и сън за теб! Когато осъзнаеш, че имаш нужда от помощ и я приемеш, тогава живота става по-лек.
С Моника бях решила да съм перфектна. Мисля че около шестия месец бях на ръба на оцеляването физическо и психическо. Добре че имам приятели, дето ме раздрусаха яко. С близначките дори не се опитах. От първия ден в къщи давам на който реши да ми помогне, защото тоя живот в цедене и кърмене дето и,карах три месеца, нямаше как да се случи ако трябваше и да готвя и чистя.

Щади се. Помни, че за да е добре Матей, майката на Матей трябва да е добре. Защото ако не си здрава, наспала се и нахранена това рефлектира върху детето( болести, спора кърма, нервност)

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #487 -: Септември 26, 2021, 07:06:52 am »
Пак са изтрити разни коментари, да не се чудите. Имаше проблем с базата данни.

Купихме cacooona baby red castle. Във ВМИ казаха, че вероятно Матей има рефлукс (не е сериозен, но се засилва), отделно заради газовете се мята по цяла нощ в леглото, ако изобщо заспи. Сложиш го в кошарата и започва мятане.
Та и аз като Кукапетал поръчах. Взех го втора употреба от olx за 160 лв. Тази нощ за сефте го пробвахме, да не казвам голяма дума, но беше доста прилично положението.
Kukapetal, вие как завивахте малката? Било противопоказно с одеало, но аз не виждам защо, когато е до кръста само. Те продават техни и струват 80лв, а аз същото мога да си ушия
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #488 -: Септември 26, 2021, 09:22:45 am »
Тери, защото чувства ограничение на кокуна и му е комфортно. Ти все пак не се престрашаваш да спите заедно?
Слагай го с чувалчето. С него не е необходимо да е завит. Иначе може от питане да го качи над главата си.
Всяко бебе има рефлукс. При някои е по-силно изразен. Дано при Мати да е лек.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #489 -: Септември 26, 2021, 09:55:09 am »
От ритане и въртене одеялото се качва над главата. Чувалче!
С Моника направих грешката да го махна на 6 месеца, защото беше голяма жега лятото и после беше рев, аз не настоях и 4 години нощем завивах дете вместо да спя. Сега с близначките им слагам чувала и заспивам. Те са завити! Една нощ оставих Ади без чувал е откачих.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #490 -: Септември 26, 2021, 10:07:23 am »
И аз за чувалче си мислех, но имам от 3 месеца нагоре. Ще поръчам. А иначе имам 10 чувалчета 😁 който ми даваше нещо, все беше чувалчета и одеяла. По едно време се чудих какво ще ги правя. Да видите как сладко си спи сега Матей с едно одеяло май от Маги.
Нашата къща напредва. Утре и паркет ще слагат. До месец и нещо ще се изнасяме, защото нямаме добро отопление за бебе у нашите. Ето тогава какъв приятен хаос ще настъпи
Павла, как са децата?
Лято, какво реши за рождения ден на Криси, аз ще пропусна погачата на Матей, не смея, даже до църквата няма да идем. Ако знам за някой поп с маска, даже бих го кръстила (има и свещеници с маска, поне зимата се е случвало в на баба селото да носи попа)
« Последна редакция: Септември 26, 2021, 10:21:05 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #491 -: Септември 26, 2021, 13:58:51 pm »
Най-отначало беше с чувалче за новородено. След това през деня с одеалце, защото я наблюдавам, често сменям памперса и не ми е удобно само да я вадя от чувала, вечер с чувалче, но в един момент ми писна, че аз преди и през нощта сменях памперса и я завивах с одеало, затиснато под гнездото, но тя не се въртеше. Сега е друго, отвива се и аз не спя спокойно, само я следя, поръчах нови чувалчета с крачета, че не иска да са й в чувал, постоянно се променят децата. Тери, пробвай през нощта кокуна да е при теб, за да не ставаш да кърмиш, аз се родих така.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #492 -: Септември 27, 2021, 00:30:26 am »
И Борис спи в чувалче, вече има с крака, че много се върти на ляво на дясно и с другите му е по- трудно и се ядосва. Аз при инциденти с чувалите съм завивала с одеало и слагах тежест от към краката да не го рита на горе, а се е случвало и да взема да реша да го оставя с одеало през нощта, ей ужасно по цяла нощ съм го гонила това одеало из леглото. Най- безопасно и удобно си е с чувал. През деня завивам с одеало, но той тогава нв мърда, гледам го и в за по- кратко.


Ние вече сме си вкъщи, много е хубаво да се прибере човек, но роднините липсват.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #493 -: Септември 27, 2021, 07:08:01 am »
Тери, аз вече съм резервирала заведение за рождения ден, но само чакам Васил да оздравее напълно. В петък започна да кашля, в събота засили, а вчера почти не е кашлял, но говори носово. При баба си е, след като имаме отрицателен тест и някакви антитела, а те са ваксинирани решихме да опазим Криси по този начин. До рождения ден има време и той вероятно ще се оправи напълно, така че да сме заедно. Тъкмо тази сутрин приятелка ми писа, че гаджето ѝ е с положителен тест и тя е също под карантина точно до празника.
Аз ги завивиам основно с одеяла, Васил не понасяше чувал от съвсем малък. Криси го понася добре, но аз не съм купувала и ползвам само от Маги - в момента е още с летния и има 1 зимен като още не съм оправила последната пратка с дрехи и не знам там дали няма. На Криси чувалчето ѝ харесва, въпреки че вече ходи и не се опитва да се измъкне от него както правеше Васил. Но явно мен ме държи отпреди 8 години и не съм купувала. Но тя вече е и по-голяма, така е вероятността да се задуши е значително намаляла. А това, че ще се отвие мен не ме притеснява никак. Аз също се отвивам и не ми е студено, така че не виждам защо и тя да не се отвива нощем.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #494 -: Септември 27, 2021, 08:12:28 am »
Лято, аз получих огромна пратка с дрехи. Има и една торба с дрехи за 12 месеца. За момента ще я слагам на склад в някоя стая да не ми се пречка. Ако мислиш, че може да ти е полезна, може да разгледам какво има в нея и да ти пратя.
Имам и много дрехи 6-12 месеца (кашон и половина), ако някой има нужда.
Пък по-нататък ще пращате и вие, няма смисъл да ги държа в момента, ако може да потрябват на някого.
Жената, която ми ги е пратила, не знам колко дрешника е имала. 4 кашона само дрехи, без одеяла и завивки. И това за възраст до годинка. Докато стане на година, няма да имам нужда от дрехи изобщо.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #495 -: Септември 27, 2021, 09:06:12 am »
Лято в тая пратка няма, но следващата ще е с чувал, че още не съм им взела нови и са с тези на ръба са на умаляването 😂

Ох, да оздравяват всички деца, че голяма мъка така.

Ние нещо не спахме пак и трите. Утре съм в къщи цял ден, трябва да прередя обувките, да видя какво им става. Поръчах нови маратонки, че нямат за сега. На Моника да ревизирам обувките, да махна потниците да изкарам блузки с дълъг ръкав. На си само дрехи прехвърлям.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #496 -: Септември 27, 2021, 09:14:14 am »
Ми аз веднъж предлагах в темата на бремемните - и аз имам много и омалелите мога да ги пратя ако някой има нужда. Даже искам да се отърва от тях преди местенето, че не ми се местят и те. Иначе Криси има доста дрешки за всякакво време и поне за следващ сезон мисля, че няма нужда от нещо допълнително. Днес ще оправя и дрешките от Маги, а доколкото видях и от тях има сегашния ѝ размер. Тя е по-дребничка и би трябвало да върви към 86 р-р вече, но все още е под 80 см (75 см от четвъртък), така че няма и да вадя скоро по-големи дрешки за нея, но съм прибрала летните поне. Иначе за до 6 месеца давах доста, но имам още 3 кашона от памперси, а с летните напълних още един кашон (6-9 и 9-12). Дала съм общо 2 кашона - есенни, пролетни, летни, зимни. То в един кашон само всичките грейки и космонавтчета като се съберат за първата зима дето се сменят 3 размера и няма място за друго. Но повечето хора имат личен автомобил и не си навличат децата като мен, защото в колата е по-топло и извън нея държат бебето за малко, а моето кара по 3-4 часа без прибиране. Та ако някой има нужда от дрешки за по-малко детенце съм на линия. Дори за приятелки да е, наистина нямам на кого да ги дам. Една позната роди септември, на нея дадох и пак ще дам, но остават дрешки, които са си хубави и дори не са за домашни дрехи. Има и дрешки унисекс и мога да подбера за момче какво е подходящо, а и от Васил имам няколко кашона на тавана и тях не искам да местя.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #497 -: Септември 27, 2021, 09:43:01 am »
 8O какви дрехи имате вие, хора! За двамата общо от 0 до 1г имах 3-4 не много големи торби с дрехи, като вътре са и чувалчетата, чорапи и подобни. Една малка рециклират, че бяха в лекета от ЗВБ. Като Борис беше със същите, които ползвах със Симеон.
На сезон имат по 2 чифта обувки, а лятото и едни за плаж. То аз имам толкова. Опитвам се и за сега успявам, поетапно да се разделя с вещите ни, които не ползваме. Има доста дрехи, което искам да раздам, защото тук няма истинска зима и нямам нужда, а и в България носих само при -10, пуловери и вълнени неща.
Тъпото е, че все още съм емоционално свързана с разни неща. И до там ще стигна. Път имам и една торба с 'ще отслабна' :D, ама не мисля, че някога пак ще съм толкова слаба.

Децата плачат. Сополите вместо да минават им стават по-зле. Нямат температура, но видимо не им е комфортно. За капак се скапа и времето. Затворени сме вкъщи и те откачат. Аз заедно с тях. Добре, че прървия лосдаун им направих стая за игра. До такава степен откачат, че вече просто изсипват всички.
Имат една седмица да се оправят. На 4ти да на училище, ако нямат симптоми. За сега ваксината бачка. Аз съм изморена, но нормално. Нямам нито един симптом. Имаме още 10 дена до теста. Аз ще си се проверя вкъщи, че да знам, ако трябва и заради себе си да се изолирам преди официалния тест.   

Лято, дано не се провали рождения ден и всичко мине както си го искате.

Хелиантус, по-добре да ти липсват малко роднините, отколкото да ти са на главата.

Дано скоро намериш сън, Маги.

Тери, Как сте с Мати?
« Последна редакция: Септември 27, 2021, 09:45:24 am от Pav-la »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #498 -: Септември 27, 2021, 09:55:34 am »
Лято, ще питам едно момиче няма ли нужда от дрехи за бебето й, по-ограничени са им възможностите и всичко би им било в плюс си мисля.
Аз ще се опитам да се насиля да работя по проблема си и в събота ще се видя с една приятелка. Мишо много държи да излезем и да се видим с някого.
Маги, ти след пневмонията на Моника и твоят страх, ограничаваше ли се от контакти или се опита да си живееш нормално?
Надявам се и аз другата седмица да се ваксинирам, ако личната има ваксини. Нямам търпение и детето да стане на два месеца и да му дадем Ротарикс
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #499 -: Септември 27, 2021, 10:18:03 am »
Личните какво слагат сега?