0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #520 -: Септември 28, 2021, 00:01:22 am »
Благодаря, момичета, за подкрепата!
На кучето му сложихме ваксини на 15.08, на 16.08 лекарство за външни паразити и на 17.08 за вътрешни, след това на 7.09 за вътрешни паразити отново лекарство. Така ни посъветва ветеринарят. Но Дара много го мачка, скубе, опитва му космите, а бе, чудо. Сега пак е при майка ми кучето, защото мъжът ми почна командировки, мислихме да го взимаме скоро, но се разколебах вече, там е в къща с двор, свикна, обича да тича, ние сме в двустаен апартамент, с бебе. Исках да растат заедно, но стават такива неща и се притеснявам честно казано. Той е голям 18 кг.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #521 -: Септември 28, 2021, 00:05:02 am »
От ХМ едни ботуши меки бях взела и за двамата (да де, за Сими, но и Бобо ги носи). Като Uggs, но без подметка.

Значи добре се е случило пътуването, Робин. Чудесно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #522 -: Септември 28, 2021, 08:30:35 am »
Робин, браво за пътуването.

Кукапетел, ти си знаеш но аз много трудно бих махнала животно.Ти от къде си сигурна, че от него сте ги хванали?Може и от другаде да е.Пак казвам, децата масово от площадките ги хващат.Няма да пускаме да играят ли?Моя близка намери глисти на детето си на 5 години, нямат ни куче, ни котка, излизат рядко, на площадки не ходят.Но пак казвам решението е твое.

Павла, как сте с момчетата.

Защо не спят близначките не знам.Имат нощи в които си спят нормално, има нощи в който се будят по 125 пъти.Просто си повтарям, ще пораснат и ще спят.Кака им сега не можем да събудим за училище сутрин.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #523 -: Септември 29, 2021, 09:33:25 am »
Маги, ние не го махаме кучето, временно живее при майка ми, където има двор, неговата порода е за навън, дебел двоен косъм, в апартамента стои по цял ден в коридора, защото му е топло. От 1 година живееше при майка, защото  с появата на Дара аз не успявам да го извеждам, а мъжът ми си направи фирма и често отсъства, прибира се понякога в 22 часа, кучето се мъчи. Понеже ни липсва и майка ми се наложи да пътува го взехме за 1 месец, искахме и Дара да свикне с него. Няколко пъти трябваше аз да го разходя, а Дара в раницата, то като ме дръпне, аз съм 44 кг, нося Дара, която не е лека вече, без малко да падна. Събирах му акитата  с торбичка, уж внимавам, ама после нося детето. Не е спокойно куче, силен е, постоянно се хвърля на мъжки кучета. Да беше малка порода или котка нямаше да го мисля изобщо. Проблемът с глистите е само капка от решението ни, той да е там, докато можем да се справим с извеждането му. Не съм сигурна от къде са, може от площадките, може от тревни площи, ходим навсякъде. Един ден ще си е с нас постоянно, но сега ни е трудно. Там е цар и господар, тича, лае, играе с котката, много е свикнал на двора.
Почнах лечение, 3 дена е, реших да не кърмя, макар Ася да ме успокои. Просто изчетох  листовката и се притесних. В 15 часа последно я на кърмих и след това хапва, пи АМ 30 мл само. Всичко добре, ама дойде нощта и почна рев за гърдата. Баща й я приспа на ръце, преди това плака, едва издържах, но като я остави на леглото и се събуди, рев и не издържах след 3 часа мъки и дадох кърма. Ще се опитам през деня да не я кърмя, тя си хапва и ще давам АМ, но вечер явно няма да можем без. Около 7 часа и половина минаха след приема на лекарството, казват, че кърмата не е хранителна в този период на лечение. Как разбирате, че има заместено ядене детето?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #524 -: Септември 29, 2021, 11:29:21 am »
Кукапетрл, не те нападам. Трудно ви е, взели сте добро решение и за вас и за животното!

Много е трудно това с некърменето. Моите искат за успокоение вече, не е за хранене, виждам го.

Заместени е когато не даваш кърма или АМ на това хранене.

Кураж, ще минете и през това!

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #525 -: Септември 29, 2021, 13:25:40 pm »
Понякога иска да суче, понякога не, в много случаи пийва малко и това е, все едно водичка. Основно при приспиването я кърмя. Затова не мога да се ориентирам. Не е свикнала с биберон и голямо мокрене става. Имам шише с човка, ама ми е за водата, а пие и от чаша, но още се мокри. Добре, че само за няколко дни, че не съм свикнала и ми е занимавка.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #526 -: Октомври 01, 2021, 09:18:58 am »
Павла, Кукапетрл, как са децата? Вие как сте?

Тери, Мати добре ли е?

Аз започвам одисеята събиране на ако за изследване за ясла. Кому е нужно идея нямам, но ще се гоним в къщи за ако и урина 🙄

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #527 -: Октомври 01, 2021, 10:05:31 am »
Хубаво е, че има такива изследвания. Тук е разграден двор.
От днес Бобо е свободен, но още е със сопол. Май стана малко по-стабилен. Опитвам се да се свържа с педиатърката и да я питам разни неща и не успявам.
Сими и туй май е по-добре. Той от утре е свободен. Понеделник на училище и двамата, ако всичко е наред.

Може, от 2г ли ще ги пускаш или от по-рано?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #528 -: Октомври 01, 2021, 10:24:29 am »
По-рано, на година и десет месеца ще са. Майка вече изнемогва, трудно и е. Просто са две. Та няма как.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #529 -: Октомври 01, 2021, 12:11:12 pm »
Павла, трябва ли да им правиш сега някакви изследвания на децата заради спецификите на сърцата и прекаран Ковид?
Вчера идваха бабите и дядовците. В ужас изпаднах, че бяха без маски, но стиснах зъби, не е нормално да не им дам детето. После изпаднах в ужас как всички един върху друг му говориха, размятаха го, дрънкат, пеят. 3 часа го приспивахме на ръце.
От два дена само на ръце заспива и все за по макс 30 мин, ако не се събуди веднага. Яде на час отново. Зомбита сме, надявам се да е скок в растежа. На 6 седмици е.

От детската много ме е впечатлило едно време как ни нареждаха в редичка и ни тестваха за глисти с едни стъкълца
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #530 -: Октомври 01, 2021, 12:49:29 pm »
Да, скок в растежа е. Спокойно. Беше ужасен точно тоя скок.

Ще ти мине това с ужаса, хората са щастливи и те, че имат внуче. Донесоха ли ти 100 непотребни дрешки и играчки?

Павла, дано само със сопол се разминете

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #531 -: Октомври 01, 2021, 13:14:50 pm »
Да му се радват, ама и с пеенето и подобни го превъзбуждат. Ти оставяш ли го като заспи или си го държиш? На 1м рядко са спели сами, дори и вечер. Или ги държяхме, или с нас на леглото. Така всички спим и сме отпочинали.

Нещо няма да им правя. Ще изчакам 2-3м да видя дали ще отшумят напълно на Бобо нещата. Иначе за сърцата няма какво да ги водя. Щом са добре, май изкарахме късмет. Все пак това си е обикновено вирусно заболяване, но с висока смъртност и силна заразност. Протоколите за лечение са като на всички усложнени подобни заболявания. Пък и не виждам полза да ги мъкна по лекари. Малко сопол и кашлица за сега не са проблем. Понеделник, ако и Бобо е добре, на училище и да свикват пак с нормалния живот, че тази изолация е доста тегава.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #532 -: Октомври 01, 2021, 17:14:18 pm »
И аз да се ожаля. Мина карантината на Васил и вчера си го прибрахме. Той все пак кашляше и му бях пратила някакви лекарства за у баба му и спорехме с нея кога да ги спира. Според нея нищо му няма и още в понеделник искаше да ги спира, но не дадох, После се скарахме, че искам да го заведа на лекар, защото все още кашля. Днес го заведох, преслуша го и го прати на снимка. Аз изтръпнах и дори не попитах защо, но за щастие излезе всичко чисто. Изписа му антибиотик и го прибрах у дома. Трябваше да изляза и го оставих сам за 2 часа, а като се върнах мъжа ми се беше прибрал. Гледам го дребния изглежда ужасно и едва мърда, пипам го-пари. Вдигнах го на крака с нурофен. А понеже е заразил баба си докато е бил при нея сега и за нея се притеснявам, че той млад и спортуващ не се оправя лесно, а тя не знам...

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #533 -: Октомври 03, 2021, 12:11:06 pm »
Лято, как е Васил? Вие успяхте ли да се опазите?

Другите как сте?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #534 -: Октомври 03, 2021, 16:43:07 pm »
Добре е, опазихме се и ние с Криси. Почти не кашля, но ще си довърши курса на антибиотика преди да го пусна на училище отново. Обаче утре трябва бабата да викна за няколко часа, а тя все още говори носово. През цялото време твърди, че е добре тя. Онзи ден като ми върна Васил е стояла час и половина с якето у дома, че ѝ било студено, но не признава да е болна. Мъжът ми мрънка, че Васил като е болен ще зарази Криси, а аз съм опозиция, че не сме единствените с 2 деца и вече заразихме бабата. Панаири...

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #535 -: Октомври 03, 2021, 18:07:39 pm »
Боже, близначките колко пъти прихващат от кака си. Не мога да ги разделям, няма как.

Вие как сте Павла?

Тери непише и тя, Хелиантус, Кукапетрл, Робин, как сте?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #536 -: Октомври 03, 2021, 21:03:16 pm »
Ние сме добре, благодаря, че питаш, Маги, още сме в Чехия. Следваме интервалите на будуване през деня (около 2 часа) и се получава спането горе долу добре. Някои нощи се буди по много пъти обаче. Иначе денем е в добро настроение, раздава усмивки на всички, много е сладка.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #537 -: Октомври 03, 2021, 23:38:36 pm »
Робин, София на 4 месеца ли стана? Сигурно е регресията на съня в 4- и месец, Борис по това време се будеше по 25 пъти на нощ, според консултантката по сън освен режима през деня,  който оправихме и приспиването на ръце пречи, ноо това още не мога да го променя, а той вече много тежи. Ще мине и това. Сега на 7 месеца спи супер, но чакам регресията в 8 месец и зъбите.


Маги, добре сме ние, аз нещо май се разболявам и сега съм в паника, че ще заразя и Борис  :(,  не съм боледувала от 3 години, но ей на. Малко му е скучно от както се прибрахме, свикна на много внимание и разнообразие. Тук тези дни е доста хладно, излизаме всеки ден когато не вали. Борис супер много започна да се търкаля и леглото и направо не смея и за 2 секунди да го оставя нощем да отида до тоалетна, иначе го гледам на камерата, но вече много ме е страх и не знам какво да правя. Ще търся прегради май, въпреки че мъжът ми не е много навит.

П.с. за завиване на краката съвсем бях забравила за опцията чувал за количка  :D

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #538 -: Октомври 04, 2021, 02:27:59 am »
Привет, момичета!
Дара свърши антибиотика, тъкмо закрепна, има голям апетит, дано наддаде, че доста отслабна покрай боледуването. Мъжът ми се разболя - гърло, кашлица, след 2 дни и мен ме хвана. Дано опазим Дара, само това й липсва. Вече спи по веднъж на ден, не е ли рано, при вас от кога минаха на 1 сън бебоците?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #539 -: Октомври 04, 2021, 04:57:39 am »
Кукапетъл, Криси спи по веднъж на ден от около месец. Васил спеше така от 6-7 месец. Аз гледам общия сбор на часовете, а нейните общо са около 15-16 часа за денонощие.
Хелиантус, и аз тия дни се бях сетила за подобен вариант, но аз все дебелички съм виждала и имам, а си мислех, че е рано за тях.