0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #620 -: Октомври 15, 2021, 20:56:57 pm »
Нямат край тези болести и сополи.

Ние днес бяхме на занималня КиндиРу, реших се да отидем, много й хареса всичко, на мен също. Вярно объркаха се интервалите на будуване, но пък след това спа толкова хубаво и дълго като никога. Ще видим как ще е през нощта. От няколко дни има нощни будувания по час, час и половина, дано скоро престанат.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #621 -: Октомври 16, 2021, 00:18:30 am »
Маги, аз си мечтаеш преди да работя само до 17 часа. При нас е най- рано до 19, но това тук, в България работех до 21 официално, тръгвах си в 22 , вярно в някои дни започвах в 14,  събота и неделя беше от 8 до 22 и работех 6 дни в седмицата. Но то при нас е луда работа
Тук пък детските градини работят от 9 до 15...кой работи така не знам.

Борис е с кофти сопол, снощи рева от 1 до 3, че му е запушен носа, а каква борба е за капки и аспириране... Вече близо седмица ще стане и не минава пустия сопол.

Робин, ако будува нощем може да са й малко интервалите на будност. Ние също имахме такъв период и като увеличих спря. Пробвай да увеличи последния преди сън. Трябва да е близо до интервала за следващия месец.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #622 -: Октомври 16, 2021, 10:32:54 am »
Хелиантус, аз се ядосвам, защото реално сестрите в яслата са до 18 на работа.Ако си взема детето в 16, 30 нали се сещаш кога ще седят до 18 в празна ясла.Няма нищо де, ще си седят двечките сами в яслата и ще чака мама.ЗНам че в чужбина е различно, но тук не можем да си позволим да живеем с една заплата, или аз да мина на намалено работно време, за да мога да ги водя и взимам.В чужбина има такива възможности на някой места, доколкото знам.За пример в Англия, братовчедка ми е с 4 деца, под наем са и само мъжът и работи.Лятото ходят на почивка в Испания.Ние тук абсурд да ни се случи това.Ще умрем от глад на една заплата.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #623 -: Октомври 16, 2021, 11:10:34 am »
Рядко можеш да си позволиш да живееш на една обикновена заплата тук. Говоря за Франция. Или трябва да имаш 3+ деца, или да имаш много добър доход. Тоест или помощи (за мен чак толкова голяма социалност не е нормална) или бачкаш високоплатени работа.
Шеф отдел в застрахователно дружество взима около 2000 евро, а те не стигат за 2 деца, един неработещ, наем или заем, коли и тн.
От 17ч до 18ч попълват 200 тетрадчици и попълват документация.
Тук един час при гледачки ми е 3,5 евро, отделно плащам за храна и поддръжка. Тук сряда съща е или неучебен ден (за ясли също), или е до 12ч. Тоест сряда не мога да работя или гледачки.
Моя приятелка плащаше на гледачка, за да взима децата, близнаци, от ясла/градина и да ги гледа от 17 до 19ч. Също и й помагаше с домакинството за 200лв на месец.
Не съм гледала деца в България, но малко по-добре ми изглежда от тази гледна точка.

Аз съм бясна как хората си водят откровено болни деца по училища и тн. Не с един сопол, а с диария, температура и тн, а на всичкото отгоре това се смята за нормално. Само аз съм тъпата, която си ги държи вкъщи и всички си мислят, че съм ги гледала така.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #624 -: Октомври 16, 2021, 15:16:01 pm »
Няма лесно никъде, това е истината.

Павла, това с болните деца е навсякъде.Аз знам дори, че в Германия с хапчетата и сиропите ги водят на градина, та ние сме глезли дето ги чакаме да оздравеят както трябва.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #625 -: Октомври 16, 2021, 16:08:45 pm »
В България пък е прекалено. Всяка хремичка и вкъщи също не е нормално, но д температура над 38С да си носиш детето още по-малко. В забавачницата приемат с лекарства. Аз съм давала Сими  със Салбутамол. Веднъж и последния ден от АБ. Тогава не са заразни, но лесно лепват друго нещо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #626 -: Октомври 16, 2021, 22:44:37 pm »
Аааа в БГ е ту мъч. Ади ми е с бистра хрема, чакам да ме накарат да си взема болничен. С Моника бях много стриктна, само да се разкиснеше и я оставях в къщи, за какво? Водеха ги на АБ деца с температура и кашлица и нашата после ми правеше пристъпи. Сега съм решила да гледам на си. Сега всичко живо е с хрема, ако няма бактерия не виждам проблем да ходят.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #627 -: Октомври 17, 2021, 00:56:00 am »
Привет на всички! Започнахме втори антибиотик - ципрофлоксацин, който е единствения вариант за Дара, освен инжекции, понеже се оказа резистентна към останалите по антибиограма. Направо ми се плаче, четох му листовката и не е за деца под 10 години - увреждал ставите, мозъка, нервната система  8O 8O 8O, но нефролог, хомеопат и педиатър ми казаха, че нямаме избор с тази резистентност след зината. Бактерията се разви над 10^5. Този път няма температура и бях в голяма дилема какво да правим, да не я тровим, особено с този вид антибиотик, но ни убедиха, че ако се забавим с приема, може да развие пиелонефрит. Има педиатрична аптека в София, която изготвя сиропи за бебета от лекарства на таблетки. Не знаех до вчера за тази възможност.
Павла, успешна операция, без притеснения! Браво за силата ти, предай я на момчетата!
Маги, не ти е лесно, но си много организирана и успяваш с трите деца, аз с едно и съм хаос.
Хелиантус, само мога да се възхищавам на отдадеността ти, браво, мамче, ти си супер мама!!! Сметки, готвене и прочие - аплодисменти! ❤️
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #628 -: Октомври 17, 2021, 15:15:43 pm »
Кукапетел, мисля че лекарите са преценили плюсовете и минусите на лечението.Всяко лекарство има множество странични реакции, всяко, дори безобидното(няма такова)В момента е важно да се махнат бактериите. Дара ще се оправи, ти дано успееш да преодолееш това което ви се случи и да си по-спокойна като родител.

Моите близначки днес се разминаха в обедния сън, ужасен ужасон е това.Един почивен ден и никаква почивка съответно.преди малко друсах Габриела, да заспива и да не събуди Аделина, сега вардя Адлеина да не се качи на главата на сестра си.
Ади ми е със задна хрема, сигурно утре ще я пусна, че да мога да отида на работа утре и да свърша някой неща, но ако се задълбочи ще оставам в къщи.Ще е интересна зима.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #629 -: Октомври 17, 2021, 16:39:20 pm »
Аз избягвам да чета тази част от листовките за децата. Дара ще си оправи.

Маги, така е ужасно.  Моите също се разминаха днес и е весело. Отделно Сими повърна днес и снощи, но иначе е ок. Мисля, че е от млякото, защото и двата пъти повърна след като пи. Бобо е със сополи и зъби го мъчат. Ако не повръща повече, утре си поемат по разпределение. След тази седмица има 2 седмици ваканции. Това е другата велика глупост. На 4 седмици 2 има почивни. Хайде бачкай и се оправяй с 2 деца 2 седмици на всеки 2 месеца. Дават ги по разни центрове, но там е първо с напълно нови хора и второ е по 20тина евро и това без храната.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #630 -: Октомври 17, 2021, 22:02:36 pm »
Щом го предписват, не го мисли.  Не биха рискували.
Матей е с растящи зъби, пълен ужас
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #631 -: Октомври 17, 2021, 22:08:59 pm »
Тери, защо мисли че му растат зъби? На колко месеца стана той?


*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #632 -: Октомври 17, 2021, 22:29:21 pm »
Ох, те ако го замълчат от сега, докато поникнат...
Все пак на 2м е вероятно нещо друго. Рядко от толкова рано ги започва. Ако мислиш и си сигурна, че са те, дай му парацетамол вечер, за за спане, а и да провериш дали са зъби.
Сими само след млечни повръща. Не е много жизнен, но е на етап глезене и 'бебе Сими',  така че не мога да преценя. Утре е на училище.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #633 -: Октомври 17, 2021, 22:59:09 pm »
100% съм сигурна. Белеят венците долу, рев, истерии, плюнчене, ядене на юмруци, много е неутешим. по-топъле, но още няма температура, изби го разстройство и леко хлътна фонтанелата, кърмя често и вода ще даваме. Цели три са тръгнали долу, ама ясно,че няма да избият, дано поне е само няколко дни, че както си бяхме скапани от всичките 100 неща, които всяко едно след друго,тези зъби ни разказаха играта. Тази нощ ще се редуваме. Слинга ме спасява
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #634 -: Октомври 17, 2021, 23:07:31 pm »
Беленето не е знам за никне на зъби, колкото и всички да го изтъкват. Лапането на ръце в момента е нормално, започва точно около втория месец. Според мен Матей си има прекрасни колики, и точно акото рядко със странен вид и мирис, рева, писъците, всичко сочи за колики, силни, класически.

На Моника на 5 месеца и изби първия зъб, на два месеца и тя и близначките и всяко бебе си открива ръцете, започва да ги смуче и мляска. Щом слинга те спасява и го успокоява не са зъби, зъбите нищо, подчертавам НИЩО не ги успокоява ако никнат трудно.

Давате ли нещо за колики?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #635 -: Октомври 17, 2021, 23:24:00 pm »
Слингът ме спасява от това да го нося на ръце, не от рева. От рева само две специални биберони гумени, по цял ден е с биберон, а не ги обича по принцип. Та вие сами казахте, че майката си познава детето. Това е. Но знам, че няма да излязат сега.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #636 -: Октомври 17, 2021, 23:28:30 pm »
Тери, ние даваме друга гледна точка, неща да се замислиш, да опиташ. Ти решаваш какво да правиш и как и съм сигурна, че е най-доброто за него. Трудно ви беше началото за съжаление. Носи, гушкай, тръскай и ме остана ще стане на три месеца и ще се очовечи, ще видиш. А на шест месеца какви са сладки бузи ❤️
Нацелувай Матей от мен, а ти ако можеш поспи! Мама трябва да си почине!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #637 -: Октомври 17, 2021, 23:31:15 pm »
Е разбира се, просто този път всичко пробвахме и накрая се сетихме да видим венците. Той цял ден си търка бузите в нас, ама ние не знаем какви симптоми да търсим. То коремче топлихме, сироп за киселини давахме, нищо. Моята смяна свърши, лягам си, жал ме е, че детето пак реве в баща си, ама трябва да се спи
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #638 -: Октомври 17, 2021, 23:57:36 pm »
Няма смисъл да го боли. Дайте му парацетамол. 99,5% ще го успокои при зъби.
« Последна редакция: Октомври 18, 2021, 00:00:12 am от Pav-la »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #639 -: Октомври 18, 2021, 08:01:50 am »
Криси ги мъчи тия зъбета 5 месеца! От 6 до 11 месец и накрая избиха 4 зъба за 5 дни, а вече има и пето зъбче. От лятото я гледам, че човърка с пръстенца към кътниците си и се чудех защо натам, а то петото зъбче там е пробило. Също ми беше странно, че за резец ще прави такива драми, но то явно не било от него/тях. Сега има 4 резеца отпред и един кътник, който трябваше да е 9 зъб. Подозирам, че скоро и другите 4 резеца ще наваксат, но засега е малко затишие.
Скоро се местим и се притеснявам как ще възприеме новия дом. Опасявам се, че в началото ще е неспокойна и несигурна. Тя е доста живо човече и в будно състояние не спира да шета насам-натам, но все пак непознатата обстановка я плаши. Дано все пак нейното си креватче и моето присъствие ѝ дават някаква сигурност и спокойствие. Научила се е да си отваря чувалчето за сън и се измъква от него. Смее се с глас, а щом ме види веднага идва да се гушка в мен и реве ако я оставя за малко дори. Вероятно, защото напоследък често отсъствам за дълго през деня покрай ремонта. Показва обич като ми бута най-милото си в устата - нейният биберон, който не дава дори на мечето си. Обикаля и вика Ма, Да и Ба. С бебе у дома е невероятно и вече нямам търпение този ремонт да свърши, за да си оставам у дома с нея по цял ден.