0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #660 -: Октомври 23, 2021, 12:23:07 pm »
Павла и вие сте в някакъв водовъртеж попаднали на болести.

За пишкането съвет не мога да дам, при нас е голяма галимация и зор със взимането на проба.

Близначките от днес кашлят.Три дни в къщи и не са казали гък, но днес в събота започнаха да кашлят.Ще се гръмна в понеделник трябва да съм на работа!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #661 -: Октомври 25, 2021, 07:42:17 am »
Как сте момичета?

Тери, Мати отпуснах ли го венците?

Робин, Кукапетел, Хелиантус, как са децата?

Лято, кога предвиждаш да се преместите?

Павла, как са момчетата?

Аз оставям близначките в къщи с баща им тази седмица.Няма как да отсъствам толкова дълго и за това ще е той на пангара.Ще се редуваме няма как.Всичко ми се е свило с това он лайн обучение.Майка замина за една седмица да помага на сестра ми с племеницата(и тя е първи клас)Ние още не сме на он лайн, но като минем Моника ще ходи при майка ми, защото ням кой да остане в къщи.
Някакъв ужас е с тия малки деца.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #662 -: Октомври 25, 2021, 10:42:56 am »
С деца на детска градина и работа е ужас. То тази година целогодишно беше вирусно време.  Лятото много червени инфекции, сега са тръгнали пневмониите. И някъде там и коронавирус.

Аз си бих ваксина миналата седмица. На детето определено се оказаха венците проблем. И не бяха афти. Сега направо му прозират зъбчетата, които евентуално след някой месец ще излязат. Много рев беше, нищо освен Панадол не помогна и много специфичен рев и истеричен. После мина период, в който никой освен мен не искаше да го докосва. Сега тръгна да обръща деня с нощта. Денем спи като пън, нощем се буди за игра. Денем на ръце, през нощта поне приема кошарата, когато успеем да го приспим. Но веднага взимаме мерки. Започвам да го будя през деня. Не повече от 1.5 часа сън да прави и гледам интервалите на будуване. Той се храни на 2.5-3 часа 24/7, та стига му толкова сън между храненията денем. И се опитвам да го занимавам с игри, за да се умори за нощта. Също от днес се мъча да го слагам и денем в кошарата (next to me). забелязах, че все се навират в едната й страна, където сме ние. Сигурно търси близост, та го гушкам през леглото с паднала преграда, докато заспи. Засега два пъти стана, но не се знае дали не е било късмет.
Всеки ден с толкова малко бебе е различен просто.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #663 -: Октомври 25, 2021, 12:28:50 pm »
Борис е добре, още се чудя ще излиза ли един зъб или няма да излиза, вижда се нещо там, но то и той не ми дава да видя.
Излезнаха ни резултатите от генетичните тестове, които правихме в България и за съжаление и аз и мъжът ми сме носители на класическата форма, т.е. по- лошата, следователно и Борис е с нея и ми заминаха надеждите, доста ми е сдухано тези дни,  не мога да спра да го мисля, въпреки че беше очаквано да е така. Това не значи нищо повече от това за Борис, че ще си е на доста рестриктирана диета, но вероятно и съществуващото лекарство няма да му действа, защото за него трябва да има някаква ензимна активност, а при него не се очаква да има. Диетолижката ме успокоява,  че навлизат нови лекарства и скоро ще са достъпни и тук...дано! Лошото е, че ако имаме други деца и те също унаследят гена и от двамата пак ще е с кофти формата, което за момиче е по- лошо. Но разбира се има и 75% вероятност да го нямат...не знам. Много е ужасна и тежка тази диета...много ми е притеснено по всякакви въпроси за бъдещето...

Маги , не ви е лесно.

Тери, така е с бебе всичко е период и , ако днес е едно, то утре е съвсем друго. Гушкам го, толкова бързо минава рова време. Борис вече не се спира на едно място и гушкането е придружено с доста ритници, не е като едно време  :D
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #664 -: Октомври 25, 2021, 22:39:24 pm »
Момичета, искам да ви питам няколко неща относно ваксините.
Коя ваксина си сложихте? Как ви понесе? И пихте ли нещо преди и след поставянето? Пред голяма дилема съм сега. Мъжа ми си сложи Янсен, снаха ми Модерна, свекървата на Пфайзер. Лелини също са с Пфайзер. И ако се реша да си сложа, не знам коя да е. И пуснахте ли си някакви изследвания преди това?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #665 -: Октомври 25, 2021, 22:42:06 pm »
Тери, като порасне Мати, ще откриеш, че всяка година е целогодишно вирусна :) Живот. Радвам се, че му е минало зъборастежа и е по-спокоен.Браво на него.И наистина всеки ден е различен, сега ще започне да гука, да ви се радва, да ви търси по-интензивно с поглед.И запомни мама е мама, поне докато стане на 3.После идват и други хора в живота му.

Хелиантус, много неприятно е това, но ето ти си здрава с повреден ген.Голяма рулетка е това при вас.Трудни решения имате да взимате, но мисля, че времето ще покаже какво да правите.А и медицината се развива ежедневно!


Танче, тъкмо пиша.

Аз съм с Пфайзер.За мен като покритие са Модерна, Пфайзер, АЗ, Джонсън. Аз АЗ не мога да сложа, заради тромбофилията, сложих Пфайзер, защото такава отвори личния.Исках нея или Модерна.Имах само болка в рамото при двете игли, нищо друго.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #666 -: Октомври 25, 2021, 23:22:27 pm »
Танче, и аз съм с Файзер, не са ме питали каква искам, такава слагаха.
Мен при първата ме боля рамото 24 часа, при втората имах малко температура 2-3 дни, но не беше кой знае какво.

Маги, да...сложно е, но не знам дали това е причина да нямаме повече деца...едва ли има универсален отговор. В главата ми се блъскат хиляди въпроси и сценарии. Борис е прекрасен, толкова умен, любопитен, палав, той е съвършен за мен и не бих променила нищо в него, разбира се, ако можеше да я няма тази гадост щеше да е добре, но съдба, ще трябва дисциплина и така. Рулетка си е, децата от нас могат да бъдат като нас с половин повреден ген и само носители, или с цял повреден или с цял здрав....Божа работа, хубавото е, че във всички случаи това не пречи на физическото или метално развитие.
Иначе успях с урината всичко е наред.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #667 -: Октомври 26, 2021, 00:08:21 am »
Пфайзер ири Модерна и то от гледна точка на защита и възраст. Тромбофилията не пречи и за АЗ.
Ние сме с пфайзер, а майка е с аз.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #668 -: Октомври 26, 2021, 07:41:42 am »
Всъщност Павла е права, и АЗ се слага при тромбофилия, тук просто я анатемосаха.Всичките ми роднини в Англия са с АЗ, а чичо ми е с ред придружаващи заболявания, не е имал никакви проблеми.

Аз пак чакам да го измислят за най-малките как ще учат.Не мога да разбера, защо родителите отказват да правят на децата им тестове тип Близалка?!Недоумявам.И моля ви кажете ми, какво ще вземат от безценното им ДНК така или са гледали прекалено много филми?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #669 -: Октомври 26, 2021, 09:57:03 am »
То и вилиците в ресторанти облизват децата, ама на Хепито няма конспирации.
Наистина много кофти се раздели народа ваксинирани срещу неваксинираните. Страх, горчив опит, дотегна ни положението.
Аз съм с една доза Файзер. Само ръката ме боля половин ден.
Интересно, че някои кърмачки казват, че децата им нямат антитела и че педиатри са казвали, че ме се предават от ваксината. Същевременно Ина (консултантката по кърмене) ми каза, че има 4 ваксинирани кърмачки и децата са с антитела.
Хелиантус, замисли се, ако знаехте за този ген, щяхте ли да се пробвате за дете? Ако да, то ако искате второ дете, отговорът би трябвало да е Да също..
Ние кръстихме Матей в събота. Хич не спи в кошарата денем. Или в мен, или не спи. Сега е легнал върху мен, а така ми се пикае 😢😢😢 но как да го събудя като от 4 сутринта едва преди малко влезе в дълбок сън. Бях на косъм да порева от изтощение днес, но той така ме погледна, че не исках да усети и той и се стегнах. а Мишо ми помага, не знам без него как щеше да е. Просто това кърмене без паузи вече натежава. Повтарям си, че най-трудните дни откъм режим са минали
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #670 -: Октомври 26, 2021, 10:02:39 am »
Тери, просто до 6м забравяш думата режим и започваш да спиш когато и както ти падне. Така животът става по-лесен.
Точно заради антителата се препоръчва на кърмачките да се ваксинират. Има обаче и хора, които нито след боледуване, нито след ваксинация образуват антитела.


Аз съм единствената, която тества децата от всички мои познати и от класовете на малките. Това при под 6г. Над 6г до 12г ги тестват всеки няколко дева, но 2 или 3 не знам. Над 12г са със зелен сертификат. Тоест или ваксина, или тестове.
Аз бих тестваме и бих била спокойна, че децата ходят на училище.
Аз не знам какво се случва в България. Наистина не знам. Тук позабравихме за короната. В потрес съм как свободата се сравнява с щурм на мол. А уж сме древно и смело племе. Как сме я докарали до тук.

На децато им се разказа играта  от ковид. Влязоха в такава спирала от болести, че нямам думи. Първо ентеровирус, хрема. Бяха с ангини, АБ, а сега Сими е с някаква суперинфекция и цялата му кожа по лицето е в лезии.
Ако беше възрастен и го видех на улицата, щях да си помисля, че или е на хероин, или е със СПИН.
Малките също  бих ги ваксинирани срещу ковид при възможност.
Не мислете риск 0.005. Любимото ми сравнение е с реката и моста. Ваксинацията е като да имаш бурна река и мост. Мостове се рушат и има шанс 0. 05% този, по които минявам да падне. Това обаче никога не би ме накарало да преплувам бурната река.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #671 -: Октомври 26, 2021, 12:23:12 pm »
Здравейте, мами, и тук :)

Опитах се да ви изчета от преди 2-3 седмици, когато влизах за последно преди раждането. Преди ви четях подробно, но сега, признавам си, че накрая вече карах по диагонал, защото няма време. Знаете как е с бебе. Всеки момент ще се събуди.

Разбирам, че Тери има доста главоболия. Дано да се пооправи скоро и да се успокоят нещата при нея и Мати.

Аз не мога да се оплача. Не искам и да се хваля, защото е рано още. Първите дни си спеше добре и плачеше/мъркаше при изхождане, докато не се изходи. И хълцане има. Но полседните дни доста повече плаче и мърка след хранене и започнах лекарства против колики - Абоколикен и Биогайа. И чай ще взема, ама още не съм. То от вчера почнах. Храня я на 2-3 часа и през нощта. Доста яде и ака после. И аз кърмя само от 1 гърда, така редувам. Общо-взето всичко е рамките на нормалното. Вземам я само за хранене при мен, после я връщам в леглото. Ако се разплаче и размърда, я вземам на ръце. Мъжът ми също я държи, докато не се успокои и после като заспи - обратно в леглото. Доста е спокойна засега - пу! да не й е уроки. Аз се чувствам добре физически вече. Само през нощта ставането ми идва малко в повече, но се оправям. То преди като бременна не ми се спеше, тъй че сега горе-долу се оправям.
Много ми се иска вече да излизам с нея навън. Мисля си след 20-тия ден на почнем. Иначе на 30-тия ден съм на детска консултация. Не знам дали да чакам до 40-тия ден за излизането. Вярно, че сега са вируси, това-онова. Аз хич не исках да се ваксинирам, повече разчитам на естествения имунитет. Но сега само заради разни магазини и ходене насам-натам, мисля да се ваксинирам вече.

На всички пожелавам здрави бебета / деца. И възрастните също! :)
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #672 -: Октомври 26, 2021, 13:49:18 pm »
Грейси, добре дошла.
Точно за това ходене по магазините и аз обмислям ваксината. Предстои ми избиране на мебели, кухня по поръчка, закупуване на уреди и няма вариант да си ги избера онлайн или пред магазина както е сега. Трябва да го видя и да го харесам. Просто не става да изръся една чанта пари и да съжалявам след това.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #673 -: Октомври 26, 2021, 13:56:32 pm »
Павла, в инфекциозна са казали на една майка, че обривите са често срещани след Ковид при деца. Дано отминат бързо.
Аз така обзавеждам къща по снимки в интернет, Еми не е готино. Не знам как ще ми изглежда дори кухнята. Сега Има майстори да я монтират, ама имат карантинирани от екипа и не смея да ида, нито пускам Мишо.
Грейси, то е малко, както тръгне. При нас тръгна тегаво заради мастит и жълтеница и така си остана да ми е все в ръцете. Моят опит с пробиотиците е, че БиоГая запича, а Линекс разхлабва. Ако се свива много от напъни, може да пробваш с Линекс, въпреки че всяко коремче е различно
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #674 -: Октомври 26, 2021, 16:53:55 pm »
При Матей пък сега кръв в памперса. Знам, че не е страшно, но се измарям всеки ден от нещо ново
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #675 -: Октомври 26, 2021, 17:09:40 pm »
Тери, какъв цвят и колко е?


То това не са пъпки, а лезии. Няма я кожата, течеше кръв и има некроза на места и това за 6-8ч стана от първото червено петно! Днес е една идея по- добре, поне кръв няма и има малко корички.

Естествения имунитет, май бая народ разчита на него. Дори и част от този, който си отиде.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #676 -: Октомври 26, 2021, 17:19:15 pm »
Оле, Павла... Милия Сими, как ли го изтърпява. Милото <3
Аз снимах и пратих на педиатър. Засега ще мине на хидрасек, смяна на пробиотик и диета при мен. Аз само масло ядях, сега и него ще спирам. и глутен, но е от млечните според мен, защото спрях кисело мляко за експеримент, защото мисля, че го дразни.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #677 -: Октомври 26, 2021, 17:56:59 pm »
Тери, аз бих спряла пробиотика. Хич не съм им фен при бебетата без нужда. Помисли да направиш консултация с др Петкова май беше, тази която е с Ася Демирева. Ти ако изключиш още една група и ще фотосинтезираш.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #678 -: Октомври 27, 2021, 10:03:46 am »
Пробиотик не се изписва при разстройство или стомашни проблеми, води до по-често изхождания и дразни. Изписва се след прием на лекарства.
Това ми го е казвал гастроентеролог.


Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #679 -: Октомври 27, 2021, 13:22:02 pm »
Павла, миличкият Сими, дано бързо му минава.

И тук нещата с ковида са доста по- добре. Ограничения почти няма вече, даже и маските отдавна не са задължителни  на повечето места.

Тери, да не те плаша, но Борис до 5 месец спеше през деня върху мен, от 5 до 6.5 седях/лежах до него, и от 7 спи сам. Сега ми липсва времето,  в което спеше повече и върху мен, защото реално така почивах повече. Сега докато спи за 40-90 мин бързам да му готвя,  да ям, да почистя и няма спирка и почивка и за секунда, почивката е чак като заспи вечер. Но след 3 месец някак се свиква и се нареждат нещата.
Дано да спират вече тия притеснения с Мати.


Грейси, добре дошла в темата.
« Последна редакция: Октомври 27, 2021, 13:27:25 pm от HELIANTHUS »