0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #740 -: Ноември 10, 2021, 23:04:47 pm »
Аз съм привърженик на теорията, че няма реално силни колики (освен при медицински проблем), а е експресия на незадоволени и други нужди. За мен и сега не е проблем да ги нося, гушкам и да съм до тях когато те искат. Тежко е, а и при мен е и изключително болезнено, но ще продължи още малко.

Браво на Ивона. Чудесна е и добре расте.

Джули, кога беше родено твоето дете?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #741 -: Ноември 11, 2021, 08:04:47 am »
Джули, отдавна не се беше включвала. Детето сигурно много е пораснало.
Грейси, доста е пораснала. Нека хапва детето. черешовото коланче си изби  15те лева стократно у нас.  По едно време просто спрях да давам Био Амика, Лефакс и всички други илачи.
Биха ми втора доза Файзер. Така зле от години не съм се чувствала. Парацетамол не сваляше температурата, седеше под 38, но ме ту ме тресеше, ту се потях. Повръщаше ми се. Направих някаква алергична реакция, казват й "Ковид ръка". Много е рядко срещано, подуване и зачервяване на ръката. Сигурно заради това не успях да овладея температурата. Детето го гледа Мишо. Никой от тримата не мигна тази нощ. Съдра се от рев това дете и постоянно повръщане, чудим се дали нещо от кърмата беше от алергията или от 24 часа с температура. Иначе сега си хапва антитела детето
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #742 -: Ноември 11, 2021, 08:52:15 am »
Защото усеща, че на мама не и е добре. Сама ще видиш, ти като си зле и той ще е зле. Докато не стане на година и половина и тогава ще ти се хили и ще се катери по теб. Но сега са много интуитивни и чувствителни.

Близначките имат драма в яслата. Почнали са да се бият вече 🤨 очаквах го. Но още не спят спокойно и реално не са свикнали с яслата щом се будят по 100 пъти на нощ.

Ивона е прекрасно пораснала.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #743 -: Ноември 11, 2021, 13:58:40 pm »
Павла на 01.03. Вече сме на 1.8 год. Тери много бързо разтат, затова гушкай Мати колкото се може повече, че като пораснат малко и вече недават. Много пъти като се е заиграл Иван и започна да го гушкам и започва да вика "Мама багай багай" 😁
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #744 -: Ноември 11, 2021, 16:27:10 pm »
Привет, момичета. Аз съм в новият ни дом от почти 2 седмици вече, а вчера си взех и дечицата у дома. Бяха у баба си и за тези 10 дни там Криси има 3 нови зъбчета, вече са 8 и поникнаха за няма и 2 месеца. Като ме видя и не ме позна, тръгнах да я гушкам, а тя се скри в полата на баба си. Днес вече ми е като ваденка - няма отлепяне от мен и нищо не мога да направя без тя да ревне и да протегне ръчички за гуш. За времето без тях успях да си сглобя всички мебели, да подредя багажа и да поизчистя прилично след ремонта. Все още нямаме кухня, но поне първите шкафове ще пристигнат към края на седмицата, така че най-малкото мивка да има и фурна. Засега сме на скара, а аз до онзи ден се хранех изцяло от топлата витрина на магазина, че съвсем нямах време и място. И Васил от днес е на училище, а баща му е доброволец за тестването на децата. То аз исках да съм, но няма как и затова него го писах. Хубавото е, че 2/3 от децата са се върнали в клас и повечето родители също са изявили желание да бъдат доброволци, така че се надяваме да няма проблем.
Джули, Васил искаше тате да му купи нова майка, че аз не му допадах. Сега не спира да ми се вре. Само да ме види седнала и веднага се настанява в скута ми, а вече е голямо момче уж. Е, навън се крие и не дава да го гушкам пред приятелите му, но останем ли за миг насаме и вече е покатерен върху ми и мърка.
Маги, с Васил много се разправяхме, че все влизаше в битки за справедливос. Някъде се биели двама на трима и не било честно, та той се включил да изравни бройката. Другаде девойка се закача, нападат я и той веднага скача да я защити, а тя си го изпросила като наплюла съперника. Няма време да повика госпожата, въпрос на чест е всичко. Колко сме говирли, обяснявали, заплашвали, наказвали - без резултат. Последната година чак му влезе малко акъл (девойката тръгна на училище година по-рано), но то пък заради ковид спряха да посещават от март градините. Ще берете срам пред другите родители, но стига да няма сериозни наранявания всичко това ще отмине все някога. Е, говоренето трябва да се случва, но е доказано, че звукът се движи изключително бавно и всичко, което майката казва на детето си достига до него след около 30 години.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #745 -: Ноември 11, 2021, 17:04:45 pm »
Лято, честито нанасяне в новия дом! Много щастие и любов в него да имате!

Тери, дано бързо да се оправиш! И аз се чудя за другите лекарства дали да не ги спра. Но засега ще ги продължа.

Павла, не знам как се водят коликите, но при нас наистина са болезнени. Когато се облекчи, е много спокойна. А като я хванат, няма значение кога е, в какво положение е, кой я държи, как я държи и т.н. Може при нас да е медицински проблем. Защото при баткото такова нещо не съм имала и аз съм изненадана сега, че има такова нещо. А и съседката, като дойде да ми дава Лефакса, и тя каза, че нейната дъщеря не е ревала така от колики, въпреки че е на АМ. Ами на нея й се струва, че моето бебе много плаче, но ако се беше случило на нейното, друго щеше да мисли. Слава богу, че е този колан де. Аз по-скъп го взех - за 20 лв, ама няма значение.

« Последна редакция: Ноември 11, 2021, 17:06:57 pm от Gracy »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #746 -: Ноември 11, 2021, 20:54:56 pm »
Честито жилище, Лято. Чудесно е, че се написахте толкова бързо.


Джули, помня, че бяха много близко с Борис. С 10 дена разлика са.
Борис на мен понякога ми казва да се махам. Той е по- зависим обаче. Брат му е много самостоятелно дете.

Грейси, теорията, че повечето болежки, които се преписват на колики са всъщност други неща- липса на внимание, опити за режим, невъзможност за адаптация и тн. Така или иначе има неразположения докато се заселят коремчетата с бактерии, а да се изходен малките е голямо постижение.
Дано при вас да е физиологичното.
Защо на АМ да имат по-малко колики? За мен това е мнооого далеч от истината. Бебетата се успокояват като ядат. На кърма и по 200 пъти могат да цокнат по малко и да се успокояват. То аз с АМ така правех първия месец и наистина им ставаше по-добре.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #747 -: Ноември 11, 2021, 21:59:04 pm »
Благодаря Ви, момичета.
Коликите на Васил бяха кошмарни докато го кърмех и спряха за седмица, след като мина на АМ. В трите часа, в които пищеше не искаше гърда, извиваше се на дъга, пищеше, плюеше зърното. Успокояваше се от бял шум и корем в корем, но пак скимтеше. След около 3 часа вече засукваше отново. Буквално започваше от храненето в 15 часа до 18-19 часа всеки ден. Пробвах с кърмеме, с къпане, с разнасяне, с гушкане, с бял шум, с лекарства, със загряващи възглавнички на коремчето, лежане корем в корем и всичко, за което бях чула или чела. На 30 ден спрях да кърмя, до 40 ден нямаше колики вече. Докато го кърмех и диета спазвах, но нищо. На Криси бяха леки, но по-продължителни. Тя също следобед и вечер имаше по-силни, но не е ревала. Скърцаше лекичко, извиваше се повечко докато подейства лефакса с натрупване. Бял шум също я успокояваше и заспиваше дори на него, а затопляне на коремчето с възглавничка със спелта или корем в корем също я приспиваха бързо. Като цяло нея май всичко я приспива (днес спа 5 часа следобеден сън след 11 часа нощен).

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #748 -: Ноември 11, 2021, 22:12:44 pm »
Лято, ти имаш изключително спящо бебе.
С Васил сигурно просто им е дошло времето. Те около 40тия ден си отшумяват нормално.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #749 -: Ноември 11, 2021, 22:14:54 pm »
Лято, честито нанасяне. Сигурно ще сте напълно готови за Коледа и ще можете да си изкарате едни спокойни празници. Ти нали се притесняваше за Криси. Как възприема новият дом? Страшно много се кефя на съня на това дете  :D
Така, аз да кажа за дете, което е било само на АМ. Кърмих уж около 2 седмици, но това беше. Сигурно няма човек,  на когото да не съм проглушила ушите и да не е е разбрал за кошмарните колики на Дари. Убедна съм, че по - страшни колики или продължаващи по - дълго, няма. Та, аз пък, винаги съм си мислила, че при кърмените бебета са по - леки коликите. Явно и това си е до детето, но повярвайте ми, на АМ не е по - добре. Дай Боже да имам второ детенце, бих положила доста по - големи усилия да кърмя.
Тери, как си? Дано тази нощ да е по - спокойна за всички ви.
Маги, те спят ли в яслата? Да ти кажа по - добре да се посбиват отвреме навреме, отколкото както съм била аз, като теленце. Този ме блъсне, онзи ме удари, другият ми вземе играчката и аз все седя като циментирана. Даже мама ми е казвала, че някакво момченце така ме е блъснало, че съм си избила предните зъби, удряйки се в цимента.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #750 -: Ноември 12, 2021, 09:39:34 am »
Благодаря, Мише. Криси първия ден беше в шок малко, както и втория до обяд. Като се наспа следобеда беше вече сигурна кое къде се намира. Имам много контакти и не ми стигат предпазителите, така 1 двоен е останал незащитен и тя все там ходи. Ама си знае, че не даваме, че я махаме от там и се промъква. Гледа ни дали я гледаме и лекичко се намъква към тях. Много е ината и е голяма проклетия като си науми нещо. Не знам какво е било, но е започнал страшен рев при къпане. Първата вечер не я изкъпах, но вчера беше кошмар. Преди да отиде при баба си влизаше с кеф в банята, играеше си, крещеше си, опитваше се да хване водата и въобще обичаше къпането. Там баща ѝ я е къпал, свекърва ми не смее. Какво е направил, дали се е задавила сериозно с вода, дали шампоан в очите ѝ е влизал - не знам. Всеки вика, че всичко било наред. Та вчера с писъци, тръшкане, дърпане в банята. По едно време все пак се кротна и започна пак да си дърдори нейните си неща, а баща ѝ влезе да ме пита как съм я успокоила и тя като го видя отново ревна. Ама за секунди ѝ мина той като излезе. Ми имам да поправям някои неща от това гледане, но то е неизбежно. Но към жилището се адаптира сравнително бързо, защото вещите и креватчето ѝ са си нейни, а и ние сме туки тя е сигурна с нас.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #751 -: Ноември 12, 2021, 11:10:21 am »
Не, не, казах, че съседката твърди, че нейното бебе не е имала толкова болезнени колики, въпреки че е била на АМ. Именно защото на АМ уж са повече коликите, и аз така съм чувала. Та, явно тя го отдава на Лефакса и анти-колик бибероните, както каза, че е ползвала. Но то всяко бебе е различно и нейното стомахче по-добре се е настроило.
Да, обаче, аз давах Абоколикен, докато свърши, и от 2 дни Лефакс. Като и преди това бях вмъкнала Лефакс 1 ден и тогава нямаше разлика. И снощи пак беше ад. Мисля си, че Лефакса не действа така добре. От днес върнах Абоколикен, засега е добре, довечера ще видим. Много се надявам да отшумят след 40-тия ден. Четох, че могат да продължат до 6-тия месец. Вярно ли е?
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #752 -: Ноември 12, 2021, 13:00:05 pm »
Лято, честит нов дом! Да е изпълнен с любов, радости и уют!

Грейси, всички тези против колики са с натрупване. Няма как да знаеш дали Лефакса действа или не ьа 2-3 дни. И аз като Павла съм малко така с коликите. При Борис нямаше кой знае какво, но давах Лефакс известно време. Дано отшумява бързо. Браво на Ивана колко много е пораснала. Иначе Борис до ден днешен след баня реве, но това е защото знае, че яде след баня. Няма значение дали е ял преди 1 или 4 часа все си реве за храна, често го храня преди да го облека, че много вика  :D . А новородените не обичат да са голички и по гръб, чувстват се незащитена. Аз мисля, че от коликите ни спаси носенето в слинг.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #753 -: Ноември 12, 2021, 13:21:59 pm »
Грейси, при нас бяха до 7-ми месец и то в пълната им стихия. След това при всяко вкарване на нова храна се появяваха отново. Нооо това са много редки случаи. Аз не съм фен на капките против колики. Не само, че дори нямаше минимално облекчение, но и докараха и перманентен запек. Много гушкане и затопляне на коремчето. Не че и това помагаше особено, но определено повече от всякакви капки.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #754 -: Ноември 12, 2021, 15:07:26 pm »
Мише, при Дарито имаше и проблем- алергията, запек. Много се измъчихте и двете.
Аз също не съм фен на системното даване на капки и пробиотици. Аз носих, гушках и затоплях коремчето. Само като плачеха повечко им давах един симетикон с анасон, но не системно. Имаше нощи, в които Борис, милият, се скъсваше от рев. Баща му беше намерил специално гушване. Свиваше го като кравай отгоре си корем в корем и така спяхме.

За къпането- наистина повитото къпане прави чудеса. Нито плачат, нито се мяткат, после лесно се обличат. Става само за новородено де, но все пак си е нещо за първите 1-2м.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #755 -: Ноември 12, 2021, 21:03:48 pm »
За мен коликите са незреяла храносмилателна система, не е само нервност. Колики е всичко свързано с храносмилателния тракт, което Детето не знае как да възприеме. Матей от раждането си беше с такива безумни газове, възрастен човек не може да изкара такива.
Аз се виждам в чудо последните дни. Не заспива през деня, а заспи ли се буди. Я Моро, я рефлукса. Днес за 10 часа беше спал 30 минути.  Дори спрях да се мъча да го слагам да спи до мен, предадох се след 6ия час, че ще спи в мен, но не и не. А ревът знаете какъв е. Така вече няколко дена. Първо неговите ваксини, 5 дена по-късно и моята, явно дойдоха в повече. Главната имуноложка на Селена, беше казала на моя приятелка, че не е трябвало да кърмя първия ден, защото имало някакви протеини на стреса и температурния шок, които минавали през кърмата. Бих помислила това за глупост, но го детето беше зле заедно с мен наистина.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #756 -: Ноември 12, 2021, 22:48:37 pm »
Здравейте мами, вчера сложихме 5-компонентната ваксина, която се бие на 18 месеца. От вчера бедрото е потдуто, не е зачервено само потдуто, но ме притеснява. Досега се е потдувало млалко само боцнатото, а сега и около него. Направих компресче с риванол. Вие имали ли сте такива проблеми? Казаха ми да дам Феностил капки, че били противоалергични, но все още се чудя да давам ли или не
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #757 -: Ноември 13, 2021, 08:40:27 am »
Джули, можеш да слагаш лепенки Куул пач на мястото, те охлаждат и успокояват кожата. Давала съм и от тези капки веднъж. Личната искаше при всяка ваксина да ги давам, заради алергията на Дари и по - голяма предразположеност към реакция. Но аз реших повече да не ги давам. Според мен изчакай да видиш дали ще поспадне подутото след лепенката. Не пречи и от капките да дадеш, ако се притесняваш.
Тери и ние имахме много такива периоди с този сън. И на мен ми се е случвало целият ден почти да не спи. Много е неприятно, защото детенцето допълнително се изнервя много и всяко следващо приспиване става още по - трудно. Дано вече да се е успокоил и да починете малко и двамата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #758 -: Ноември 13, 2021, 10:28:59 am »
Такива отоци са нормални в някаква степен, ако не са със дилно зачервяване и да е горещо мястото.  Аз никога нищо не съм давала. Ако го боли, парацетамол бих дала.

Тери, в колата не спи ли? На около 1ч и нещо трябва да спи, защото иначе въобще не спи. Аз със Сими съм обикаляла колата, за да дремна, ако вали или не ми се носи в слинга. Спането на нормални интервали ми беше на всяка цена.
Свали си приложението Хъкълбери.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #759 -: Ноември 13, 2021, 11:06:09 am »
Реве я количка, кола, навсякъде. Доскоро си следвах интервалите за сън стриктно, сега той просто или не заспива, или се буди от най-лекия шум, казах ви, че от това, че преглъщам до него дори. Сега пък започна да повръща здрво. За 10 минути смених 4 блузки, защото подгизнаха, аз съм цялата в повръщано.
Много се изморявам наистина. Все нещо му има. Знам, че така е с бебетата, но това не е healthy spit-а
Бъди промяната, която искаш да видиш в света