0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #820 -: Ноември 30, 2021, 10:38:23 am »
Лято, бързо да оздравяване!

И ние имахме сняг предните дни и Борис беше много впечатлен, но като му дадох да го пипне не знаеше как да се чувства  :D
В неделя бяхме на първото му Коледно парти организирано от болницата. Беше много хубаво. Първата среща с дядо Коледа не мина добре, но ни дадоха толкова много подаръци, че буквално не можехме да ги носим трима човека и едва ги събрахме в колата. Много съм впечатлена. Борис е много музикален, вкъщи си танцува постоянно, но и на партито танцуваше ( разбирайте подскача на дупе и пляска с ръце), беше много смешен. Имаме баба за още само няколко дни за съжаление, но какво да се прави. Борко, ако баба му излезе от стаята и започва да вика "баба, баба", много се забавляват.
« Последна редакция: Ноември 30, 2021, 10:40:42 am от HELIANTHUS »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #821 -: Ноември 30, 2021, 11:17:44 am »
Magi, Heliants, Лято и останалите, честит първи сняг и от тyk. Маги, помня първия сняг на Лори. Рева и беше изненадана, но после винаги сме слагали космонавтите и не сме пропyскали! Tyk също е скyка. Аз съм настинала от миналата седмица, защото ме надyха яко и от вчера включихме антибиотик. И аз като Лято се надявам да опазя децата. За капак има авария , в квартала, и няма топла вода та и парно. Добре че сложихме климатик. Тези дни Дани спи при Митко и той е мега крив, защото Дани си става по два пъти или един или по много нощем :Д
Хелиантyс, много яко звyчи. Би било добре и тyk да има такива иниациативи ама..
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #822 -: Ноември 30, 2021, 11:43:36 am »
Бързо оздравяване на всички.

Това с почиването на коремчето няма логика. За отрицателно време млякото преминава през корема. Не им трябва почивка на кърмените бебета.

Тук е сух студ само.
Ние биваме. Сими е болен. На преглед е в четвъртък, за да се реши за операцията. Майка ми идва след няколко дена. Бобо и той се разсополиви, но държи фронта.

Като е от болницата, само деца с ФКУ ли бяха? Имаше ли подходящи лакомства за тях? Впечатлена съм. Англичаните може да са всякакви, но толкова години спокойно и относително богато съществуване ги е направило хора, които знаят как да приобщят, да са приятелски настроени и да могат да съчувстват. А само до преди малко повече от 100г пет годишните деца на бедните са работили по мините и са умирали там. Фантастично е как се развила едно общество. Като швейцарците. От нация, която до 70те години жените не са имали право на глас, до това което са днес.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #823 -: Ноември 30, 2021, 12:38:22 pm »
Деца с ФКУ и още едно заболяване изискващо нископротеинова диета. Говорихме с едно 11 годишно момиченце с ФКУ, разказа как се справя и го приема. Прекрасна беше, отличника в училище, пее и танцува, страхотна. Дадоха ни торби с лакомства и храни подходящи за ФКУ диетата, то има много и по магазините. Толкова захар на едно място и то у нас не бях виждала  :D. Дадоха ни и едно веган сирене, за което диетолижката отдавна ни разправя, но аз ината досега отказвах да го давам на Борис, та това сирене, ако не виждам опаковката никога няма да позная, че  не е топено сирене едното, а другото кашкавал. Супер са, направо си отдъхнах. В това отношение за организация и приобщаване, и грижа в такива случаи са страхотни англичаните. Имаше и двама готвачи, с които често имаме онлайн събития и показват рецепти. Много беше хубаво, а за децата голяма радост.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #824 -: Декември 03, 2021, 07:46:12 am »
Как сте момичета.При нас е голяма въртележка.Нямам време за нищо.Значи чаках с нетърпение да пораснат, но сега е много по-трудно от колкото преди година.Май ще чакам да станат на три с нетърпение.
Сутрин е едно тичане, да оставим каката, да ги закараме, айде на работа.После аз вечер в обратен ред ги обирам.Добре, че майка удря едно рамо и ги взима и се срещаме по средата на пътя.
Тежат вече двете и едва бутам количката.
Надебелях нещо, щото ям каквото ми падне, не за друго.Ама така е то като не се наспивам и ми е зле послтоянно.На Аделина и избиват последните  кътници и е гадост.Бяха и болни.Тая нощ Ади започна да кашля, та днес ги разделих за първи път от както са роден и Габи замина на ясла, а Ади ще е в къщи с мен.

Да ви кажа, много се възхищавам на начина на организиране на детското здравеопазване в другите страни.При нас е изключително трудно подобно нещо.Имам близка, дететнцето и е с цьолиакия, тя сама го диагностицира по трудния начин, лекарите се съгласиха след после, а в градините е потрес положението.Хем тя си носи храна там, все се намира някоя леля да го почерпи с нещо дето не трябва.Хората си мислят, че това са капризи, а реално са сериозни медицински проблеми. Апропо след всичко случващо се с тях и детето им, те се замислиха за емиграция, за да може малкия да живее в система, която е приятелски настроека към деца като него.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #825 -: Декември 03, 2021, 09:41:42 am »
Това с черпенето на деца ми е кошмар. Никога не си позволявам да дам на дете нещо без да попитам преди това родителя. Винаги когато приятел на Васил нощува у дома питам за алергии и забранени храни. Храненето на дете е отговорност, не може просто да му дадеш нещо. Дори и някои забрани да са "родителски каприз" никога не си позволявам да престъпвам родителската дума. И понеже не всички са така рядко оставям Васил при други родители, за да играе с децата им докато мен ме няма по някаква причина. Но подобни неща прави дори баба му като на всяко гостуване го тъпче с едни гадни газирани напитки от типа 60 ст за 2,5 л безалкохолно, които са основно боя. Но съм виждала "приятели" да му намигат и дърпат настрана, за да му пъхнат нещо тайно от мама и тате в джобчето. Колкото и да обяснявам, че най-малкото ми съсипват авторитета по този начин и утре ще се научи и други неща да прави тайно от нас тези хора си мислят, че просто преувеличавам. А не съм родител с категорични забрани на храни, позволявам умерено и у дома винаги има пакетирани и вредни неща за глезене.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #826 -: Декември 03, 2021, 10:39:44 am »
Аз, ако имах дете с рядко заболяване, 100% щях да обмисля медицинска емиграция.

А иначе за системите. Вчера със Сими ходихме на лекар. От 1 седмици оставям съобщения на педиатъра му а нищо. Записах час по огромна случайност. Тя се усъмни за пневмония и ни прати в спешното. От 10 без нещо до 16 без нещо седяхме в чакалнята. 6ч за дете на 3г, което не диша особено добре! Имаше доста хора. Нито един не се развика, не вдигна скандал, не се направи на важен, НИТО ЕДИН. Имаше и почти новородени. Тях ги приемаха по-бързо. После кръв, урина, rö...кислород и тн. В 22ч ни пуснаха, нищо, че има находки като пневмония, но все още не е и чакаме бактериологията. В България 10 дена болница нямаше да ни мърдат.
Та така.
Операцията му я отмениха защото в клиниката нямат педиатър, който е специализирал кардиология, а за него било важно. С две думи... добре сме. Остана само да оздравеят малките, че и Бобо се разсополиви.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #827 -: Декември 03, 2021, 11:01:18 am »
Ох, Маги ужас...в България изобщо не се взима на сериозно наистина. След Борис е сигурно, че ние в България няма да се върнем заради него, тук ще е в пъти по- добре. Системата тук има много недостатъци, но в случаи като нашия нищо лошо не мога да кажа, даже напротив. Тук GP- тата са най- вече проблема, тях преодолееш ли ги няма проблеми особено. Даже някой ден в детска градина, училище диетолога ще се занимава да ги обучава за неговото хранене и да съдейства за  него храната да изглежда като на другите деца, което е страхотна подкрепа о помощ.
Бързо оздравяване на Ани.
И аз съм качила кг, но то с това недоспиване хич нямам мерак да се стегна, а трябва, ако пак ще бременея.

Павла, ужас...много. трудно така с часове да се чака с дете. Ние с Борис също сме откарвали по 4-5 часа в болницата, това като беше на 4 месеца и то при записан час, трудно е. Бързо да оздравява Сими.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #828 -: Декември 03, 2021, 13:04:22 pm »
Горкото Сими е герой. Беше със сатурация около 80%, с температура около 40С и 12ч ги избута. Нямахме почти нищо за ядене и не ме пускаха да отида да купя. На едно диванче, без играчки или книжки избута милото. Аз телефон не давам как да е, та и без това. Истински герой е, чак ме изненада с издръжливостта си.

Не ми говорете за напълняване. Ям какво ли не, не внимавам, почти нямам движение и да не ви казвам колко се натрупаха. Все още ми стават дрехите, но скоро кожата ще спре да ми става.


Моята майка не прави подобни неща. Най- много да даде от позволените лакомства в непозволено време.

Маги, как са малките разделени?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #829 -: Декември 03, 2021, 17:51:09 pm »
Горкото Сими!И вас не ви пропускат болестите.

Добре бяха дребните днес.Търсиха се от време на време, но нямаше драма някаква.В яслата Габи се е държала перфектно.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #830 -: Декември 04, 2021, 13:29:37 pm »
Ох, най-накрая съм сама и имам време да пиша.

Лято, как се чувствате в новия дом, свикнахте ли вече?

Тери и Робин де се изгубиха?Грейси и тя да мине да каже как е Ивончето.

Ние сме добре.Дребните порастват с година след една седмица.Връщам се назад и всичко ми е в мъгла.Толкова са пораснали, ама толкова!Вече имат вид на момиченца, не на бебета, изгубиха онзи бебешки закръглен чар.Имат и косичка повече, макар в сравнение с каката да е в пъти по-малко. Опитват се да казват думички, НЕ-то им се получава много добре :) Дадох им пъзели с дръжки, тези най-елементарните с формите на животни, коли и т.н. голяма игра пада и бързо схванаха какво да правят.Махам периодично бебешки играчки и вадя, нови за тяхната възраст.Извадих и пластелина.Харесва им да играят с него и само това ги кара да стоят по-дълго време на едно място. Много са интересни.ГОворят си една на друга, казват си коя какво да направи, къде да отиде и така.Вчера като бяха разделени Ади, мине не мине и викаше Габи де е?
Габи, добре е била на яслата, но не е искала да яде.Тя е злояда по принцип, но като гледа, че Ади яде и да не се мине и тя яде.Много неща ги правят, защото другата го прави.Да не се минат  :lol: :lol:
Обожават кака си.Очите им светват като я видят.Много играят с нея и я търсят постоянно.Тя също се занимава с тях, те и за това я търсят де.Тичат из апартамента, тя ги подмята много, въобще е голяма забава.Вечер в къщи е някаква лудница.Те тичат и пищят, тя ги гони и крещи, абе шумно е, но къщата ни е пълна!
Естествено се бият и трите.Да и трите!Близначките се бият една друга за всичко.Коя какво взела, искала да се качи, яла, въобще за всичко.Моника ги бие ако и вземат нещо нейно, те я хапят ако тя ги ядоса.Така че всички майки да знаят, всички деца се бият.Аз ако съм на близко реагирам, ако не съм се разбират както могат.Е накрая утешавам разреваните и наказвам всички, за да има мир.
Каката, е голяма.Учи с голямо желание.Има за сега само хубави оценки, чете вече добре, абе пу- пу- доволна съм от нея.На моменти не слуша ама то е нормално!

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #831 -: Декември 04, 2021, 15:32:31 pm »
Какво е любовта? Не коя да е, а онази чистата, истинска и безкористна любов? Нищо не искаща и нищо не търсеща, а само даваща. Какво е щастието? Не просто щастие, а онова чувство, което те изпълва с ентусиазъм, еуфория, доброта, лекота, мотивация и сила. Има ли такава частица от пъзела, която да те кара да се чувстваш цял, завършен? Има ли нещо, което да виждаш като съвършено в този така несъвършен свят? Не бях сигурна дали всичко това съществува наистина или е само мечта, към която се стремят всички. Когато забременях си мислех, че съм разбрала същността на тези неща, но не бях. Не бях до 04.12.2019г., 13:03ч., когато се роди пълното щастие, чистата любов и истинското съвършенство. След това всеки изминал ден се убеждавах колко  силна може да бъде тази обич и какво огромно щастие носи. Благодаря за количката в коридора, за малката тротинетка, за разхвърляните по пода играчки, за предпазителите на шкафовете, които ме вбесяват по 50 пъти на ден, за усмивките и прегръдките сутрин, за "мама"! Благодаря за тази моя Дария! Благодаря за моето всичко вече цели 2г!
Момичета, черпя ви виртуално с домашно винце и тортичка и се надявам всички да сте добре 🥰🥳♥️ Утре ще ви изчитам.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #832 -: Декември 04, 2021, 15:48:14 pm »
Боже, как ви забравих! Да ви е много здрава Дари! Да е все така обичана и щастлива, да е дива и от време на време да слуша!
Да, това е любовта.
Имаше един подпис на една съфорумка " Когато сърцето ти бие извън твоето тяло!" Е това е истината!

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #833 -: Декември 04, 2021, 17:21:10 pm »
Честита да е Дария!!! Здрава и благословена!!! Най-голямото щастие в живота са ни те - дечицата ни!!!
Мише, чувствам с всяка фибричка от тялото си това, което си написала и много ме разчуства! Благодаря! Весел празник!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #834 -: Декември 04, 2021, 17:37:16 pm »
Мише, да е много здрава малката Дария! Честит рожден ден!


Маги, чудесни са тези викове и караници. Моите също се бият и ги наказвам и двамата, за да няма сърдити. В същото време се прегръщат и целуват, крият се да правят бели и после се издават. Борис се научи да казва 'беля' и редовно се използва сам, а Симеон порти брат си. Бобо на 2 езика казва 'не'. За сега 'да' не съм чула май. 
Интересно е.
Борис и той се разболява май. Ще откача направо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #835 -: Декември 05, 2021, 10:56:34 am »
Мише, честит празник. Желая на Дари и на Вас да бъдете здрави, обчащи и винаги заедно ♥
Маги, ние свикнахме вече. Добре ни е тук, много си харесвам новия дом. Вчера си монтирахме корнизите и закачих пердетата най-накрая. Ами стана чудно. Малко от кухнята остана за довършване, все още не съм сложила гръбче зад котлоните и мивката. Чудя се какво да е. Коментирахме принт стъкло, но каквото намерих из нета на бързо търсене искат аз да си взема размерите. А се страхувам да направя схема на контактите, че милиметър да не ми излезе и всичко отива по дяволите. Отделно, че и монтажът не го правят, а пращат само стъклото с еконт. И това при цени от 250 лв./кв.м.
Аз се пооправих вече, цяло чудо е, че Криси не прихвана от моите кихавици и остана здрава.
В петък вечер бяхме в телевизора. За ваксините за деца срещу ковид говорих.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #836 -: Декември 05, 2021, 11:21:35 am »
Честита пораснала малка Митковица, че цялата е на татко си. Пожелавам й животът й да бъде сбъдната мечта, каквато е тя за вас, Мише <3
А на всички нас пожелавам този ужас скоро да приключи или поне някога. Тези дни моя колежка от университета загуби съпруга суи, а две Деца останаха без баща.
Вкъщи майка се разболя от "нещо"
 Веднага след това и аз. Последва Мишо. Само като се разкашля и аз рязко оздравях. Детето с разстройство, след това и баща ми се разболя. 7 дена гледах дама детето като "здрава". Мишо на рентген. И не беше коронавируса, защото си прави пср тест. Та затова се изгубих. 14 дена косата не бях си мила.
Ще се запиша за консултация при психолог, хич не съм добре, като се разболяхме такава паника ме обзе от болници, а Мишо продължава да ме притиска да се срещаме с хора.
Нещо и хормоните не са ми ок, защото въпреки умората много трудно заспивам, а понякога хич. Като ученичка страдах от инсомния и имах предписани приспивателни. а са били проблеми с хормоните. та не смея да взимам нищо, защото тъкмо имам доста кърма.
Иначе детето си расте. Много е забавен и някак по-лесен за гледане. Научих се кога иска да спи , ама само на гърда заспива, по друг начин не. Потвърди се абкм. Откакто съм на диета от 10 наакани памперси има само 1. Направих експеримент да си въведа телешки белтък и веднага реагира
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #837 -: Декември 05, 2021, 14:57:09 pm »
Тери, свиквате си двамата, а и ти не си така несигурна като в началото. Браво на Мати, че расте пу-пу . Имай в предвид, че в един момент от преумора може да не ти се спи.
Пробвала ли си да дифузиращ етерични масла? Лавандулата става и за Мати,дифузиращ през нощта за успокоение. Аз много дифузирам, това ме спасява и при запушени носове и кашлица, за да можем да спим.
Павла, дано се оправят бързо момчетата. Ужасно е с болни деца.
Лято, много се радвам за вас! Удовлетворението което усещам в отговора ти, ми е достатъчно. За гръб ние сложихме като плота, сега ми се ще да бях искала плочки по-красиви ми е.

Аз се разболях от колега, след мен Ади взе да покашля, сега и Моника. Честно ви казвам ще се гръмна. Мажа, пръскам, капя, каквото се сетите с надежда да отмине при трите ни и Габи да не го хване.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #838 -: Декември 05, 2021, 18:11:46 pm »
Благодаря, момичета ♥️
Павла, Сими наистина е горой! Възрастен човек би се изнервил в такава ситуация, камо ли малко дете. Той по - добре ли е?
Маги, много е неприятно с предаването на болести. Дано се оправите бързо и Габи да не се заразява.
Тери, вече всички сте здрави, нали? Ако имаш въпроси за АБКМ съм насреща. И да те успокоя, че Дари го израстна на около година и половина и след това не е имала никакви проблеми, а беше доста зле.
Мама също е болна от ковид в момента, а е ваксинирана и никак безсимптомно не го кара,даже напротив. С ужасно главоболие, температура и високо кръвно е вече три дни, а сега и хрема и кашлица. А уж като си ваксиниран, би трябвало да го караш много леко. Освен това на тати пък му излезе отрицателен пср, което е много странно, защото тя със сигурност се зарази от него, а и той има много симптоми, даже преди нейните.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #839 -: Декември 05, 2021, 19:31:37 pm »
Мише, това, че си ваксиниран те предпазва от летален изход. При Пфайзер беше 70% предпазване от тежко протичане и 90%+ от смърт. Щом ваксинирана така го кара, неваксинирана щеше да е тежко много. Бързо да се изчистили вирусите при баща ти. Той ваксиниран ли е?   

Сими е с уроинфекция и честа микробиология от бял дроб. Кашля, но бива. Утре ще е на училище. Има VRS вирус изолиран.
Бобо снощи вдигна и той. Кашля...Вторник е на лекар.

Още малко да пораснат децата и ще планираме една топла почивка зимата, за да счупил боледуването.