0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #760 -: Ноември 13, 2021, 12:43:40 pm »
А как заспива, Тери?
Приеми, че ще повръща, че вечно ще има нещо и ще е по-лесно. Нали знаеш любимото ми за свикването и бесилото. Оставяй го на бабите за малко, за да си починеш и успокоиш. Вие сте едно емоционално същество с бебето.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #761 -: Ноември 13, 2021, 14:08:04 pm »
Общо взето процесията е все една и съща: смяна на памперс, хранене, 20 минути носене изправен. И то е минал час будуване вече. Само да видя, че зачервява вежди, търка лице, директно започвам да ги приспивам. Което пак е носене на ръце, но не винаги се получава вече. Сега е във фаза: спи ми се, но не искам да спя. И ако си помисли, че искаш да го приспиш, започва див рев. Даже трябваше да си сменя позата, в която го нося за приспиване от полегнал под наклон в напълно изправен, защото започва съпротивление.
Добре, че все още вечер заспива без проблем, това е най-важното.  Но нещо много се обърка с дневния сън. Вчера само като ни видеше с Мишо започваше да реве, взе го баба му и млъкна, защото знае, че тя не го приспива по принцип. Та успокои го малко тя и го взех аз да го приспя. Аз бях пробвала с пеене, люшкане, биберон, повиване, оставяне в кошарата, само ставаше по-изнервен.
Как отгледахте малки бебета в този вирус, момичета? Аз само за това мисля, как ще ходим на гости у баба му и дядо му, пък в на дядо му фирмата има болни. Мишо много ме притиска да започнем да се срещаме с хора, защото смята, че много се задълбочава моето състояние. Иска да говоря и със специалист, но този психолог как ще ми помогне? Не може да ми гарантира, че ще опазя детето от вируса. Не знам как ще се стегна и ще се превърна във функционираща единица в обществото с това мислене
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #762 -: Ноември 13, 2021, 14:30:59 pm »
Тери, може да трябва да увеличиш будуването , пробвай с 15 мин. Започнат ли да се бунтуват или приспиваш твърде рано или твърде късно и трябва нещо да промениш. Спомням си, че Борис така ме съсипваше на тая възраст, че не искаше да заспива и тогава открих, че приспивам твърде рано, нищо че изглежда,  че му се спи, рано му е и от там започва едно приспиване с векове и съпротива и ужас.
 За вируса ...при вас е зле положението, но няма как напълно да се изолира човек. И аз отначало откачах, сега до давам по- спокойно и вече от месеци веднъж седмично ходим в група с други майки и бебета за по час. Днес и свекърва ми пристига за няколко седмици да види лесно ли е с такова палаво внуче  :D Разбира се ще си направи 100 теста, а и е ваксинирана.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #763 -: Ноември 13, 2021, 14:41:13 pm »
Тери, аз също мисля, че не нацелваш времето. Хъкълберито изчислява много добре интервалите. Като се разсърди, нека бабата да го приспи.

Борис го родих в началото на пандемията. Нямаше месец и всичко беше вече затворено. Мъжът ми беше се побъркал.
Вие трябва да се пазите. Децата не са застрашени група. Не можеш обаче да спреш живота. Трябва да си поемеш малко въздух и ти. Изпушваш, Тери.
Какво като има положителни във фирмата. Помоли близките ти 1 път седмично да се тестват вкъщи. Така постепенно ще започнеш да се отпускаш.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #764 -: Ноември 13, 2021, 19:19:58 pm »
Здравейте, момичета. Чета ви от няколко дни, докато наваксам, с такова yмиление. Ах, колко много неща са се слYчили! От преместването на Лято, до бойните близначки, до новите бебета, през Сими и Борис (бойци!),през ъпдейтите на Хелиантyс и сладките Дарита( извинявам се ако пропyскам някой!) Много ме радва, че има вече и оптити за следващи бебета! Слънце, много ме изкефи за дарителството! Браво!
Тери, хъкълберито е много полезно! Защо не го пробваш на сешоар малкия?
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #765 -: Ноември 13, 2021, 22:23:50 pm »
Тери, когато обявиха пандемията, Дари беше на 3 месеца и не излизахме 2 или 3 месеца след това. Ама никъде. Тогава бяха затворени и парковете и детските площадки. И установих, че не може да продължава така и двете имаме нужда от въздух, приятели и  нормален живот. След това изведнъж се пречупих и нищо не ми беше страшно. Може би, наистина факта, че малките не са рискова група, ме успокои. Както казах, отдавна я водя на училище, конна езда и плуване понякога. Но и на рожденни дни сме били и други празници с близките. Вие май почти цялото семейство вече сте ваксинирани, така че съвсем няма от какво да се притеснявате. Излизайте и се виждайте с приятели, няма нищо страшно, само може да ви помогне.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #766 -: Ноември 14, 2021, 07:33:38 am »
Добро утро и от мен :)
Лина, как сте с Дани и Лори?
Тери, наистина - опитай на бял шум ако не си пробвала. Аз лично не бих пуснала ел. уред, но в youtube има много видове - развален телевизор, дъжд, пералня, морски вълни, прахосмукачка... Когато Криси имаше колики доста често ѝ пусках, че дори е имало моменти и постоянно да върви нещо подобно. А Васил все едно някой го цапваше с лопата по главата като тръгнех да пускам прахосмукачка. Много смешно беше как си лежи и гледа играчките и изведнъж заспиваше като под команда като тръгнех да чистя. На Криси и трябваха около 5 минути да се успокои и ако го спра се будеше с рев, но докато върви този шум тя се отпускаше в сън. Някъде около месец време само това помагаше. Васил никога не е приспиван на ръце, но с Криси ми се е случвало за кратко, защото мислех че е голяма вече за този шум. Но и тя не обичаше да я гушкам легнала в ръцете ми, а по скоро седнала - обкрачваше ме около корема/ханша колкото може, гърди в гърди и главицата на рамото ми. Все едно е в раница, но я държах аз и правех леки стъпки без да я друсам и клатушкам много.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #767 -: Ноември 14, 2021, 09:34:24 am »
Ами справяме се Лято, доста напрегнат период имахме но "и това мина" както се казва!  С включването на сешоара, разбира се винаги съм внимавала, слагала съм на безопасно разстояние, да не дyха в детето и на средна стрyя като топлина (моя има стyдена, гореща и топла-професионален е). Един от джъмбо изгоря , не издържа на напрежението :lol:. Винаги, когато е пyскан, следя на бебефона градyси в стаята за да не стане прекалено топло. Но и при Лори и при Дани само от това имаше файда. Записите от интернет , само понякога. Лори е онлайн на yчилище, баща й не позволява тестване.Много е зле! Тери, за антитела не виждам , в темите назад, да сте пyскали. Аз бих си пyскала за спокойствие. Аз имам 156 Bau/ml, та с 6 единици се класирах за сертификат :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #768 -: Ноември 14, 2021, 10:39:25 am »
Привет. Много сте изписали. Аз нещо нямам сили тия дни и само ви чета.
Близначките са родени декември, затвориха ни март. Аз бях сама в къщи с три деца, четири седмици единственото излизане беше на терасата. Това е лудост! Започнах да извеждам децата зад блока, започнах да ходя до близкия парк. Лятото започнах да се виждам с близки и познати. Иначе човек откача. Трябва ти социализация, и да приемеш че това е живота. Като се страхуваш няма да го промениш, само ще навредиш. Спазвайте мерки, но излизайте. Въздуха, слънцето и отворените пространства са рай за мислите и за децата.
Вие сте и на село, имате двор, можете в него да се срещнете с някой.
Моника ми беше много ревящо дете. Според мен проблема беше, че ми е първо дете, аз бях несигурна и исках всичко да е перфектно. Е няма как! Просто няма как. Те плачат, това им е начина на изразяване, с рев. До шестия месец я носех в раничка почти постоянно, не бях спала нормално поне 2 години с нея. Първите шест месеца ми бяха мъгла. Имах дни в който не си спомнях как съм излязла, кога съм се прибрала. Не се подлагай на това мъчение. Приеми съветите, бабите, помощта. Ако ти се сринеш детето ще е още по-зле. Щастлива мама, щастливо бебе. На първо място са не неговите, а твоите нужди в момента. Не мен ми отне прекалено дълго време да го разбера.

Моника вторник е на училище, няма такава радост. Аз се писах доброволец да помагам, само и само да е на училище. Много страда в къщи тя, много. Обездвижва се, откача.
Близначките от вчера покашлят леко, не мога да разбера сега алергична ли е кашлицата или то сопол.
Айде хубав ден!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #769 -: Ноември 14, 2021, 12:54:58 pm »
Да, Маги, много е кофти децата да са вътре, пред екрана нон -стоп! Лyда работа стана. Промовай им носовете със физ. разтвор или спрей/няма да навреди така или иначе. Аз ще избирам столче за кола, 13 + кг. Той е бая тежък, около 12 кг и вече, особено със зимните дрехи, виждам че е като сплескан. Обаче на aton M, изофикс базата на сайбекс май само сайбекс столче мога да сложа а те с апо 700 лв O_O
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #770 -: Ноември 14, 2021, 13:25:52 pm »
Здравейте и от мен, много неща съм изпуснала последните дни.

Хелиантус, поздравления за решението за второ бебе, много е вълнуващо!

Лято, много щастие в новия дом ти пожелавам!

Маги, дано присъственото обучение продължи, децата имат нужда да са сред други деца. Не знам защо някои родители не са съгласни с тестването, Лина, какво го притеснява таткото при вас?

Заради Ковид аз и преди, и сега не съм спирала да излизам и да се срещнем с хора, иначе бих се депресирала. Човек трябва да се грижи не само за физическото си здраве, но и за психическото. И сега въпреки кърменето успявам да се измъквам от време на време за някоя среща с приятели, оставям София при баща й, въоръжен с раницата. Няма как да я храни, тя шишета не приема, но за два три часа не е проблем. Надявам се като започне да хапва и друга храна да можем да я оставяме за по-дълго и при баба й. Първите месеци лятото я взимахме с нас навсякъде, по пътувания, ресторанти, гости, но вече не става, спазвам интервали, дремки и няма как.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #771 -: Ноември 14, 2021, 20:40:35 pm »
баща й на Лори, Робин, е на мнението, че ваксините са геноцид, чипирани и всяка дрyга конспирация в нета я поддържа. много трyдна комYникация и ..да. Изключително ограничен е
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #772 -: Ноември 14, 2021, 23:16:09 pm »
Благодаря , Робин, наистина е много вълнуващо, но последните дни постоянно мисля, как другите хора ще ме критикуват и мислят за лош човек за това, че искам още едно дете...не, че ми пука какво мислят другите, но някак не мога да спра да мисля за това и даже изпитвам някаква вина...

Лина, радвам се, че сте добре с Дани и Лори!
Това с онлайн обучението само мога да си представям какъв ужас е, горките деца...и родители. Дано някой ден скоро живота стане пак малко по- нормален.
И аз съм в търсене на столче 13+ кг. Рано е още, но нали ще има Черен петък и ще се възползвам. Борис вече сигурно е над 10.5 кг, ще видим кога ще стигне 13.
« Последна редакция: Ноември 14, 2021, 23:18:23 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #773 -: Ноември 15, 2021, 00:27:41 am »
Лина, къде се загуби, липсваше.

Робин, ние винаги сме взимали децата, не че имаме избор, но също винаги се съобразяваме с режима им. Никое не е заспивало вечер в количка или  да го пренасяме. Винаги се прибираме. Денем е лесно.

Хелиантус, за хората да не ти пука.
Столчетата са за височина. Хримерно нашите са до 105 или 110см. Аз бих гледала, освен сигурност, което е ясно, да е имоти кв, да се върти, да не е с крак, а с котва (това за 2 деца е важно, за да ти е удобно да седнеш при тях при необходимост) и да имат позиция сън. Следващите столчета ще са им Axkid сигурно. Сими вече е достигна ръста май.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #774 -: Ноември 15, 2021, 07:16:26 am »
Те хората съдят и когато кажеш, че искаш едно дете само.
Аз ще се хвърля от някъде. Втора нощ кърмене на два часа. Аз кърмя, Мишо разнася след това. И двамата сме зомбирани. Иначе само розов шум не сме пробвали. Взели сме тока на сешоара, прахосмукачката и апа на телефона. Преди водих разни дневници за сън и кърмене, но сега само да ми трепне ръката и той се буди. Не знам какво се случва. Утре трябва да му взимаме кръвни изследвания за ПКК и дкк, заради това че имаше кръв в памперса. Но май няма да го направим. Откакто съм на диета вече няма разстройство по 8 пъти на ден и май стреса от взимане на кръв ще му го спестим, защото не знаем как ще се отрази и той
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #775 -: Ноември 15, 2021, 09:44:11 am »
Хелиантус хич да не ти пука. Знам какво имаш в предвид, но ще ти мине притеснението. Аз винаги съм искала три деца. Преди близначките вече се бях примирила, че ще са две. Но за второ държах. Не исках да оставим Моника сама. Различно е да имаш брат или сестра.

Близначките са болни. Габи вдигна Т тази нощ, не е висока, но вдигна. Кашлят лаещо, имат лек сопол и зачервени гърла. Започвам ги сега с инхалации, компреси и т.н.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #776 -: Ноември 15, 2021, 11:42:43 am »
Маги, дано да се разминете без усложнения.

Тери, а защо обикаляте? 2ч, в които не яде спи ли?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #777 -: Ноември 15, 2021, 11:49:05 am »
Хелиантус, радостта от детенцето бързо ще ти помогне да забравиш мнението на околните, това е най-голямата ценност.

Маги, пак ли болести? :(

Павла, да и аз се старая вече вечер да си легне София вкъщи. Не че това помага за спането й като цяло, но все пак 😀 Тери, аз ако София направи пауза нощем от два часа без събуждане го смятам за успех. Вчера будува от 4 до 6, не успях с кърмене да приспя и баща й я взе в раницата и люшка на фитнес топката...кошмар е това спане.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #778 -: Ноември 15, 2021, 12:06:28 pm »
Знам, че не трябва да ми пука, но да...със сигурност ще има обвинения заради генетичното, въпреки че от всички генетично сигурно е най- доброто. И аз винаги съм искала 3 деца, но няма. Искам Борис да не е сам.
На него му избиват явно още зъби, нищо не виждам, но друга причина да се буди с рев също не виждам.

Бързо да оздравяват момичетата, Маги.

Тери, дръж се. Първите месеци е така, че и натам наспиването е мираж, но става по- добре. И аз първите 3 месеца почти не ги помня, голямо неспане беше.

Павла, благодаря.  Свга започвам да гледам столчета, и аз съм харесала въртящи се, но тази котва не я знам каква е, ще гледам.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #779 -: Ноември 15, 2021, 12:12:24 pm »
Робин, започне ли се на ясла, по-засилен контакт с други деца има един период на постоянно боледуване. После преминава това, защото създават имунитет и в градината са много по-добре. Ако не ходят на ясла същото го минават в градината, ако не ходят на градина в училище. Няма да се размине освен ако не са някакви супер здрави деца. В България също така въздуха е много мръсен и от там респираторните заболявания при деца са често срещани, тип ларингити и т.н. Моника ми беше с ларингит и алергия, преборихме се и на 6 вече го беше израстнала, но гледам близначките и двете лаят, така че пак сме с ларингит 😤
 Павла, направих инхалация с пулмикорт вече. Докато едва едва кашляше сутринта по обед започна да се зачервява и да прави пристъпи. Дано им се размине от инхалациите. Абе минала съм го тоя път, все се надявах с вторите да е по-леко. Лошото е, че Габи вдига и Т, значи има възпаление. Гърлото е много червено, надявам се да не направи ангина.