0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #980 -: Януари 28, 2022, 18:26:09 pm »
Павла, бързо да им минава. Познавам и други, коти ги повтаря с 3 месеца разлика, просто ужас...Много болни има. Тук в Англия май поотминава омикрона...поне скоро не съм чувала за познати болни. От вчера даже махнаха маските, това разбира се е с цел да го минаваме всички.

Лина, много си права. Имам нужда да говоря с някой с опит и ще го направя, имам много неизвестни. Даже бях забравила, че мога да се обадя на тукашната организация и да говоря с тях. Председателят е жена с вече голяма дъщеря, писали сме си преди месеци когато станах член.

На Борис му избива поредния зъб, сега яде много, но спането е мираж.  Мята се като риба на сухо по цяла нощ и се буди с плач, въпреки парацетамола, гелчето и лидокаина. Той още спи до мен. Общо взето от 5 дена съм спала сигурно 5 часа с прекъсвания.

Лято, забавно ви е с Криси  :D

Робин, страшно е, но така са бебетата. Борис още не е падал по някакво чудо, но за сметка на това в момента има 2 цицини и една синина на главата. Много е палав, много. Онзи ден както си седеше на земята рязко се обърна и тръгна, да ама зад него имаше стена...Вече се изправя , прави крачки покрай мебелите, става, пада...хич не му дреме, хвърля се назад...страшна работа. Ние вече се вълнуваме покрай предстоящият първи Рожден ден.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #981 -: Януари 29, 2022, 12:16:08 pm »
Хелиантус, за мен първият рожден ден е най-празничен. Първата годинка на децата е динамична и тъкмо му свикнеш и го поопознаеш, а той вземе че научи някой нов номер и ходи му свиквай наново. Първият рожден ден е за нас, за голямото чакане и огромното търпение, на които сме се научили. За цялата промяна, която се случва в ежедневието ни и отношението ни към света. Как ще празнувате?
С Криси наистина е весело. тя пак си спи добре, но е зор да си легне. А като легне спи по 3-4 часа денем и 10-11 часа нощем. Сутрин и вечер я храним докато спи, че иначе се буди с рев и се страхуваме да не събуди батко си, че той пък трябва да е свеж за училище. Тя иначе не ми обръща внимание, но като ѝ стане скучно идва да се гушка. Ляга и мърка докато я почесвам по гръбчето. Ако тръгна да играя с нея започва да хвърля всичко. Понякога си мисля дали няма някакви поведенчески проблеми, но тя си е контактна. Не изглежда да живее в нейна си реалност, просто не обича да ѝ давам наклон на игрите (да я карам да сортира по форми, цветове, големина и да строи кули от кубчета). Когато я наблюдавам само я виждам, че се опитва, но ако аз ѝ помагам се ядосва, започва да хвърля всичко и дори да посяга. Последното нямам идея откъде ѝ идва. Тя не е виждала някой да удря друг, защото у нас никой не посяга на никого.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #982 -: Януари 29, 2022, 12:37:19 pm »
Лято, за сортирането е малка. Моите от скоро го правят, а посягането е инстинктивно. И трите посягат, аз не съм удряла никоя. А двете малки как се бият, леле не е истина. И кака им ги ступва. Ако ги гледа тях човек ще си помисли че се бием денонощно.

Да и за мен първата годинка е много лична и емоционална.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #983 -: Януари 30, 2022, 01:44:04 am »
Да, не мога да повярвам, че почти мина година. Много ми е нереално и емоционално, че малкото ми бебенце вече не е толкова малко.

За празнуването- очакваме брат ми и леля ми да дойдат от България,  отдавна планувано,  ваксинирани са, ще се тестват...дано всичко е Ок, баща ми си е тук и 2 приятелски семейства с по 2 деца ( едното ще е на 40 дена тогава, така че не се брои много още   :D) , едните са ни съседи и без това общуваме често, другите са много съвестни, ваксинирани и ще се тестват...Тук ограничения вече почти няма, даже от онзи ден и маските махнаха. Вкъщи ще сме, дано  Борко не плаче от никой, като цяло е много социален и няма проблеми, но понякога си има своите моменти. Решили сме всичката храна + тортата да са такива, които и Борко може да хапва, така че ще е веган парти, никой няма да знае, че ще бъдат уморени от глад до деня  :D Малко е рисковано с този Ковид, но да...

Лято не се притеснявай, и Борко шамари на ред , шишето като вече не иска да яде, лъжицата и всичко, което не му харесва, а такова нещо никога от никъде не е виждал. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #984 -: Януари 30, 2022, 18:19:42 pm »
Да мy се невиди, Павла. Баси, 41 градyса не са играчка! Как сте днес? Тества ли се ти отново? Ти правила ли си количество антитела?

Хелиантyс, да, взели се всички мерки, да си нащракте мнооого снимки<3 Маги, не знам как ще се оцелява ама звyчи бая тегавичко. Лято, нещо съм пропyснала момента какво прави Криси точно, ама нека джитка , дyшата, проспа си младините, дет' се вика. Шегyвам се разбира се. Робин, звyчи доста интересно! Благодаря за инфото за шейната
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #985 -: Януари 31, 2022, 09:14:17 am »
Павла, как са децата?
Маги, забравила съм какви умения трябва да развиваме и се опитвам да я уча според наличните играчки. Не чета много по темата.
Лина, Криси е голяма пакостница. Вчера си беше изляла шишето с вода върху себе си. То е някакво преходно с широка дупка в биберона, та без да го отваря се беше изкъпала неделно. Във фейса редовно я пускам на клипчета - вади всичко от шкафовете, само да набара някой незаключен и тя е моментално на линия да го пренарежда. Аз пък още не съм сложила горния ред в кухнята и всичко ѝ е под ръка там. Веднъж мъжът ми готвеше супа и тя набарала кокалите от пилето в коша за боклук. Аз изпращах приятелка в коридора, а нашата се появява и сладко си смуче остатъците от едно бутче. Мъжът ми беше в кухнята, но изобщо не е разбрал кога тя е бръкнала в кофата и си е взела вечеря от там. А плота за рязане на зеленчуци е над шкафа с кофата, той режеше нещо за супата. Иначе редовно се измъква от чувала за сън и от кревата си, промъква се покрай нас и започва да бяга, за да не я хванем. Научих я да ползва стъпало, за да се качва, но тя ползва нощните шкафчета за тая цел или си замъква един пластмасов стол и от него се опитва да се прехвърли на дивана. Обикновено или я взимам или пада, но упорито продължава. Друг път се гушкаме на дивана, а тя изведнъж стана и се затича, пльосна се на подлакътника, но от засилката задницата ѝ изпревари предницата и със салто се озова на земята по гръб. Иначе се обляга на подлакътника, за да я почесвам по гръбчето, но това стана толкова бързо, че аз едва успях да си изправя гърба и да пресегна ръце както се бях облегнала назад спокойно. Всеки ден с нея е приключение и постоянно има някоя синина, раничка, цицина.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #986 -: Февруари 01, 2022, 18:20:46 pm »
Ох, Павла, чета и ми става зле, този ковид, съжалявам, че пак са болни децата, бързо да се оправите от сърце желая!
Днес пуснах ТСХ, не бях спала почти и 2 часа след това ми дойде цикъла. Резултатът е 3,75, което ме шокира, а съм на еутирокс. Винаги до 2 ми е било ТСХ. Има ли значение недоспиването и цикъла според вас? Високо ТСХ пречи ли при кърменето?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #987 -: Февруари 04, 2022, 09:06:22 am »
Привет.
Кукаоетел, най-вероятно си за корекция на хормона. Не пречи на кърменето веднъж щом го има.

Лято, аз също не помня, но ги гледам какво им е интересно. Сега редят пъзели с дръжки. Много са им интересни и може 15 минути това да правят. Правят кули от конструктора или от дървени кубчета.

Павла, как сте?

Аз тая седмица съм много недоспала и изморена. Липсват и колеги на работа и това допълнително ни натоварва. Направо не знам на къде ще ми избие всичко това. Надявам се събота и неделя да си почина. Не си правя планове, само се надявам.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #988 -: Февруари 05, 2022, 17:52:17 pm »
Разбирам, Лято, то някак си тези неща са нормални. И Дани рови по кофите ако има достъп. Аз съм сложила огради, където може и обезопасявам доколкото е възможно с бъмпери за ъгли, "закопчалки" за шкафовете и чекмеджетата и така, Маги, как върви съботата за сега? Павла,как сте?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #989 -: Февруари 06, 2022, 09:19:39 am »
Мъжът ми извади пъзелите още преди месеци и вече са надъвкани :(
Лина, тя прескача всякакви прегради и скъса закопчалките за шкафовете. Нормално е, да. Ама не само, че съм позабравила, но и Васил не беше такъв. На нея като ѝ кажеш "не" и започва едно напъване за рев, пуска сълзи и чак започва да пищи. А Васил спираше и си намираше друго занимание. Та тя ми идва като шоково отрезвяване, но се забавлявам много.
Някой ще пусне ли нова тема?