0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #940 -: Януари 12, 2022, 11:37:04 am »
Грейси, отиди да ти махнат конеца, ако не е паднал или на преглед. Не е нормално след 3м да ти опъва.

Както казах, всички ще минем от там, но дано да е с минимални последици.

За Симеон- той има аератори в тъпанчетата, та сега е велико пазене и дано да паднат сами, че иначе ще трябва пак оперативно. Има видимо подобрение- не хърка, май и се наспива по-добре.

Тери, човекът е с характер!

Хелиантус, зъбките излязоха ли?

Маги, как бяха малките в снега?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #941 -: Януари 12, 2022, 16:00:39 pm »
Вярно, че при конец опъва. Не се изразих правилно, не ми опъва точно, ами някакси го усещам, особено зависи как седна или при полулегнало положение. Декември ходих да ми взема микробиология и каза, че всичко изглежда много добре. Но разбира се, че пак ще отида и ще й кажа оплакванията. Не знам дали от възрастта по-бавно да зараства. На 23 години мина много бързо и бях много доволна от шева, но тогава беше друга докторка.

Радвам се за Сими, че всичко е наред. :)

Да добавя, че тестът на сина ми се оказа положителен. Сега да видим как ще опазим бебето.
« Последна редакция: Януари 12, 2022, 16:38:45 pm от Gracy »
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #942 -: Януари 12, 2022, 16:37:10 pm »
За много години на всички! Павла, чудесно за операцията на Сими, дано не се налага втора операция!
Хелиантус, много ви се радвам за бебе номер 2, че се навихте, стискам палци!
Здрави дечица желая и много усмивки!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #943 -: Януари 12, 2022, 20:23:18 pm »
Грейси, мен също ме боля разрезът дълго след раждането, шевовете ми паднаха прекалено бързо и си ходех с отворена рана. Все си мисля, че естествените разкъсвания щяха да зарастнат по-бързо и безпроблемно.

Дано мине леко вирусът при всички болни, бързо оздравяване!
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #944 -: Януари 13, 2022, 00:34:17 am »
Павла, радвам се, че Сими е добре.
На Борко му излязоха горните два резеца най- сетне, те са си големи зъбки и доста го изтормозиха, лошото е, че сега чакаме и съседните два рвзеца, дано избият по- бързо, белият се доста, но той е вече доста по- спокоен, за яденето...една идея по добре. Диетоложката му и тя се беше притеснил, че не яде и днес го гледа онлайн как яде  :Dи той яде супер, а не както последните 1.5 месеца,  винаги ще я викам вече като стане време за ядене.

Кукапетъл, благодаря 💙

Аз бях с естествени разкъсвания и като цяло всичко зарасна много бързо и безболезнено, но доста месеци ми опъваше на едно място...мисля, че там беше възелът , напипваше се, и отне повечко време да се резорбира, шевовете бяха вътрешни, т.е. конци над кожата никога не е имало.
« Последна редакция: Януари 13, 2022, 01:04:55 am от HELIANTHUS »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #945 -: Януари 16, 2022, 09:56:46 am »
Хелиантус, браво, че си хапва детето, явно иска публика 😀 Вчера и онзи ден яде баница с праз София за първи път, много й хареса, за първи път имахме двойно по-малко кърмения за деня. Днес ще ходим на бебешки концерт в операта, ще пиша после как е минало.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #946 -: Януари 17, 2022, 17:41:08 pm »
Мами, помагайте..от 5-6 дни малкият е с ларингит. Пише само  противоалергично- ксизал. Днес бяхме на лекар ларингита не е минал още и гърлото му е червено. Казаха  да продължаваме противоалергичнота плюс Тантум верде и евентуално ако има кашлица Проспан. Инхалации не дава да му правим, реве, заминава се... какво мога да давам и нормално ли е да не се е оправил още..притеснява ме да нестанат по - зле нещата. За колко време минават тези ларингити?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #947 -: Януари 17, 2022, 22:17:24 pm »
Джуджи, без инхалации ларингит не минава. Филмче ли ще пуснете, какво ще правите трябва инхалация и това е! За да се успокоят тъканите, да се отворят дробовете и да започне да диша, трябва инхалация!

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #948 -: Януари 17, 2022, 23:42:53 pm »
Пробвахме какво ли не, слагаме си маската и ние, пускахме детско, даже и любимите бонбони   неподействаха... казаха ми ако не можем да правим инхалации  вряла вода в банята да стане хубава пара и детето вътре 10 мин за диша и другото на котлона лайка и сода  на най- ниската степен и детето в стаята да диша въздуха.. незнам дали ще има някакъв ефект
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #949 -: Януари 18, 2022, 01:44:57 am »
Джули, нямам опит. Това за банята и аз съм го чувала и май е най- лесно. Дано бързо се оправя.

На Борис му изби още един зъб, всяка седмица по един последните седмици,  чакаме още един скоро. Успокоих се и аз с храненето давам му само неща, които да ги прави каквото иска , а протеин набавя само от кисело мляко, че него не отказва, а и е малко количество. Номера бил, че детето иска да се пробва да яде с прибори и да яде сам, много се ядосва, ако аз искам да го храня , освен, ако не е киселото мляко.
Робин, браво на София. Чакам отзиви за бебешкия концерт.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #950 -: Януари 18, 2022, 08:40:49 am »
В банята става, да. Това с лайката и содата ако не е над тенджерата не става.

Да не би да му е Шумен инхалатора и да го е страх? Има безшумни такива. Близначките като видят, че кака им си прави се катерят и те да правят. Или им давам да пипат клавиатурата и мишката на компютъра, нещо забранено за тях по принцип.

Хелиантус, браво за зъбките! Аз така давах една лъжица да ровят и с друга им пъхах храна в устата. Има такъв период.

Робин, браво на София! Ще хапва детето всичко от тук нататък.
« Последна редакция: Януари 18, 2022, 09:44:17 am от magi_st »

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #951 -: Януари 18, 2022, 10:17:38 am »
Момичета кокичета, изчетох ви и викам и аз да пиша, че ноември и декември бяха по болници за мен. Надявам се новата година бъде здрава за всички и семействата им,защото колкото и да ни е тежко с децата, колкото и да ни е неоправдано, че може би не полyчаваме достатъчно помощ, няма по-гадно от това да гледаш отстрани как детето ти има нYжда от теб и физически да не можеш да я осигyриш.

Джyли, Дани също е голяма харпия- бие се, рита, върти главата- само докато спи инхалациите правехме,когато беше по-малък и спеше по 2 пъти. Сега не си представям как. Нали сте поне двмата човека y вас- ако трябва единия да го държи. Пробвайте и на вас да слагате инхалатора да види , че не е толкова страшно и неприятно.  Ако е шyмен, що не пyснеш сешоара -доминиращ познат шyм.

Съжалявам за положителните ковиди, в yчилищата и детските е ад.. И при Лори нон стоп някой "цъфва". Тя е дистанционно, само миналата седмица  беше задължително присъствена заради изпитване. Спазвайте си карантината, не слyчайно е наложителна.

Съжелявам да чyя, че е имало yсложнения с операцията на Сими, Павла, но се радвам, че положението е овладявно. Аз yж четох, но пропyснах защо са мy необходими? Да няма спyкано тъпанче?  С неядящите деца е трyдно. Особено когато трябва да приемат определено количество вещества-Хелиантyс, всичко,което са изписли момичетата е вярно. Аз ще добавя само, че според мен да контактваш със семейства с подобен опит е безценно. Хъбаво е че ви събират в болницата , дават лакомства и идеи за разнообразние, но опита е безценен според мен. Има ли как да се свържеш с такива семейства, които са по-напред от вас? Подкрепям Павла, все някога Борис ще трябва да се сблъска, че има неща които не може да я яде. Ще ти дам пример, въпреки че изобщо не е с такъв интезитет. КОгато беше малка Лори имаше кожни проблеми, казаха глyтенова алергия, та мина на царевичен хляб. Баба и мама се пръскат от нормален хляб, искаше и тя, и в един момент почна да разделя "хляба на бабите и нейния хляб". Вече с дрyги деца не знам как ще работи, но идеята ми е take one step at a time. Няма как да планираш целият мy живот. Фокyсирай се върхy задачите и казyсите, належащи СЕГА, иначе трyдно ще се почyстваш по-добре , особено щом сте сериозни за още едно бебенце. Лято, вие сте машини! Маги, Грейси, Слънце,Робин, Джyли , Kykapetal, Teri
Прегръщам ви всички<3
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #952 -: Януари 18, 2022, 12:05:36 pm »
Тук пък инхалации не правят. Ако има спазъм детето, тогава е важно, но ларингитът най- често е вирусен. Така, че като си мине възпалението (4-5 дена) ще му трябват поне още 4-5, за да се възстанови гласа. Да го мъчите и разревавате, за да се направи инхалация, само ще забави процеса с оздравяването.

Лина, надявам се да си се погрижила за себе си и да си вече добре, защото ти обичаш да се оставяш назад, но знаеш, че всички на теб разчитат.
Симеон имаше серозна течност зад тъпанчето и затова му сложиха аераторите, за да може да се освободи. Можеше да има увреда на слуха. Все още не е ясно дали има трайни увреждания.

Хелиантус, аз и друг път съм го казвала- аз следвам линията на най-малкото съпротивление с децата. Имам малко и непреклонни правила, а всичко останало е както дойде. Та, щом си яде протеина и поема нужното, тогава нека да си яде и да си се маже на воля. Сега са големи сладури и много искат самостоятелност.


Тук целта е всички да се заразим. При около 85% ваксинация, вече почти няма карантина и ограничения. Примерно, ако аз съм с коранавирус, децата могат да ходят на училище. Аз съм 5 дена вкъщи, ако нямам симптоми и 7 дена, ако имам и си правя тест съответно на 5ти или 7ми ден. Единият колега на мъжа ми е на работа, а цялото му семейство- 3 деца и жена му, са с ковид.
В България това не става, защото при толкова ниска ваксинация, ако всички се оставят съвсем на воля да се заразяват, ще има много усложнения и висока смъртност.  Така, че пазете се!
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #953 -: Януари 18, 2022, 13:40:08 pm »
Успях да направя инхалация сега като заспа, незнам дали е достатъчно ефективно така, но друг начин невиждам. Вкарвам го и в банята и така, дано да помогне.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #954 -: Януари 19, 2022, 02:35:32 am »
Лина, благодаря. Знам, че трябва да се сблъска все някога, но не мога да преценя кога...от сега ли да не му давам някакви неща и да знае, че не може или да изчакам да започне да разбира малко повече. Направо ми се къса сърцето...Вече хапвам с него по- често от само неща, които и той може да яде и той иска всичко от моята чиния...таа не знам. Иначе вече хапва по- добре. В две групи съм иначе и българска и английска, хората обменят много опит, но аз засега само чета, може би трябва да поговоря с някой за въпросите, които ме тормозят.
Павла, много иска самостоятелност наистина. По принцип и аз нямам безкрай правила и мисля като теб, но малко се бях изгубила с това "трябва".
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #955 -: Януари 19, 2022, 09:51:25 am »
Здравейте момичета. Идвам с въпрос към pavla. Само във Франция има един гел който ще трябва на Мони за една операция. Все още нямаме дата за операцията,но аз от рано да питам,дали ще мога да те помоля да ми го купиш и изпратиш? И колко парички е?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #956 -: Януари 19, 2022, 11:55:06 am »
Дай да видим първо кой е кремът и дали бих могла да го взема.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #957 -: Януари 19, 2022, 20:48:34 pm »
Ето това е крема,с рецепта се взима. Когато минем уролог ще имам рецепта.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #958 -: Януари 19, 2022, 21:40:57 pm »
Българска рецепта нищо няма да ми свърши. Това е от специализираните медикаменти. Мога да попитам един приятел фармацевт, но се изписва само от андролог, уролог или ендокринолог и не знам дали ще може да ми го даде. Около 30 евро е.
Защо ви е, ако не е тайна?
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #959 -: Януари 19, 2022, 21:50:17 pm »
Мони се роди с хипоспадия най-леката форма е при него,но все пак ще се наложи операция. И с този крем трябва да го мажа месец и половина преди операцията. Членувам в една група за деца с урологични заболявания и повечето които са го купили от Франция са били с българска рецепта. Мога ли да те помоля да проучиш въпроса дали ще свърши работа нашенска рецепта или да търся друг вариант.