0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #900 -: Декември 26, 2021, 14:40:55 pm »
Честита Коледа момичета! Благодаря Мише! За сега съм добре. Останалите как сте? Маги,как са малките?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #901 -: Декември 26, 2021, 23:25:32 pm »
Джули, пиши как си!

Момичетата са добре. Оказа се че на Ади са и избили три кътника, последния тия дни и остана само още един зъб! Ох да избиват,да се свършва!

Каката кашля,ама то няма пълно щастие.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #902 -: Декември 27, 2021, 10:23:29 am »
Голяма мъка са тези зъби, Иван има още 6 да избиват. Аз съм добре, лека хрема имам. Детето е при баба си и дядо си и го виждам как вече му омръзна и се чуди какво да прави,иска да си слиза при нас. Момичета,знаете ли колко време може да се заразява,моите симптоми са от 21.12, теста го правих на 23... та се чудя още ли съм заразна или мога да си взема детето. И той беше с лека кашлица и хрема,каза доктора,че много леко зачервено гърло,пие лекарства и е по-добре.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #903 -: Декември 27, 2021, 11:46:47 am »
Около 7-10 дена си заразна. Докато има симптоми заразяваш. Той също сигурно го е изкарал. Така, че си го вземи. Карантината за домашните е принципно една седмица след края на симптомите ти.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #904 -: Декември 29, 2021, 02:07:08 am »
Честито Рождество Христово, момичета! Бъдете здрави и щастливи, и вие и семействата ви!


Аз пък мисля, че тези страхове са нормални. Всички притеснения са нормални и ако ги нямаме, тогава нещо не е наред с нас.
Мога да ти кажа толкова много мои страхове и мисли за грешни избори. Това ни прави нормални, а не лоши родители.
Ти трябва да погледнеш и себе си. Никое дете не иска 100% отдаден родител. Товарът е прекалено голям за тях. Дай му пример и основа. Толкова отдалеч аз знам, че се справяш превъзходно.

Благодаря ти, Павла! Знам, че са нормални страхове, но и аз не знам  как трябва да постъпвам.  Първо мислех, че няма да ядем пред него, защото той е малък и не разбира и няма как да му обясня, че нещо не е за него, сега и аз не знам как е редно. В момента сме в някакъв кошмар де. Вече и аз се стресирам и изнервям , а очевидно и той. По един час висим на тоя стол за хранене и се опитвам да го излъжа да изяде 20 грама от аминокиселините и толкова кисело мляко примерно, друго едвам яде тия дни. Само авокадо и боровинки рядко отказва. Избиват горните резци, но много бавно, а май и още поне 2 са тръгнали. От едно нищо не отказващо дете с голям апетит от няколко седмици е  мъка. Нямаше да се напрягам толкова , ако не трябваше да изяжда някакви неща.
Права си и за отдаването, и аз така мисля, но напоследък е факт, че не гледам себе си.

Благодаря ви и на останалите ❤

Джули, скоро са минава и да си взимаш детето.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #905 -: Декември 29, 2021, 09:24:04 am »
Хелиантус, за всяка майка е стрес това неясен покрай избиването на зъби, особено с първо дете, а при теб е още по-тегаво. Дано скоро избият. Не знам дали могат да се сложат в млякото? Повечето бебета в тези периоди не отказват мляко.

Ние сме на въртележката и все някой кашля в къщи. Честно, много ми писна. За капак и инхалатора се счупи на Стефановден. Поръчах нов и се надявам утре да е при нас. Знам че въздуха е ужасно мръсен, знам че е сезона на сополите, ясно ми е от какво е тая ларингитна кашлица ами не ми е успокоително независимо от това. Само слухтя и като чуя някой да кашля тичам натам. Не знам колко сиропа се изпиха, колко компреса направих и колко пъти пръснах в устата на всяка я с Тантум верде, я с нещо друго.
Дано новата година донесе здраве! Друго не искам!

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #906 -: Декември 29, 2021, 10:11:42 am »
Маги,бързо да се оправят малките. Не ти е лесно с три дечица. Ние сме в омагьосан кръг и невиждам светлина. ММ от вчера е и той с положителен тест,а два дни беше при детето и съм много притеснена да незаразим и него. Малкият от 25 някъде покашляше и говореше леко носово,водихме го на лекар,каза че дробчетата са чисти само леко зачервено гърло, изписа му витамини,сироп за кашлица и антибиотик,ако вдигне температура.не е вдигал,но аз предпочетох да го почнем антибиотика от гледна точка на ситуацията..направо е ужас. На него не му се стои вече при баба му и дядо му,вчера цял ден мрънка и реве, аз рева долу като го слушам,но ме е страх да не го заразя. На мен днес ми е 9 ден, чудя се нали все още мога да предавам заразата? Теста ми от днес е отрицателен
« Последна редакция: Декември 29, 2021, 10:23:27 am от djuliq922 »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #907 -: Декември 29, 2021, 10:54:37 am »
Джули, норвално. Ще цвъфнете  всички. Пазете бабата. Аз АБ не бих дала за вирус. Не е било нужно, а и сега ако се разболее има по-малко възможности за лечение. Вземи си детето. Като има положителен, цялото домакинство е под карантина. Мъжът ти е бил заразен последните поне и дена. Изолирайте се както трябва и ще прекъснете линията, иначе постоянно ще заразявате някого.


Хелиантус, мляко пиели? Не може ли да компенсира с количества мляко? Този период е угасен и като тежи едно 'трябва', става още по-тежко. Пробвай алтернативи- да яде извън стола, за ядеш с него, да направиш айрян и с бутилка... направи кремче. Ще намериш все нещо.
Те разбират. Обяснявай му.

Децата от септември са болни. Вече не се връзвам. Борис до миналата седмица беше на АБ, имаше бронхит, после ентеровирус, а от вчера е пак с температура. Чакам го да стане и ще ходим на изследвания. Вчера го водих и на лекар- всичко е ок уж.

Симеон- по същия начин, но за капак и операцията. Добре мина, НО и той от снощи е с температура.
Искам да се наспя и всичко да е минало вече.

Всичко за мен е от ковид. Някакъв постковид синдром ли, какво...не знам, но дано открием липсите, за да ги попълним.
Пазете се и отговорно с короната.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #908 -: Декември 29, 2021, 11:00:46 am »
Привет, момичета.
Джули, не мисля че все още си заразна. Дано мъжът ти се оправи бързо като теб. Аз бих го пратила на едни антитела малкия, че както казваш, че е имал леко неразположение е напълно възможно да е минал вече през това и да няма какво толкова да го пазите. IgM за скорошна инфекция, защото доколкото разбирам вие се тествате, но детето не сте проверили за ковид също.
Криси също не иска да се храни. Кошмар е някакъв с нея. Взимам ѝ частна кухня докато започнем да взимаме от държавната, но тя не я одобрява. Някои манджички ги хапва, десертите отказва категорично. Като цяло предпочита да яде сама, но тя сама яде само суха храна и все още изобщо не проявява интерес към лъжицата, макар че винаги давам една и за нея при хранене. Та нейното хранене е плод, хляб, картофче, бисквитки и т.н. неща, които може да яде с ръце. Единия ден ѝ дадох кебапче - облиза си пръстите, но давам ли нещо с лъжица е рев и дране. Редовно си ляга гладна на обед от инат, вечер поне мляко пие преди лягане. Шанс да хапне поне няколко лъжички е да пусна някое детско докато се мъча да я нахраня, но аз не искам така. Опитвам с допълнително пасиране на храните, даже през шише с биберон да ѝ ги давам, но тя не иска и това е. Десертите ги пробвах и от хладилника, и на стайна температура, и затоплени леко - нямат шанс пред нея. Иначе Васил си получи първа доза файзер миналата седмица, снимаха го от БТВ и той е супер горд със себе си, въпреки че вечерта преди ваксинацията порева от страх да не е много голяма иглата. Мина без оплаквания, само лека болка имаше на мястото на убождането за няколко часа вечерта, но на сутринта дори не помнеше, че го е боляла ръката. След свойта доза отиде с баща си за бустер, за да му държи ръката ако го е страх и да го успокоява.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #909 -: Декември 29, 2021, 12:25:37 pm »
Джули, според мен малкия го е карал и няма какво да го пазите. Още повече и ти и мъжът ти сте заразни преди симптомите! А АБ за всеки случай аз не давам, още повече ако хване нещо ограничавате лечението, както е писала Павла.
Моника е на АБ от днес, ходихме до личната. Еми слязла е кашлицата и към гърдите. Сега е със сестра ми и поне знам, че леля и ще я следи и ще и ходи по гъза да пие каквото трябва. Дребните покашляха сутринта пак, та ги почвам със сироп и пръскане в гърлото. Ей такива неща са при нас.

Павла, какво казаха след операцията?

Лято, Габи ми беше така, голяма е мъка, голяма. Васил го видях аз по ТВ, сладур е той.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #910 -: Януари 01, 2022, 00:53:07 am »
Честита Нова година момичета ❤️❤️❤️ Бъдете здрави, щастливи и успешни.
Ние сме добре. Не било толкова трудно с породени :) хубавото е че бебка е доста по спокойна от кака си хахах
Джулиии много се радвам че те виждам пак да ти пишеш тук, въпреки че тоя Ковид е тегава работа. Леко да минава всичко.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #911 -: Януари 02, 2022, 11:04:20 am »
Честита Нова Година! Пожелавам ви здрави дечица и майки, както и цялата рода! :) Много щастие и късмет през новата година!

Слънцемое, сподели как се справяш, когато имаш време. Ние имахме един замразен ембрион, но се отказахме от него. Преди си мислехме евентуално за трето, но сега размислихме. И решихме, че след 2-3 години може и да си променим решението и тогава ще се оставим в ръцете на Господ - ако е писано, ще стане. За себе си стигнах до извода, че първите месец-два с бебе явно са трудни от гледна точка на свикването с новото положение. Може би това важи както за първо дете, така и за второ при голяма разлика. Тотално бях забравила подробности, само помнех, че беше лесно, ама при положение че баткото почти нямаше колики. Със сигурност и занапред ще си има трудни моменти и справяне с най-различни предизвикателства, за които също съм забравила, но предстои да си припомня. Та аз последните 2-3 години нямам кой знае каква работа със сина ми - не споделя какво става на училище, отказва помощ по предметите, играе си на компа само, сам си определя уж какво да яде, отсвирва ме постоянно, вече не иска с нас да ходи на почивка, екскурзии и други. Още не е почнал да излиза, ама то с тоя Ковид и по-трудно и така.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #912 -: Януари 02, 2022, 19:02:53 pm »
Честита Нова година! Нека новата 2022 донесе на вас и семействата ви здраве, любов, сбъднати мечти и постигнати цели!

Слънцемое, нали и ние се надяваме на деца с малка разлика, та ми даваш надежда, че не е самоубийствен акт  :D, в кръга на шегата разбира се, но голям зор видяхме последните седмици с тия зъби. Най- сетне на връх Нова година, с много плач,  единия горен резец изби, наложи се да давам парацетамол, всеки момент чакаме другия и после дано има малко спокойствие, че се измъчи и ние покрай него. За съжаление май са тръгнали и другите два горни резеца, но те са по- малки и се надявам по- лесно да излезнат.

Павла, мляко яде в повечето случаи, в петък когато зъба изби и днес и мляко чак отказва, голям зор.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #913 -: Януари 02, 2022, 20:54:03 pm »
Честита Нова година, момичета и сладки дечица <3 Пожелавам ви да ви е мирна и щастлива. Щях да напиша позитивна, ама то в момента има и друго значение
Слънцемое, евала жена, направо не знам как се нави и е страхотно как го приемаш.
Джули, как сте, оздравяхте ли?
Грейси, и аз като теб стискам краката поне, докато стане Матей на 3. Имаме едно ембрионче и ще си го приберем тогава, но тотално се отказах от идеята за породени.
Да имам второ сигурно може и да не кърмя. Много лишения с тази диета: без млечни, без пакетирани, всичко със сухо мляко (което се оказаха доста неща), бобови, колбаси, цитруси, какао, ядки, кайма, кебапчета, кюфтета. Абе много неща, за първи път през живота ми толкова ми се яде, все съм била на диети знаете, но сега съм зверски гладна заради кърменето, а то нищо не може почти и пак ми прави понякога реакции. След Коледа с разстройство и повръщане на фонтан беше малкия. Аз го приех нормално, но Мишо се притеснил и записал час за лекар. Беше си ок детето, пак беше реагирал на храна. По Никулден пак беше така. Ще започвам да си записвам какво ям, защото явно изпускам някакви алергени. И съм облажила с нещо по празниците.
А той яде много, отказва специалното адаптирано мляко. Даже с кърма му го смесих, но плюе. Искам на ден по 10-15 мл да му дам, да свиква с вкуса, защото от умора намалява понякога драстично кърмата и тогава няма с какво да го храня. Та кариерата ми на кърмачка доста ми тежи, но пък е толкова хубаво чувството на близост в тези моменти.
« Последна редакция: Януари 02, 2022, 21:18:52 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #914 -: Януари 03, 2022, 00:05:59 am »
За много години!

Да излизат бързо зъбите на Борко! Има ли парацетамол без аспартам? Ако има, давай му 3 до 5 дена, за да не си мъчи като е най-зле със зъбите.

Тери, спри да кърмиш и не се измъчвай, ако ти тежи. Колкото, толкова, не е нито края на света, нито те прави по-малко майка. Ти си чудесна и Мати има нужда от щастлива, нахранена и отпочинала майка. Ако те натоварва кърменето, слагаш точка и това е.

Аз пък не можех да си представя, че тъкмо съм минала този бебешки период, детето точно се е осъзнало и да се върна отново в начина позиция...абсурдно ми е.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #915 -: Януари 03, 2022, 09:51:28 am »
Добър ви ден в новата година.Много здрави деца и родители пожелавам!

Тери, подкрепям Павла, ако не се чувстваш добре се опитай да даваш АМ. Недей да даваш ти АМ като огладнее, давай на Мишо или вашите, ти излез от стаята., защото той като те вижда прави асоциация с мама.Няма да е лесно и ще плаче, но ще свикне.Аз така научих близначките да заспиват с баща си.
Да се похваля отбих ги без никаква драма.Заместих нощното хранене с АМ(още пият мляко нощем)Спрях аз да ги приспивам и така бавно и постепенно минаха само на АМ.И таткото се върна да спи при нас от няколко нощи.Абе пораснаха децата.
Моника почти свърши АБ, близначките още са на сироп за кашлица, но им минава и утре всики са по разпределение.

Хубава нова година!

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #916 -: Януари 03, 2022, 11:52:38 am »
За много години момичета,да сте живи и здрави вие и семействата ви, но най-вече малките човечета. Аз съм добре вече гледам си детенце то. Още сме при нашите,не ми се рискуваше. Живот и здраве още 2 -3 дни и мислим да сме си вкъщи вече.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #917 -: Януари 03, 2022, 13:16:06 pm »
Павла, у нас е колана ти за бременни. Ще кажеш какво да го правя.
Маги, за мен вие с Мерал сте герои с три деца. И то не на 20 години. Имам приятелска двойка, тя на 19, той на 36. Еми доста по-различно изморени са заради бебето.

Тази нощ беше ужас. Гърдите ми се бяха пенсионирали. Детето реве. Даваме му от адаптираното мляко, той плюе и се дере. Обикновено адаптирано никога не е отказвал, но това специалното хич не го иска. Не сте опитвали по-ужасно нещо. Все едно във вода, в която си си мил краката си сложил нишесте и сол. Със сладък чай го смесвах, не и не. Мишо Винаги дава шишета, но не помага. Та тази нощ Мишо не е спал. Укротяваше детето, докато се появи някаква кърма. А в това колко кърма имам няма никаква логика. Изобщо не следва пика на Пролактина. Веднъж след три часа няма никой, веднъж след 2 часа направо текат.
Много са стресиращи тези ситуации, в които не знам как да го нахраним. Иначе нямаше да се мъча така с кърменето. Ако приемаше млякото,може и да се откажа от кърменето. Днес сутринта щях да припадна, добре че Мишо гледаше детето. Много тежко идва диетата. Ще ходя в кабинета на Даскалови тези дни, да говоря с Ина за захранването на детето и да ми пусне изследвания. Надявам се с оризова каша да приеме АМ, някои майки така са го въвели.

Много съм ви благодарна за съветите да купя ергономична раница. Със слинга не се спогодихме, но раницата е супер. Сега спи детето в нея. Даже не ходих до слинготека, Янчето ми препоръча tula free to grow и е супер и за мен, и за Мишо, защото лесно се наглася спрямо ръста. Само в нея детето спи дълъг сън през деня
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #918 -: Януари 03, 2022, 13:59:38 pm »
Тери, Борис беше на специално мляко заради повръщането. Започнете с малки дози. Колко пие сега? 150мл- тогава 4 обикновено и една от другото. Като пропие така с 2, после 3 и така да имаш вариант за АМ в ситуации като снощната. Според мен си отиди на лекар. Акушерките се занимават с новородени бебета и с жени, но при бременност и някои гинекологични състояния, ти не си за акушерка. Той е на 4м, рано ти е за захранване. Направете консултация детски гастроентеролог, за да определите състоянието на Матей и да подбереш добре начина на захранване. Ти си изтощена. Сигурно всичко ще ти е кажи речи в норма, освен витамините, защото организмът ти се е мобилизирал и компенсира.

Чудесно, че Мерал се е върнал при вас. От малко преди операцията Сими се нанесе при мен и все още си е там. Скоро, като се върне края на седмицата на училище, ще се опитам да го върна в стаята му.
Той имаше усложнения. Вече е добре.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #919 -: Януари 03, 2022, 14:12:17 pm »
Аз имах Тула фри ту гроу и след това Тула стандарт. Страхотни са тези раници. Апропо стандарта я продавам, още е в гаранция, ако някой я иска ще му пусна снимки.

Тери,дано намерите вариант и за теб и за дребния ужасно тегаво е така.

Павла, прегръдки!