0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #920 -: Януари 03, 2022, 14:22:54 pm »
Павла, радвам се, че Сими вече е добре и всичко е минало както трябва. Сега какво следва?
Тери, Дари беше на същото мляко, но него си го пиеше без проблем, въпреки че други е отказвала. За нас е гадно, ни за тях не толкова. Той просто го сравнява с кърмата. Но няколко дни като е без кърма или на малко количество, ще свикне и с това мляко. После,ако те интересува нещо и при захранването,също съм насреща. Изобщо не е толкова трудно с тази алергия, колкото звучи. Не се притеснявай. Вече по мрежите поне има избор и разнообразие, така че се намира подходящото нещо за всеки.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #921 -: Януари 04, 2022, 14:27:01 pm »
Момичета трябва ми мнение за детски гастроентеролог в София. Моя близка има проблеми с детенцето и, в Плевен не могат да разберат какъв е проблема.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #922 -: Януари 04, 2022, 15:06:07 pm »
   Момичета, знаете ли бронхита предава ли се, в смисъл дали е заразен?
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #923 -: Януари 04, 2022, 15:19:55 pm »
Е времето ми е малко кът ама...
Аз съм човек на режима и това ме спасява. Каката мисля че е бебешки пубертет и много киселее, ама и това ще отмине. Останаха 2-3 зъба и да мирясва и с тях. Е вярно че на едната като избият, ще почнат на другата ама да са живи и здрави. Кротка е малката. При мен добре се получи от щуро към кротко бебе иначе нз. Някакси като толкова скоро си го минал тоя път до първата година е доста по лесно. Знаеш какво те чака, наясно си с повечето неща (колики, зъби, захранване). Преди в първите месеци с каката ми трябваше час да се организирам да излезем. А сега с двете за 15 Мин съм се оправила, облякла съм ги и сме излезнали. Някакси съм и по скокойна. На този етап пък аз не знам дали след 3-4 години когато вече са самостоятелни ще се навия на друго дете. Радвам се че при нас така се развиха нещата. Аз се подготвям психически да пускам каката на ясла. Малко ми е притеснено как ще приеме цялата работа с яслата. Залепена е за мен като ваденка.
Тери ти Матей под час ли го храниш или на поискване? Пий много течности и лактогенен ай на Билек (много съм доволна). Колко пъти яде 🌃? Малката е на 6 хранения, като едното е към 6 сутринта и после чак в 10. След това през около 3 часа и в 22:00 е заспала вече.
Хелиантус пак казвам - всичко е до организация. Аз пък се чудя с близнаци как е? Нз кое е по-трудно. Но ето и Павла е с породени пък и тя не се оплаква. За зъбите най -тегяво беше с двата  предни горни  и кучешките. Другите се преживяват.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #924 -: Януари 04, 2022, 22:43:23 pm »
И аз се надявам на деца с малка разлика, но няма изгледи скоро да се появи цикъл при мен (кърменето си продължава с пълна сила, София е на 7,5 месеца). Нощем продължава да се буди по сто пъти и само на гърда се успокоява. Нито носене, нито нещо друго помага. Сега сме и в период на преминаване от 3 на 2 дневни спанета, което допълнително усложнява съня.

Тери, по принцип ако суче редовно, няма как изведнъж да ти намалее кърмата. Защо не направиш консултация с консултант по кърмене, най-добре със сертификат по IBCLC. Според мен биха ти дали съвет и за храненето и дали е необходимо толкова да се ограничаваш.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #925 -: Януари 04, 2022, 23:10:50 pm »
Принципно не е заразен бронхитът, но зависи от причинителя му.

Аз съм благодарна на всички божества, че ми позволи да имам породени. Да се върна към най бебешкото, не ми се ще. От около 2г стават малки пълноценни хора, тъкмо сте се запознали и опознали...и после колики и тн. Не е моето. За мен близнаци е по-лесно от породени, защото имат еднакви етапи. Примерно сега Сими обича Лего, строи, кули итн, а Бобо е разрушител. Тоест аз съм орбител и синя каска. Иначе поне са равносилни и всичките ми познати и приятели, включително брат ми, с близнаци ги оставят да се оправят сами.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #926 -: Януари 05, 2022, 14:39:58 pm »
Абсолютно е права Павла, ако не исках на 100% две/три деца, нямаше да се своя на такава разлика. Значи Моника е самостоятелна, играе си, гледа телевизия, обслужва се, а аз не спя от зъб на Аделина. И аз го играя синя каска, че иначе каката ще стъпят близначките, а вчера близначките се сбиха и се ошамариха доста добре една друга  :lol:
Звероукротител виждали ли сте?

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #927 -: Януари 05, 2022, 14:50:01 pm »
По принцип и аз съм "За" децата да са с по- малка разлика. Израстват горе-долу заедно. А при нас със сестра ми разликата е 12 год. и да не ви казвам какво беше... ММ прави снимка оказа се че всичко е чисто и няма проблем, но пък вече 9 дена след PSR   домашните тестове му показват още бледа втора черта' нормално ли е това незнам. На мен на 8 и 9 дена след   PSR тестовете ми бяха отрицателни. Днес ще водя и детето на контролен преглед, че моята карантина вече приключи
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #928 -: Януари 05, 2022, 14:53:49 pm »
И аз както и го гледам мисля,  че породени е по- добре. Да минава на един път, а и имат общи интереси децата, и в един момент започват да играят заедно.

Павла, давам парацетамол. Чакаме да избие втория горен резец и дано има малко спокойствие.

Аз да ви се се похваля или не съвсем... Засега успешно спрях левотироксина. Спрях го в началото на ноември,  давах кръв на 22.12, вчера се обадих да попитам как ми е ТСХ, че никой не ти звъни с резултати, ако са в норма. Е 2.43 е, което е добре, но! Как трябваше да е за брменност под 2.5 или под 2? И сега съм голямо чудене дали от 1.11 до 22.12 е достатъчно време и дали не се е покачил още след това и какво ще стане при евентуална брменност. Утре имам час с репродуктивен и ще говоря с него за това, дано се разберем нещо да ми се следи това ТСХ. Много се вълнувам за утре. Много се надявах още този месец да започнем с опитите бех изчислила, че МЦ ще ми дойде на 6-7 .01 и започваме, ноо като никога ми дойде на 28 ден, т.е. вчера , а летрозол се пие от втори ден, а утре ще е трети, така пише, че съм го пила на кутията от миналия път. Викам си имам го вкъщи, няма да чакам да ми го пращат, но не е било писано така.

Тери, супер че Матей харесва раницата. Аз много обичам да нося, но скоро не съм, че и Борис много обича и заспива почти веднага като го сложа, което му обърква графика. Хубаво са те посъветвал ьа консултант по кърмене. Аз от Ася Демирева съм много доволна, прекрасна е.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #929 -: Януари 05, 2022, 20:41:19 pm »
Джули, нормално е. На тати теста беше положителен 14 дни след първият.
Хелиантус, май можеше и от 3-ти ден да се започнат лекарствата. Може пък утре да те изненадат и да стартирате  :)
Аз пък изпадах в ужас при мисълта да забременея отново. Това до около годинката на Дари. Тя беше трудно бебе, с всякакви възможни неразположения и то по много повече време от масовите случаи. След това стана мега диво и енергично дете. Колко пъти съм си казвала, че сега,ако имаше второ, със сигурност щяха да ме карат към лудницата  :D Да не говорим, че коликите бях убедена, че няма как да ги преживея втори път. Така че аз съм "за" малко по - голяма разлика. Едното дете да е по - самостоятелно и да разбира повече. Освен това, въпреки доста трудният бебешки период, си го харесвам. Защото освен към трудностите, се връщаш и към страшно сладкото и невинно бузесто човече. И колкото повече пораства Дари, толкова по - мило ще ми е да има отново бебенце в къщата.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #930 -: Януари 07, 2022, 10:53:35 am »
Момичета, черпя ви виртуално. Нашето слънчице днес има празник! Да са ни живи и здрави дечицата!🥰
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #931 -: Януари 11, 2022, 10:01:30 am »
Джули, не можах да пиша на време, но да ви е жив и здрав момъка!

Как сте дами, как я карате? Дечурлигата как са?

Тук вали сняг, най-накрая и ще изведа домочадието да ги овъргалям едно хубаво. Предполагам Габи ще пореве. Тя не обича да се цапа и да е мокро 🤣🤣. Иначе сме добре. Чакам последния зъб на Аделина, че вече съм като зомби! Значи всичките резци избиха с малко мрънкане, но тия кътници ми разказаха играта.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #932 -: Януари 11, 2022, 12:04:14 pm »
Не помня какво и кога писах, така че честити минали празници на всички.

Аз знам, че ще оцелея, но майка заминава съвсем скоро и ще ми е по-трудно оцеляването.
Пъпната е пълна тук с короната. Вече контактните могат да не се изолират, та Борис си е вкъщи, защото има контактен в забавачницата.
Да не казвам голяма дума, но 1 седмица децата да ок. Малко мъчно става изритването на Симеон от моето легло, че свикна докато беше болен и операцията хич не помогна, но и това ще мине.

Вие как сте?

Може, приятно търкаляне ☺
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #933 -: Януари 11, 2022, 14:14:50 pm »
Павла, пу-пу така да останат децата. Ако е успешна интервенцията при Сими, окончателна ли е операцията или след време пак трябва да се правят?
Честито на патерици, Джули. Жив и здрав да е и вече да бягат болестите от вас. Ти ли си с бронхит?

Аз се бях ошашкала тези дни. Бях се притеснила, че съм заразила детето с ЧПВ. Нещо му беше излезнало около сгъвката на крачето. Изчезна. Появи се до корена на пениса. Зрънце кожа. За два дена изчезна. След ден пак се появи. Само с лупа не съм го оглеждала това дете (защото нямам). Много е малко, но то на такова бебе малко кое се води малко. Основно се притеснявах, защото ми бяха излезнали два тънки кожни израстъка на ареолите преди 2-3 месеца, които явно той скъса със сукане. Абе много се обвинявах. Изчетох целия интернет. Вчера най-сетне от четене разбрах, че това по ареолите ми е било фибром, а не папилома. Звъняхме и на личната. Даже не поиска снимка, каза че там имало много мастни жлези и растели разни неща, да не пипаме. И наистина намалява. За да го видим, трябва под определена светлина и ъгъл. Но сърцето ми се пръскаше от вина.

Иначе много се стегнах откъм гледането на детето. Казах си, че не става със самосъжаление. Детето има някакви непоносимости и най-много има нужда от кърма. Анализирах защо ми намаля кърмата. Той през деня яде много малко. Започнах да доизцеждам. Кърмата рукна. Все пак се мъчим по веднъж на ден да му смесваме 30мл АМ с кърма. Засега приема само 2:1 кърма с АМ, 1:1 плюе. Гадно е много на вкус това мляко, не е като обикновеното и антирефлуксното. Като повърне и мирише всичко на него.
Иначе започна да се обръща и е все ядосан, че не може да пълзи.
Другата седмица започваме захранването. Тези днес ми извади душата с памук. Два пъти ми каза "Мама", знам че е случайно, но пък грее
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #934 -: Януари 11, 2022, 14:56:14 pm »
Ау характер малък ще е Матей! Ядосва се викаш, слънце е той! Само така да расте! Тери,от сега нататък все ще се обвиняваш за нещо. Гледай само да е за важни неща, че иначе трябва да си теглиш ножа.

Павла, дано така продължават момчетата! При нас се очаква бум до две седмици. В София вече е ужас, много са болните, ние няма да закъснеем. Просто ще е невероятен януари и февруари.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #935 -: Януари 11, 2022, 18:06:55 pm »
Джули, честит празник на патерица!

Павла, дано се задържи положението у вас без болести.

Аз онзи ден излязох на заведение вечерта, София остана с баща си, зареден с кърма от фризера, плодове и даже една мостра АМ, която ми подариха. Плодовете ги е изяла, но кърма и АМ от шише е отказала, после за приспиването е паднал голям рев (вечер заспива на гърда), така че бързо бързо си взех такси и се прибрах. Иначе през деня заспива без проблем с татко си в раницата, вечерта обаче не се е получило. Иначе вече давам закуска, обяд и следобедна закуска, но сученето си продължава.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #936 -: Януари 11, 2022, 18:27:20 pm »
И аз минавам към ковидните. Чакам и резултата на майка, но и тя е със симптоми. Лазар и татко държат фронта, ние си носим маските, проветряваме и си пием лекарствата. По последна заповед ще сме карантина 10 дни.
Честити празници на всички и се пазете.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #937 -: Януари 11, 2022, 22:40:34 pm »
И ние се въртим в някакъв омагьосан кръг...малкият е с ларингит. Това чудо откъде дойде незнам.. вчера му се промени глас, днес също беше дрезгав и го заведох да го погледнат... каза док лек ларингит, изписа му само Ксизал,което било противоалергично и каза друго нищо да не му давам..дано да минава бързо,че вече яко съм се ошашкала с тези болести
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #938 -: Януари 12, 2022, 09:24:10 am »
Инхалации и ксизал или Еуриус. Нищо друго не трябва за ларингит. Нормално е. Живеем в много мръсна среда, гърлото и белите дробове страдат. И да зимата започва въртене в кръг с болестите.

Робин,Моника беше както описваш вашата госпожица. Направо ме побъркваше.

Танче, бързо да се оправяте, леко да мине.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #939 -: Януари 12, 2022, 11:13:47 am »
Честито на именниците (със закъснение)! И ние бяхме там цялата къща на 6-ти и 7-ми януари :) А вчера пък Ивона направи 3 месеца. И за "късмет" вчера или днес по-точно, защото вчера беше зацапване, ми дойде! Тъкмо четох как Робин се оплаква, че още няма цикъл, и аз съм изненадана. Значи през деня малката се храни (кърми) на не повече от 4 часа разстояние. Но нощем прави 8 часа пауза. Вероятно това е причината. А АМ не давам. Малко след НГ имах много обилна слуз, като при овулация. И си правех сметка след 14 дни да видим дали ще дойде, а то дойде след седмица някъде. Иначе секс не сме правили от много месеци, още като бях бременна. Не смея сега заради шева долу, все ми дърпа. Даже преди няколко дни ужасно ме боля и щях да звъня на докторката, но се замотах нещо, то мина, а сега не става да ме преглежда.

Павла, как е Сими след операцията? И аз да питам, дали това е окончателно, ще се налага ли пак нещо да му се прави?

Пожелавам ви здрави дечица, въпреки настъпващите вируси. Всъщност синът ми е карантина от училище (негов съученик с положителен ПСР). Сега той 2 дни ми беше с темп, гърло, днес му взеха проба. Следобед ще излезе резултата.