0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #860 -: Декември 12, 2021, 17:29:21 pm »
Благодаря з апожеланията за малките хали :)

Лято и близначките са така, като Криси.Плачат от прахосмукачка, робот, сушоар, иначе ги пипа, но като ги включиш е ред сълзи, ред сополи и тичат след мен.Моника не е била така.Иначе бъркат навсякъде, катерят се навсякъде, големи са диванета.Аделина не се спира на едно място, Габи е по-статична.Ше поседят още седмица в къщи, няма как, моя мъж ще си вземе болничен.

Грейси, Моника беше като Ивона.Повръщаше много веднага след хранене, преяждаше често.Отделно от коликите повръщаше.Абе ходеше оповръщана цялата.Имамснимки малко бебе на 2 месеца с един огромен лигавник, че да попие повръщаното.Ми няма как, така беше.Просто порасна.

Павла, да кажеш как е бил театъра.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #861 -: Декември 12, 2021, 20:42:52 pm »
О Матей що повръщане изповръща. По 4 блузки една след друга. Пълна пералня всеки ден. Но при него е от АБКМ според мен. Има ли разстройство, повръща. От няколко дена пак е с разстройство, докато се усетим че сме го претоплили. Не можем да преценим добре как да го обличаме. Нощем температурата започва от 24 градуса и стига до 21.
Мен Нова година ме напряга, дали ще се стресне на гирлотията в 12, докато спи
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #862 -: Декември 12, 2021, 21:27:25 pm »
Температурата за сън е добре да е около 21 градуса.Топлото им пречи.Ето близначките са с ларингитен пристъп и проветрявам през час, ако стане топло почват да кашлят силно и на пристъпа.Редовно съм с едната в ръце на отворената врата на терасата.Така че преосмислете температурата, особено нощем.Това дразни и стомаха, кожата, въобще цялото бебе.А той вече е голям и си регулира сам температурата.
Близначките не отразяват гърмежите.Така че ти си по-шашната от него.Легни до него, гушни го, за да е спокоен и изчакай да мине тарапаната.Много мислиш Тери, наслаждавай се.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #863 -: Декември 12, 2021, 22:37:43 pm »
Тери, на  24С е ужасно топло. 21 е топло за сън. Аз денем ги държа/х на 21-22С, а вечер съм ги слагала и на 13С, но редовно на 17С. Мати и Сими са родени по едно и също време горе долу. Аз държах отворено до 30 мин преди да си легнем. Сими спеше с боди, пижама и чувалче, а при най-студеното време му мягах и одеало. Бобо като новородено го слагах но 19С, а после дойде пролетта, така че колкото толкова.

Театърът беше супер. Бобо толкова да го хареса, че чак ме изуми как 60 мин седя, пляска, пя и танцува. Сими трудно влезе, но от средата и на него му хареса.

Да се оправят малките хора бързо!
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #864 -: Декември 13, 2021, 15:39:07 pm »
   Тели ,не го мисли. Може изобщо и да не усети целия шум и аз мислех миналата година,че Иван ще се уплаши,а той си спа непробудно.. относно температурата,ние сме с парно, в спалнята радиаторът се пуска за около час преди да го изкопаеми и го спираме,защото става много топло,преди да легне държа прозореца отворен 15-20 мин,а Иван спи само с потник(боди) и пижама
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #865 -: Декември 14, 2021, 20:25:48 pm »
Маги, честит рожден ден на малките сладуранки! Да са много здрави и засмени!

Павла, и на мен ми се ходи на детски театър или други детски мероприятия. Също ми се четат детски книжки, за Коледа съм купила няколко, дано София прояви интерес. Засега иска да ги взима в ръце и лапа докато се опитвам да й чета.

Ние не сме празнували месечинките, но аз правя по една снимка със стикер на колко месеца става. Само 6. месец имаше отбелязване, баба й направи половин торта за половин годинка и се събрахме вкъщи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #866 -: Декември 20, 2021, 09:36:05 am »
Защо не пишете? Аз след две седмици борба с кашлица при тях, при мен и всички в къщи, днес уж сме по-добре и заминаха на ясла. Ще имат среща с дядо си Коледа, ще ги снимат! Да видим колко ревящо ще са на снимките🤣🤣🤣
Иначе в къщи е пълна лудница. Подариха им балансиращо колело за РДи беше бой, рев, сълзи, каране. Карат се една на друга, на мен, на баща си, много са смешни. Бият се, хапят се, сърдят се. Абе имат си пълноценни взаимоотношения. И много интересно комуникират една с друга. Нещо си говорят, подават си разни неща, разбират се.
 Тичат след кака си като кученца🤣🤣 ама и я бият и хапят понякога. Абе цирк Буш е при нас.

Какво ще правите по празниците?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #867 -: Декември 20, 2021, 12:13:10 pm »
Аз не пиша, че се чувствам вече жива-умряла. Направо ме мързи да пиша, нищо не ми се прави, само ми се спи. Сега сме в колата, та пиша, докато вардя детето, че повръща.
Бяхме сега на педиатър. Развил е лек рахит. Каза за месец по 4000 единици витамин Д да давам. Личната и тя каза миналата седмица, че му е разширена фонтанелата. 8 капки ми се виждат много, но щом педиатър казва.
1 кг е качил за месец само на кърма малкия, ама много на често яде. Пробвах да му изцедя малко преди първото нощно заспиване и го повърна цялото, та плана ми с по-голяма пауза се провали.
Много неспокоен сън има, по цяла нощ пръхти, пръцка, повръща. Тази нощ се събуди в 2, едва ги приспах в 4, сложих го в кошарата и отвори очите. Взе го баща му и оттам само на ръце е искал да спи, нито върху него, нито в кошарата.
Майката на Мишо е с коронавирус, който има голяма вероятност ние да й лепнахме, въпреки отрицателния тест на Мишо.  И тя е имала един отрицателен антигенен, но положителен пср. Пък се разболя точно няколко дни след контакт с нас и има същите симптоми като Мишо.
Нормално ли е пулсът ми да е все под 60, понякога удрям даже 45, а кръвното е сравнително добре 60/95
В този ред на мисли ние няма да празнуваме никак, спи ни се на всички, другите са под карантина, догодина.
Мише, майка ти как е?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #868 -: Декември 20, 2021, 12:32:21 pm »
Тери, близначките бяха с висока доза вит. Д. Почти не излизаха, хванаха карантината, та бавно им се затвори фонтанелата, на Габи беше по-трудно. Та не се притеснявай. И пак да кажа, това не е рахит. Аз четох доста за рахита, заради Габриела, просто бавно се затваря фонтанелата. При рахита си има доста сериозни симптоми.
Ще спите някой ден. Не стига че заспаха в 23, яде Ади в 2,30, Габи се събуди в 5 сутринта наакана  8O Сменяй бебе, мий. Ревна, събуди Ади.... Замина ми съня на мен. Та съм до три годишно няма. Намерете вариант как да спите и да ви е добре на всички. Жизненоважно е, за оцеляването ви!
Провере си и ти вит. Д и желязо. Според мен си зле и може да се сринеш, а това не му трябва сега на Матей! Много е вероятно ниския пулс да е от това. Обръщай внимание на себе си, колкото и да е трудно.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #869 -: Декември 20, 2021, 15:11:38 pm »
Маги, с доста закъснение, да са ти здрави, щастливи, любопитни и винаги усмихнати момичетата!

Аз нямах много време да пила, че този малкия ми взима тока  :D Скокове, зъби, знаете как е. От 2-3 седмици го мъчат горните резци, изглеждат сякаш скоро ще избият. А дано! Имахме един период с много неспане. Сега уж спим повече.

Аз много се вълнувам за Коледа. Най- чаканата и щастлива Коледа с нашето момченце. Мм е на работа на 24 до 6, та докато си дойде, слагаме малкия да спи и това е...за съжаление. Но на 25 сме си заедно, баща ми ще дойде. Щяхме и с едни приятели да се събираме, но и те са с Корона от вчера и ще са под карантина. Ние пък от онзи ден сме с трета доза ваксина.

И аз ние не празнуваме месечинките. Само го снимам със стикери и понякога му купувам по нещо.

За Нова година и аз го мисля, въпреки че гърмежите тук нямат нищо общо с тези в България. На Bon fire night не рязбра много, дано и сега е така.

Борис става все по- човек, всичко разбира, не мога да му се наситя и нарадвам. Не всичко е розово , мисля че започвам да имам някакви по- сериозни психологически проблеми свързани с ФКУ, тая храна ще ме побърка. Не ядем пред  него, откачам , ако някой ни покани на гости, общо взето заради яденето не се виждаме с хора...уф не знам.

За температурата, ние спим на около 20- 21, Борис е с боди потник, ромпър, и чувалче 2.5 тог, но се оказа, че му е студено така и му мятам и едно не много дебело одеало отгоре. През деня сме на 22-23 макс.

Тери, много е тежко недоспиването. Аз постоянно правя глупости,  като да питам всякакив неща в хладилника  :D, ще става и по- добре.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #870 -: Декември 22, 2021, 05:24:21 am »
Грейси, не ги гледай колко пъти трябвало да яде бебе по месеци. Това е за деца на адаптирано мляко. Адаптираното е гъсто, нишесте, засища повече. Кърмачетата ядат, когато им се яде. Аз участвам в една група с около 200 майки от август. 95% от бебетата са като Ивон и спят нощем. Има едни 5% като Матей, които ядат денонощно без паузи. Та радвай се, наддава и спи. Болки в коремчето и повръщане е нормално. То е незряло стомахчето.
Аз за този рахит се чудя. По-скоро ме притеснява дозата витамин Д. Маги, на близначките каква беше дозата, помниш ли? Все мисля за Дани на Лина, че го бяха предозирали. На всички други деца в нашата група по 4 капки за рахит изписват.
Хелиантус, моят Матей живее в пещера, заради моите психични проблеми. Няма излизане от това състояние. Казваш си: "айде утре, айде другиден". Не допускай да станеш като мен. Носи на детето храна и се виждай с хора. Както вино няма да му дадеш да опита, така и друга храна.
Янчето се загуби някъде, дано не сме я обидили с нещо.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #871 -: Декември 22, 2021, 08:02:52 am »
Тери, Матей вече не е новородено. Около 4-5м можеш да потърсиш консултация с консулт по съня. Помагат, за изграждане на ритъм.
Това по колко пъти и как да яде е отживелица. Аз на АМ децата не съм гледала подобни няма, а на кърма е абсурд.
Крайно време е да се наложи начин за контрол и личните интерпретации и дефицити на лекарите в България да останах назад. Точно защото кърмиш трябва да се ваксинираш, Грейси.
Симеон като беше малък, първата Коледа, не правихме почти нищо. На Бъдни вечер и Нова година бяхме само тримата. Не исках нищо друго. На Коледа се видяхме с приятели. Както го почувствате, все е правилно.

Вас ни удари еднодневен ентеровирус. Цялата къща се изреди да повръща. И това минава вече.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #872 -: Декември 22, 2021, 11:23:23 am »
Ами аз не си виждам поста тук, както и в темата за Опитите - там наред и с други отговори. Това още от вчера следобяд.

Според мен няма отживелици. Например, тъй както се изгражда ритъм със съня, така би трябвало да е и с яденето. А до някои изводи достигаме сами - аз, мъжът ми, дори синът ми! Например, синът ми държеше на ръце Ивона и си сложи възглавница под лакътя, както за кърменето дават, без никой да му казва. Което само показва, че онова, което е написано сега или преди, го е имало винаги. То е общият случай. Разбира се има и изключения.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #873 -: Декември 22, 2021, 11:42:54 am »
Ако говорим за винаги валидни неща, тогава това с режимите за ядене е невалидното. Тези режими са от 50те години, когато започва еманципацията на жените и те започват да работят в западните общества. Естественият ритъм е малко ядене денем и много вечер. Като при животните. Денем жените си правят домашните неща, а вечер детето се гушка в тях и суче.
Има естествени неща, които си идват. Детето си показва, кое е неговото.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #874 -: Декември 22, 2021, 12:09:13 pm »
Павла, това с малкото ядене денем и повече вечер съм съгласна. При нас се получава нещо такова. Но то дори и така си има ритъм. То пак си е на поискване, но си има ритъм в това искане. Може да е 1 час напред или назад, но интервалите са що-годе еднакви. Да, от тази гледна точка невинаги имаме интервал 4 часа.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #875 -: Декември 22, 2021, 12:11:44 pm »
Естествено, че има ритъм, но той си определя от детето, а не от предписания за как 'трябва' да ядат.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #876 -: Декември 22, 2021, 15:16:34 pm »
Тери, за съжаление вече май са се задълбочи и при мен психически нещата....това дете почти никога не вижда някой да вде. Аз понякога ям с него, ако е абсолютно същото, но не като цяло не давам никой да яде пред него, да вижда храна освен неговата и т.н., което...може би не е Ок. А реално знам, че така или иначе бебетата не могат да ядат всичко като възрастните, обаче ми е трудно и болно и не знам.

Иначе и Борис точно на 4 месеца ядеше повече пъти нощем от денем и като ни удари и регресията на съня в 4 - и месец стана ужас. И аз те съветвам да потърсиш консултант, аз съжалявам ,че не го направих по- рано. Много ни помогна тогава.
Аз не смятам, че с бебе трябва да се спазва режим на хранене. Детето яде когато му се яде.

На някой случвало ли му се е детето постоянно като го сложиш в столчето за хранене и да започне да се блъска в облегалката? Четох, че може да е признак на стрес и се стресирах аз. Последните седмици е някакъв ужас с храненето. Той не иска да яде, зъби вероятно, да ама трябвада изяжда добавката си и опредлено количество от някои храни , за да поддържаме нивата на фенилаланин и е някаква мъка, по един час седи в тоя стол докато успея да го натъпча, което ни побърква и двамата. Първо съм абсолютен ЗБВ провал, но няма как, второ това да караш някой да яде насила е отврат и не знам дали не съм го стресирала или просто му е кеф да се клати 🤷‍♀️

Нещо напоследък пак съм във фаза, в която не мога да приема тъпата диагноза и съм ядосана на света.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #877 -: Декември 22, 2021, 15:31:14 pm »
Хелиантус, прави им кеф това удряне. Ако и ти се нервиш съм сигурна, ще то се хили нагло. Моите така правят. Според мен проблема е, ще гледаш на детето като на болно такова със специални потребности. От там вече ти се изкривява всичко. Не че не е със специални потребности, но това как ти ще се отнесеш към тях, е важно и за неговото приемане на нещата. Децата са много умни и възприемат бързо, не го подценявай, говори му, показвай му и си направи заместители на твоите храни. Ти да не мислиш, ще две годишните хапват всичко което ядем ние? Ми не! Но винаги имам заместител около мен, който те обичат!

Сега бебетата са различни, ние също. Нищо насилствено спрямо бебе не е ОК според мен. Аз имам три, Моника беше часовник, тя ядеше под час, не защото аз така я научих, тя си беше такава. С близначките нямах избор. Или режим или трябваше да се гръмна. Пак не съм карала на сила, просто като хранех едната, хранех и другата иска не иска.
Племенницата беше на АМ, ядеше през 30 минути по малко. Сестра ми щеше да се гръмне в един момент с нея, защото няма сън, няма ядене, няма нищо. Беше ужасно трудно.

И трите пак кашлят. Писна ми!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #878 -: Декември 22, 2021, 17:00:08 pm »
Пак ли, Маги! Аман вече от болести. Дано да не е нищо сериозно.

Хелиантус, с млякото или във вода не става ли?
Това с блъскането в столчето е класика и стресът е само за нас.
Трябва да се прибереш в себе си, че детето ти е нормално (мразя това определение за деца) и всичко си му е наред, НО не може да яде много неща. Ако имаше сериозен диабет, пак щеше да е на режим или друг проблем на обмяната. Приемете ли, че това е нормалното и за него ще стане.
Вие трябва да ядете заедно и при вас е още по-рано от при другите. Иначе как ще се научи да се контролира. Яжте подобни на вид неща и му давайте, това което може. За другото му говорете, че не може. Така ще свикне, че всеки си има храна и няма да иска чуждата. По-добре за ви се тръшне няколко пъти на вас, отколкото да ву дойде като гръм, че има храна, която не става за него. Също мисря, че ЗВБ не е вашето нещо, защото има определени количества за ядене, тоест няма как да се разчита, че няма да отидат по земята.
Хелиантус, имате уникалния късмет да сте родители на Борис. Той е нов свят, в който всеки трябва да намери мястото си. Така, че се учите и тримата в движение и се справяте превъзходно.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #879 -: Декември 22, 2021, 20:46:04 pm »
Тъкмо минах на вълна празници и пипнах нещо,уж не съм имала контакт с болни... сега се чудя как да опазя малко. Разказвам се с маски и едва издържам, диша се ужасно с това нещо. Лошото е,че няма кой да го гледа,за да се отделя и сега се чудя как ще я караме през нощта,с маска ли да лягам? Неприятна работа,точно за празниците... надявам се другите да сте здрави