0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #700 -: Октомври 30, 2021, 00:40:47 am »
За висшисти не знам. Има си държавната помощ за живородено дете.

Маги, кулата не е сигурност. Удобство е за малките. Минусите са, че е голяма, не всяко дете я харесва, късно стана необходима и реално бързо й минава времето, опасна е ако имате стъпала. Плюсове- учи на самостоятелност (моите сами си мият ръцете, наливат вода ш си взимат плод примерно), става и за малки, не ги пука като я направят в манджа.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #701 -: Октомври 30, 2021, 05:43:13 am »
Кукапетъл, еднократната помощ е със срок след раждането на бебето. Тя е по общини и не навсякъде я има. Например в Стара Загора я има от няколко години, но в София вече 4 години хваща прах на нечие бюро и не стига до гласуване. За всяка община сумите са различни, но смисълът е един и същ - подкепа на образованите родители според степента на тяхното образование. Но за всяка община и сроковете за кандидатстване са различни. За София трябваше да бъде до 3 месеца от траждането на детето Помощта навсякъде е еднократна, а не годишна и се изплаща от общинския бюджет.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #702 -: Октомври 30, 2021, 11:39:41 am »
Павла, аз понежбе мразя да се затрупвам с излишни неща, не че не съм, ама такова не бих си взела.Имат стъпка от Лидл май взехме, качват се на нея, мият си ръцете, и така.Да по-ниска е, но аз и не исках рано-рано да се светват как да стигнат до мивката и да развъртят кранчетата, че все там ще висят и ще са мокри.

Лято, помощите са различни.
Еднократна за раждане на първо/второ и т.н. дете се изплаща от държавата.За първо дете е 250 лв, за второ 600, за трето и следващо 250 лв.
Има еднократна помощ за раждане на близнаци, пак се изплаща от държавата и е в размер 1200 лв на дете.
Някой общини(не много) дават еднократна помощ при раждане на дете в съответното населено място, но там има изисквания по местоживеене и т.н.
Това се проверява на сайта на социалните и на общината.В Плевен помощ за раждане на дете няма.
Апропо, Лято вашия представител от Плевен е лекар гинеколог, лично аз съм говорила с него доста пъти като беше в общината и шеф на комисията по здравеопазване да вдигнем парите за подпомагане на хора с репродуктивни проблеми от великите 500 лв, на 1000 поне и той не рачи да помогне.И с г-жа Султанка Петрова говорих и не и не.Калин Поповси е човека за който говоря.Беше и депутат.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #703 -: Октомври 30, 2021, 14:43:57 pm »
Ще проверя в общината, поне някоя помощ да взема.
Излезе цитонамазката, бактериална вагиноза според моите проучвания, но ще видим в понеделник. Прикачвам я, ако Тери може да я види, като веща по темата с бактерии.  :D
Дано мога да кърмя след назначения антибиотик, че вече веднъж се опитах да спра и беше ад.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #704 -: Октомври 30, 2021, 17:48:03 pm »
Бактериална вагиноза най-вероятно. Доста често се причинява от Гарданела или Трихомони, които са анаеробни и са естествени обитатели на влагалището. Но при теб са изследвани само аеробни (често го правят в лаборатории, не разбирам защо) и не се е хванало. Имаш някакъв дисбаланс, вероятно заради скорошното лечение. С толкова много лактобацили, ако течението не създава дискомфорт, не се лекувай според мен, поне не с лекарства. Може нещо за стабилизиране на pH.
Има и друго аз преди време имах Лактобацилоза. Не знам на тази микробиология дали биха го хванали. Това е прекомерно количество лактобацили, които са започнали да се свързват един с друг и да правят устойчиви структури, та съм морила и лактобацили с антибиотик. А сега лактобацили йок
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #705 -: Октомври 30, 2021, 21:54:25 pm »
Маги, за друга еднократна помощ при раждане става дума. Не от социалните, а от общината. В София я моткат втори мандат и извиват ръце с нея. (Ако ни гласувате еди кое си ще ви пуснем доклада на комисия и т.н.). Зная го Поповски, разбира се. Не ми е симпатичен въпреки всичко. Сузи Петрова е приятна жена, но не би се ангажирала сама с нещо толкова мащабно, тъй като това изисква повече внимание и разбиране и ако се провали проваля и останалите. Така поне си мисля доколкото я познавам. Но да, друга е тази еднократна помощ и тя е според степента на образование. Но не всяка община я има. За София аз бях лице за контакт при обществените обсъждания, но точно тогава почнах и хоум офис заради ковид и пресният положителен тест с Криси. Така, че който е звънял на служебния телефон просто никой не му е вдигнал. На мейла си отговарях де, но повечето хора звънят.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #706 -: Октомври 31, 2021, 00:53:23 am »
Аз също не бих лекувала с Аб, ако е само течението и нямам симптоми други.
Има едни хапчета с масла. Тези неща са вълшебни. Основно за микози, но са супер. Азеол аф. Ама май маслата не са за кърмещи. Биозин с лактоферин също. Пробвай и локално.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #707 -: Октомври 31, 2021, 01:36:19 am »
Тери ❤️ и Павла ❤️, много ви благодаря, доста ме успокоихте, само течението е, нямам сърбеж, парене или друго. След зентела, който разстройва стомаха, започнах пробиотика с бялото кокиче, дали от него са се увеличили лактобацилите нямам идея, но след раждането липсваха и се радвам, че са се появили.
Някой от вас чувал ли е за Аквасорс, зелени водорасли, аз чак сега и се чудя наистина ли са толкова страхотни или поредната реклама на скъпи добавки?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #708 -: Октомври 31, 2021, 06:10:53 am »
Аз съм ги пила, бактерии не са ми излекували
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #709 -: Октомври 31, 2021, 06:18:58 am »
Много реклама е там според мен.

Аз се сдобих с цистит. Будна съм от 3 часа старо време и чакам да отвори аптеката да си купя нещо. Пия чак, пих уринал, топля се и чакам.

Така го мразя тоя цистит!

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #710 -: Ноември 01, 2021, 00:07:19 am »
Аз съм ги пила, бактерии не са ми излекували
Дори не съм си го помисляла, да лекувам с тях бактерии. Питах, защото е сезона на вирусите, а съм с доста паднал имунитет, карахме ковид, после други вируси и ми се иска да засиля имунната си система с нещо качествено. Препоръчаха ми водораслите, дори давали на бебета си, те не боледували, откакто ги приемали 8O. Та затова питах.
Маги, преди приемах Монурал саше и мигновено се оправях, но е антибиотик. Бързо да ти минава, че е адски гадно! Топли крака и кръст, мнооооого вода.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #711 -: Ноември 01, 2021, 09:27:51 am »
Стигнах до АБ аз, много зле беше този път. Друг път с уринал, чай и топлене се оправях, но сега ме удари красиво. Просто в 10 часа вече ми се ревеше и не можех да изкарам 10 минути без да тичам до тоалетната. Ужас!

Кукапетрл, аз съм скептична към тия водорасли. Нищо не пречи да пробваш де. Добра храна, много излизане и здрави нерви. От сега ти предстоят много болести казвам от опит. Всичко което ме си свикнала с него, защото не си имала допир преди ще те гепи. Аз с Моника хващах всичко, тя също. После нещата се промениха. Сега ги карам в пъти по-леко с близначките.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #712 -: Ноември 01, 2021, 10:13:57 am »
Аз не харесвам прехвалени неща. Прекалено ми е агресивно. Хвалят ги, но не знам кое е платеното.

Маги, оправяй се.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #713 -: Ноември 01, 2021, 12:13:02 pm »
Маги, съчувствам за цистита,  ужасно е. Бързо да се оправяш.

Аз съм ги пила, че и в момента пия (но не редовно) от тези водорасли, факт е, че до преди 2 седмици не се бях разболявала от 2019, но не знам дали е заради тях. Пила съм и коластрата на Аквасорс, наистина рядко боледувам, но но знам дали е заради това все пак. Има хора много ги хвалят, но както казва Павла не се знае кое е платено кое не.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #714 -: Ноември 01, 2021, 13:26:46 pm »
Аз и без аквасорос не боледувам много. Някоя гадна хрема ми е максимумът. Организъм.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #715 -: Ноември 03, 2021, 10:32:58 am »
Маги, бързо да се оправяш. Кукапетел, ти също.

Моя близка приятелка е дистрибутор на Аквасорс и самата тя пие тези водорасли. Аз също скептично гледах преди, но сега съм сигурна, че има полза от тях. Но аз пиех много други добавки преди забременяване и след това и затова не стигнах до водораслите. Още повече съдържат йод, а аз не трябва да прекалявам с него заради Хашимото. Иначе моята приятелка си ги пие отдавна и видимо изглежда много добре и жизнена, докато аз на моменти съм била много уморена, и почти не е боледувала.

Да ви споделя какво ми се случи. До нас съседите, не много младо семейство, т.е. те не са млади, имат бебе от около 8-9 месеца. Аз дори не разбрах кога е била бременна, няма значение. На нея й е първо бебе, доколкото разбирам, а той май има дете от предишен брак. Та, на няколко пъти докато бях бременна, се извиняваха, ако бебето им много се чувало, като реве. Казахме им, че няма проблем. Сега Ивона доста си реве от няколко дни, като се засилиха коликите. И почти нищо не действа, като се разреве, нито гушкане, люлеене, залъгалка... Докато не се изака, не може да се успокои. Пак добре, че лекарствата действат. Такива кризисни моменти се случват вече само 1-2 пъти на ден. Друг момент, когато плаче, е след къпане. Какво не й е добре не знам. Дали й е студено, макар че си е топло в стаята, дали спирта за пъпчето, дали докато я мажа, ама все не й е наред нещо. И така реве, че чак й трепери гласчето.
И така, вчера съседката ми звъни да ми даде лекарство против колики, защото бебето ми много ревяло.  osi_10 :ask: Аз ползвам Абоколикен, а тя ми предлага Лефакс. Аз от Абоколикен съм доволна. Лефакса не знам дали е същият или подобен на него. Мислех си да го купя, но накрая реших да остана на Абоколикен, както ми ги изписа педиатърката. А и с всеки следващ ден, виждам подобрение. А също така от чая, който давах май стана по-зле положението и тогава него ден много рева. Но на следващия ден го спрях и беше по-добре.
Та това е, доживях съседите да ми дават акъл... Според мен не е много ок това. Защото и аз в Родилното съдих мислено другата жена в стаята, когато оставяше бебето си да плаче, а аз още чаках да ми дадат моето от Интензивното. Но сега разбирам, че всяка майка знае най-добре как да се отнесе с бебето си, и че това, че то плаче, не значи, че тя нищо не прави или че не е направила достатъчно.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #716 -: Ноември 03, 2021, 11:06:31 am »
На мен ми направи впечатление сега като си бяхме в България, че от добро хората прекрачват границите на общуване. Бях го забравила това. Не мисля, че е искала да те обиди. Просто липсва тактичност.
Иначе не харесвам това с 'всеки знае най-добре за детето си'. Като знам какви идиоти има.

Може да й е късно къпането. Също има едно повито къпане и то им е много хубаво и не плачат, защото се чувстват защитени. Спирт аз не съм използвала никога, а и няма особена полза от него. Само изгаря кожата. Те не изпитват болка там. Също не съм и мазала бебетата, особено ако плачат.  Мазах само докато се обелят ито само където се белят, след това съм мазала 3-4 пъти след плаж. 

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #717 -: Ноември 03, 2021, 15:11:54 pm »
Привет, как сте?

Грейси, и аз мисля като Павла, от добро е прекрачила границата. И аз така съм правила с Моника, ела ме виж сега как само гледам хората и се усмихвам.

Спирт и аз не съм слагала. В родилния ни дадоха едно кремче на Адрема и с него мажех пъпчето.

Близначките са добре. На ясла са. На Габи и избиха всички зъби, сега чакам да видя как ще е. Ади има още 4 тук ще е зор. Но не остана.
Предстои рожден ден и се чудя каква да е тортата, с Моника ще я измислим.

Моника е он лайм на училище. Много се изморява, изнервя, липсва и движението. Голяма глупост е това и то за най-малките!

Айде отчет даден!

Павла, кка са децата?

Тери,Мати добре ли е?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #718 -: Ноември 04, 2021, 08:42:00 am »
Аз не пиша, че не знам откъде да я подхвана, че да разказвам. Общо взето бяхме на гастроентеролог  и засега съмненията са за алергия към телешки продукти. Детето яде на 2.5 часа, умората се натрупва. Пак не е като в началото на всеки час, но сега разбирам Маги като каза, че не си спомня първите три месеца на близначките. Не мога да отговоря на въпроси на лекарите как съм го хранила, колко е спал. Не помня нищо от последните месеци. За съжаление и хубави неща съм забравила.
Заради болници и рефлукс детето се научи да спи в мен през деня и да го приспивамна ръце. Работя и по този въпрос. Вече го приспивам на ръце без да обикалям стаите и спи до мен в леглото на антирефлуксна възглавница, докато го гушкам. С малки стъпки му променям "навиците", докато е все още 5 кг.
Иначе днес сме на ваксини, няма да слагаме Ротарикс днес заради кръвта в памперса. Докторът каза, че ще раздразни много стомаха.
Мен постоянно ме гони глад, бях качила 14 кг по време на бременността, остават ми 3 да сваля, адори не съм на диета, ям много и все хляб и бисквитки (ще трябва да спра бисквитите), но свалям прогресивно заради честото кърмене и търкането на килима
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #719 -: Ноември 04, 2021, 09:45:15 am »
Тери, браво на теб. Много добре се справяш! Браво за решението малки стъпки, бавно и постепенно да се нагласите. Ще се оправите, ще ти просветне! Мати е страхотно бебенце, просто имахте много лош късмет.

Аз много бързо отслабнах и с близначките и с Моника. Е като почнах работа качих.