0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #640 -: Октомври 18, 2021, 08:32:45 am »
Лято,им сте до нея ще свикне. Децата са много адаптивни. Да много е хубаво в нейната възраст, някъде до към година и два три месеца, после стават неуправляеми 😉

Тери, душичка е той! Наистина слинга е прекрасно изобретение. Аз благославях хората които са го измислили. После раничката също е много удобно решение.

Ние днес оставихме момичетата на ясла. Габи не плака, Ади поплака малко з спорта, докато се завъртим там беше млъкнала. Та съм доволна. На Ади обаче и избиват кътници и не съм спала. Габи и останаха само два зъба и край, но Ади има още четири и ще е мъка.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #641 -: Октомври 18, 2021, 09:09:46 am »
Аз както съм писала, Дари ме пощади много със зъбите. Нооо, първият зъб изби с голяма мъка, но пък се съчета с коликите и не усетих голям разлика  :D И нея започнаха да я мъчат рано, около края на 3-ти месец, но изби чак на 8 месеца. Когато са зъби, нещата утихват за няколко дни, после пак се възобновяват, де. Но поне не е постоянно, като с коликите.
Лято, Дари започнахме да я водим на различни места от 4-месечна. Винаги много бързо се адаптираше. А като стана малко по - голяма, започна да и става и много интересно и имахме глътка въздух, защото ден-два, изучаваше обстановката  :D Както е казала Маги, щом сте с нея, по - скоро ще и е интересно, отколкото неприятно. Остава ли ви още много с ремонта?
Маги, браво на момичетата. Друго си е да ги оставиш спокойни.
Павла, как са Сими и Борис?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #642 -: Октомври 18, 2021, 10:07:02 am »
Мише, Криси прекарва много време с баба си. Почти всеки ден са заедно по цял ден (4 от 7 дни в седмицата). Познава я добре и въпреки това когато я водим там на гости тя се страхува и стои плътно до мен. Веднъж пробвахме и да я оставим с преспиване когато Васил беше под карантина, а тя съвсем тежко го прие. Обикаляла само до полата на баба си и ревяла постоянно. Надявам се само аз като съм до нея да се отпусне по-бързо, а иначе имам доста опасения за реакцията ѝ.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #643 -: Октомври 18, 2021, 15:32:38 pm »
Тери, може Матей да е толкова неспокоен, защото му се спи. Аз докато осъзная в началото, че затова София е кисела, доста време ми отне.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #644 -: Октомври 18, 2021, 17:53:52 pm »
Явно са зъби, защото Панадол го успокои. С разстройство е, отпаднал е, но не е истеричен. Никога нямаше да се сетя да дам Парацетамол без да има температура.
Утре ще ходя да се ваксинирам, а в събота ще го кръстим. Само бабите и кръстниците. Всички са ваксинирани и се пазят, само попа ме притеснява, но бях го решила, защото много боледуваше.
Да ви питам как бяхте след раждане. Аз съм много изтощена,б
 Обяснявам си го заради кърменето. Мишо поема през Нощта детето, аз само кърмя, но той няма нощни паузи. Яде постоянно на 2.5-3 часа и спи само в нас, а ние все още не сме събрали смелост да спим с него върху нас. И постоянно съм много изморена. Пуснах си изследвания, нямам анемия, чувствам се вече като ходещ труп. Вие как бяхте, от раждането ли е или от кърменето? Нашето преместване още се отлага, майсторите на мебели са с Ковид и после ще наваксват с графици
« Последна редакция: Октомври 18, 2021, 18:05:35 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #645 -: Октомври 18, 2021, 18:48:52 pm »
Тери, от недоспиването е. Когато започнеш да поспиваш нормално, ще се почувстваш като човек. Всичко ми минаваше на мъгла. Рев, носене, пак рев, хранене, смяна на памперс, къпане, рев, носене и отново същото, по 24ч. И някакъв накъсан, измислен сън по 3-4ч на денонощие.  Много е изтощително, а и все пак някакви хормони още се нареждат след бременността и раждането и е "красота".  На мен и Митко не ми помагаше през нощта, за да се наспива за работа и беше кошмар. Общо взето първата година е доста трудна и емоционална. Но всичко минава и се забравя. И после започваш да мечтаеш за всичко това отново  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #646 -: Октомври 18, 2021, 19:16:40 pm »
Тери, пароцетамжлът е болкоуспокояващо, така че и коликите успокоява също, ако и те играят.
От режимът е. Яж хубава
 храна.  Живеете с вашите. Оставяй да ти помагат, ако те имат желание. Също почнете да спите заедно, иначе дълго няма да издържите така.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #647 -: Октомври 18, 2021, 21:49:15 pm »
Тери, пробвай да кърмиш легнала, бебчо до теб на леглото, а не върху теб. Като заспи дълбоко внимателно се отделяш и лягаш до него без да сте залепени и спиш и ти.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #648 -: Октомври 18, 2021, 22:10:18 pm »
От недоспиването е. Общо взето това е положението докато не почне да спи по цяла нощ, при нас още е мечта.

С Моника ми беше голям шок умората, недоспиването, рева, всичко. Имам дни който ми бяха мъгла, действах на автопилот. С близначките знаех какво да очаквам и просто се научих да спя във всякакви ситуации и нищо да не е на всяка цена. В къщи е разхвърляно, мръсно но децата са щастливи, майка им също.
Ти имаш привилегията да живееш с родителите си, може да помагат за готвене, чистене гладене и дори да разнасят ревящия Матей, възползвай се!

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #649 -: Октомври 19, 2021, 00:24:12 am »
Както са казали и другите , Тери, от недоспиването е. Аз съм още така, но това е положението. Спи до него, не е нужно да е върху вас, нищо няма да му направиш. Ще се наспите така. Иначе да знаеш, че си търкат лицата и защото им се спи, и аз така преди 4 месеца бях решила, че избива зъб, ноо още няма ни един. Може и зъб да е при вас, разбира се, случват се и такива чудеса на 2 месец, макар и рядко. Кърменето легналага е чудесно, хем ти почиваш, хем бебето доволно.

Мм е болен и се е изолирал от нас от петък и този уикенд ми се видя не безкраен,  а не знам какво. Борис е супер палав, постоянно в движение, краката правят едно, ръцете друго, не ме оставя да го оставя сам дори за секунда, нещо ми е в повече преумората напоследък. При тази задна хрема задължително ли кашлят? На него вече не му тече носа, но хърка и звучи като да има секрет там някъде. Освет това от няколко дни забелязвам, че дъхът му е променен...по- сладникав някак си. Първо мислех, че е защото му е запушен носа и диша повече през устата и като спи му текат лигите, но вече уж си диша повече през носа и сега взех, че се притесних от какво пък е това...нещо ми се привидя, че и зъби може да са тръгнали, това променя ли дъха?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #650 -: Октомври 19, 2021, 08:18:48 am »
Борис е явно едно щастливо и живо момче. Хелиантус, всеки момент ще пропълзи и тогава ще осъзнаеш и колко мебели и предмети имаш. Как са с кучето, разберат ли се?
Дъхът му истински сладък ли е, а урината?
При моите деца не е имало голяма промяна на дъха. Като са викнали по повечко зъби мирише повече на застоял, че всяко зъбче, докато пробие, си е локално възпаление. При Сими имаше други симптоми. Примерно започваше до се облива от домати, дупето му се зачервяваше и до 2г се плюнчи доста, тоест докато всички зъби изникнат. Бобо просто скимти от време на време си бърка в устата.

Аз реших да го кастрират нашето коте. Той няма да е доволен, но за всички ще е по-добре.

Не е нужно по цяла нощ.  Просто да имаш 2, 3 спането по 2-3ч без прекъсване е достатъчно. Силна храна и почивай във всеки момент. Също не отказва помощ, Тери.
Как беше днес Мати? Пробвала ли си с приложение за сън да видиш да не се претоварва? Прекалено е мъничък, за да будува така.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #651 -: Октомври 20, 2021, 08:55:43 am »
Аз съм в къщи с близначките.Те имат хрема, Ади и покашля, но аз, аз съм много зле.Хрема като тапа, едва говоря, гледам, седя.Толкова зле не съм била от години!Те в момента "подреждат" едно чекмедже, а аз философски пия кафе и гледам телевизия с премрежен поглед.Майчинството учи на търпение и пренарежда приоритетите.Аз ще подредя после за 5 минути, те ще се занимават 30.Прекрасно!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #652 -: Октомври 20, 2021, 09:07:42 am »
Маги, имаме някаква кармична връзка с теб. Малките са с лек сопол, а аз ще пукна. Рана ми стана. И това ще мине. След 3 дена, като ми мине, тогава ще чистя. Само трябва да се готви, че народът да яде.

Как сте?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #653 -: Октомври 20, 2021, 14:15:40 pm »
Боб и кекс с ябълки направих аз.Излизахме  в района, че времето е хубаво.Спах с тях до сега, те още спят.

Днес спазари от една майка с близнаци леглата им за моите госпожици :) Та хем им взех две легла за по-натам, хем са по-евтини и знам, че са запазени.Доволна съм :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #654 -: Октомври 22, 2021, 08:43:31 am »
Как сте?Какво правите в тая лудост?

Лято, минахте ли он лайн?Аз съм в тих ужас какво ми предстои  с Моника.А детето е толкова щастливо на училище.От понеделник хора минава на срещи в ЗУм!!!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #655 -: Октомври 22, 2021, 09:52:25 am »
Да, Маги, онлайн е Васил вече втори ден. Децата се справят доста по-добре от учителите си. Класната ни е супер, но госпожата по английски (по заместване) не се справя със срещите, пуска линкове, но не стои във виртуалната стая, за да приеме децата и настава хаос. Тази сутрин се борех с компютъра на Васил и закуската на Криси. Едното реве гладно, а другото само ме привиква, че има проблем. USB портовете му са прецакани и постоянно губи връзка с мишката. В момента не мога да му реша проблема генерално и притичвам през няколко минути да оправям връзки.
Криси не иска вече каши, иска си човешка храна. Тази сутрин за пръв път ѝ дадох филии с кашкавал и яйце запечени отгоре, утре ще я мъча с кус-кус или попара, а за следобед кисело мляко с бисквитки и плодово пюренце. Тя хем не обича парченца, хем вече реве от бебешките храни, стиска устенца и не иска да се храни докато не дам коричка хляб, солетки или бисквитки. Твърди неща все търси, вероятно заради зъбките.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #656 -: Октомври 22, 2021, 10:06:48 am »
Да, Павла, едно щастливо и вечно усмихнато момченце е Борис 😊 Той още не латински в класическия вариант, но се търкаля като пумпал и е много бърз, гони кучето, и обикаля из целия хол, вярно имаме много мебели, но в хола конкретно ги редуцираме,  че да си има свободно място за белички. Вече май не я усещам тази сладникав миризма, в урината не мисля, че има промяна, опитвам се да хвана някаква да му направя тест лента, но нещо не успявам.

Бързо оздравяване на всички мами и дечица.
Това с онлайн ученето е ужас, съчувствам ви.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #657 -: Октомври 22, 2021, 11:07:11 am »
Като го съблечеш преди баня и го подържиш гол ще се изпишка.

Няма да мине този ужас. Всеки с мнение и говори глупости, за да се угоди. На разбраха, че здравето и децата са на първо място. Ако учителите и медиците са бяха ваксинирали и дали пример, вече щеше да е спокойно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #658 -: Октомври 23, 2021, 06:37:30 am »
За тоалетна аз по-скоро препоръчвам веднага след събуждане да се опиташ. Ама съвсем веднага, а не след 5-10 минути.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #659 -: Октомври 23, 2021, 10:13:35 am »
Така. Две седмици ваканция, но от вчера Борис е болен. Обадиха ми се от забавачницата, че е с 39,6С. За мен има ангина. Правих му тест за стрептококи, но излезе отрицателен.  Ще си ги държа и двамата 2 седмици, че да се оправят за следващата доза училище.