0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #600 -: Октомври 12, 2021, 10:41:02 am »
За да не поправям за 10ти път.

Тери, аз сега се усетих, че е на почти 2м вече Мати. Почти не е възможно да е от нея и да възникне на 2м.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #601 -: Октомври 12, 2021, 10:57:24 am »
И според мен не е от жълтеницата това.Голям е за такова нещо Мати, за това казах да се пусне билирубин.

Гледайте зеницата на децата, а не кожата.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #602 -: Октомври 12, 2021, 11:03:02 am »
Ами той си има жълтеница отначало. Затова беше мъка храненето му и не наддаваше. Но бяха ниски стойностите: на 11 ден 180 билирубин, тогава едва ядеше. На 33 ден беше 118. Но всички лекари го виждат, че е жълт. Просто онзи ден пожълтя повече и стана успан и засили повръщането. Сега пак е започнал да се белва.
И Лили Гоцева ни говореше за кръвни групи.
Аз съм А+, Мишо 0-, Мати 0+. Тя говореше за несъвместимост, но аз съм севмсстима с тях, не би ли идвала от мен тази несъвместимост
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #603 -: Октомври 12, 2021, 13:20:57 pm »
Маги, и аз същото щях да кажа. По принуда сме силни. Нямам избор и правя каквото трябва , за да е добре и да е здрав, но на моменти е тежко.

Павла, да минава бързо и леко тази операция и с минимален стрес за Сими.
За котака не е късно за кастрация,  но ако вече маркира е 50/50 дали ще спре. По- скоро в повечето случаи спират, но при някои си остава навик. Поне миризмата на урината намалява, че при котараците е  ужас.

Тери, права е Маги за инстинктите, слушай само себе си . Аз не бих рискувала само с хомеопатия. Дано не се налага промяна на кърменето. Аз не знам каква е причината да се спира в такъв случай? Бързо да се оправя Мати и да спират вече тези тревоги при вас.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #604 -: Октомври 12, 2021, 14:10:46 pm »
За сега го обезпаразитихме, ваксинирахме и май ще го и кастрираме. Той не живее само вътре и не съм усещала да маркира. Знам как мирише. Цял живот съм имала котки. Ужасно е. Мен ме притеснява да не изчезва пак, че малките започнаха вече да си го търсят. Така ще го сгазят като едното нищо.

Вече като не е новородено не знам как става с кърмата, но при новородени просто не им стига млякото и се натрупва много билирубин. При толкова големи, щом не минава, а и повръща,  обикновено се налагат изследвания.

Какво стана, Тери?
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #605 -: Октомври 12, 2021, 14:29:14 pm »
Павла, ще се кротко. Няма да скитори така и да зачезва, така че от тази гледна точка го кастрирайте, няма и да се бие с други котаци за територия така.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #606 -: Октомври 12, 2021, 16:12:27 pm »
И за мен кастрацията на животните е много полезно нещо. Остави, че намалява популацията, но и помага на котката да се успокои, да не е така дива,а зад по-пасивна.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #607 -: Октомври 13, 2021, 10:20:06 am »
На мен ми е за скитането само. Скоро ще започнат да искат да спи с тях, а не ми се ще да хайманосва много.
Ще го кастрирам.


Тери, как сте?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #608 -: Октомври 13, 2021, 10:37:26 am »
Адаптираме се. Днес ще ходим при Ина, да обсъдим пози за кърмене,носене и т.н. ще купуваме и Рефалгин сироп. Общо взето сме все на тръни да не свием детето нещо, да повърне. Странното е, че след хранене дори плюе пресечена кърма,не прясна такава. Все хърка като прасе, а носът е видимо чист.
Мислим си с Мишо, че детето е било в болница и двата пъти заради рефлукс и жълтеницата. Онзи ден имаше разстройство и повръщане, със същите симптоми влизахме в болница и всеки път отшумяваше симптоматиката сама, а CRP бяха ниски, дори когато ние с Мишо бяхме с вирус (или бяхме яли нещо).
Маги, как е втория ден на ясла?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #609 -: Октомври 13, 2021, 13:05:07 pm »
Моника повръщаше пресечена кърма до 6 тия месец. Някъде 30-40 минути след кърмене на фонтан. Не спеше добре и плачеше много. Според мен и личната рефлукс. Носех я много в слинга/раница,защото е изправена, така спеше спокойно и ме плачеше, а и мен много ме боляха ръцете от нея. Тя качваше по кило на месец. Първия месец на денонощие ми се събираше по 4-5 часа сън, след като приех ситуацията и се нагодих към нея и започнах да я кърмя докато спим легнала до мен, нещата се подобриха значително.

Днес са добре. Излязоха щастливи, подскачайки, ухилени. Яли всичко, играли, доволни бяха. Сега ги приспивам и влизам да си ударя един душ, че се опитвам да се разболея.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #610 -: Октомври 13, 2021, 13:40:12 pm »
И у нас е така. Все още не успявам да слагам слинга сама, но от два дена спи в него детото, иначе на ръце само. Дори легнал в мен,а аз седнала не върви вече. Ще го израсте.
Ще му поръчвам дъвка от див рожков. Не е често ползвана в България. Лили Гоцева я препоръчва, а има добри научни изследвания за употребата й в чужбина при рефлукс и кърмене.
Като са близначките двете е друго, отиват с познат човек на ясла предполагам.
Коментирахте плуване. Племенничката ми е на плуване от раждането. Дошли в България, когато била на две. Отишли на плаж. Изведнъж детето се затичало към басейна да скача. Изведнъж всички хора наскачали да я спасяват, всички освен майка й. Направило две дължини детето и излязло. Сега е на 7 и тази година в Старосел казали на баба й, че ще ги изгонят от басейна, ако детето не отиде да плува в детската част на басейна.
Ако идем с детето на море, баща му не може да плува, аз колкото аз да не умра. Няма кой да го научи. Не че мен ме е учил някой, на един лагер в 6ти клас с другите деца се пуснах във водата.
« Последна редакция: Октомври 13, 2021, 13:42:08 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #611 -: Октомври 13, 2021, 14:12:40 pm »
Аз също исках, но със Сими не посмях докато не стане ясно какво му има на сърцето, а после вече бях бременна. С Бобо ни застигна пандемията.
Мъжът ми също не може да плува. Аз мога криво ляво. Симеон почти се научи. Борис не иска да влиза навътре. А в Обида цопна в един басейн на 2,20м дълбочина. За около 3 сек вече бях скочила  и го бях хванала. Та е хубаво да плуват малките.

Тери, и аз си мисля като вас. От вирус ЦРП е нисък. Бактериите го вдигат доста. 
Вижте за жълтеницата. Понякога и от нея повръщат, защото след третата седмица, 1м, вече не е много физиологична.

Много е хубаво, че се радват. Като са две е наистина друго. Бобо като беше с брат си не плачеше почти.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #612 -: Октомври 13, 2021, 14:20:30 pm »
Знам, че CRP е ниско при вируси. Под 40 е за вируси, над 40 бактерии. Но неговото първия път е 2, втория 1, без никакви отклонения в ПКК. Изобщо нямаше показатели за някакъв процес в тялото.
Смятам утре да ходим с баща ми до Пловдив да пуснем изследвания на детето, че Мишо го връщат от утре в офиса. Тъжно ми е, поне няма да е всеки ден
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #613 -: Октомври 13, 2021, 14:37:29 pm »
О, 40 е много. Някъде над 5 включват АБ, но масова над 20.
Какво ще пускате?

Те пък се сетиха за офис точно сега.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #614 -: Октомври 14, 2021, 09:28:42 am »
При нас положението се затяга, те офис. Направо съм в потрес.

Една колежка е положителна от вчера. Чакам поне още един да изгърми. Ще е "весело"

Днес Габи се сети да реве като чу Ади, че реве. Ади видя лелките и ревна. Тя е по-трудно. Ще оцелеят. Днес ще спят.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #615 -: Октомври 14, 2021, 13:56:47 pm »
Мишо, ще седи с маска. То коронавирус ли е само. Другата седмица ще търся някой ваксинационен пункт.
Пускахме изследвания. Излезнаха нисък хемоглобин, висок билирубин. Пратиха ни на гастроентеролог и по негова преценка на хематолог, но той каза, че всичко е наред. 95 хемоглобин било ОК за тази възраст, а 98 билирубин ще се изчисти. Гледа на ехограф детето. каза да започна да кърмя от една гърда само. Сега следва големия рев от глад вкъщи. Но детето е мерено вчера, излиза, че е качил 500гр за седмица, на различни везни е, изглежда много разлика, но пък пръстите му станаха за няколко дена като кебапчета
« Последна редакция: Октомври 14, 2021, 14:32:17 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #616 -: Октомври 14, 2021, 14:20:10 pm »
Хелиантус, много ти е трудно с тази диета, продължавай все така, справяш се чудесно. Нормално е да тъжиш понякога, правиш най-доброто за детето.

Павла, през твоята призма операцията звучи като
обикновена процедура, вдъхваш спокойствие и сигурност. Всичко ще мине добре.

Тери, по-добре е наистина да се пуснат изследвания. От всичко изчетено и изгледано на тема кърмене знам, че не е нужно да се спира с кърменето при жълтеница, а напротив, да се дава гърда често, защото билирубинът се отделя с акито на бебето (а не с пишкане, т.е. да се дава напр. вода няма да помогне). Жълтеница може и до третия месец да се задържи, но отминава.

Маги, дано бързо свикват с яслата, поне са си двечките заедно, това помага сигурно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #617 -: Октомври 14, 2021, 15:45:35 pm »
Тери, съвсем приятелски ти го казвам. Стига слуша хората и почни да си слушаш детето. На диета ли го слагате? Пълна лудост и глупости. Колкото качил, толкова. Тогава защото е жълт, а според теб и по-жълт?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #618 -: Октомври 14, 2021, 22:32:57 pm »
Аз писах и по-горе. Майката има инстинкт, тя усеща детето. Другите само могат да го повредят. Както се казва "Много баби, келяво бебе"

Кърми както ти е удобно. Аз кърмех само от една гърда, но масово кърмят от две. Щом така си свикнала, така го прави.

Ние сме добре. Майка е в потрес как си взимат децата в 16,30 от ясла, кой работел до тогава? Еми така са хората, не като нас до 17 на работа и после бегом до ясли, училища.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #619 -: Октомври 15, 2021, 09:57:48 am »
Днес как бяха близначките, Маги?
Аз водя Сими в 8,45 и го взимам в16ч. Кой работи така? От 16ч до 17ч можеда седи, но е платено и трябва те да се носят следобедна закуска.

Сими е с температура, а Бобо е сополив. Поне малкото отива в забавачницата. Толкова да го мразя тази сезон. Трябва само лято и пролет да има.