0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #560 -: Октомври 08, 2021, 10:23:09 am »
Маги, бързо да и минава на Габи! Лепиха ли я?
Аз си спах с Дари до към година и месец, два. Така успяваше да спи по - спокойно и по - дълго. После Митко ме притисна да я местим, но пък беше за добро. Беше в правилният момент и стана напълно безболезнено. И то я преместихме не просто в нейно легло, а в нейната си стая. Но си я гледам и до сега на бебефона. И тя и ние, се оказа, че вече спим много по - добре отделно. Много рядко иска да спи при нас и то само, ако има някакво неразположение. Според мен, ако се кърми, си е по - добре майката и детето да да си заедно. Вече като се спре кърменето, зависи от желанието и готовността и на двамата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #561 -: Октомври 08, 2021, 10:34:27 am »
Не я лепиха, малка е раната, добре е!

Имали е коли в акото. Сега ще пускам повторна проба и ако е чиста тогава ще ги пусна на ясла. Ще се гръмна ви казвам!

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #562 -: Октомври 08, 2021, 23:18:33 pm »
Маги, добре, че няма да лепят Габи. Бързо да й минава!
При Дара нова бактерия се изолира 10^4 Proteus Mirabilis. За първи път я чувам. Няма глисти поне в акито, друго не излиза, ешерихията я няма. Ще я водя на нефролог, дали за това число пак трябва антибиотик, дано не. Почна ме гърлото пак, явно не ми се размина, както си мислих.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #563 -: Октомври 08, 2021, 23:50:51 pm »
Кукапел, при това число не би трябвало да има лечение, освен ако детето няма симптоми, но и тогава е хубаво да се повтори лечението.


Е, Маги, нямаш и миг с спокойствие!

Лято, как мина рождения ден?

Мише, как е Дори? Ни ще я пускаш ли на ясла?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #564 -: Октомври 09, 2021, 08:01:05 am »
Момичета, извинявам се, че така нахлувам без да прочета преди това как сте, но скок в ръстежа, много кърмене, рев, носене на ръце.
Сега ново 20 задълбочава се рефлукса. Детето цяла нощ спи, гърчи се и се дави. Чувам го как преглъща, как кашля, нон стоп. Как сте процедирали вие? Само на кърма е, уж леко подвигнахме матрака, няма резултат, в cacooona уж е антирефлуксен матрак, направо си повръща в него и го махнахме.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #565 -: Октомври 09, 2021, 08:09:50 am »
Дари е добре. За щастие я пропуснаха нашите вируси. Иначе вече е много забавна и постоянно измисля някакви маймунджолъци  :D Бебешкият пубертет си я друса здраво и все се чудя какво да измисля, за да и канализирам безграничната енергия  :D Вече посещава 3 мероприятия. Конна езда, плуване и един детски център, в който има разнородни занимания. Никога нищо не отказва и всичко и е много интересно. За яслата, няма да я пускам. Евентуално другата година, ако я приемат.
Тери, при Дари също не помагала повдигането на матрачето и като цяло нищо, както при коликите. Аз просто я държах все обърната настрани и подпряна с две възглавнички, за да не се обърне по гръб или корем. Имах специално подложка с такива. Не знам дали е правилно, някои го отричат, но през деня като е била будна, няколко пъти така жестоко се задави по гръб, че реших, че все пак е по - безопасният вариант. След като започна да си върти главата, престанах да я подпирам и си лежеше само по гръб.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #566 -: Октомври 09, 2021, 08:17:27 am »
Тери, след хранене го държах Бобо поне 20 мин. От коликите се свиват и това засилва рефлукса. Това с лекото повдигане не помага. Към 4м спря да връща много.
Позицията, която е най-сигурна е по гръб и с глава настрани.

Мише, има една за толкова малки? Чудесно. Какво прави там. Ти с нея ли си в центъра или я оставяш?

Аз май ще гледам да преместя Бобо на друго мякто. Разочаровах се доста от жената в забавачницата.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #567 -: Октомври 09, 2021, 18:03:32 pm »
Да, води се за най - малките. От 1 до 4г. Тук има доста такива инициативи. И на опера я водихме  - концерти за бебоци са ги кръстили  :D На ездата, пък и като цяло на всички занимания, ходя с нея, защото все още без мен и е трудно да се отпусне, макар че треньорите са страхотни и бързо я предразполагат. Показват им доста неща, не само да се разхождат с кончето. Някакви пози напред много наведени, казаха, че това ще е позата по - нататък при скок и назад почти легнала на кончето и как да слизат и да се качват. За сега е това. Ти защо не си доволна от забавачницата? Има ли къде другаде да го преместиш, така че да ти е удобно?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #568 -: Октомври 10, 2021, 02:44:29 am »
Много хубаво, че има и да толкова малки. Тук е от 4г за всичко.
Да ти кажа не е нищо конкретно. Просто ме разочарова покрай ковид, заплати и подобни неща. Не е свързано с децата. Това е и проблемът, няма да намеря друг, който да ми е толкова удобен като място, толкова за се съобразява с моя график, а и децата рак да свикват с нов човек... не знам ще го мисля.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #569 -: Октомври 10, 2021, 06:45:30 am »
Тери, при Криси възглавничката за рефлукс не помогна, защото при повдигнат матрак тя просто се изсулваше надолу. Накрая си намерих решение като я слагах да спи във възглавницата ми за бременни, но от там дойде проблем с изкривяване на черепа и трябваше друга възглавница да купя. Черепа се оправи де, навреме го видя д-р Фурлакис, но можеше да стане голям проблем. Като цяло с постепенното изправяне на бебето би следвало и рефлуксът да започне да отшумява, но Мишето май имаше доста по-дълго проблеми с това, а при Криси имаше голямо облекчение когато я захраних и мина на полуизправен седеж.
Павла, днес ще празнуваме, благодаря че попита.
Дано бактериите се изчистят бързо на дечицата. Още от самото начало ми обясняваха всички доктори, че трябва много внимателно да почиствам гениталиите, тъй като момиченцата много по-лесно завъждат бактерии. И преди съм споменавала, че попаднах на някакви памперси, които имат рекатив и се оцветяват ако в урината има бактерия. Имам кутия от тях и периодично слагам по някой памперс, но досега не се е случвало. Така и не знам този реактив на кои бактерии дава резултат, че ги купих първосигнално след бактерията на Криси на 6 месец. Тогава така и не успях да взема нова урина май, че тя все ми цапаше памперса като сложа колектор и ставаше мазало, но поне памперсите излизат чисти.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #570 -: Октомври 10, 2021, 12:48:27 pm »
Лято, на мен ми подариха такива памперси, според тях Дара няма бактерия, изобщо не стават. Относно почистването на гениталиите, аз съм маниак, чистя я супер старателно с мокри кърпи Water wipes, като бебе и с памучни тампони с преварена вода, винаги с измити ръце, ако видя кремче, попаднало някак там старателно почиствам, сменям кърпичка след кърпичка, за да не се случи използвана част да я зацапа, не пестя пари от това, за да е чиста. Питах нефролога, дали не прекалявам с това почистване, че много старателно я почиствам там, тя каза, всичко се маха, не трябва да има слуз, крем или друго, за да не се развият бактерии, каза с кърпичка внимателно. Иначе пробвала съм с измиване на течаща вода, не се почиства така добре, все остава нещо, защото не бъркам там, докато е във ваната или под душа, то не ми е удобно, не знам как го правят мами на мивката това, тя е и тежка. Дара от 8 месец ака на гърне, има случаи не повече от 5 досега, да съм я изпуснала, да ака в памперса, като единият път готвих и видях, че се надува, реших, че пръцка, понеже вече беше акала, но като я взех да яде, миришеше на аки и така я изпуснах тогава. Дали от този или друг случай е станало зацапване, обвинявам се всеки ден, но за почистване дори съм прекалено вманиачена. С какво оправи бактерията при Криси. Педиатърката изписа втори антибиотик, но няма да давам, ще пусна нова проба в друга лаборатория.
Тери, носи на ръце изправен Мати и ще е по-добре.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #571 -: Октомври 10, 2021, 14:20:20 pm »
Павла, то не е гаранция на друго място как ще е, а тук явно имаш доста плюсове.
Лято, приятно изкарване днес.
Кукапетал, дано нивата проба да е чиста.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #572 -: Октомври 10, 2021, 15:10:15 pm »
Така е. Просто все още съм и ядосана.

Кукапел, има до 3г, че по запад и до 4г+ с памперси. Няма какво да се обвиняваш.
Чак толкова не е ли прекалено обаче? За мен прекалената почистване е също минус. Има си естествени секрети, който трябва да са си там.
Има ли симптоми?
Това с предаването на АБ, за да пуснеш нова проба (тоест изчакваш поне 7 дена) и ако има пак да дадеш само би направило бактериите резистентни. Недовършеното и преждевременно спряното лечение е по-лошо от незапочналото, според мен.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #573 -: Октомври 10, 2021, 15:23:06 pm »
Абсолютно съм на мнението на Павла. Вманиеченото чистене не е Ок, убива се естествената среда. Все пак ние сме оцелели с обикновенно пелени, без мокри кърпички. А няма да казвам близначките колко пъти съм ги изпускала и са ходили оакани. Няма смисъл да се вманиачаваш, става по-зле при болест и при израстването, прекалената протекция пречи на децата и ги спъва.

Тери, изправен. Не се ли разбрахте със слинга? Ще останеш без ръце и гръб.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #574 -: Октомври 10, 2021, 15:26:25 pm »
Павла, изчистили сме ешерихията според новата стерилна урина, няма какво да продължавам, но сега се изолира нова P. Mirabilis. Още повече педиатърката каза, няколко дена след антибиотика да пусна втора проба, така че вече сме прекъснали лечението. Давам пробиотици, дано помогнат те.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #575 -: Октомври 10, 2021, 16:31:31 pm »
Кукапетал, ако не е зачервена, не плаче, няма температура 10 на четвърта не е проблем. В повечето лаборатории дори нямаше да ти я напишат тази бактерия, че я има, защото е под 10 на Пета. При Фемо Флор Плюс изследването ми се оказа, че имам около 8 вида различни бактерии, но винаги на микробиология пишеха само Ешерихия коли. Да си пишка често детето и ще я изкара сама.

Аз се чух с акушерката на д-р Даскалов (оставих д-р Мели да си почива, тормозя сега Ина) и ми даде съвети да го държа изправен при кърмене, да го оригвам по време на кърмене, да го нося изправен. Ние вече не го оригвахме дори, защото всеки път повръщаше. Първоначално Ина се усъмни за преяждане, но като му намалих времето за кърмене и орева света след 40 минути. Та сега работя върху позите, уж даде резултат тази нощ, но няма да бързам да се радвам, защото це минало малко време.
Слинга хич не мога да си го слагам сама. То още месец и ще стане време за раница, иначе го разнасян вкъщи със слинга поне по веднъж на ден, за да седи изправен,ама не иска да седи повече от 5 минути. Само веднъж го приспах и поседя повече
В София има много готини неща за деца. В околностите на София е "Близката ферма". Приемат деца над 5-6 години на седмичен лагер (занималня без преспиване). Лятото Копаят, садят, берат зеленчуци, ядат филии с домати, диня със сирене,като едно време на село.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #576 -: Октомври 10, 2021, 17:29:08 pm »
Големи сте ентусиасти с първо дете  :lol: и аз влачех Моника къде ли не, сега елате ме вижте с близначките, ако можеше и на площадката нямаше да стъпя.

Да ви кажа на тази възраст просто си давате парите и си мислите, че развивате бъдещ нобелов лауреат. Истината е че до три годишни им трябва любов, мама, тичане и добра храна. После е важна средата, училището, допълнителните занимания.

Аз имам сополива Аделина, дето се вика вече не се ядосвам че няма в понеделник да тръгнат на ясла. Каквото такова.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #577 -: Октомври 10, 2021, 18:32:22 pm »
Тери, дано стане така, няма симптоми, както преди беше- няма течение, като слузести парченца, в урината няма утайка, цветът е ок, единствено перинеумът е леко зачервен и усещам като е напишкан памперса. Все едно на някакъв химикал ми напомня, но аз съм с много чувствително обоняние. Избиват и кътници, но е в настроение, само яко лиги. Утре ще пусна новата урина в друга лаборатория. Дано няма нищо.
Помня за Дара, че я оригвах при смяна на гърдата, посуче малко изправям, кърмих я поизправена, помогна това. Покрай това повръщане, постоянно я носих и тя така свикна да заспива, голям автогол.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #578 -: Октомври 10, 2021, 20:01:21 pm »
Маги, аз все още съм ентусиаст. Чакам още малко да порастнат, да се поуспокои света и ги мятаме на големи пътувания.
Иначе ездата е и стойка, и връзка с животното. За мен от малки е полезно нещо. А социализация и учене на нещо целенасочено до 3г не виждам смисъл и аз.

Кукапел, точно и аз щях да пиша за над и ^5, че принципно не се лекува.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #579 -: Октомври 10, 2021, 21:03:09 pm »
Поздрави от нас. Криси в началото беше уплашена, но после и сама тичаше към детския кът за игра. Все пак тя постоя около 2 часа и се прибра да поспи, а аз останах с гостите.
Бактерията с антибиотик, но както казах така и не успях да взема втора урина в продължение на 2 месеца. Сутрин измивах, подсушавах и слагах колектора, а след 30 минути памперса беше пълен с изпражнения и пробата замърсена. Когато не слагах колектор такова нещо не се случваше...
Мъжът ми е ентусиаст с децата и все ме хока, че не ги водя по площадки и игрища. Аз записах Васил на катерене на 2г и 8м, за да запазя тази концентрация и да пропуснем страха от високо. Това и постигнах, а това че харесва този спорт и продължава да го практикуват ми е само бонус. Ако видя, че Криси се справя добре с нещо ще запиша и нея, но само ако сама си покаже интересите.