0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #460 -: Септември 21, 2021, 14:41:08 pm »
Какво се променш от вчера, че да ви приемат? Дано излезете бързо.

Хелиантус, направи консултация. Може пак стачка да е.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #461 -: Септември 21, 2021, 15:02:12 pm »
Появи му се разтройство, вчера нямаше. Казаха, че ако не беше толкова малък, надали ще ни пратят за приемане в Инфекциозно, но е много малък и няма начин. Пак му взеха натривки, на мен натривка от кърма. Даже сестрата се опита да ми каже да спра да кърмя, че може да имам бактерии в кърмата. Това че казвам, че и аз, и Мишо бяхме в неделя с разстройство, все едно никой не го чува. Очевидно е вирус
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #462 -: Септември 21, 2021, 15:23:59 pm »
Очевидно се страхуват и преувеличават, защото не сте от Пловдив. По колко пъти ходи?
Няма да спираш да кърмиш.  Нормално е да има разстройство щом имате вирус. За 3-5 дена си минава сам. Само и АБ сигурно му давах и влизате в една спирала. Да се оправя бързо Мати.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #463 -: Септември 21, 2021, 17:38:04 pm »
Ох Тери, съжалявам да чуя това. Да се оправя бързо Мари и да се прибирате. Много премеждия ви се струпаха на главата.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #464 -: Септември 21, 2021, 21:31:09 pm »
Тери, как изглежда разстройството при бебето? Сигурна ли си, че не бъркаш нормалното течно бебешко ако с разстройство? Повръщането ако е като струйка, стичаща се от устата, също е нормално. Ако има нормален брой напишкани памперси, не е дехитратиран. Дано бързо ви изпишат.

Хелиантус, защо така отказва да суче, може наистина да се свържеш с консултант докато си тук, може и среща на живо да си направите. Честито кръщене!

Въпросът за езика и мен ме вълнува, втория език трябва да научи само от таткото, всичко останало е на български. Но като сме с други хора той говори също на български, на нея говори на чешки, но дали ще е достатъчно не знам.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #465 -: Септември 21, 2021, 21:52:08 pm »
Не го знам какъв е този отказ, при мен мозъка ми така работи вече, че първо мисля, че е просто заради шилето и АМ, не бях мислила за стачка, той и АМ намали, иска си твърда храна човека. Сега сме в провинцията и няма повече да седим в София , та трудно на живо с консултант, но може да потърся мнение. Днес следобед поцока доволно един път и после още малко 2 пъти, но не беше над 36 часа изобщо, то не знам какво се случва с количествата в такъв случай, той последните 2 седмици като цяло намали потреблението. Нямам помпа с мен...Най- потресаващо е, че и нощем като се разбуди за ядене не иска, дърпа се и си реве за шишето, а винаги като е сънен не е имало проблем и за заспиване, успокоение.

Благодаря , Робин!

Тери, как сте?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #466 -: Септември 21, 2021, 22:08:25 pm »
Ние ако бяхме смесен брак бих настоявала всеки да си говори на езика. Така е най-добре според мен.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #467 -: Септември 22, 2021, 00:51:35 am »
Тери, бързо възстановяване и пребиране вкъщи с Мати!
Дара е с температура 38 градуса, явно има инфекция, притеснено ми е. Чакам стерилната урина за нефролога. Отказва уринала, той е ужасно сладък. Има и хрема, леко прокашля, а венците ужасно подути. Давам и ампули вит. Ц. Освен ковид не е боледувала и направо ми е... свито сърцето... Нямаме килим вкъщи, само на паркет сме и се чудя, дали пък не изстива на пода. Изобщо не стои на килимчето за игра. Няма да се спи тази вечер, тя постоянно се буди.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #468 -: Септември 22, 2021, 10:21:44 am »
Кукапел, как е малката?

Тери, вие как сте?

Борис е с ковид. За сега е само той. Аз съм затворена с двамата за минимум 1 седмица и единият е мрънкаш и плачеш, а другият го дразни.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #469 -: Септември 22, 2021, 10:28:05 am »
Pavla, как пък Борис точно :O от яслата ли, ужас. Да се оправя детето възможно най-безсимптомно. Сими сигурно тежко ще изкара без теб.
Аз да чукам на дърво детето се оправи. Ако са чисти посявките, утре ще ни изпишат
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #470 -: Септември 22, 2021, 10:50:49 am »
Не е без мен. Заедно сме.
Значи е било вируси. Хайде, прибирайки се.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #471 -: Септември 22, 2021, 11:03:51 am »
Робин нашите най-близки приятели в Испания са двойка испанка и румънец. Синът им е на 8 години. Аз никога не съм чувала бащата да му говори на румънски, но малкият го говори без проблем. Доколкото знам говори с баба си румънка един път в седмицата и комуникира само на румънски с баща си когато са в Румъния, което е 1 път в годината. И това време му е напълно достатъчно да знае езика говоримо. Иначе детето говори още 3 езика. Абе те са като гъби за езици. Колкото повече научат като малки, толкова по-добре.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #472 -: Септември 22, 2021, 13:03:21 pm »
Павла, бързо и леко да мине ковид при вас. Ти ще се тестваш ли по някое време? Нали има шанс безсимптомно да го искараш все пак.
Тери, не е леко да си мама, но като махнеш вирусите и всички притеснения ти остава най-голямото щастие. И това ще мине, а малкия Матей скоро ще поотрасне и укрепне повечко. Чакам да се похвалиш, че вече сте си у дома и всичко това е зад гърба ви.
Кукапетал, скоро и вие да се похвалите със здрава Дари. Как стана така, че е пила препарат в банята?
И ние нямаме меки настилки - само ламинат и плочки, но Криси удържа фронта засега. В новото жилище ще слагам винил навсякъде, за да няма прагове и лайстни, а и защото е водоустойчив и хич няма да ми дреме като разливат нещо по пода. И там не мисля да слагам килими.
Готвим се за първи рожден ден. За мен първият рожден ден е голям празник - изминала е година на успехи, на нови умения и придобит опит. Тази годинка се променят всеки ден по малко и в края ѝ разликата е най-видима. Детето няма спомен от празника, но това е наш празник повече. Втори, трети и т.н. рождени дни са си нейни, но първата годинка е наша и си я отбелязвам прилично с всички, които са били до нас през това време и са помагали. Маги, добре си дошла с близначките и кака им, защото без теб щеше да е по-тежко и финансово, и като разпределение на времето в обикаляне из магазини. Ще празнуваме в неделя на 10.10. и съвсем сериозно и публично те каня на бебешко парти ♥

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #473 -: Септември 22, 2021, 13:28:07 pm »
И Симеон е положителен от днес. Вдигна малко температура и го тествах пак.
Ние с мъжът ми сме ваксинирани и за сега сме отрицателни. Аз имам ужасно много антитела и се надявам да не се размине. За децата се надявам да мине леко.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #474 -: Септември 22, 2021, 14:58:55 pm »
Хелиантус, честито християнче!
Павла, да минава този ковид, без да го усетят!
И всички останали болни дечица да оздравяват бързо.
Маги, как са твоите момичета?
При нас, Митко кара стомашно - чревният вирус, аз пък бях много зле няколко дни с температура, болки в главата, хрема и кашлица, но поне не беше ковид. За щастие, Дари удържа положениението.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #475 -: Септември 22, 2021, 16:50:40 pm »
Павла, ще искате ли тестване за вариант на ковид, т.е. да не е делтата? Казват, че тя повече поразявала децата.
Този вирус май отвсякъде мина. Аз бях на един детски рожден ден в събота и неделя и понеделник имах леко стомашно неразположение. Мислех, че е от храната, защото имах проблеми само сутрин, но не и през деня. Друго приятелско дете изкара 2 нощи на повръщане, а предния ден бяха заедно с Васил, който пък изобщо не е имал никакви симптоми. Криси имаше няколко леки повръщания, дето повече като оплювания с храна и 2 по-изразени по време на закуска, но през ден. Тя утре е на ваксина, ще споделя с лекарката и да видим дали ще я сложат.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #476 -: Септември 22, 2021, 23:43:32 pm »
Павла, леко да го изкарат момчетата!
Дара е зле, поддържа температура цяла нощ и днес, вдигна сутринта 38,6 и на обед 39,2, направо изтръпнах, че бях сама, само с панадол, друго нямам вкъщи, изкъпах я с хладък душ,  повечето време иска само на ръце. С ужасно подути венци е и уроинфекцията, събраха й се наведнъж. Баща й се прибра и по препоръка на педиатърката пуснахме нови кръвни изследвания, не са добре - високи левкоцити, СУЕ, тромбоцити и други неща, за антибиотик казаха, че е. Колкото и да не исках да давам, явно няма да минем без, изписаха й зинат. Дано спим тази нощ. От кой пробиотик сте доволни?
Лято, правих й накисване във вана с антибактериален течен сапун за уроинфекцията, става на пяна, тя си играе и хапва от пяната, може да не е много, но повърна малко след къпането. Спрях тези процедури за всеки случай.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #477 -: Септември 22, 2021, 23:55:37 pm »
Няма да правим за верионт. Смятат се, че са с делта.
Борис започна да залита и да пада много. Днес много лошо родно от едно стъпало. Целият е в рани, цялото му лице. Не му е вкусно като яде. Това е короната. Симеон е добре.


Кукапел, давай си антибиотика и ще се оправи бързо детето. Линеск бебе дават чесно за антибиотика. Добре, че няма много висока температура поне. Има ли нещо на посявките?  Бързо да се оправя.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #478 -: Септември 23, 2021, 00:08:39 am »
Кукапетрл давай АБ, кърми, давай пробиотик и всичко ще мине. Нещата не стават както ние искаме. Апропо близначките и двете не приемат лекарства, давам им ги на сила със спринцовката на панадола. Ако искам здрави деца, това ми е варианта. Един прост Нурофен не мога да им дам. Виж Моника всичко пиеше, такива ревове и тръшканици не съм имала.

Мише, добре че Дари е минала между капките.

Павла, горките дечица. Дано леко го минат.

Тери, как сте?

Най-трудното предстои момичета. Ние с Лято сме гърмяно зайци, видяли сме що е то ясла, на вас ви предстои. Заредете се с лекарства и търпение!

Лято, много мило, много ❤️

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #479 -: Септември 24, 2021, 09:39:43 am »
Момичета как са децата?

Павла, как са момчетата? Ти как си?

Тери, как е Мария? Изписаха ли ви?

Кукапетрл, как е госпожицата?

Моите момичета са вече добре. Тичат играят, няма следа от болестта. Каката снощи се оплака от главоболие, но аз го очаквах. Ляга късно, става рано, доста е натоварена и ето стана и зле.