0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #440 -: Септември 19, 2021, 14:21:07 pm »
Аз не се имам за героиня, по-скоро съм организирана и знам какво искам. Първите три месеца след появата на близначките са ми мъгла. Нищо не помня.

Хелиантус, имам братовчедка в Англия в къщи и с всички роднини говорят на български, английския го научиха от училище. На 3 години ги пуснаха там на градина. Сега голямата(на 10) говори перфектен английски без акцент и знае и български, но на него и се губят думи и изрази. С малките е по-интересно. Понеже на вън всичко около тях е на английски те в къщи помежду си говорят на някакъв странен българо-английски, само с майка си и баща си говорят само на български. Майка им държи да знаят езика. И са четири деца ☺️ лудница е в тях.

В групите за слингове и раници във ФБ редовно продават якета на доста сносна цена. За мен якето е добро решение. Детето не е прекалено облечено, не седи неудобно в раницата,заради обемни дрехи, а и не се претопля.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #441 -: Септември 19, 2021, 15:00:28 pm »
Много ми е криво. Тъкмо някаква глътка въздух да се успокоя и нещо става. С разстройство съм. Сложих си маска, защото, ако се изолирам, детето доста тежко ще  го понесе, той реве за мен. Но умирам от страх да не е вирус и да го заразя. Откъде пък вирус, аз не съм излизала никъде. Само на педиатър с маска
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #442 -: Септември 19, 2021, 15:18:50 pm »
От обяд нашето момче все прикляка и се напъва и се държи за памерса(за патката) вкарахме го в банята, за да го измием и да видим как са нещата. Външно и няма нищо, не е зачервена. Сложих едно компресче с Риванол. Притеснявам се защото не е забелен и сега само ми се въртят някакви неща в главата. Имали ли сте такива случаи
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #443 -: Септември 19, 2021, 16:52:47 pm »
Ако не плаче, не се притеснявам. Клякат, ако успеят да докопат пишките си по-добре през памперса. Нито едно от децата ми не е насилствено. Сими сам се справи, Бобо не, но той все още е с памперс. За мен е варварство насилственото забелване. До 7г поне си е физиологична фимозата.

Тери, не се шашкай. Няма как да се изолира. Просто не се поддава на паниката си.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #444 -: Септември 19, 2021, 22:59:30 pm »
Ух, може би и аз трябва да пия метформин, ще видя да си направя едно натоварване с глюкоза. И аз не спазвам никакъв режим, което не е много добре.

И аз така съм чела, че се процедира с езика, но взеха да ме питат роднини ама как така детето ще тръгне на градина и няма да разбира езика, гадно ще е и взех,  и аз да се чудя, а знам, че ще си го научи без проблем.
9 месеца е майчинството, до 1 година ти пазят работното място, но аз и преди работех като по заместване на различни места и ...дълго е обяснение, но общо взето нямам постоянно работно място. Засега не планувам да започвам работа, по- скоро плануваме кога да е бебе номер две  :D. Може да поработя от вкъщи, понеже вече съществува чудото наречено онлайн ветеринарен лекар, но не бързам, засега е невъзможно, а Борис не си представям да го дам на градина преди 1.5-2 години поне...не знам, още ми е някак далечно.

Днес го кръстихме и мина много добре. Той се смя през цялото време, ако му бяха дали възможност щеше да изплиска цялата вода от купола, че много обича така да си играе. Досега не бях присъствала на кръщене ма бебе, което да мине без рев и драми, голяма усмивка е той.

Тери, дано е нещо моментно от храна например. Всичко ще е наред , няма как да се изолираш.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #445 -: Септември 19, 2021, 23:23:10 pm »
Гледачката в забавачницата е с ковид. Борис е контактен и до петък е под карантина и затова не мога и Симеон да водя на училище, защото няма на кого да оставя малкия. Голяма тъпня. Дано само да не се и разболеят.

Хелиантус, голям герой е Борис. Честистит ви християнин.
Ако имаш възможност, намери малка ясла като нашата забавачница. Моите ходят от 1г и няколко месеца и отначало за по 1-2 дена в седмицата и не винаги спяха и ядяха там. Просто свикнаха за се разделяме и езика започнаха да разбират. Полезно е.
Също при втора бременност, особено ако е проблемна, но и ни само, ще ти се иска да можеш да оставиш Борис някъде за 2ч. Голяма помощ ми беше, макар и за 8ч седмично.
Аз на твое място бих работила от вкъщи. Ако щеш и за 1-2 дена по няколко консултации.
« Последна редакция: Септември 19, 2021, 23:36:54 pm от Pav-la »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #446 -: Септември 19, 2021, 23:24:15 pm »
Вирус е и Мишо е с разстройство.
Сега ще наблюдаваме малкия. Сякаш повръща по-големи количества днес. Ще му следя памперсите дали са напикани да не се дехидратира
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #447 -: Септември 19, 2021, 23:41:01 pm »
Има гаден вирус. Девер ми също е така. Ходил на лекар и му казали, че има епидемия навсякъде. Най-често са само болки и не толкова повръщане и диария. Така му обяснили. Днес има рожден ден, но толкова го болял корем по едно време, че даже не можел да отиде да си вдигне телефона.
Дано да ви се размине леко. Кърми го много, за да му даваш антитела, а и да го хидратираш.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #448 -: Септември 20, 2021, 07:08:41 am »
Даваш му да суче на често с кърмата минават антитела.Няма как да се изолирате и за мен това не е правилно.Цвете под похлупак не ви трябва!Това не означава да оставите всеки да го пипа, но умерени контакти са му майката.Имам много примери на деца гледани под похлупак, после става брутално в яслата/градината.

Айде при нас Моника цъфна сутринта с повръщане.Цялата къща се изредихме, включително и майка ми вчера беше зле.Аделина още суче, но почна и да яде.Аз днес съм на работа и стискам палци да се оправят в къщи без мен.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #449 -: Септември 20, 2021, 14:05:41 pm »
Детето си повръща, свива го корема, акото започна да става на слуз. Педиатърът му не работи днес, по телефона само се чухме. Изписа някакви лекарства и каза, ако не се оправи днес да ходим на спешен кабинет в една болница.
Ние за всеки случай отидохме. Изобщо не го прегледаха, да сме ходили в друга клиника да го приемат. Сега решихме да се приберем, да пробваме с Ентерола и ако не се оправи, през нощта да ни приемат.
Много са ми трудни тези решения...
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #450 -: Септември 20, 2021, 14:44:44 pm »
Хидрасек помогна на Габи за акането, за повръщането капки Вомитусхил може в шише с малко мляко.

Няма лесни решения Тери, не и от важните.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #451 -: Септември 20, 2021, 15:16:12 pm »
Колко пъти повръща? Веднага след сукане ли? Колко често се изхожда? Температура?
Какво му изписа?
Не е лесно, но следвай си интуицията. Какво ги се иска за направиш да го защитиш? Сими веднъж го водих в спешното, но беше повърна 13 пъти за 8ч и за 12ч не беше пишкал. Тогава искам да му помогнат просто, знаех, че имам нужда от други хора. Иначе като са били болни искам да ги предпазя от другите хора. Малко нерационално, но аз така осъзнавам кога е сериозно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #452 -: Септември 20, 2021, 15:33:51 pm »
По пътя си внуших, че му е хлътнала фонтанелата. Тръгнахме към клиниката за прием. За щастие там го прегледаха обстойно, казаха че единствената индикация за прием е, че сме отдалече и е толкова малък. Пуснаха ни с уговорката да го следим.
Разпита ме докторът как повръща и засега смята, че е рефлукс. Изписа лекарство за рефлукс, също и Хирдасек, но го няма по аптеките и каза, че нищо няма да взима вместо него.
Та се прибираме, аз малко отдъхнала. Имах нужда някой да го прегледа. Той цяла нощ не спа, свиваше се, вероятно колики, но не исках да предполагам на своя глава, просто е много малък все още
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #453 -: Септември 20, 2021, 16:12:25 pm »
Вземи си все пак нещо за всеки случай.
Всичко ще е наред.
Аз затова казах за девера ми, защото е основно с болки, но без повръщане и диария.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #454 -: Септември 20, 2021, 17:31:50 pm »
Да, ще даваме Ентерол за всеки случай. Детето цяла нощ е спало 50 Мин, седи в мен 1 час. И докато спи се гърчи. Не реве, но ръмжи, гърчи се. Днес пак само на ръце час успя да поспи и затова исках да го прегледат. Може да са колики, може и вирус да е. С толкова малко дете не се знае. Столчето на колата прави чудеса. Такъв сън удари в колата. И явно като поседя дълго време с изправно гръбче и му помина коремчето.
Много съм разочарована от частните клиники. Последните 20 дена от три ни върнаха без преглед дори,за разлика от държавните
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #455 -: Септември 20, 2021, 17:59:30 pm »
О, колите са вълшебни. И звука, и движението, а и позата са супер. Имам приятели и в 3ч последно са обикаляли с колата, за да им спят децата. Правете го и вие.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #456 -: Септември 20, 2021, 20:50:17 pm »
Ох, Тери, голям стрес ви е, да му минава бързо и да си отдъхнете всички!
Маги, при нас няма да е вирус, никой не го изкара, явно от препарата, който погълна в банята при къпане. Ще гадая... Иначе Дара има нисък хемоглобин (104) и хиляда неща в урината, с уроинфекция е. Пие уринал, хомеопатия и вит. Ц.
Хелиантус, честито християнче! Браво на Борис! Смело момче!
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #457 -: Септември 21, 2021, 10:54:48 am »
Благодаря ви!
Павла, да, ще търся нещо подходящо. Масовите градини не ми харесват много, на една приятелка, съседка детето ходи в една наблизо и са по цял ден навън независимо от атмосферните условия, никакво внимание не им обръщат, а с храната не знам как ще е като изсипват сандвичи и бисквити по средата на масата. Имам време,  ще го мисля. Мен малко ме плаши втора нремнност, че ако е каъо първата не знам кой ще го гледа Борис, аз бях много зле, но пък и не искам голяма разлика, сигурно ще си внесем баба за известно време.
Да се оплача, май приключваме с кърменето, последните 24 часа изобщо не мога да го накарам, не иска и не иска  :(

Тери, бързо да минава и да отминава тези неприятности и да сте добре.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #458 -: Септември 21, 2021, 11:34:03 am »
Ние пак сме в болница. Отидохме на преглед отново в детската клиника от вчера, че Мишо сменям памперс и имал разстройство малкия. И пак ни пратиха в инфекциозно. От всяка клиника тук ни пращат. Детето пак е с абокат, чакат ни пак дълги дни и нощи. Много ми е трудно тук без помощ от Мишо с детето вързано към абокат
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #459 -: Септември 21, 2021, 14:26:31 pm »
Ясно, че Матей е с разстройство, ама на мен пак не ми е ясно защо са го вкарали в болница... Калина 3 месеца ака пяна, която при досег с памперса ставаше на вода. От поне 2 месеца почти всеки ден по няколко часа е с хлътнала фонтанела и сменям по 2 памперса за 24 часа. Заведох я 1 път в спешното (когато беше на около 10 дни) и 1 път на нефролог (миналата седмица) и това е. Ни болници, ни гявол. Разбира се и редовно си ходим на месечните прегледи при педиатър.
Не може ли да ви изпишат там някакви неща и да си седите вкъщи?

Хелиантус и ние сме като Павла с езика. Ние й говорим само на български, дори и когато сме с хора, които не говорят. Първо казвам на Дими на български и после превеждам на испански или английски, за да ме разберат какво й говоря. Макар, че по-близките ни хора вече поназнайват думи и горе-долу разбират.
Тя никога не имала проблем с езика. Като тръгна на нърсъри се разбираше отлично с всички. Тук в училището също. Като имаш предвид, че тук в училищата говорят и учат на 2 езика. Тази година включиха и английски, та са 3 вече.
Тя преди повече от година спря да говори български. Сега като баба й беше тук, го проговори отново и то много добре. На Калина й говори само на български за момента. Но според мен беба първо ще проговори на испански.
Езикът на средата ще бъде научен с 1000% сигурност. Така че го учете на български, че там ще е зор.

26.09.2019