0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #340 -: Септември 02, 2021, 19:49:28 pm »
О, Тери, далеч съм от мисълта да те съдя или нещо подобно. Просто и пациентът, и лекарят не е длъжен на другия, но си има правила.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #341 -: Септември 02, 2021, 23:58:48 pm »
Робин, то и аз по принцип съм на този принцип, но като знам, че високите нива на фенилаланин водя до мозъчно увреждане и аз  като Павла съм с повишено внимание. За щастие неговите пък все са в другата крайност и все се мъчим да ги вдигаме.
Аз не съм се съвсем затворила, излизаме на рязходки в парка с други хора, даже ходим на една група с други бебета, която е на закрито, но пък седим на 2 м разстояние, идват и гости у нас, но внимавам.

За българското летище не знам, но на Английските си има стаи за преобличане на бебета към тоалетните както навсякъде из Англия де. Би трябвало и на всички други летища да има 🤷‍♀️ Ще огледам българското. Ние ще помъкнем половината къща😁, количка, раница, столче на кола...целия цирк.

Ох, с това хранене ...днес диетоложката ме убеждаваше, че то малко захар е ок на 6-7 месеца...оказа се , че във всички храни за него има захар- брашно, паста, едни каши за закуска..., от което аз хич не съм щастлива, но май нямам много избор, ще одържам фронта със захарта колкото мога.

Тери, прегръдки за теб и Матей и скоро да сте си на спокойствие вкъщи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #342 -: Септември 03, 2021, 12:27:13 pm »
Хелиантус какво е това брашно със захар? Питай диетоложката за алтернативи без захар. Не може да няма. Ми ако детето не може да приема захар? Все трябва да има нещо.

26.09.2019
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #343 -: Септември 03, 2021, 13:29:51 pm »
Яничка, няма...то въобще добре , че има нископротеиново, всичко на всичко 2 фирми го произвеждат, или поне тези ги има тук, то е с рецепта, изпистват ми го от болницата....ще търся , ама...едва ли
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #344 -: Септември 03, 2021, 13:58:45 pm »
Привет, Тери как сте? Кале малкия Мати? Много ви мисля и ако съм била рязка не е нарочно, наистина ми пука за вас!

Аз днес се изложих като кифладжия. Три деца имам, сто запека съм излекувала,но днес блокирах и звънях на личната да питам какво да правя с Аделина която от три дни не е скала и само реве. Е свърши работа без да стигам до клизма или сироп, ама сестра ми много ми се смя.

Хелиантус, дано намерите вариант!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #345 -: Септември 04, 2021, 11:25:56 am »
Прибрахме се вчера момичета.
Това нашето дете няма никакъв режим. Яде на час-час и половина. Ако се опитаме да го държим до два часа, толкова се е изморил, че хептен не яде и заспива веднага.
И така денонощно.
Иначе от болницата съм много доволна, само останах недоволна, че докато му слагали абокат, докторката се одраскала с иглата при изваждането и го хванала за ръката и го направила целия в нейната кръв. А точно там имаше раничка той, защото се опитвала да сложи друг абокат, но не успяла. Нищо не мога да направя по въпроса, само да се надявам, че е била здрава. Но не мога да си го изкарам това от главата, колкото и да се опитвам.

Търся си блузи с къс и дълъг ръкав за кърмене. Дори някои малко по-широки, колкото за спане. Ако продавате, свиркайте.

Иначе засега е добре положението в памперса на Мати. Мишо ги сменя, че на мен ми прималява, докато го разкопчавам дори. Както каза, акушерката на д-р Даскалов: станах майка прекалено бързо. Усетих се като майка наистина, момента, когато той нямаше силички, но се събуди и показваше признаци на глад. Насред нищото, права, си свалих роклята и започнах да го кърмя. Хората ме гледаха странно, но изобщо не ми пукаше.
Гледам му епикризата: в понеделник е бил с билирубин 180 на 11 дена, а от Селена дори го няма изследван.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #346 -: Септември 04, 2021, 12:39:34 pm »
Тери, радвам се, че сте вкъщи вече и сте добре. Това с кръвта е мнфок неприятно, но нищо не може да се направи, всичко ще е наред. То за режим при новородено не може да се говори, не се притеснявай. Борис започна да има някакъв що годе май към 4 месечен, но дори и сега не е съвсем стабилен режим, т.е има го, но зависи от това колко стане сутрин и как спи през деня. Искам да кажа, че всичко се случва в приблизителни часове, но има вариации. Консултанттът по сън каза, че за стабилен такъв може да се говори като минат на 2 дневни дремки, което е чак след 7 месец, най-рано. А някаква по- голяма предвидимост,  при нас поне имаше чак след 3-4 месец. Аз никога не съм се опитвала да му налагам някакви неща като кога да става, кога да ляга, водя се по него и спазвам интервалите на будуване за възрастта, яде когато е гладен, което е винаги след като се събуди и така. Просто се води по детето, другото ще се намести с времето. С бузите за кърмене е мъка 😁, поне в Англия всички са много грозни.

Аз вчера много се разтърсих. Приятелка трябваше да е на първа ФМ в понеделник, но прокървила и се установи, че бебето отговаря на 6- а седмица и няма сърдечна дейност. Ей затова не харесвам тия късни ехографии в Англия. Но ме върна към всичко през , което минахме, за да стигнем до тук и съм толкова благодарна, че държа това голямо щастие в ръцете си. И ние и вие сме минали през толкова много ...., но всичко си заслужава и всеки ден благодаря на Господ!

П.с. мен яко ме тресе нервата за полета утре  osi_12
« Последна редакция: Септември 04, 2021, 12:46:45 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #347 -: Септември 04, 2021, 13:32:16 pm »
Тери, моят опит, дори с некърмени бебета, показва, че до 4м яде и спи когато си иска, освен вечер. Там винаги в един и същи час и със спазване на рутината съм ги слагала. Ако ще да заспят след 1ч, важно е да знаят нощния си сън.
Аз пратих на поискване моите деца. До 2м и на 30 мин съм давала, ако покажат признаци. Не се опитвай да гониш час. Така няма да разбереш неговия ритъм, а ще го 'дресираш' да яде, когато 'трябва'.
Истински предвидим режим наистина на 2те дремки започнаха да имат и двамата. Иначе просто знаех горе долу броя, но не и продължителността или часа на дремките.
Аз си записах всяко хранене и/или кърмене до заместването на хранене, около 1г, за да видя някаква зависимост. Около 4м вече имаше повече режим за хранене, но те не са кърмени толкова.
Билирубинът е приличен. Сигурно в Селена само с онзи уред, който е за чело са мерили.
Борис имаше над 350 и тогава му взеха кръв, защото уредът спря да го хваща. Беше стигнал 400+ преди да започне да пада.
Важното е, че сте си вкъщи.
Това ще остана само лош спомен.
Защо ти превалява от пелените?

Хелиантус, дано полетът да е във време за сън. Кърми или биберон, ако ползва, при излитане и кацане, че да изравнява налягането.
Сими беше на 7м, а Бобо на 5м при първите полети. На 7м беше по-добре, защото го занимавах с книжка. Вие с кого пътувате? Най-добре са турците за мен, но вече ги няма много в Европа с пандемията.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #348 -: Септември 04, 2021, 14:17:43 pm »
Аз когато и да съм летяла, бебетата по-скоро спят в самолета. Но има някои хора, на които започват много да им пищят и да ги болят ушите от смяната на налягането и според мен важи и за пишящите деца в самолета. сега поне са по-празни самолетите. На Мишо сестра му скоро пътува от и за Англия и каза, че са наполовина.
Иначе мен ме е страх от пелени на психическа основа. В болницата трябваше колкото може по-често да ги сменям, за да видим мокри и пресни пелени. И знаех, че те са индикатор как е детето.
Много газове има сега, не го мъчат, но като на възрастен човек, толкова са силни. Започнах да му давам БиоГая
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #349 -: Септември 05, 2021, 12:05:25 pm »
Тери, нормално му е състоянието, даже късно ви почнаха коликите.Неприятен момент е, но ще отмине!

Ние бяхме на море.Почивка, ако може да се нарече така, с три деца!Близначките харесаха морето.Не веднага.Габриела два дни го гледа от плажа и отказваше да влезе, чак на третия се престраши, след това не можехме да я изкараме.Така че имаме три обичащи морето, деца. Ние с Мерал сме като пребити, имам чувството, че ми трябва седмица сън и осамотение, за да се възстановя, но си заслужаваше!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #350 -: Септември 05, 2021, 12:38:31 pm »
Започнах да записвам от вчера кога по колко е ял. 14 пъти за 24 часа, което включва хранене, смяна на памперс, пак хранене, приспиване и отиде един час.
Маги, не знам как си го правила това с две деца. Ти да не си богинята Шива, откъде толкова ръце и часове в денонощието.
Ние смятаме да дадем на Мати ваксината за ротавируси. Мишо го консултира и с частния педиатър, който избрахме (бил е 20 години завеждащ неонатология в Окръжна)
« Последна редакция: Септември 05, 2021, 13:18:28 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #351 -: Септември 05, 2021, 17:11:41 pm »
Тери, просто се примиряваш, че първите три месеца е така.Ядене, памперси и спане от време на време.после нещата се нареждат.

След всичко случило ви се, сложете ваксината!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #352 -: Септември 05, 2021, 23:05:39 pm »
Сложете я. Тук въобще не се предлага и не съм я слагала.

Тери, моите, че са 'големи' почти няма вечер да съм спала цяла нощ. Свиква се и спираш да обръщаш внимание на дреболии.
Ако не са акали или не е много пълен памперса, аз не сменяха. Иначе на тъмно и бързо. При наясно памперс в тъмната баня. Като цяло, правя всичко, за да не се разсънят.

Утре ме чака голям рев. Борис реве, защото брат му го няма в забавачницата, а Симеон ми каза, че иска да работи с баща си, а не на училище. Петък е плакал много.

Хелиантус, как беше пътят?
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #353 -: Септември 06, 2021, 11:05:12 am »
Момичета, много добре мина пътя. Борис си спа през цялото време в колата до Лондон и после през почти цялото в самолета, нямаше драми, доволен си беше. Много по- добре отколкото очаквах. Спа добре и през първата нощ тук, ще видим как ще е адаптацията тия дни. Видя вече за кратко баби, лели, братовчеди и т.н., всички нямаха търпение да го видят, но той няма проблем, доста е социален и не плаче от хора. То за мен май адаптацията ще е по- тегава  :D,  първа нощ без машина за вода за мляко, знам че може и без нея , но като е свикнал човек, докато се ориентира... И по стълби досега не ми се е налагало да слизам с количка, ще се уча в движение.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #354 -: Септември 06, 2021, 11:56:19 am »
Тери, радвам се, че нещата при вас са се оправили и вече всичко е наред с Матей. Аз съвети не мога да давам, защото доста съм далеч вече от тези неща и сега все едно ще ми е за първи път. Но тук чета и събирам опит. :)

Надявам се всички сте добре. Приятно изкарване в БГ, Хелиантус!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #355 -: Септември 06, 2021, 12:05:43 pm »
Хелиантус, знаех си, че ще мине добре. Те ни изненадват, когато най-малко очакваме.
За млякото. Аз сипвах вряла вода в термос и в шише колкото ми трябва студена (мерих до нацелване на спокойно първо) и с дозички. Така млякото става за около 30 сек и не се разсънваме много. Ти вечер го кърмиш предимно или все още трябва първо и АМ да дадеш?

Днес вече и аз се пречупих. Оставих Борис- рев и не мога да го откопча. Оставих Симеон- той крещи- Не, мами, не тук, искам с теб- и плаче увиснал на оградата. Докато стигна до колата пуснах и аз няколко сълзи.
Нямам търпение да дойде петък. Не помня дали се похвалих, но ще мръднем за 4 дена на море в Испания, че не можем да се нагласим въобще все още. Така поне да се разбутаме съвсем.  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #356 -: Септември 06, 2021, 14:04:32 pm »
Павла, и двамата ли оставяш на детска градина? Дано бързо свикнат и стане по-лесно. Супер за Испания, къде ще сте точно?

Хелиантус, за първи път ли го виждат роднините в България малкия? Сигурно е голяма радост за всички.

Ние пътувахме извън София тези дни и падна голям рев в колата навръщане, спирахме няколко пъти, но не помогна. Накрая заспа от изтощение. Вечер ще избягваме по-дълъг път с кола, ако е през деня много по-лесно минава.

Тери, как сте?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #357 -: Септември 06, 2021, 19:18:16 pm »
Борис си продължава в забавачницата, а Симеон е на детска, но тя е от училищен тип и тук е задължителна и се казва училище.
В Ибиза ще ходим. За там намерих полети и спане на нормални цени. Както казва един приятел, ние сме единствените хора, които отиват в Ибиза, за да си починат с деца/бебета.

Това с колата е доста тегаво. От един момент в България и Бобо започна да не иска да пътува и то е заради такситата. Там беше 'свободен'. Ще свикне пак, но ще се изпокараха с мъжа ми, че той е доста 'спокоен' човек.

Другите как сте?
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #358 -: Септември 07, 2021, 00:28:38 am »
Павла, и аз така сега правя , топла вода в термостат и студена в шише и мешам, но още не съм бърза. На всяко хранене трябва да има и АМ, не го спазвам строго, има и кратки кърмения само за успокоение, и АМ е вече след кърмене, защото иначе не ще да суче, но резултатите му все са ниски, т.е. трябва повече протеин и все се мъчим да ги вдигаме, та всичко е точно с моето не строго отношение към кърменето и АМ вече. Наистина ме изненада с пътуването, а и удържа   геройски на набезите за родата 😁 разбирам ги, та той е толкова сладък,  голяма радост и вълнени е.

Робин, да , някои го виждам за първи път и наистина е голяма радост.
Неприятното в цялата история е, че Борис вече е по българско часово време, а аз по английско и се разминаваме с 2 часа  :D

Павла, много е кофти това с оставянето, дано бързо свикнат и да няма повече драми. Иначе не сте единствените , които отиват в Ибиза с деца. Ние ходихме преди 2 години и бяхме в хотел, в който сигурно бяхме единствените без деца. Беше супер спокойно място, малък плаж на залив, просто беше чудно. Идеално за семейства. Хубаво да си изкарате!

Грейси, благодаря !

Тери, как сте с Матей?
« Последна редакция: Септември 07, 2021, 00:30:44 am от HELIANTHUS »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #359 -: Септември 07, 2021, 10:04:13 am »
Helianthus си дойде на мекичките.  Приятно прекарване и по-лек културен шок.
Аз се мъча да кърмя. Детето яде на час,-час и половина. Гърдите ми са на пихтия вече. Все са меки като мекици. И той по-трудно оформя зърното вече и се дразни. Налага ме с юмруци. Дано не ми свършва кърмата, въпреки че е учудващо, че изобщо все още имам след стреса в болницата.
Ще се мъча да слагам Матей в слинга днес, че и коликите го застигнаха. Вчера му хареса в него, но не знам ще успея ли сама да го пъхна вътре. Много се гърчи, не кооперира.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света