0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #280 -: Август 27, 2021, 06:41:21 am »
Това е същото, но с костилки. Не ти ли се струва, че много пари след 1 Мин на най-ниско в микровълнова?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #281 -: Август 27, 2021, 07:45:43 am »
Тери, имах същата възглавничка и на мен ми се струваше много пареща, за това я пусках на по - малко от минута. Освен това беше зима и така или иначе имаше доста дебели дрешки като преграда.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #282 -: Август 27, 2021, 09:44:45 am »
Ами не съм го загрявала за дълго. Общо-взето вадех периодично и на пипане преценявах температурата. Но през дрешките, а и докато стигна до бебето температурата ставаше по-различна. Криси много я облекчаваше това нещо, а с Васил съм пробвала с костилките, но при него не се получи. Там беше само бял шум и корем в корем докато накрая открих лефакса и заживяхме щастливо скоро след това. Но неговите колики бяха за кратко, по едно и също време и кошмарни. Нейните пък бяха слаби, но по всяко време можеше да се случи. Е, и при нея включвах редовно бял шум в някакъв момент, но не е било през цялото време на коликите. Неговите отшумяха до 2 месец, а нейните около 4 месец. Неговите имаха своят пик докато го кърмех.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #283 -: Август 27, 2021, 11:08:57 am »
На Сими му гладех пелена. Трябваше да е толкова топло, че на голо да ми е леко горещо. На него му беше през година и затова предполагам, че е било ок.

Моите деца първите 5 дена живееха отгоре ми. Не толкова заради топлината, а заради сърцето. Те са свикнали да го чуват.
Така, че не всяка неразположение и свиване са колики. Едно супер лесно пръцкане, за тях е изключително изпитание. Малките астронафчета сега изпитват изцяло земното притегляне и живота сред, а не в хора.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #284 -: Август 27, 2021, 11:19:08 am »
Аз спях с бебе върху мен. И с Моника и с близначките. Слагах няколко възглавници да не съм на равно, а леко повдигната, слагах бебето и така спяхме. За тях да усещат сърцето, топлината и миризмата ти е много важно.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #285 -: Август 27, 2021, 14:30:39 pm »
Добре дошла, Тери. И аз бях взела за Лазар такава торбичка. Загрявах я на 30 секунди и беше добре като топлина.
Мина и нашето кръщене. Лазар беше герои, нито плака, нито мрънка. Беше му много интересно. На последната снимка е с кръстника си, моя брат.
Редакция: без да искам качих два пъти снимката и не мога да я изтрия сега. Едната снимка трябваше да е само с мен, но няма да я качвам в отделен коментар, да не пълня с излишни съобщения 🙂
« Последна редакция: Август 27, 2021, 14:35:13 pm от Татяна Павлова »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #286 -: Август 27, 2021, 16:48:39 pm »
Освен торбичката, в която е опакована, мойте костилки имаха едно плюшено сак че и отделно слагах дебела пелена, Тери
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #287 -: Август 27, 2021, 18:44:46 pm »
Танче , честито християнче! Да ви е здрав и щастлив!

Лина, добре дошла обратно ❤ Как сте с Дани?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #288 -: Август 27, 2021, 19:41:06 pm »
Хей, Хелиантусче! Приключих няколко проекта, избутаме на Дани 6 зъба, вече крачи ( няколко крачки и после се хваща) стои си прав. Взех и мултикукър и слол кукър да му правя манджи. 
Честито християнче, Танче :*
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #289 -: Август 28, 2021, 05:34:04 am »
Лина, завиждам за зъбките. Криси все още няма ни един, но и тя като Дани прави няколко крачки без да се държи. Добре дошла отново.
Моето бебе напоследък взе да се държи точно като бебе и да се буди нощем. Не реве за храна, но докато не я нахраня крещи и се разхожда из кревата. Не знам аз ли я усещам и се будя 30 минути преди нея или тя ме усеща, че съм будна и ми търси компанията, но в 4 часа сутринта и за двете ни не е ОК да не спим.
Досега я пусках все боса навън, но откак прави крачки и септември чука на вратата се ослушвам за обувки и приемам съвети. На Васил взимах Капчица, но сега май вече няма такива на пазара. Търся нещо удобно, подходящо и бюджетно, че първите обувки се сменят доста често и не мога да си позволя кой знае какво в началото. Не знам Колев Ок ли са и как са им цените, но и освен Колев изобщо не знам какво друго се предлага.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #290 -: Август 28, 2021, 17:48:28 pm »
Момичета, минали ли сте през клъстерно хранене? Оправих мастита, тръгна кърма и от днес Матей яде  5-6 минути, заспива на ръце, слагам го в кошарата и буди се и пак иска да яде. И да заспи е неспокойно за 20минути и иска пак да яде. Държа го основно върху мен днес, но не разбирам какво е това ядене на 30 минути за по 5 и неспане сам. Едва гледам още сега, не ми се мисли за нощта
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #291 -: Август 28, 2021, 20:55:30 pm »
Просто като заспи си го дръж отгоре и спи и ти. Така единствено можеш да дремнеш. Гърдата отвън и който иска да яде.
Аз така бях с Борис, а и със Симеон първите дни. Разликата беше, че Сими не сечеше, а с Бобо имах и Сими вече. 
Спи във всеки момент, в който спи и Матей. Виж дали ако спите заедно и те усеща няма да е по-добре. И двамата към 2-3м започнаха да си спят далеч от мен, в леглата си.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #292 -: Август 28, 2021, 22:53:44 pm »
Тери, Борис беше същият с храненето отначало, нормално е. Спеше само върху мен през деня до 4 месец, а през нощта още си спи до мен на спалнята, но вече не е залепен. Разбужда се най- вероятно защото не те усеща и може и да не е от глад това сучене за 5 мин, а за да се успокои.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #293 -: Август 29, 2021, 12:38:54 pm »
Досега крещях от кеф - на 10 месеца най-сетне един зъб проби! И крачки прави все повече и повече, макар че се страхува все пак се пуска и тръгва на малки разстояния.
Тери, моят опит с кърменето не е кой знае какво, но доколкото зная то е по-трудно за бебетата и изисква повече усилия от храненето с шише. Толкова малко бебе заспива и на шише дори, нормално е да заспи на гърда. Говориш за кърмене от рода на 5 минути, след което Матей заспива и ти го оставяш, но опитай да не го оставяш и може би той ще продължи да суче като събере нови сили след 3-4 минути отново. Кърмещите дами тук може и да не се съгласят, но на мен ми бяха казвали когато бебето заспи на гърдата леко да го щипна по бузката, колкото да го подразня и да засуче отново, но под 15 минути на гърда да не стои, защото е абсурдно малко. Новородените бебета имат рефлекс, който по-късно изчезва, но при леко погалване по бузата то се обръща на тази страна и отваря уста да захапе гърда. Та като казвам да го щипваш не значи да го щипеш буквално, а леко и нежно да подразниш бузката на детето докато обърне внимание на сигнала.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #294 -: Август 29, 2021, 13:30:49 pm »
Аз това ще го повтарям докато умра!
Никое новородено бебе НЕ може да се нахрани за 5 минути, трябват му около 50 барабар с буденето, разсънването, храненето и т.н.
Да щипва се, дразни се, гъделичка се, за да се събуди бебето. След което то пак суче и така около час. Първите три месеца някъде е така. После заяква и започва да суче бързо, ама това е после. За това всички, ама всички съветваме бебето да спи при майката. После само свиква да е в неговото легло. Другото е,за да усеща дишането на майката, сърцето и и т.н. това го успокоява.
Та пак да кажа, спи с него! Нека да спи върху теб, да лежи до теб и така. Слушай себе си и детето не баби разни!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #295 -: Август 29, 2021, 15:26:13 pm »
То затова му казвам клъстерно хранене, аз не го оставям гладен. По цял ден е върху мен
 Щипя, галя, сменям памперс, позиция.
Не смея да спя с него в леглото, как върху мен ще спи. Може би още няколко зорни дни и ще набере смелост. Поръчах кошара next to me, само да го сложа в огромната дървена кошара и се буди и става много неспокоен. Той така или иначе започна да получава пликчета 😁
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #296 -: Август 29, 2021, 15:46:42 pm »
Ей така. Гушкаш го, подпираше се и спите. И в другата пак ще се буди. Слагах по една време, но Към 3м, на Сими една моя носена пижама в леглото му, за да му е по-спокойно. Също не използвах парфюми и силни аромати до около 5м на децата, за да им мирише на мен. Абе като с животинки.
Тери, започни да спи с Матей. Ако искаш, преди next to me-то, пробвай го да спи до теб, но в гнездото или във възглавницата за кърмене. Пак ще се буди, ако не те усеща.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #297 -: Август 29, 2021, 16:28:48 pm »
Имаш пълното право да се страхуваш, но не забравяй, че те са едновременно крехки и силни. Спането върху теб си е корем в корем, а ти полулегнала. Може да се облегнеш на повечко възглавници например. Аз спях с Криси до 6 месец, а от 3-4 я оставях дневен сън в нейното креватче когато може (когато Васил е бил присъствено в клас). Първоначално спеше без нищо до мен, а по-късно започнах да я слагам във възглавницата ми за бременни, заради повръщането на първо място. Докато подейства лефакса спяхме много често корем в корем, което за мен беше придремване само, но поне тя се наспиваше.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #298 -: Август 29, 2021, 16:37:24 pm »
И ние сме с с Next to me. За кърменето е много по лесно, само се пресягаш, взимаш бебето и кърмиш. Първия месец и нещо и мен ме беше страх да я взимам до мен в спалнята, но постепенно започнах, защото спи по-добре до мен, отколкото в кошарата. Понякога в кошарата се буди, аз мисля че е гладна, взимам да кърмя, а тя заспива в мига щом я сложа на спалнята без да яде 😀 Сега сме 50 на 50 - половината време е на спалнята, половината в креватчето.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #299 -: Август 29, 2021, 17:33:43 pm »
Аз спах с Дари цяла година  :D Май само първите няколко дни се опитвах да я слагам в легълцето, но както е писала Робин, спеше много по - неспокойно, когато не е при мен, съответно и аз. Така че се отказах бързо, бързо. Знам, че си мислиш, че бебето е много малко, но наистина майките имат някакъв инстинкт да пазят бебето, дори като спят  :D Няма да му направиш нищо, храни си го и си го гушкай спокойно, за да поспиваш и ти. Дори и малко повече сън да е, все е от полза.