0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #220 -: Август 10, 2021, 16:34:31 pm »
Моите не са имали реакция никаква.

Мише, той от 3 дена е изключително мрънкащ. Не иска никого, сама мен. Тръшка се, сърди се. Просто не е той. Подозирам, че му никнат кучешките, че е и леко сополив, но все пак.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #221 -: Август 11, 2021, 17:55:05 pm »
Като ви чета леко се плаша какво ми предстои с разболявания, зъби, прояви на характер... 😀 Филмът е гарантиран!

Ние довършваме ремонта на последната неоправена стая вкъщи, ще бъде детска. Настилката е паркет. Чудя се какво да сложа отгоре, някакво килимче за лазене или друг вид мека подложка? Вие какво имате вкъщи?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #222 -: Август 11, 2021, 22:31:48 pm »
В детските стаи са на паркет имат и килим. На другите места сме ламинат с естествено покритие и нямаме килим, освен един за игра основно. В стаите си само спят, но ми внася уют.

На Борис кучетата му са проблем явно. От тях е нервен.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #223 -: Август 11, 2021, 22:36:16 pm »
Детската е на ламинат, сложихме килимче уж да играе на него, лежи навсякъде, но не и на килима. Имахме от гумените подложки тип пъзел, Аделина ги ядеше и ги махнах.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #224 -: Август 12, 2021, 08:03:46 am »
Имах едно килимче, което зимата само стои в стаята, но Васил никога не се е ограничавал да стои само на килима. Сега съм се спряла на винилови плоскости за под навсякъде, че ламината иска повече грижа. Васил много обича да чисти и все мрънка, че не му давам парцала, но ме е страх да не раздуе паркета. Същото важи и за разливане на вода, сокчета и други течности. Евентуално при отучване лт памперс са възможно инциденти на пода и т.н. Винила държи идея по-топло от плочките, а е влагоустойчив и дори за бани се ползва. В същото време има богат избор от разцветки. Едва ли ще сложа килим пак, но още не съм решила окончателно. От пъзелите и моята падаща коса нямаше почистване, космите така ужасно се лепяха по тях, че много бързо ги събрах.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #225 -: Август 12, 2021, 12:21:46 pm »
На мен дори в кухнята ми е от пакета с естественото покритие. Това с раздаването е леко мит и трябва яко наводнение, а не разлята чаша. На мен всичко останало ми държи студено. Плочки, освен в банята и максимум кухня не бих и не слагам. Винилът е ок, но бързо се износва и държи студ. Килимът ми е като пердетата- уют ми внася. Ама аз съм олд скуул, обичам дърво и текстил, но да е минималистично, а не натруфено.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #226 -: Август 12, 2021, 12:46:54 pm »
Павла, Васил изду вече един паркет докато бяхме под наем. От мерак да чисти с парцала отново. Не ми се рискува. На същото място и наводнение правихме от течащ смесител в кухнята. Лягаме си и всичко е наред, а към 3 часа през нощта целия апартамент плуваше в 7-8 см вода. Съседите под нас също бяха наводнени от тази случка.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #227 -: Август 12, 2021, 15:16:23 pm »
То това с наводнението си е мал шанс. Колкото до надуване на ламинат, трябва да е бил много смотан.

Ох, децата са добре. Каката е на градина, близначките дивеят, а аз съм труп, тотален труп. Имам много работа, много тичане и нямам сили да гледам на моменти.

Малко мрън,ама имах нужда.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #228 -: Август 12, 2021, 22:09:46 pm »
Маги, не ти е лесно, няма ли кой да ти помага с децата?

Павла, улични кучета ли плашат детето? Сигурно не е свикнал да има такива при вас.
Аз килими не харесам, по-лесно се чисти без тях. Но в детската сигурно ще сложим нещо, за да й е по-приятно на София да си играе.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #229 -: Август 12, 2021, 22:21:17 pm »
Кучешки зъби имах предвид😂 съжалявам.

Маги, малките ще ги пускаш ли на ясла или само майка ти ще ги гледа? Ти веднъж да се наспиш и светът ще ти ще стори различен.
Аз също съм така. Вече искам вкъщи, за да се наспя малките като хората. От 2-3 дена Бобо заспива само в раницата. Не съм го прикривала в раницата никога до сега, освен инцидентно. Не знам как пак ще свиква в забавачницата. Отделно се будя 100 пъти покрай тях и ми се спи зверски.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #230 -: Август 13, 2021, 09:36:13 am »
Да, големия проблемен наспиването. Жегата не ни понася на всички побъркваме се. На работа е пълно с идиоти! Вчера като се прибрах ги оставих на Мерал да ги храни, а аз легнах да се изпъна и съм заспала. Това не ми се беше случвало!

Павла, и при нас кучешките бяха ужасни. Много трудно ги изкараха, с много будуване.

На ясла искам някъде октомври, но чакам да видя как ще е обстановката,дали няма да затворят пак всичко.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #231 -: Август 13, 2021, 10:12:42 am »
Догодина тия неща ще са лош спомен. Поне с Васил се научих на повече търпение, макар че не ми се получава за всичко.
Васил нещо си е разстроил стомахчето. Нее вирус, макар че вчера това си мислех. Само сутрин има проблем с редки изпражнения, но не търчи към тоалетната постоянно. Вчера му се гадеше, но това беше. Лекарства не съм давала и на лекар не съм го водила. Само съм го сложила на диета - ориз, бисквити, печени филии, солети, варени картофи. Щях да давам ентерол, но почти всичките ми лекарства са с изтекъл срок на годност от юни тази година и мисля после да отскоча до аптеката за всеки случай и да заредя аптечката с важните неща. Вчера се протесних да не го лепне на Криси, че при нея ще е опасно, но днес мисля, че не е вирусно. Поне неговото състояние няма нищо общо с това, което приятели и децата им изкараха.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #232 -: Август 13, 2021, 13:06:40 pm »
Ох и аз да помрънкам заради кучешките зъби. Някакъв ад е. Не иска да яде, да спи, венците са му кръв червени. Даже имам чувството, че и резците го болят. Като му дам да гризе нещо, хапне две хапки и го хвърля. Даже днес като го мазах с гелчето, по апликатора имаше и малко кръв. И да го заведа на зъболекар много трудно ще го прегледат. Ще видя събота и неделя как ще е, и ще я мисля.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #233 -: Август 13, 2021, 13:51:48 pm »
Нищо не може да направи зъбалекар. Трябва да си ги изкара и това е. Като го боли наистина много, давай парацетамол, за да спи спокойно.

Аз съм спокойна и не ми тежат децата. Като съм силно недоспала просто не се чувствам добре и нямам желание за нищо, но иначе знам, че и това ще мине.
Адаптацията към нормалния живот ще е сложна. Особено за Борис. Силно се надявам да свикне пак бързо. Пък и за Симеон в училище ще му е трудно.

Маги, вие към Варна ще идвате ли?
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #234 -: Август 13, 2021, 14:24:09 pm »
Знам че няма какво да се направи, но тази кръв малко ме притесни днес. По колко парацетамол да давам? Като се е налагало съм давала панадол, но от него като май няма голям ефект.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #235 -: Август 13, 2021, 14:39:56 pm »
Аз за зъби и болка давам по половин доза.

Павла, от 28.08 сме в Поморие, на прибиране мислех да минем през Варна, но още не знам как ще сме с тия три деца,на къде ще сме. Още ми е малко шах пътуването.

Вие до кога сте в БГ? С ваксината по-лесно ли ще е прибирането към Франция?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #236 -: Август 13, 2021, 14:53:02 pm »
Аз си давам пълна доза. То панадол е парацетамол.
Нормално е да има кръв. Все пак венецът е разкъсан от зъба.

Маги, ние тръгваме на 24ти.
Не знам как ще е. Всяка седмица има нови категоризация. За сега България е в зелена и само с ваксините си пътуваме, но както върви, скоро ще е в червена и тогава не знам. Дано просто не ни хване. Аз такава свободия не съм виждала никъде. 0 респект към другия. Вече за пореден път ми правят забележка, че съм С маска! Делтата е в Дисниленд тук. Забавлява се на воля.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #237 -: Август 13, 2021, 15:44:30 pm »
...
Павла, от 28.08 сме в Поморие, ...

По това време ще съм там  :lol:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #238 -: Август 13, 2021, 17:12:02 pm »
Ани, пиши ми на лични да разменим контакти да се видим! Много ще се радвам!

На морето е ужас ама ужас. При нас е по-спокойно, защото няма хора, но и тук масово не спазват. Много сме прости!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #239 -: Август 13, 2021, 19:50:50 pm »
На мен ми е кошмар с това неспазване на мерки и тук. Колкото и да си ограничавам контактите съм в градския транспорт почти всеки ден, а там е най-зле сякаш. В магазини не влизам освен веднъж месечно в вис виталис и на 3 месеца в кауфланд за определени неща ако са в промоция (ТХ и 3 в 1). Мисля да пробвам Криси на детска кухня от септември, така че и магазините ще ми отпаднат. Ако нещо ми се налага да купя от друго място гледам да е онлайн, макар че сега ще се юрна за някои неща и физически в обзавеждането, така че не знам как ще се опазим съвсем. Ваксинирана пак мога да се заразя, а ако е безсимптомно ще повлека децата с мен, а от там и доста други хора покрай тренировките. Чудя се дали да пусна едни антитела, макар че те няма с нищо да ми послужат. Аз затова и се чудя откак съм ваксинирана още. Хубавото на антуваксърите е, че не го крият в този случай и знам поне кой от познатите си да избягвам умишлено.