0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #320 -: Август 31, 2021, 07:15:44 am »
Това, че таксиметровите шофьори ще се цупят като си слагаш столчето не е вярно. Слагала съм столче, просто предупреждавам по телефона когато си викам такси, че искам кола, в която да прибера количката и, че съм с бебе. Винаги са слизали от автомобила си и са ми помагали да прибера количката, а също и са изчаквали да си сложа столчето. В крайна сметка апарата им цъка на престой и тях изобщо не ги грее колко ще се моткам докато тръгнем. Но дори и да има стоянка наоколо аз винаги си викам по телефона такси.
Тери, едва ли състоянието на Матей е толкова страшно. По-скоро ти си уплашено много, а и абокат в главата допълнително те стресира. При престой в болница венозният източник е задължителен, а Матей е мъничък и там са сложили по-лесно. Това, че е включен в главата не е повод за притеснение и въобще абокатът е част от протокола, а не индикация за спешно състояние. Ако престоят ви там те кара да се чувстваш дори една идея по-добре ОК. Аз съм го играла тоя филм с Васил на 1 годинка и до ден днешен псувам на ум по тази болница точно. Това, че детето няма ЕГН също не е причина да нямате личен лекар. С такъв сте говорили преди раждането му още и той е трябвало да Ви посети в първите 48 часа след изписването от родилното отделение. Ако това е лекарката от селото Ви, то ти нямаш много избор, но ако сте избрали лекар от Пловдив бягай през глава. Да не говорим, че лекар може да дойде и на платено посещение ако толкова държи на парите от НЗОК за прегледа. Първата лекарка на Васил дойде на платено посещение, защото още нямаше ЕГН, а на Криси лекарката каза, че пари за бебета не взима и нищо не ѝ коства да направи първият преглед безплатен докато излезе акта за раждане и регистрира детето официално, но и двете дойдоха до дома ни за профилактика. А когато имаш и притеснителна ситуация те са длъжни да ви посетят без уговорки. Просто смени лекаря веднага щом се приберете. Надявам се, че днес си по-спокойна, а Матей е по-добре.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #321 -: Август 31, 2021, 08:50:30 am »
Наистина обмислям да си ходим, ще изкараме още един ден на система и утре може да кажа да си ходим, ако не са излезли другите изследвания. Това което ме притеснява е, че веднъж като се подпиша май нямам право да ходя в друга болница освен на частно (а няма добри детски тук).
Едни приятели преди години не искаха да им приемат двумесечно бебе, защото вече било лежало веднъж през този месец.
Това води ли се разстройство?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #322 -: Август 31, 2021, 09:48:49 am »
На мен ми е жълто-зелено това, което виждам. Първите дни бебетата се изчистват и изпражненията варират от черно зеленикави към зелени, едва след 10-15 дена вече се нормализират към цвят горчица (сега като го казах май се отказвам от този цвят в обзавеждането). Храни ли се добре днес или е все такъв вял? Температура мериха ли в болницата и какво установиха? Предполагам, че визитация е минала вече и все нещо са казали дали има или още търсят за какво да се хванат? Направи това, което усещаш за правилно.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #323 -: Август 31, 2021, 09:58:11 am »
Реших да пиша на акушерката на д-р Даскалов. Посъветва ме да седя, макар и само за жълтеница. Явно е сериозна щом така му повлия. Сега все още бая спи, но пък има много апетит, което е супер.
Мина днес педиатър. Не ми даде информация,само го прегледа. Видя му памперса, каза че не е обилно, попита и другите ли са такива, напикава ли хубаво памперси. Също ме пита имала ли съм мастит и сега ще ми вземат проба от кърмата.
Та ще останем тук. То първия ден се надявам е най-стресиращ
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #324 -: Август 31, 2021, 10:10:58 am »
Тери, как сте? Какво му пускат през системата? За мен това не е диария. Борис е имал след ваксина и още един път, и беше само вода и често, често изхождане. И аз заради това, което каза Павла бих си тръгнала.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #325 -: Август 31, 2021, 10:32:10 am »
И аз мисля, че това вече не е диария. Вчера беше вода, но днес не е така. Мислех да си ходя, но се посъветвах с Ина. Тя е все едно питаш д-р Даскалов и д-р Мели, но за бебешки въпроси
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #326 -: Август 31, 2021, 13:14:46 pm »
Аз лично не бих седяла. Бих отишла на частно при педиатър. Няма как в град като Пловдив да няма добър педиатър. Какаво му вливат, ти си родител, длъжни да ти казват какво е лечението и ти да се съгласил с него. С Моника всичко ми обясняваха. С Габриела и нейното ме ядене ходих няколко пъти да говоря с акушерките и педиатъра в болницата в която раждах, следяхме как качва, но никой не ме напъна да ни вкарват пак да и вливат глюкоза,макар че не мърдаше две седмици от едни грамове. Следяхме я и тя се оправи сама.

Статия за акото, много ми е помогнала http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #327 -: Септември 01, 2021, 07:07:49 am »
Тери, как сте как е Матей?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #328 -: Септември 01, 2021, 07:44:17 am »
Аз спрях да пиша вчера, защото много ме обърквахте и в комбинация с моите емоции не можех да взема трезво решение. от кабинета на д-р Даскалов са на мнение, че трябва да поседя, защото Мати е много малък. Говорих с един доктор тук и той каза, че такива слузести памперси са също диария.
Та сме си тук.аз съм много изморена. Още от вкъщи имаме проблем със съня на Матей. Тук хептен. Физически не знам как ще го гледам още няколко дена. Вчера един доктор се смили над мен и му спря системите за през нощта, защото му сложиха абокат на ръката и мирише и той не иска да се храни. Така имах възможност днес към 5: сутринта като се отчаях вече да заспя с него върху мен за час.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #329 -: Септември 01, 2021, 10:06:29 am »
А какво му вливат?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #330 -: Септември 01, 2021, 10:42:28 am »
За хидратация глюкоза и натриев хлорид и веднъж дневно антибиотик, който не бях чувала и не успях да запомня.
Давам му и Ентерол на прахчета.
Казаха, че лекуваме диарията, жълтеницата сама ще се оправи.
Пуснаха посявка и на кърма заради мастита
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #331 -: Септември 01, 2021, 11:59:26 am »
Ама нали не е дехидратиран?
Може да не иска да се храни и заради глюкозата. Тя го държи сит.
От АБ може да са по-слузестите изпражнения.
Не е нищо толкова важно. Помоли ги вечер да няма системи, а и да има. Намести си го и спете заедно. Абонатът си е обезопасен.
Утре ви изписват, нали?
Кажи после каква диагноза пише на епикризата.
Аз залагам на неонатална диария с неуточнен произход или подобно.
При него има ли растеж МБ?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #332 -: Септември 01, 2021, 18:57:52 pm »
Калина 4 месеца акаше вода. Нон стоп. На една смяна на памперс отиваха по 2-3-4 памперса, докато успея да й сложа чист памперс за... 2 минути. Правиха микробиологии 4 броя. Предполагаха АБКМ. Накрая ми писна от всичко и след безумни консултации с лекари и дори гастро доктор, теглих една на всички и писах на Хедра. И о!чудо - точно тя ми помогна - да си седна на гъза. Спрях диета и всичко. Тя ми препоръча БиоАмика, която майка ми трябваше да донесе на 10-ти август. Калина спря да ака вода на 9-ти август. Сега ака на 5-7-9 дни веднъж.
Хедра има една статия с акота в едни буркани. Там го има и водното.

Аз докато пих антибиотици, Калина пръцкаше с усмъртителна миризма
Иначе за цялото това време са изписали само един пробиотик. Нищо друго.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #333 -: Септември 02, 2021, 11:38:42 am »
Днес беше първият ден на Симеон на училище. Оставихме го без рев, но ще видя как е бил цял ден. С мъжа ми леко се просълзихме де, така че имаше и сълзи. Мисля, че утре ще му е по-тежко, защото вече ще знае какво следва.

Тери, как сте?
Съжалявам, че ти размътваме главата и понякога и назидателно ти говорим (в частност аз). Друга гледната точка е важна, а и говорим от опит също.

Останалите как сте?

Хелиантус, кога ще пътувате?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #334 -: Септември 02, 2021, 11:58:45 am »
Ще го наблюдават и днес и утре се надявам да ни изпишат. Аз много оценявам и назидателните коментари, но просто ситуацията беше обсъдена и с медицински лица и всички казаха, че е опасно да си ходя, да седя, много е малък.
Оказа се вирус при нас. Мишо е с колит, гастрит и какво ли още не и преди седмица го заболя стомаха. Сложи веднага маска, но мислехме, че са си редовните му проблеми. Но днес и аз бях на тоалетна и имах доста слуз. Говорих с докторите тук, заразила съм се от Мати най-вероятно, защото сменям памперси и тези вируси от там се разпространяват. При мен е много леко засега и не ме лекуват, казаха ми да не се притеснявам, че няма как повторно да го заразя и че просто ни е подхванал всички един по един вируса. Иначе са излезли микробиологиите и всичко е наред. Надяваме се утре да сме вкъщи
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #335 -: Септември 02, 2021, 13:30:11 pm »
Робин, просто съм малко повече паника с този корона вирус и затова. Иначе и тук вече повечето хора ходят без маски, но ние рядко ходим с него на някакви места където има хора без отстояние, просто не мога да си представя да се набутам в метрото и отвсякъде да съм притисната от хора. Побърканни този вирус...какво да се прави. Не знам дали съм казвала, но настинки , болести и т.н. повишават нивата на фенилаланин и затова много внимавам да не се зарази с нещо, не че мога да го опазя вечно от всичко, но ...

Павла, в неделя пътуваме. Аз винаги съм паника с багажа преди път, а сега да не разправям. Надявам се всичко да мине добре и бързо да се адаптира Борис.

Снощи за първи път яде само един път през нощта. Като осъзнах , че се буди  чак в 4 и 20 не можах да повярвам 😁

Тери, бързо да се оправяте и скоро да сте си вкъщи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #336 -: Септември 02, 2021, 15:29:58 pm »
Павла, честит ученик (тамошното училище е като нашата детска градина предполагам?)! Много трогателен момент за вас, после пиши как е минал първият ден.

Аз следвам принципа, че няма как да гледаме бебето под похлупак и да го пазим от всичко. Надявам се така да изгради здрава имунна система.

Хелиантус, после да разкажеш как е минало в самолета, че и ние ще летим скоро. Няма да взимам количка, ще сме с раница. Там ще ни дадат някаква количка да ползваме. Чудя се къде да сменям памперса по летищата без количка.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #337 -: Септември 02, 2021, 16:56:26 pm »
Робин, няма ли хигиенни стаи за бебета по летищата? Не ми се е налагало, но си мисля, че щом в мола има къде да се смени памперс, то би трябвало и на лектището да има. По някаква моя логика де.
Тери, дано всичко е наред и утре сте си у дома при таткото. Той сигурно също е много подплашен, че толкова скоро неволите ви нападат и остава без вас за няколко дни.
Аз от днес съм горд съсобственик на панелка - голям кеф.
Криси ходи все повече и повече, взех ѝ буйки на Колев и Колев, но тя е свикнала боса и с тях не може да ходи навън. У дома боса ходи от стая в стая и почти не се подпира по мебели вече.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #338 -: Септември 02, 2021, 19:21:53 pm »
Аз за навън не бих слягала обувки все още. Борис също в 10ти месец проходи и не съм му слагала много обувки, а хем беше зимата. Чорапи и пантофи само.
Честита ти къща, Лято!

Хелиантус, аз заради сърцата им съм с повишено внимание. Не се знае как би се развил ковид при тях.

Мразя израза 'В България...' ама в България е още с разбирането от  системата на Семашко. Болнично лечение за всички и за всичко, защото е безплатно.
Вярно, че новороденото може да се влоши много бързо, но не му е мястото в инфекциозна болница. АБ за какво му беше щом е вирус...
Тук примерно щеше да има прахче тип ентерол, често кърмене и това е. И наблюдение вкъщи.
На мен, ако отвсякъде ми казват, а и знам каква е системата, че трябва да лежи детето, а и бях леко паника, също щях да слушам на 100%. Важното е, че сте добре, а това ще ти остане като лош спомен.

Сими е бил ок, но не иска да ходи повече. Утре ще видим.
Страдаме от постваканционна депресия и затова ще мръднем за 4 дена. 😊
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #339 -: Септември 02, 2021, 19:30:15 pm »
И аз смятам, че не сме за такава болница, но ни подритваха като бездомни кучета от Селена, към Пълмед, към инфекциозно. И ние с 11 дневно болно бебе. Търсихме педиатър, не хоспитализация. Ще се моля тук да не хване нещо, че днес сестрата му духа в лицето, че се захласна. Като се приберем 10 дена ще треперя. Утре пращам Мишо на частен педиатър, да му разкаже как стоят нещата и да знаем оттук насетне как да действаме. Този педиатър е бил завеждащ неонатология в Окръжна, та ми допада за негов лекар. Засега ме е страх да водя детето дори на преглед, ще се затворим за седмица вкъщи. Много стрес изживяхме, дано това да ни е било и вече да е здрав. Но има нужда да пие нещо за стомахчето, че още изксреа слузести и му къркори
Бъди промяната, която искаш да видиш в света