0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #420 -: Септември 17, 2021, 13:36:40 pm »
Винаги са отвън краката, но не съвсем разкрачени.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #421 -: Септември 17, 2021, 16:08:26 pm »
Винаги са от вън в Кануто. Но не напълно разкрачени, а леко прибрани към тялото и разкрачени леко разкрачени.
https://shushulka.cloudcart.net/article/pravilno-postavyane-na-bebe-v-sling

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #422 -: Септември 17, 2021, 17:06:41 pm »
И аз винаги отвън съм ги слагала краката, така знам. Гледай видеа в youtube, много добре е обяснено.

По темата с носенето, ходих тук на консултация и съм много доволна, показаха ми как да си регулирам раницата и сега носенето е песен. Взех си и ринг слинг за вкъщи, че 9.5 кг, не се носят лесно и вече съм с много болезнен тендовагинитна дясната ръка. Д
октора каза, че е и хормонално де.
Павла, обнадежди ме , че и моят Борис ще намали темпа на качване на кг и няма да стане 20 до 1 годинка  :D
Ние вчера бяхме в болница и всички дадохме кръв за генетични изследвания +някои рутинни излседвания правиха на бебо. Направо щях да умра когато на него взимаха кръв.
« Последна редакция: Септември 17, 2021, 17:11:03 pm от HELIANTHUS »
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #423 -: Септември 17, 2021, 20:20:53 pm »
Момичета, вчера Дара заспа час и половина след първата й дрямка, толкова нямаше сили, след като повърна, спа 1 час и после започна да суче, направо ми олекна, пи вода, имаше настроение. След 3 часа будна заспа за нощен сън и така спа 13 часа с много сучене на сън. Сутрешната урина и беше с бяла утайка, личната каза да й давам уринал сироп. Утре ще я водя на пълни изследвания кръв, урина, аки. От вената ли е задължително за кръвните? Сега пътуваме за София, много ми дойде бабин дом, тя не спря да плаче, не е свикнала с бабите, а не тръгнахме вчера, че без това спа детето.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #424 -: Септември 17, 2021, 22:20:32 pm »
Кукапетрл, зависи какви са изследванията, но повечето са от пръста. Пак ще плаче, от стреса.

Аз сега съм на твоето дередже. Аделина повърна през нощта, после дрема, после повърна още 5-6 пъти. Повръщаше и водата и млякото икърма. Та се принудих по малко, с лъжичка. То реве горкото,няма сили,аз и давам три лъжички вода.
Цял ден е отпусната, спи и суче. Впила се е в мен и не ме пуска.
Габи повърна еднократно днес след обед, после спа три часа и беше като нова. Е сега се подмята и не ще да заспи, а Ади се върти и ме търси.
Ужасен вирус е тоя.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #425 -: Септември 17, 2021, 22:38:15 pm »
Горките дечица, дано бързо се оправят!

Лято, как върви ремонтът?

Хелиантус, каква раница ползваш?

Тери, аз в началото имах еластичен слинг, кабу не съм ползвала, но в интернет има много клипчета, както са ти казали другите. А като даваш глюкоза (или друга течност) според мен ще суче по-малко, не се ли притесняваш, че кърмата ще намалее?
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #426 -: Септември 17, 2021, 23:05:08 pm »
Робин, Lenny lamb upgrade ми е раницата, доста съм доволна.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #427 -: Септември 17, 2021, 23:33:59 pm »
Благодаря, момичета, и аз така знам, просто в Интернет има много "разбирачи" и исках да си сверя часовника, бях гледала и в интернет вече.
Успявам да излъжа Матей да поседи в слинга. Грешката е, че преди искахме да го успокоим със слинга, а той му е нещо непознато. Сега като го сложа в него в спокойно състояние и седи.
Влизаме в ритъм вече (да не ни урочасам)
Хелиантус, а вие какви генетични си пускате?
Относно глюкозата, тя е само 20мл на ден, които не успявам да дам дори цялата. Щяла да го засища. Много се бях притеснила да не спре да ми яде. Изобщо не в отразява. Яде си добре, утре сме на теглене да видим как продължаваме
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #428 -: Септември 18, 2021, 02:16:02 am »
Ох, Маги, дано бързо се оправят момичетата, аз мислих, че при Дара е от пяната повръщането или от новата кухня, но педиатърката й смята, че е вирус, макар че не сме се събирали с много хора, освен бабите и дядо й. Много бебета и дечица го карат, Дара днес е добре, дано утре сте бомба. Така се зарадва, че си е вкъщи душицата, видя си кошарата и пианото, а аз - още повече.
Ще й правим детска стая, преди там имаше мухъл зад гардероба и докато ни нямаше бяхме напръскали. Вече изглежда чисто, но според вашия опит, колко време е добре да не се спи след напръскването?
Тери, върнах се да чета назад и видях, че се притесняваш да спиш с Мати. Аз бях така, още повече, бях гледала и няколко филма за СВДС, точно по време на бременността ми. Първият месец, когато можеше, спеше в кошарата си или върху мен, в скута ми, не можех да мигна и нямах сили, но си поръчах антирефлуксно гнездо и се родих. Спеше в него до третия месец, плътно до мен, галих си я, така я кърмех  понякога. Друго си е да я чувствам постоянно. След това от четвъртия месец я оградих с възглавницата ми за бременни, тя е огромна и спеше до мен, докато един ден я махнах и оттогава спим гушнати. За мен това е безценно. Не знам кога ще дойде деня да си спи в кошарата, но аз не съм готова.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #429 -: Септември 18, 2021, 12:50:07 pm »
По-добре са днес малките.Ади вече е жизнена и недоволства от сутринта.Щом мрънка и ходи след мен значи е добре.Габи е малко по-вяла, но ще се оправи и тя.

Кукапетел, може и вирус да е било.Просто за минутки я видях как от жизнено дете, стана вяло, апатично и лежащо.А тя е диване, много жилава и не седи на едно място.

Тери, ще се нагласите, спокойно.За мен лично първите три месеца с бебето са най-кошмарни.Много е малко, реве постоянно и ти не знаеш в коя посока да поемеш.След третия месец, вече заприличва на човече :) Хайде да пишеш колко е пораснал малкия мъж.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #430 -: Септември 18, 2021, 15:05:29 pm »
За всичко бяхте прави, което ми казвахте. Приех, че няма такова нещо като "режим" на дете. Само го пропагандират по книгите. И ако има режим, то детето го определя,та сега се напасвам по него, не той по мен. Заместихме веднъж едно хранене с АМ, за да поспя аз и да събере повече кърма. Така оттогава детето яде на час и половина, не на 40 Мин. Трябваха му просто пълни гърди. Аз поспах малко, тук час, там час и кърмата тръгна.
Матей вече се заглежда, следи с поглед, плаче със сълзи и е качил 300грама за седмица. Освен това е започнал да се белва видимо и чисти жълтеницата
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #431 -: Септември 18, 2021, 22:25:02 pm »
Тери, ще изследваме да видим какви точно мутации носим с мъжът ми причиняващи фенилкетонурия,  а на малкия изследват кариотип и да се види коя форма на фенилкетонурия има.
Радвам се, че се напасвате с Мати. Ще става и по- добре с времето. Борис вече яде по един път на нощ и последните две нощи яде, обръща се на другата страна и заспива, което ...мии силно ме възмути....да обърне гръб на майка си, как може  :D
« Последна редакция: Септември 18, 2021, 22:29:01 pm от HELIANTHUS »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #432 -: Септември 18, 2021, 22:54:50 pm »
Хелиантус, и моята раница е същият модел и съм доволна. Чудя се трябва ли ми специално яке за носенето в студено време, което да покрива и бебето. Ти имаш ли?

Тери, вече звучиш по-спокойна, браво! Ще правиш ли Погача?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #433 -: Септември 18, 2021, 23:20:14 pm »
Робин има якета или платки за бебеносещи. По-лесно е с тях и по-удобно и топло и за двамата.

Тери, ще се напаснете в момента в който започнеш да слушаш себе си и детето си.

Хелиантус,аз се радвам ако ми обърнат гръб. Покрай. Тоя вирус са като новородени, сучат нон стоп и направо ми иде да рева. Знам че е добре за тях, но мен вече всичко ме боли. Кърменето трябва да е удоволствие, а при нас вече не е така, поне за мен, та ще гледам да ги отбивам.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #434 -: Септември 18, 2021, 23:24:30 pm »
Ох, Маги, не ти е лесно, дано скоро се оправят момичетата.

Робин, имам яке, но не е зимно, по- скоро е пролетно- есенно, водо и ветроустойчиво. За зимата сигурно ще взема друго, защото с него е много удобно.

Павла, мъчи ме един въпрос напоследък и не знам как е правилно да се процедира с езиците. Вие как процедирате с френския? От къде го учат децата?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #435 -: Септември 19, 2021, 00:35:42 am »
Най- добре е със специално яке, Робин.

Маги, като мине вкусът и започвай да ги отбива. Вече не е нужно да се измъчваш.

Гери, браво на теб и на Мати. Всичко ще си дойде на мястото.


Хелиантус, ние сме правили консултации с логопеди и в България, и във Франция, защото Сими говори така, че само аз му разбирам. Всички ни съветват вкъщи да се говори на български, а навън на френски. На 1г и 1-2м бяха и двамата като започнах да ги давам в забавачницата, за да свикнат с езика  за мен, а и за специалистите, това е правилното.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #436 -: Септември 19, 2021, 06:24:52 am »
Робин, аз също си взех яке. Поръчах си го онлайн на добра цена и съм доволна, макар че го чаках около месец. Но сайта беше гръцки и затова повечко време му трябваше явно. Тази зима и есен пак мисля да си го нося с раницата, основно за дъждовни дни ми е, за да изтичаме до училището и да приберем Васил или ако се наложи да ида набързо до магазин/аптека. Иначе си ползвам количката повече. Гледах тогава и само допълнителните платки, но реших, че предпочитам цяло яке. Дълго е и го взех за около 120 лв, което си беше супер цена миналата зима. От тук си го взех https://www.bonprix-bg.com/search/%D0%AF%D0%BA%D0%B5%2B%D0%B7%D0%B0%2B%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%2B%D1%81%2B%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0%2B%D0%B7%D0%B0%2B%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #437 -: Септември 19, 2021, 07:25:56 am »
Аз твърдо съм решила, че ще нося детето и затова засега поръчах платка. Ще видя ок ли е, но реших да експериментирам понеже са 20лв, а дебело яке над  200
Тези дни ще пристигне и ще кажа добре ли пасва на моето яке.
Хелиантус, бяхме обсъждали с теб Л-Тироксина. Не съм пила след раждане. Така ме завъртяха нещата, че някак не се сетих за него. Кърмя си, не мисля, че оказа някакво влияние.
Маги, не знам как си кърмила две и то толкова дълго. Казвах на Мишо, че според мен за близнаци трябва да дават и бащинство. Как се гледат две от един човек. Не знам как си оцеляла, шапка ти свалям.
« Последна редакция: Септември 19, 2021, 08:12:13 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #438 -: Септември 19, 2021, 09:12:36 am »
Павла, и аз така знам за езика, но леко се обърках напоследък. Благодаря за споделеното и ние така ще процедираме.

Аз тия дни ще ида да видя как е ТСХ като намалих дозата, Борис  напоследък не ще да суче много, много, но колкото толкова. Аз друго се чудя, с инсулиновата резистентност какво ли се случва...мога да направя едно натоварване с глюкоза, ноо ми е много трудно да се самоубедя като знам, че има алтернатива на гадна та разтворима глюкоза използвана в България.
На Маги и аз свалям шапка, това с близнаците направо не си го представям как става и то и с кака.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #439 -: Септември 19, 2021, 09:46:48 am »
Аз спрях левотироксина, но Ментформина не съм. Трябва ми малко повече воля и време, за да да мина на режим. Просто да готвя за мен, за децата и мъжа ми отделно не става. Пък и без алкохол няма да избутва зимата, като сме си вкъщи и децата откачат.

Хелиантус, под вкъщи имам предвид домашните. Навън ние също говорим на български. Езика на държавата  ще го научи така или иначе. Ти кога ще се връщаш на работа. Знам, че в Англия е 9м майчинството, нали?
Аз съм в процес на търсене, но имам прекалено много изисквания и ще е трудно.