0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #360 -: Септември 07, 2021, 10:17:51 am »
Нали знаеш, че в един момент гърдите омекват, да го имаш в предвид. Ако нямаш кърма той ще реве нон стоп.

Слагай го в слинга, в началото е зор но ще свикнете.

Хелиантус, ще си спомняте дълго това прибиране.

Павла, направо сърцето ми се сви. Добре да си изкарате в Ибиза

Робин, аз винаги гледам да пътуваме около техен сън. Не че последния път не реваха и аз не се правих на маймуна, но бяха 5 часа път!

Аз съм вече на работа. Моника другата седмица Ена училище. От сега мисля и близначките с тяхната ясла клас ще стане. Аделина не иска да се отдели от мен, освен ако не е татко и, баба и и това е! Иначе е рев, рев....
Трудно ще е.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #361 -: Септември 07, 2021, 11:06:52 am »
Маги, като са двете ще и по-лесно. Борис нищо не прави без мен вече. Само аз мога да го облека, да го сложа да спи или каквото се сетиш. Обаче посвикна с брат си като беше.
След почивката отива в неговата стая, защото вече ми идва в повече.

Тери, докато суче Мати, кърма ще имаш. По това време има и кърмаческа стачка, така че не се отчайвай и отказвай. Ако съвсем не успява да се заформи и да засуче, можеш и с протектор да пробваш.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #362 -: Септември 07, 2021, 11:37:31 am »
Моите гърди в началото бяха огромни. После спаднаха наполовина и спихнаха. В момента изглеждат баш като печени чушки. И зърна нямам. Преди това че бяха набъбнали, даваше възможност да взима хубаво зърното. Сега зърното като го захапе и е като парче намачкан плат в устата й. Та положих доста усилия да открия нашият начин на кърмене. И за изненада на консултантите, се кърмим най-лесно легнали. Единствените кърмения които имам в не тази поза са навън. Макар че и там кърмя легнала когато успея.
Та ако има желание, има и начин. Дори и при тотална липса на зърна.

Аз последната седмица бях в дива битка с администрацията, за да преместя Димана в ново училище. Но успях. Днес взех документите от старото училище и официално е преместена. Започва в сряда.

Дайте моля нещо да чета за преодоляване на страха от задавяне при ЗВБ. Знам че е неоснователен, но няма как да го обясня на лудите в главата ми. Мислех, че с Дими съм била по-страхлива, ама явно не е така. И то ме е страх от определени неща. Иначе има много други за които съм по-ларж.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #363 -: Септември 07, 2021, 11:58:32 am »
Янче, най-добрия лек срещу това няма ли да ти бъде да знаеш, че теоретично знаеш как да реагираш и да приложиш първа помощ. И аз се надявам да захраня така, страшно ми звучи, ама каквато съм паника ще яде пюрета до 5 годишно иначе. Една влогърка, която гледам препоръчва този сайт solidstarts.com с информация как да се приготви храната,за да се минимизира риска, рецепти и какво е съдържанието на всяка храна, за да се балансира.
Иначе описа буквално моите зърна в момента. Имам и протектори, но ги пазя за краен случай да не свивка с пластмаси. И аз съм намерила позиция: надвесена над него, кръста ми отива, но не се отказвам.
Попътен вятър на всички дечица започващи училище.
Иначе в болницата Янчето ме спаси. Два дена преди да ни приемат имах пратка от нея. С дрехи с затримесечно. И мъжът ми пратил торба само с такива дрехи. Ядосах му се,ама се оказаха супер за бързо обличане с абокат.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #364 -: Септември 07, 2021, 18:53:30 pm »
Благодаря, Тери, културният шок е голям.
Ти с кабу слинг ли беше? Отначало и на мен ми беше много трудно, но бързо свикнах и го слагах и свалях за секунди и ми беше супер удобно.

Със сигурност ще го помним дълго прибирането.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #365 -: Септември 07, 2021, 22:18:08 pm »
Като се дърпат и мятат се абстрахираш и си действаш, като знаеш, че ще се успокои бързо после.

Хелиантус, какво ти е най-шоково?
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #366 -: Септември 07, 2021, 22:28:11 pm »
Павла, какво ли не ми е шоково...това, че не мога да излезна от входа с количката , защото има 10 стъпала, а количката с Борис вътре е към 25 кг сигурно, геният измислил асансьори между етажите, това че де факто на много места не е лесно достъпно с количка, а на други напълно недостъпно.  Днес ходих до Кооперативният пазар в Люлин ...не бях от години, миии явно се отвиква, гонките на мотоциклетисти по булеварда, клаксоните, навъсените груби хора, нетолерантността...
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #367 -: Септември 08, 2021, 00:11:00 am »
В болницата след раждане осъзнах колко гонки има нощем в края на града. Тамън приспя детето, минат "гъзарите" и го стреснат.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #368 -: Септември 08, 2021, 08:30:50 am »
О, момичета, с количка за едно е песен.Намираш маршрути, измисляш варианти, с две е зор голям.Количката не влиза в асансьора, седи на приземния етаж в общо помещение.Как излизах с двете като бебета, беше голямо приключение.Ние сме изобретателни, но нищо не се прави да ни е макар и малко лесно.А и това са стари сгради със стар начин на строене.

Тери, как сте с малчо!

Аз започвам да търся варианти за плавно отбиване на две госпожици.Плана е и другия месец да ги пусна на ясла.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #369 -: Септември 08, 2021, 09:31:13 am »
На мен шоково ми беше мръсотията и буренясалите пътища. Пиенето и пушенето по детските площадки. Незачитането на личното пространство. Иначе фамилиарнеченето дори ми липсва понякога, ако се усмихваш ня хората и те ти се усмихват. Достъпът не ми беше различен от голям град тук с разликата, че винаги има някой, който предлага помощ.

Ох, Маги, няма да ти е лесно.  Дано плавно да стане. Само вечер ли сучат?

Тери, как сте?

Днес Сими отиде с баща си на училище. Да видим дали ще има разлика.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #370 -: Септември 08, 2021, 13:25:56 pm »
Маги, възхищавам ти се, че две деца кърми толкова време едновременно. Сега разбирам колко е трудно кърменето, особено когато е хаотично.
Иначе ние сме, както се очаква, тотално изтощени. И родителите, и детето. Хванаха го колики и само гърда го успокоява, ама мъжът ми няма гърда и е зор. Засега е на Био Амика и БиоГая, но ще поръчам и един Лефакс да пробвам.
Отделно съм на режим, че не се знае дали коремът на бебето не реагира от моя храна. Та съм на кифли, картофи и ориз. Всеки ден въвеждам някоя по-безопасна храна. Млечните накрая, въпреки, че те най ми липсват
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #371 -: Септември 08, 2021, 16:01:14 pm »
Тери, в началото кърменето е упоритост просто. И всичко зависи от бебето. Моника беше бебе мечта, що се отнася до кърменето. Будеше се на три часа, като часовник, ядеше по едно и също време, Абе всичко беше по режим.
Е близначките ми разказаха играта в началото, после им направих и на тях режим. Но с близнаци, без режим е равно на самоубийство.

Вземи някакви по-силни капки. Вие сте много притеснителни и реването сигурно ви хвърля в ужас.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #372 -: Септември 08, 2021, 16:42:11 pm »
Е как правиш режим? Оставяш ги да реват ли? Ние на маймуни се правим за още 10 мин без да яде, щипя го, памперс сменям, за да седи буден и да хапне повече кърма, за да спи нормален сън, ама не, та не.
Иначе в болницата видях и чух такива неща, че рев за памперс или коремче знам, че са нищо в сравнение с това. Иначе преди това на най-малкото похленчване и аз бях отгоре му.
Лефакс не са ли най-силните капки, май всички за тях пишехте по едно време
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #373 -: Септември 08, 2021, 16:55:20 pm »
Първите два месеца Габриела ядеше на час и половина. Дори и да не се събудеше я будех аз.
Разтривай малко по-силно рамото където е, горе до ключицата. Аз така будех Моника.
Иначе на мен в началото режима ми беше ядене, цедене, дрямка, ядене, цедене, дрямка. Заради Габи се цедях след всяко хранене. Оцелява се, свиква се с недоспиването. Не е лесно, но се свиква. Ето аз сега съм с 4 часа сън и съм на работа. Ще легна към 12 евентуално.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #374 -: Септември 08, 2021, 17:08:01 pm »
Тери, прекалено е малък за режим. Защо гониш часове? Аз на АМ им давах когато и колкото искат. Като е гладен яде, ако не е, няма да яде.
Аз съм силно за мързеливото носителство. За да има мир и да не ходя излишна енергия с новородено- давам да яде когато иска, гушкам почти постоянно, спя като мога с бебето, ако ще и за 15 мин. Въобще гледам да няма съпротива с бебето. Съобразявам се 100% с желанията му. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #375 -: Септември 08, 2021, 17:17:27 pm »
Защото вече и той не знае кога е гладен. Или заспива ненаяден и се буди след 10 мин или яде през 5 Мин и повръща натъпкан. Мишо ми се кара, че не може при всяко хленчене да дава гърдата. Пък нали е на поискване, давам, ако иска, суче. Но спорим вкъщи
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #376 -: Септември 08, 2021, 17:29:44 pm »
Мишо като започне да дава неговите гърди, тогава ще казва. Като се гони режим те не могат да си следват техния си ритъм. Затова не знае кога какво. Пък и сукането, освен хранене е и успокоение, и близост и всичко друго, което не би трябвало да е по часовник.
Това е моето мнение.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #377 -: Септември 08, 2021, 20:13:12 pm »
Съгласна съм с Павла, и аз давам да суче постоянно, никога не съм се старала да правя режим на хранене. Кърменето не е само хранене, то е приспиване, успокоение и т.н. Аз и рядко чакам плач, за да дам да суче, гледам да изпреваря събитията.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #378 -: Септември 08, 2021, 20:35:46 pm »
Тери забелязвам че използваш някои... айде описания да ги нарека, които не се вместват в живота с новородено. По-бързото свикване с тях води до спокойното родителство практикувано от мен и Павла (за другите не съм сигурна, затова не споменавам).
Какво според теб значи нормален сън при новородено? А нормално хранене?
Всичко което описваш дотук е абсолютно нормално. Яде 10 минути, спи 5, яде 3 минути, спи 17, реве, яде, спи... Това е живота с новородено. Все пак да не забравяме за 4-тият триместър. И ако на теб ти е хаос, представи си на него какво му е. Бил е в корема на мама - на топло, с непрекъснат достъп до храна, защитен и нон стоп е чувал сърцето на мама. И изведнъж се озовава в един връждебен, студен свят, в който на всичкото отгоре има и глад. И о,ужас! - никой не го разбира какво иска.

Аз от опит с две деца напълно подкрепям Павла - мързеливото родителство прави и майката и бебето спокойни. Аз излизам на контра само за неща отнасящи се до безопасност, като например - в колата се седи вързана и в столче, без значение от нищо. За всичко друго ми е все тая. Иска да пее в 3 през нощта. Ми да пее, няма да го прави 20 години я. Иска да яде в продължение на 4 часа - no проблем, аз пък ще чета, спя или гледам филм.

Та както са казали испанците tranquila. И да знаеш, че бебешкият период минава като миг. Аз още си спомням раждането на Дими, все едно беше вчера... а тя е вече на 6.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #379 -: Септември 08, 2021, 20:44:08 pm »
И аз така, но то просто няма паузи.
Вероятно сравнявам с другите жени от групата на майки с бебета август. На всички децата спят по минимум 2 часа. Аз така оставам с усещането, че не правя нещо, както трябва. Не го държа буден може би, за да се нахрани и той се буди след 5 Мин. И после се чудя спи ли добре, яде ли добре. Такива неща. Знам че няма еднакви деца и не бива сравнение, но затова питам. Не насилвам детето по никакъв начин. Опитвам разни неща, не стават и продължавам. Да ми се дере детето заради принципа, че се хранели на 2-3 часа, не приемам.
Но всеки път след като го нахраня, приспя и ида долу да ям аз, качвам се след 30-40 Мин и той се дере с пълен глас. Не виждам как ще започнем да излизаме до парка с него, като по пътя няма да го кърмя. За педиатър също. Освен да започна да се цедя, но с неговите хранения на 30 Мин в гърдите ми няма капка за изцеждане.
Много ми се мотае главата вече, но няма да се отказвам. Знам че е период и ще израсте, ще се напаснем. За съжаление не усетих бащинството на мъжа ми. Първия ден бях с ужасен мастит и когато бебето спеше, аз се цедях по 50 Мин, след това кърмене. Два дена отдъхнахме и влязохме в болница, а там си хептен сам, прибрахме се и мъжа ми всеки ден ходи да боядисва в къщата, от утре е пак на работа. Та дните на адаптация си ги изкарах сама и ми се натрупа умората, но го намирам за нормално, отпочинали нови родители няма
« Последна редакция: Септември 08, 2021, 20:48:52 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света