0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #120 -: Юли 04, 2021, 10:07:21 am »
Аз изключително много се терзая от това, че тук ваксинацията е много зле. 100% от близките ми са ваксинирани вече (без децата) и поне това ме успокоява. Поне знам, че контактувам със здравомислещи и рационални хора.
Терзае ме един въпрос - как ходите до тоалетна когато бебеносите постоянно? Терибеше питала като сте сами, но с количка. А като носите бебето? Аз раницата я държа в количката и не нося постоянно, но няколко пъти ми се случи да изпитам нужда и тогава развалям целия цирк, за да го сглобя отново след 2-3 минути.
При нас онлайн в първи клас мина добре, но Васил е оправен и отговорен и изобщо не се е налагало да го наглеждам. Краснописа липсва, но аз никога не съм държала на него. Изпитвах затруднения да изпратя домашните работи в срок, но това не му се отрази на успеха. Така или иначе класната ги проверяваше отново на живо щом се върнеха в клас. В края на обучението му показах как и той сам започна да си ги изпраща в срок. Но има деца, които и на живо изпитваха затруднения, за тях беше трудно много и посещаваха лятно училище до 23.06., за да наваксат. С класната говорихме и тя сподели, че няма притеснения особено, тъй като до 4 клас дъвчат едно и също общо-взето и децата имат време да наваксат. Напълно естествено и нормално е едно дете да се справя по-добре от друго, работа на родителя е да научи отрочето, че не всичко е оценки. На принципа съм, че ако математиката му върви повече от БЕЛ той ще взима уроци по математика, а не по БЕЛ. И сигурно бях единствения доволен родител от онлайн обучението, защото в крайна сметка си бяхме заедно и можех реално да видя той как се държи по време на час. Но неговата подготовка беше като за втори клас (можеше да пише, чете и да умножава), а имаше деца, които и на завършването не можеха още да сричкуват. Затова и нашият опит не може да бъде база за сравнение.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #121 -: Юли 04, 2021, 11:54:35 am »
Лято, първи клас не е само да се научи да чете и пише, а да се канализира, да седи на чин, да излезе от вкъщи, но в учебна среда. Да има самостоятелност междучасията и тн.
Аз като бях първи клас четях вече книги сама, но като интроверт, щях да съм щастлива, че съм си вкъщи. Трябва да се научат на неконтролирани от възрастни  общуване.

Колко време е в ремисия, Маги? Ако е повече от 5г, тогава рискът не е по-висок. И все пак не разбирам защо може да е против.

Просто съм с панталон с ластик като нося децата. Никога не съм махала бебе, за да отида до тоалетна.

Зависи къде в чужбина. Тук също си избираш с кякво да се ваксинираш и няма много желаещи.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #122 -: Юли 04, 2021, 12:44:14 pm »
Робин, LennyLamb upgrade си взех, но нещо изобщо не мога да се оправя с презрамките. Ще я мъча днес пак и дано успея, че Борис тия дни само като види количката и започва да пищи  и не можем да излезем. Досега ползвах хибриден кабу слинг и беше супер, но вече не става, не ни е удобно и на двамата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #123 -: Юли 04, 2021, 14:56:04 pm »
И сред нас неваксинираните има нормални хора,не психясали по чипове и пет джита.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #124 -: Юли 04, 2021, 18:34:08 pm »
Не мога да си редактирам поста,но сега видях ,че Лято контактува с рационално и здравомислещи ваксинирани хора.Страшно съм потресена,добре че това не е настройката на обществото,защото от цялото ми обкръжение от близки и познати и ма две здравомислещи .Всичко останало е ,не знам как ще го наречете .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #125 -: Юли 04, 2021, 18:57:24 pm »
Слънце, зависи кой на какво казва здравомислещ. В представите на хора като мен, това че ти не си се ваксинирала не те вкарва в здравомислещите. Та зависи кой как вижда нещата. В моите очи хората без  антитела, трябва да се ваксинират, за да може хората в риск, които не могат да се ваксинират да не го отнесат (тук включвам деца, бременни, здравословни състояния). Всички други трябва да се ваксинираме, както се ваксинираме за всичко друго.
Гледах, че във Франция правели плакати, че ваксината ще върне целуването 😀😀😀
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #126 -: Юли 04, 2021, 20:09:35 pm »
В моята глава всеки се решава за себе си ,аз не заклеймявам цяла група хора като здравомислещи не,идиоти или не .Като видях колко здравомислещи си отидоха с Астрата ,по-добре да си остана идиот още малко.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #127 -: Юли 04, 2021, 20:38:55 pm »
Това имах предвид, че всеки има различно виждане кое е редно и кое не. Та за Лято едни са здравомислещи, за други тези с чиповете. Просто малко от малко съобразителност да има, не като 8ми март.
Хайде един бебешки въпрос. За бебетата купувахте ли от 50ти размер изобщо? Аз съм до никъде с моите контракции и ще пазарувам онлайн, страх лозе пази. Та се чудя за размери. Имам дадени за новородено само дрешки от Англия up to 2.3kg, което ми се струва за преждевременно родени деца. Та се чудя на 50 или 56 номер да се спра. И в сушилня ще ги пускам. Друго също се чудя колко бройки бодита ми трябват например?
От Англия са ми изпратили страхотни бодита 3-6м на George около 30 бройки и все с къс ръкав, чак ме е яд да ги гледам, защото моето бебе ще носи по това време дълъг.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #128 -: Юли 04, 2021, 21:58:48 pm »
Слънце, това е същото като всички, които говорят така за ваксината против морбили. Може би детският паралич щеше да е ежеднивие все още, кой знае?
Колко хора си отидоха от ковид? Стотици ПЪТИ повече от астрата.
Всички обобщения са глупави. За да се отървем от тази глупост, трябва да се ваксинираме. Пресоли се всичко с ковид, но е факт, че няма да изчезне, а идеята за сухите съчки не ми харесва въобще. Кой решава кой да живее и кой да умре?
Отговорността не е лична, а е обща.

Тери, аз имах 3 комплекта 50ти, 3 52 и другите 56 и +. 50 и 52 ги ползвах първите 2м някъде.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #129 -: Юли 04, 2021, 22:53:41 pm »
Тери, Дари не беше малко бебе, 3100 кг. се роди и въпреки това 56 и бяха много големи. Даже и някои 50-ки. Обаче пък много бързо порастват в началото. Може би за 2-3 седмици, максимум месец, мина на 56. Бодита е добре да имаш повечко, но пак зависи от бебето. Аз не бях взела никак малко и все пак се наложи да докупувам бодита и лигавници, защото тя имаше много силен рефлукс. Акането също беше почти денонощно и са се случвали гафове  :D. После започнаха и страшно много лиги. 
« Последна редакция: Юли 04, 2021, 22:55:13 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #130 -: Юли 04, 2021, 23:07:28 pm »
В Ухан преди ваксината още забравиха Ковида.Няма да се ваксинирам,защото ваксината не ме пази на 100%,не ме пази и от всеки нов щам и пак мога да си ръся бацил.Не съм обаче перко с блутути,връзка с Мъск и т.н.Дразни ме тази квалификацкя на хората ,които не се ваксинират.
Няма и да си сложа ваксина създадена от днес за вчера.Всеки си решава какво да си сложи или не в тялото ,това по Ленин"смъртта на милиони е статистика ,на един трагедия ",мен не ме устройва.Толко от мен по темата,просто не издържах на всички насмешки и обобщения.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #131 -: Юли 04, 2021, 23:23:39 pm »
Точно затова всеки трябва да е готов да носи последствията за личния си избор, който не е в обща полза.
5г и тн е майтап естествено. Има и нормална хора, които мислят като теб. Аргументите обаче са несъществени. Пак давам пример с ваксинациите и реките. 0.001 % от мостовете са срутват и убиват много хора, това обаче няма да ме накара да преплувам реката. С ваксинациите е същото.

Тери, аз имах 5-6 пижами, 6-7 базата и 5 лигавника. Борис също беше с ужасен рефлукс. Не накупувай много. Винаги можеш на вземеш още при нужда. А и ако имаш сушилня, въобще ни ти трябват. 1 пъти да повърне и сменяш чаршафи. Аз хавлията на 2 къпания я смених като новородени. За 2 дена има 1 бебешка пералня. За 3ч всички дрехи са ти пак готови за употреба.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #132 -: Юли 06, 2021, 19:56:51 pm »
Тери, имам вече дрешки, които са й малки на София, искаш ли да ти ги пратя (без розови неща)?

Погачата мина, беше много хубаво :) Голяма подготовка ударихме, много гости дойдоха с много положителна енергия, пожелания и подаръци. Страхотен празник се получи. Приятелки ми казаха, че правя гледането на бебе да изглежда лесно и безпроблемно 😁 Добре че София е спокойно бебе засега, заслугите са за нея.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #133 -: Юли 10, 2021, 22:55:34 pm »
Ей, Робин много се радвам!

Ние бяхме на почивка в балкана и беше голяма веселба.Басейна беше притегателна точка и за трите, направо едва ги спасявахме да не се удавят.Иначе децата дивяха, спаха горе-долу, много тичаха и така.ХУбаво беше препоръчвам на всеки.Каката е голяма, впечатли се от Трявна, иска пак да ходим там.Хареса и калдъръма по уличките, красивите къщи.Влязохме в една шекерджийница, не можем да си тръгнем после.Опоска ми всичката мента!Вечер сядахме на по бира и картофи, децата тичат около нас.Имахме страхотна заградена тераса и те си играеха на нея, а ние вечеряхме.
Абе добре беше, доволна съм.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #134 -: Юли 11, 2021, 22:34:57 pm »
Маги, чудесно звучи.
Ние в крайна сметка ще сме в едно село до Търново.

Ние днес ходихме да гласуваме на 150км от нас, разхождахме се, хапнахме. Като цяло децата се държаха чудесно. Генерална репетиция за големия път другия вторник.

За България купих 2 седалки, че брат му на мъжа ми ще ни даде колата си за 1м и нямаме къде да ги возим. Отделно взех и количка, която става за ръчен багаж, че имаме 55 мин в София и с 2 бебета ще е трудно прикачване.  Така, че за плажа няма да имаме нужда от друга количка.


Другите как сте?
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #135 -: Юли 11, 2021, 22:53:46 pm »
Привет и от нас. Днес се прибрахме от морето. Беше първото на Лазар. И си беше голяма емоция. Първо страх от пясъка и вълните, и от басейнчето, което му носихме. После пък от водата не можем да го изкараме. Опитахме се да вечеряме навън. Еми единия ядеше, другия обикаляше с него, никак не го свърташе на едно място. Но общо взето като за първи път беше добре. И най важното е, че има пункт на бургаската кухня Ам ам точно където ни е апартамента 😀 И няма да го мисля Лазар какво ще яде.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #136 -: Юли 12, 2021, 08:27:07 am »
Здравейте мами! Напоследък не ми стига времето и не пиша.
Привет от морето!
Ние вчера дойдохме. Баткото не можем да го изкарваме от водата. А Йоана се държа много странно. Първо се стресна от голямата вода, после като видя тате и бате във водата заплака за тях, искаше да излязат и да са на пясъка. Под чадъра реве за водата... Еми постоянно ревеше и първият плаж беше кратък. Надявам се днес да е по-добре.
А хотелът е близо до плажа и сме си избрали стая с изглед към морето и много голяма тераса. Вечер сме там. Йоана е в кошарата за игра и е ок.
Хубаво е да си на почивка, въпреки че за мама не е много почивка  :D





*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #137 -: Юли 12, 2021, 16:04:35 pm »
Почивката с малки деца, реално не е почивка,само така и е името. Ние успявахме да хапнем само защото имахме огромна тераса, на която се хранехме и децата играеха. Иначе на ресторант не го виждам това. СМоника на тази възраст ходехме на къщи за гости, за да може да ядем когато можем.

Руми, да разказваш после какво минала почивката.

Танче, много сладък Лазар.

П. П. Аз от години не нося почти нищо на плажа. Една лопатка, кофичка и стига толкова, сега пояси съм приготвила и какво ли не, как ще оцелеем??

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #138 -: Юли 12, 2021, 17:17:11 pm »
Маги, супер звучи да сте си изкарали. Наистина е по - скоро разнообразие, отколкото почивка. А за ресторант е немислимо, ние поръчваме храна за в къщи. Бяхме на кръщене и рд в събота и добре че имаше детски кът с аниматор, където приемаха и малки деца,та успяхме да поседим. Защото преди да я оставим, за секунди сме я изпуснали от поглед и докато я търсех,една жена я водеше чак от хотелската част  :D
Танче, ще свикне Лазар и наистина е много сладък.
Руни, приятно изкарване.
Ние също сме на морето от събота. Дари вече се държи много "по-мъжки", докато пътуване  :D И общо взето минава нормално пътя. Миналата година и топвах съвсем леко крачетата, защото много я беше страх от водата и я возехме в една лодка. Само като леко я плиснеше някоя вълничка и се разплакваше. Тази година само от стълбите като видя морето и като започна един екстаз. То му маха, то му се смее, подскача. После като я вкарахме вътре и едни радостни звуци и подскоци. Само във водата иска да стои. Обаче всички ми казваха, че децата на тази възраст много се изморяват от плажа и вечерта от разходките и направо припадат в количките. Е, няма такова нещо  :D Това дете има безгранична енергия. Вечер,докато не се приберем, може да е 11-12ч., не заспива. И само да види площадка, не можем да я спрем. И все едно е на норамтив, обикаля люлки, пързалки, катерушки за по 2 мин. и после пак наново  :D
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #139 -: Юли 12, 2021, 18:43:05 pm »
Маги, супер , браво че сте си изкарали добре.

Танче, браво и на вас, Лазар е много сладък.

Руми, весело изкарване.
 
И ние ходихме да гласуваме вчера в град на 50 мин от нас, после се разходихме, но малчо не пожела да спи в количката и омрънка света, спа в колата.
 Вече си имаме билети за България в началото на септември. Надявам се добре да мине , малко се ужасявам как ще му понесе на Борис, но каквото такова. С нетърпение чакам часа с консултант по сън в четвъртък, че не са добре нещата. Снощи се е будил над 25 пъти...това не е нормално. През деня след събуждане е ок 10- 20 мин и започва да мрънка и реве. Преди да се задълбочава проблемите със съня беше вечно усмихнат, сутрин се будеше щастлив, а сега е ужас от мрънкане и рев. Обобщено и двамата сме нервни и недоспали  :D