0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #80 -: Юни 27, 2021, 15:46:26 pm »
Маги,слаби стави същото ли е като еластични?Ако има проблем много лесно даже се коригира в ранна възраст.
За съжаление ,като човек с такива идиотски стави казвам,проблемите тепърва предстоят.Лесно се изкълчвам,чупя ,навяхвам.Кинезито ми каза да правя упражнения с тежести за гръб и задно рамо ,имам дъмбели и гирички ,но покрай тия мачове нищо не правя ,иначе вечер ми е възможността.Общо взето стабилни обувки,спорт и правилна стойка трябва.Зори и тя е с такива стави,хубавото е че сме гъвкави .Гимнастичка в тяло на плувкиня казва мойто кинези за мен.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #81 -: Юни 27, 2021, 17:00:24 pm »
Аз вървя така с единия крак. Доста по-забележимо като дете беше. Все се изтъркват на странни места обувките и кракът е податлив на изкълчване, защото все криви на една външната страна без да усещаш. При мен е от изкривяване от стоеж на W. Като че ли след 10 годишна започна да избледява проблема, особено след като вкарах доста усилия да мисля как вървя и да го коригирам.

С какво да измия бебешката кошара? Взехме я от моя приятелка, но е седяла в мазе, прашна е. Котката им постоянно се катереше навсякъде и самата ми приятелка не е по природа домакиня. Не че й има нещо на кошарата, просто си знам, че си иска миене. С това Friendly за количката по-скоро няма да стане, защото е на лимонена основа и ще разяде боята. Кошарата е дървена.
Чудех се с парцал напоен с препарат за детски играчки и съдове дали е удачно и после с влажен, и сух парцал.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #82 -: Юни 27, 2021, 17:08:52 pm »
Тери,купи друго Френдли,те са доста видове .Дърво масив ли е?Не вярвам да разяде,пробвай някъде по гърба да видиш.
Ще стане разбира се,с Бочко или Фрош или там каквото имаш,миеш и готово .
Много подкрепям иначе ползването на неща втора ,трета употреба.И аз дадох всичко което не ползваме вече .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #83 -: Юни 27, 2021, 19:18:07 pm »
Аз също раздавам всичко. Ще продам само двойната количка.
Тери, аз мия с кърпа с вода и бебешко веро. Чак пък специален препарат. И с обикновено евро пак става, нали после ще изплакнеш.

Но Борис крачетата са леко криви, но се изправят. Тук до 3г нищо не се прави. Септември ще заведа децата при подолог (тук не е лекар), че на мъжа ми му правят специални стелки точно заради халтави връзки и така или иначе имаме час.

Слънце, чупенето не е от ставите.

Днес попълнихме досието на Сими за училището. Чак тъжно ми стана. Пък и голяма схема.
Бобо има 4-5 зъби да излизат наведнъж и то все гадни 3 четворки и 1-2 кучета. Днес и сопол му тръгна.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #84 -: Юни 27, 2021, 20:16:02 pm »
Павла,тук има подолози до второ РПУ,Планта се казват
Кинезито така ми каза,че се контузвам от ставите ,един път съм чупила,много навяхвала.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #85 -: Юни 27, 2021, 20:32:36 pm »
Аз ще ги мъкна за второ мнение на доста лекари. За мен това не е проблем и няма да го водя, просто мъжът ми има час и ще ги заведе, за да си каже мнението.
То хубаво, но да счупиш лесно е от костите.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #86 -: Юни 27, 2021, 21:31:13 pm »
Слънчице, сега те прочетох, че ще започва процедурата. Много бързо стана. Преди месец каза, че обмисляш и вече действате. Като нямаш финансови претенции, означава ли, че жената ще плати само самата процедура + детегледачката? Тук в Пловдив някакви твърди суми са винаги от рода на 3500 "чисто" за донорката, изобщо не ги питат имат или нямат претенции. Моята позната, която е два-три пъти донорка вече винаги си знае рецепиентката коя е. Донорките са малко, да не кажа, че хич ги няма, а по коридорите доста разговори се навъртат. Та частта с анонимността липсва, понеже прегледите за стимулация на донорка и тези на рецепиейтка се правят от един и същ лекар в сходно време на деня.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #87 -: Юни 27, 2021, 22:02:20 pm »
Докторката ако иска, винаги може да каже, че е в процедура.
Иначе и аз знам за сума от рода на 3000лв, но е под формата на 'дарение', защото дарението е безвъзмездно по закон, + разходите, които принцепно се плащат от клиниката. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #88 -: Юни 27, 2021, 22:14:26 pm »
Да,Тери,жената ще плати изследвания,стимулация,пункция,упойка и т.н. и детегледачка .По принцип съм виждала в списъка там,че струва 3500 инвитро с ДЯ и питах защо е толкова евтино.Те ми казаха "че колко трябва да струва,то не е и твърда цена ,зависи от фактори".А да продам яйцеклетки ,Боже опази,всичко става в живота,но не мога ,ще ми се опарят ръцете да спечеля пари от чуждо нещастие.Предполагам ,че се плаща,щом и за 10 000 съм чувала за едно инвитро.Александров е над парите,не знам как е бил като е прохождал,но отказва секцио например,когато няма показания де.Беше разревал моя позната,беше му казала че ще му плати,та не е човек дето ще се облажи.
Аз предполагам че той ще ги замрази,в Майчин дом само със замразени работят например,внасяли ги от чужбина.Така или иначе,няма да разбера,нито да питам,само се надявам на успех.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #89 -: Юни 30, 2021, 10:11:06 am »
Как сте бебета и малки деца?Каква я правите в тия жеги?

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #90 -: Юни 30, 2021, 20:15:24 pm »
При нас няма жега, няма и лято  :D. Ние продължаваме да не спим особено, най- вече аз. Запазих си час с " Нани, нани бебе", че нещо не са както трябва нещата, да ми дадат разни съвети, че без ръце, кръст и т.н. Вечер го приспивам понякога по час и нещо, после още няколко часа се буди постоянно. Аз като заспи имам да свърша някакви неща буквално за 20- 30 мин, но вместо това ги правя по 4 часа докато го доприспивам, снощи спа супер неспокойно пак, не мисля, че имах половин час непрекъснато спане, буди се и ако не го хвана навреме докато е още сънен се разбужда и рев докато не отидем да подскачаме на фитнес топката, че да го приспя там.Пристигна ми раницата за бебносене, вчера я изпробвахме за първи път и беше супер, опредлено със слинга вече не е ок, тежи ми и ме заболява кръста, с раницата няма такова нещо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #91 -: Юни 30, 2021, 20:33:57 pm »
При нас е октомври. Ако още 3-4 дена е такъв студ, пускам парното при децата. Те, милите, са сополиви. Утре сме на лекар, че Борис кашля, а гледачката се притеснява.
Ремонтът върви, прахоляк навякъде. Отказах се да чистя постоянно.
Хубавото е, че имам часове за кинезитерапия, че не мога да се мръдна много. Ако всичко е наред, във Варна ще си продължа при др Тодоров. Него го препоръчвам с две ръце.
Ако се доберем до Пловдив, ще видя и др Даскалов, че нещо ме боли кистата. Каня се и ремонт в къщата също да започна. Голяма почивка ще е  :D един път като я стегна, ще има поканени. Голяма къща е.
С две думи- нищо ново.

Хелиантус, дано да ти помогнат Нани бебе. Може би е скок в растежа.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #92 -: Юни 30, 2021, 21:09:33 pm »
Аз пускам парното последната седмица.  И аз мислех, че е скок, но то е така поне 5- 6 седмици вече, поне...Не знам дали и зъби не го мъчат, че постоянно ме хапе и дъвче всичко, но пък май е рано. Знам, че месеци наред може да го дразнят венците. Много ми е смешен как ми се нахвърля на ръцете постоянно  :D като подивели коте. Малко ми е гузно, че искам да го науча да спи и без да е върху мен или залепен до мен постоянно, но вече започва да ми тежи малко, с мъжът ми изобщо не се виждаме , той върши всичко по домакинството почти, а работи много и си има здравословни проблеми. А и му пречи май на нощното спане, защото като се разбуди, за да заспи пак трябва движение, хубаво би било, ако може да се самоуспокоява или успокоява поне по- лесно от мен би било супер.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #93 -: Юли 01, 2021, 15:28:25 pm »
Какво парно, тук се мре от жега. Температурата е  35+ градуса.
Водих Аделина на ортопед. Прегледа и краката, направиха и снимка на двете коленни стави. Според лекарите всичко е нормално. Ранно прохождане, повече кила, слаби стави и се получава това изкривяване. Казаха ще я наблюдаваме и преглед след 9-12 месеца.
След прегледа си причинихме МОЛ с три деца, защото трябваше сандали да се купуват. Луднахме с моя мъж. Скоро няма да го повторим това.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #94 -: Юли 01, 2021, 16:47:48 pm »
Тези изкривявания се изправяли към 3-5г според моята педиатърка. Като започнели да им заяква мускулатурата.
Водих децата при личния лекар днес- нищо им няма. Изписаха им захарни топчета, които няма да взема.

Ние вчера ходихме на разходка, че и по една бира успяхме да пием с мъжа ми. Сега за България ще трябва да разуча за бейби/тодлърфрендли места, от които да не могат да избягат на път, да скочат в река или поне да не се удавят в морето.

Кураж, Хелиантус. Гарантирам ти, че след 3-4м ще се намериш с едно спящо дете. Като поспи 1-2м ще забравиш цялото неспане.

Тук се пооправи времето. Утре може и сандали да им сложа. Аз поръчах от България, едните му бяха големи на Сими, че намерих на Зизу от тук, но дойде зимата. Дано сега си ги поносят.

Изследжах си антитела. След 4м от ваксинацията съм с 2300+. Значи бачка за сега.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #95 -: Юли 01, 2021, 17:19:53 pm »
И тук е същата жега като при Маги. Днес излязох до парка, тръгнах си в 10:30 и не се живееше. Ако някъде има някое заблудено дърво около всичкия бетон, то под него е спряна кола. Издъхнах, докато се прибера. Ненормално е това време.
Като писахте за ваксини. Знаете ли за някакви препоръки колко време след раждане/операция може да се бие ваксина и има ли значение, ако се кърми. Ще ми се възможно най-скоро да си бия ваксина.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #96 -: Юли 02, 2021, 01:46:27 am »
Павла, знам че ще се оправят нещата със спането и е период, но както каза дните са дълги..., въпреки това се радвам на всеки миг.  В края на месеца идва майка ми за 2 седмици, а след нея брат ми за 3, ще има кой да помага малко. После ние отиваме в България за няколко седмици, което е супер, но ме и ужасява.

Това го публикувам няколко часа, след като започнах да го пиша и Борис междувременно се разплака като видя баща ми  8O, а него го вижда поне веднъж седмично...та може и да е забавно с другите роднини.

Тери, аз преди няколко седмици си сложих първата ваксина, чакам втората, кърмя. Казват, че уж не е проблем.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #97 -: Юли 02, 2021, 08:28:16 am »
Тери, чета по всички групи за ваксини, няма проблем кърмене и ваксинация.Аз бих изчакала само докато се освестя с бебето в къщи, защото един ден дане си ОК и да си с малко бебе няма да е лесно.Аз много четох и тъкмо се записах за ваксинация и се разболяхме.Сега септември мисля да минем на пангара.

Аз още кърмя, не знам колко ще продължим, с тях ми е някак по-лесно от колкото с МОника, но скоро мисля че ще спираме.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #98 -: Юли 02, 2021, 09:44:56 am »
Тери, съгласна съм с Маги, Единствено може да те притеснява някой страничен ефект да не те извади от строя и да си в невъзможност да се грижиш добре за бебе. Аз нямах никакви стеанични ефекти, а бях много притеснена как ще се оправя с Криси и ученика ако не се чувствам добре.
Да се похваля и тук - минах на ТСХ преди няколко часа и всичко е ОК за трансфер :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #99 -: Юли 02, 2021, 10:20:17 am »
Благодаря, момичета, и  аз така си мислех. Да минат два месеца и някой петък да се ваксинирам, та мъжът ми, ако се наложи в събота да дежури. Дано успея и да кърмя, че и на него за предам антитела и да се свършва цялата ми параноя с този вирус.
Еми, Лято, явно ти е писано да правиш трансфер.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света