0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #40 -: Юни 20, 2021, 23:57:29 pm »
Срещата с доктора е много вълнуваща !
Аз мнооого рядко съм я слушала дали диша,ама много .Но една съседка като родила и с мъжа й спали на смени ,единия седи до кошарата,другия спи и после се въртят.Обаче това моето дете напоследък взе доста да се очовечва,общува на друго ниво.Днес я оставих в кошарата да отида до тоалетна и влизам и какво да видя,лежи по очи.Дъха ми секна,тя си почивала дружката.Рядко полягва така,много рядко.От два дни се и катери ,изобщо не се спира,в количката само седи и гледа,навън е най-спокойно.Преди ръмжеше и хората св обръщаха,сега им се плези и прави физиономии и аз нали не я виждам ,само по реакциите им разбирам какви ги върши .Опитвам се да я отуча да ме хапе ,това хапане боли наистина.Захапва малко парченце и стиска,чак лилаво ми става.Ако извикам "ооо",което става спонтанно ,почва да плаче.Тя го прави като се гушка,от обич е,но доста боли .
Павла ,гледате ли еврото по план?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #41 -: Юни 21, 2021, 07:29:06 am »
Робин, зъбки още няма. Напоследък е по-спокойна и вече 2 дни си изпива и млякото дори, но се очакват големи жеги вече и вероятно ще намали храната отново. Стомахчето ѝ пак е разстроено - при нея се редуват тия състояния на няколко дни, Опитвам се да регулирам с храна, но нищо не се получава. Поне не я боли, спокойна е в момента.
Аз също имах големи притеснения за дишането с Васил. Спяхме в една стая като беше бебе и аз лежах в леглото нощем и в тишината долавях дишането му. И досега познавам така добре как диша, че мога да разпозная кога е пред разболяване с лекота. С Криси по-малко се притеснявах вече за тези неща, но и нея слушам. Правя го, защото ми е приятно да слушам спокойствието им докато спят. Това и мен зарежда положително.
Не знам дали споменах, но закупуването на апартамент се отлага за 2 месеца. Мъжът ми си смени работата през февруари и чакаме да минат 6 месеца нановото работно място. То е старото всъщност, но чисто документално е ново.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #42 -: Юни 21, 2021, 08:48:25 am »
Добро утро, аз имам Аделина със сопол и не сме спали поредна нощ.На Габриела и мина, гепи Аделина.Иде ми да се скрия някъде и да спя 24 часа.Изключително ми е зле вече чисто физически.

Аз също Моника я слушах дали диша, с близначките не съм правила така.Много по-спокойно и лежерно пристъпих към това майчинство.

Тук го дават затопляне, ай да видим какво идва сега.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #43 -: Юни 21, 2021, 11:14:31 am »
Аз никого не съм слушала дали дишат. Не бих си купила и сензор, както и не съм.
Единственият път като му спря сърцето е една вечер със Симеон, в спалнята винаги е студено, но явно беше много студено и като го завиват той беше леден, но мъртвешки леден. Докато мръдне на побутването за 5 сек... да не казвам какво ти минава през главата и сърцето за 5 сек.

Много е странно като започнат да стават осъзнати хора. Борис всеки ден ни изненадва. Толкова бързо схваща, а и е малко маймуни, което копира брат си постоянно.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #44 -: Юни 21, 2021, 11:39:33 am »
Казват, че вторите деца бързо се развиват, понеже копират по-големите, родителите по-спокойни, всичко има значение.
Робин, защо се е наложила епизиотомия при теб? При мен не излизаше главата на бебето. Много по-лесно родих, отколкото се възстанових. Не спазвах препоръките за сядане върху навита хавлия на кръг, а често кърмих седнала по турски и шевовете ми се разтвориха, ходих на промивки в клиниката през ден, оправиха положението, беше зле работата. Опасяваха се за пластика. На 40 ден всичко зарасна, на 2 месец правих секс без проблеми. Но усещам промяна, ще питам АГ при преглед. Нали от скоро имам цикъл и забелязах, че при овулация ме боли корема и то доста, няколко дни, дори ми се гади. Двата месеца е по този начин.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #45 -: Юни 21, 2021, 19:35:03 pm »
Павла още като се запознахме,много ме изкефи ,наистина си гледаше първото дете като трето .И я давам за пример .Не знаех ,че има сензори ,Робин с добро го казвам.Не е за мен такова нещо.Аз и за доплер не съм се замисляла,щеше да ме побърка сигурно,за други хора сигурно е ок,за мен не би било.
Да свършва ретроградния меркурий,че си скъсах кеца,крадец нахлу,матрака се прецака и телефона на мъжа ми .Всичко за три дни стана.
Купихме си комбинирана пералня сушилня,бонбон е .Вадя и в шкафа.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #46 -: Юни 21, 2021, 20:09:05 pm »
Слънце, моят страх беше да ги износя. Не знам като 3то или пето ги гледам, но страдалческото и мъката, и притеснението ми свършиха докато дойдат.  Вече знам, че с всичко можем да се справим заедно, а на дребни драми въобще не обръщам внимание.

Аз също се родих със сушилнята. И лятото вече не простирам, макар че то тази година с ремонта и не мога.
Нямам търпение да си дойдем, да запиша Бобо на кухня, да спре да готвя по н пъти дневно и за всеки, да ходим на плаж.

Някой да е  чувал нещо като полудневна ясна във Варна? Ще ми се и да ги занимават 2-3 часа сякаш.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #47 -: Юни 21, 2021, 22:32:16 pm »
Кукапетал, не знам защо се е наложил разрезът, предполагам, за да излезе по-лесно бебето, но специално обяснение не са ми давали. Вече минава.
Аз да попитам - възможно ли е бебето да яде прекалено много при изключително кърмене на поискване? Майка ми онзи ден ми направи забележка, че предлагам гърда прекалено често, постоянно имам чувството, че ме критикува, предлага ми методи за гледане на бебета от преди 30 години и само се ядосвам. Възможно ли е бебето да качи прекалено много при кърмене?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #48 -: Юни 21, 2021, 22:46:51 pm »
Robin, в книгата за кърмене на Хедра пише, че кърмените деца по принцип първите месеци лачест повече от тези на АМ или смесено хранене. До 1500 гр било нормално. И това не изисквало намаляване на броя пъти хранене, нито на продължителността. Над това се правят и проверяват разни неща, но вие не сте в това положение, ти просто предполагаш.
 След третия месец започвал да намалява темпът на наддаване на към 700 гр и постепенно пада на 400-500 гр на месец. Докато децата на АМ си качвали с постоянен темп от самото начало от рода на 700 гр. Така че след 6-ия месец са на едно и също тегло.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #49 -: Юни 21, 2021, 23:14:34 pm »
Не я слушай. Няма как да се преправи бебе на 1м. То или повръща, или просто не яде. Аз моите почти изцяло на АМ бебета, първия месец, че и втория си ги пратих като на кърма. Сими на 10 дена отказа гърдата напълно, но Бобо до 1м+ сечеше. На всяко промрънкване давах гърда и после АМ и то беше на поискване.
С две думи- давай си на детето да суче, то знае по-добре и от теб, и от майка ти, особено.

Симеон е с температура. Те зимата не се разболяха. За сега се държи геройски и само отказва да яде.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #50 -: Юни 22, 2021, 00:41:23 am »
Павла,и аз търся къде да оставям Зори за час два ако се налага ,като почна стимулацията.За прегледи ще я вземам с мен,за пункция не знам на кой ще я оставяНо никой не е чувал място,може би ще намеря бавачка.Милото Сими,тук има доста болни деца ,вирус някакъв.Дано му мине бързо ,и да е спокоен най-вече .
Робин ,да си суче детето,няма как да е по час и мярка.Зори съм я кърмила малко ,но на всяко намръщване даже я слагах на гърда.АМ на поскване давах,никога не е обаче яла или качвала много .Тя се роди 4200,сега е 9400.Яде когато иска колкото иска и само първия месец качи кило,от там между 500 и 300 даже на месец.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #51 -: Юни 22, 2021, 05:52:32 am »
От първият search ми излиза това
http://www.rumini-dvori.com/bezbroi-slanca/zabavachka.php със сигурност има и още. Гледайте за забавачници, те предлагат почасови занимания. А и групите са от малко деца. Понякога имат страници само във фейсбук. Поне в Пловдив е така. Моите приятелки си водят децата на забавачници. Но Зори и Борис са много малки, по-скоро може и никъде да не ги приемат, навсякъде, където съм чувала искат да са по на две години поне.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #52 -: Юни 22, 2021, 08:32:10 am »
Тери, Дари беше само около 3 седмици на кърма и първите 3 месеца си качваше над 1 кг., като първият месец беше 1.5кг. Така че и на АМ си качват доста децата в началото. По - скоро си зависи от бебето. Някои, от новородени не ядат много, други искат постоянно. Но щом и Дари си регулира храненето, която до скоро имаше казан, вместо корем, значи всичко си е в реда на нещата, докато са малки  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #53 -: Юни 22, 2021, 09:12:59 am »
Слънце, ако съм си в България тогава, ще я гледам. Момчетата ще са щастливи.

Аз искам нещо изпитано и да пеят, танцуват, рисуват, а не просто 2ч да ги гледа някой. Ще разпитам познати с големи деца.

Регулират си и знаят най-добре колко и кога. Аз вече им давам само в часовете за ядете и плод почти когато поискат. Ако не им се яде, ни ти карам и обратното.

Сими си спа. Още не съм го виждала, но кашля. Утре имам час за ваксината на Бобо и май ще заведа и Сими.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #54 -: Юни 22, 2021, 14:06:31 pm »
Благодаря за отговорите, ще пиша четвъртък след консултацията колко е наддала, няма да намалявам храненията в никакъв случай, аз и вода не давам, което също се приема зле от нашите, но в крайна сметка, бебето не е тяхно.

Бързо оздравяване на Сими ❤
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #55 -: Юни 22, 2021, 14:49:59 pm »
Благодаря ви. Сими си е добре. Снощи вдигна, но днес нищо му няма. Накашля, но не мисля, че е проблем. Той така Накашля дни след сополите.

Робин, аз вода предлагах само при температура над 35С. Тоест Сими прави на 1г, а Бобо на 6м някъде. Реално пие от около 1г също, а преди това по някоя глътка.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #56 -: Юни 22, 2021, 14:55:30 pm »
Аз не съм човек вече от недоспиване, тия дни чета и гледам лекции за детския сън и май, май имаме проблем. Снощи тъкмо го приспах и бързам да се изкъпя и той се разбуди докато бях в банята и няма да ви разказвам какви драми последваха, наревах се и аз накрая. То напоследък все е така, буди се до половин час след заспиване и започва едно мрънкане и допреспиване още час и половина.

Аз също като беше по- малък постоянно го проверявах дали диша, че и сега откачам от време на време,  затова ми харесва, че си спи до мен. Луда работа.

Робин за кърменето хич не я слушай майка ти. Гледай лекции на Ася Демирева и може, ако искаш да се включиш в групата във ФБ "За дългото кърмене". Ние с Борис пак сме на етап кърмене когато си иска, защото кръвните му са много добри и позволиха да се върнем към това, иначе първите 2 седмици когато беше само на кърма си сучеше постоянно, нормално е за такива малки бебета. Не му трябва вода на бебето, и моите роднини не са впечатлени и все питат дали не плаче,  защото иска вода, все едно знае какво е това  :D

Поръчах си раница и я чакам с нетърпение. Нещо в кабуто не успявам да го намърдам както трябва напоследък, а в количката да не ви разправям в повечето случаи какво се случва навън.

Тези, които сте приспивали и носили  бебетата първите месеци как и кога ги научихте да спят и другаде, че Борис през деня спи само в слинга или на ръце, което ми е много сладко, но започва и да ми тежи понякога липсата на лично време и невъзможността да свърша нещо вкъщи. Под лично време имам предвид 10- 15 мин да се изкъпя поне 😁, като е буден и се отдалечавам от него настава драма.

Намрънках се, но вчера нещо ни беше кофти ден и още ми държи и ми се плаче.

Да се и похваля все пак, че спечелихме безплатна бебешка и семейна фотосесия и на 7.07 ще ходим да ни снимат.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #57 -: Юни 22, 2021, 15:05:00 pm »
Робин, сакън с тази вода. Като кажа, че смятам вода да не давам, докато не започне захранване и ме гледат като полезно изкопаемо. Сигурно ще е така като разберат, че няма да слагам сол във ваната за къпане.
При АМ пак ли въпросът с водата стои по същият начин като при кърмене? Защото навсякъде казват как няма нужда от вода при изключително кърмене, логично е и при АМ да е така, ама да си питам.

Павла, те ще бият ли на Борис ваксина като има обрив? Да не би всъщност да е имал вирус и той да е заразил Симеон и да не е било всъщност неговия синдром.

Helianthus, аз гледах това видео наскоро и ми се стори доста интересно https://www.youtube.com/watch?v=egjgp9MnCpw. Тя води и консултации. Въпреки, че според тази консултантка Борис е май все още малък, за да има навици за сън, че да се каже, че имате проблем. Но тя говори, че трябва да се пробва бебето да го приспива бащата, да спи на различни места и да заспива мисля към 8 часа, именно за да не изгради точно определени ритуали с един човек и за да се хване дълбокия сън на бебето
« Последна редакция: Юни 22, 2021, 15:16:42 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #58 -: Юни 22, 2021, 15:29:51 pm »
Тери, аз не говоря за кой знае какви навици, но не е нормално да се буди на половин час, особено първите два часа и после пак на 1- 2 часа, то той не се буди напълно, но явно преминава от една в друга фаза на съня и не може да се успокои сам и се разсънва и следва люшкане, сукане... На тази консултантка не й харесвам някои неща в подхода, гледала съм видеото. Като консултант за сън съм фен на Елена Чапалова, тя отговаря на моите виждания за майчинството. Стигнах до извода, че проблемите с нощното заспиване са ни свързани с проблеми с дневния сън, напоследък първата му дневна дрямка е 2- 3 часа, после следват 2 по половин час и сигурно се преуморява, а тази дългата е прекалено дълга. А, ако някой може да ми обясни как караш детето да заспи нощен сън в точно определен час....според мен на тази възраст не е възможно още да го накарам да заспи в колкото на мен ми харесва часа. Той сам си е направил режима да заспива към 22- 23 часа, но да 23 не е ок, че после спи до 11 сутринта и то деня ни минал, а както е на ваксина пак след 2 седмици в 9 сутринта ще е голяма драма. Сега много искам да го науча да заспива не на ръце вечер, че много тежи вече и останах без ръце, рамена, кръст и т.н., а като заспи и го оставям в леглото винаги се буди иии...да. Иначе мъжът ми се опита да го приспи снощи докато аз се доизкъпя и голям рев настана, но проблема е , че и той е решил, че детето мен иска и ен си вярва, че може да го приспи та и него овиках без време снощи  :D.

Ако са на АМ също нямат нужда от вода, това съм чела и това съветват тук.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #59 -: Юни 22, 2021, 15:36:22 pm »
Хелиантус, пробвай с Хъкълбери приложението. Може би изпускате кога да спи за нощния сън. Вече трябва да има 'нормално' нощно заспиване. За през деня не ке притеснявай, но пробвай да спи в количка, кола, за да не е постоянно гушнат в теб. При баща му заспива ли?
За дневния- Симеон да 6м спеше сам в раницата или в количката при деня, като количката трябваше да се движи непрекъснато. Със счупен крак съм обикаляла с часове, за да спи. Къпех се с него в банята. За 5 мин можех да си измия косата дори. Вечер си спеше. Винаги в 22ч лято. Дори и сега ме чака с хавлията като  се къпя.
Борис си спеше в леглото, но понеже Сими беше постоянно с мен заради короната, аз го държах често на ръце, че да заспи дълбоко. После майка като беше тук го срещна и нощния сън на ръце. Сега заспива сам на спалнята и го местя, а баща му пак го носи понякога, че да заспивал бързо. Той също заспива в 22ч. С него трябва да се учен на нормално заспиване, че да го преместя в стаята му. В забавачницата си заспива сам.

За водата. Каква е разликата с АМ. Пак е предимно вода. Хелиантус ветеринар, нека да каже на родителите ни колко бозайници дават вода на бебетата си и как по точно.
В болницата и акушерката ми ми обясни, че при температура над 35С може да се предлага вода на новородено от 2 седмица с лъжичка или шише, но не много и между кърмения/ АМ.

Тери, синдромът беше.  Не знам какъв е този вирус през седмица. По-скоро беше емоционална температура, че вчера беше сам на забавачка, че имаше място само за единия и Сими плака, че той остава. Дано да е това и да не се разболява.
Да, ще му сложа ваксината. Дори е и втората доза на морбили. Клинично здрав е и от 1 седмица + не е вдигал температура. Обривът завяхва. Ако педиатърът не го притеснява, мен нищо не ме спира. 


Допълнение:

Хелиантус, аз също харесвам нани, нани бебе. Точно от там е това д асоциацията при заспиване. Тъй като заспива ва ръце и все още е много малък да направи плавен преход във фазите на съня, пак му трябва същия стимул за заспиване.

Мъжът ми също не слагаше Сими да спи. Едва на 8м започна и то с голям зор.
« Последна редакция: Юни 22, 2021, 15:44:37 pm от Pav-la »