0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #140 -: Юли 12, 2021, 20:14:28 pm »
Мише, Симеон беше така, но като се приберем, избием това онова и заспиваше за 30 сек.
Ние миналата година във водата изкарахме морето. Тази мисля, че пак така ще я изкараме.
Ние пък не сме спирали да ходим със Сими. С Бобо короната ни спря, но това лято ще излизаме определено. Просто избираме места без непосредствена опасност. Примерно вчера седнахме в пешеходната зона и след като се наядохме ги пуснахме да ходят напред назад. Играха си с едни камъни до едно дърво и понякога бягаха от нас, но беше добре. Във Варна ще ни е малко по-трудно, че хората са по-малко толерантни към цапащи, щъкащи малки хора.

Хелиантус, дано да откриете проблем и да го решите, че понякога просто има такива бебета.
За полета не се притеснявай. Моят Борис и по-малък пътува. Супер се случи. Със Сими също.

Лазар е сериозен малък мъж. Колко е различен без буклитеб.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #141 -: Юли 14, 2021, 20:01:44 pm »
Мен повече от полета ме притеснява престоят в България. Ние тук живеем в 100 хиляден град и сме си малко като на село, особено около нас е много тихо, като изключим папагала на съседите, общо взето нищо не се чува, на разходка даже не винаги срещаме хора и коли. Борис е започнал много да се плаши от шумове, миналата седмица плака заради един мотор, който мина покрай нас, после една бръмчаща кола, писукането на светофара, отварянето на сирене с фолио  :D и т.н., а в София знаете е лудница- трамваи, метро, народ, коли...не е свикнало детето, а и сума народ ще иска да го вижда...Ще започна да го тренирам с ходене в по- шумни части на града, но до София не можем дори да се приближим по лудница.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #142 -: Юли 15, 2021, 01:17:45 am »
О, това и мен ме притеснява. Ние живеем в доста централна зона на Варна с денонощен магазин до нас.
Тук имаме едни комшии. Супер тихо е.
Другото е, че няма ел.щори, а и аз, и децата съответно спим само на мнооого тъмно.
Почвай да го свикваш по малко, но си е и до детето. Моят Борис също беше като диваче от короната. Като Излезем на разходка и започваше да плаче. Като влезем в двора и се успокояваше и това на 3-4м.

Аз ще се гръмна. Сими от понеделник е с температура, Бобо от вчера. Вторник водих Сими на лекар и все още нищо му нямаше. Утре ще заведа и двамата. С по 40С са и се сваля ужасно трудно. Докато плакаха видях им хубаво гърлата и са с ангини. Започнах им АБ. Тук не е типично самолечението, особено за деца, та утре сигурно и ще ми се учуди лекарката. Добре, че вече се познаваме.
Та така. От 3 дена не съм спяла, къщата е бардак, вторник тръгваме, а багажът е на никъде...въобще е весело.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #143 -: Юли 15, 2021, 09:14:30 am »
Ох, Лазар и той е с температура вече трети ден и червено гърло, и се окашля. Първо беше с 37,4. Но на следващия ден я вдигна до 38,8. Май си донесе някой бацил от морето. Снощи го взех да спи при мен, че голямо въртене беше в кошарата. Днес и повърна, ама поне е игрив.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #144 -: Юли 15, 2021, 10:52:58 am »
Ох, милите дечица. Лятото е още по - голяма мъка с тази температура. Да им минава бързо и на тримата.
Хелиантус и Дари точно около 5-ти месец беше така. Стряскаше се от всичко и всеки, обаче много бързо свикват и се променят. Дано и сънят оправите, че е ужасно недоспиването, а като добавим и нервността на бебето, става страхотно. Много добре те разбирам, но наистина и това ще мине и ти пожелавам да е по - скоро.
Дари пък, започна да изкарва и горните два кучешки и снощи пак бяха писъци и носене. Приспивам я в мен и като я оставя пак наново. Накрая спа гушната в мен, а аз седнала на дивана. Все на почивка като сме тръгват тези зъби. Долните кучешки пак така. Много е як тайминга всеки път   :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #145 -: Юли 15, 2021, 11:16:40 am »
Снощи на смени носехме Бобо. Плака цяла вечер. С 40С и не се повлиява. Беше кошмар. Редувахме се да спим по 2ч, че иначе щяхме да припаднем.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #146 -: Юли 15, 2021, 11:56:23 am »
Павла, вие поне можете да се редувате. При нас няма как. Тя по принцип търси само мен, камо ли като я боли нещо. По едно време се разревах и аз от болка, защото много ми тежи вече. Еми, пробва Митко да я носи, не става. Още по - силни писъци, извива се, удря го, повтаря не, не, мама. И няма как.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #147 -: Юли 15, 2021, 12:08:31 pm »
Не можем. Той просто беше в полусънено/ порусъзнание състояние. А и ще свикне. Няма как. Сими е пищящ като иска баща му да го гушка, но като не ме виждат се успокояват. Нямат избор. За да сме адекватни, поне малко, и двамата, това е поражението. Като 3та вечер не съм спала, не можех да си позволя да карам 2ч за лекар и тн.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #148 -: Юли 15, 2021, 14:08:31 pm »
Дано по-бързо се оправят дечицата. Кошмарно е с висока температура в жегите.
И Криси имаше момент, в който се боеше от шум и навалици. На разходки в парка ставаше неспокойна, а ако има деца около нея да вдигат шум и започваше да реве. Отмина и това, свикна бързо и сега се радва на звуците и хората.
Вторник ѝ сложиха първата ваксина. Добре ѝ понесе, нямаше рев, беше спокойна, не вдигна температура - все едно нищо не се е случило. Аз съм много доволна :) Днес я водих при доц. Маринова за последни насоки и приключихме с АБКМ. От април си е на обикновено мляко, давам извара, сирене, масло и всичко с нея е наред. Другия месец ще  водя на контрола при кардиолог, но и там съм с хубави очаквания.
Капарирах си жилището вече и у дома текат огледи на сегашното, тъй като последно решихме да го продаваме.
Криси на морето беше страхлива, но все пак се отпусна на пясъка и запона да разучава лазейки. Батко ѝ взе 2 бронза от това състезание и си изкарахме супер. Пътуването също беше приятно, макар че бях сама с 2 деца. Тръгнах със сополиви и кашлящи малки човеци, но ги върнах здрави и без лекарства. Ами морският въздух си е за предпочитане. Тук я водих на басейн един следобед и тя много го хареса. Като я оставях да лази тя все към басейна отиваше, доближаваше и се опитваше боязливо да се върне във водата сама. Е, спираше на ръба почти, не набираше нужната смелост. Като я вкарам във водата тя се хилеше с глас, пляскаше с ръце и махаше с крачета все едно плува. Голям кеф. От морската вода ревеше и не се отпусна, но на басейна едно топване беше достатъчно.
« Последна редакция: Юли 15, 2021, 14:10:06 pm от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #149 -: Юли 16, 2021, 07:43:57 am »
Неприятни са високите температури. Дано бързо да се оправят дечица!
Йоана беше с Т и кашлица преди 2-3 седмици. Дори отложихме ваксината. Но наистина морето лекува. Откакто сме тук няма сополи и кашлица. Тя свикна с морето, много й харесва да ходи покрай вълничките. Все още я държа за ръце, сама не се пуска, нестабилна е.
Днес ни е последната вечер, утре си тръгваме.





*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #150 -: Юли 16, 2021, 12:39:30 pm »
Дано се оправят бързо децата.

Ние сме добре. Излизаме вечер за малко. На Аделина и се приспива към 21 часа и се прибираме, баня и лягаме. Няма нищо, че тук става за излизане чак след 20 часа. Днес обаче съм на ендокринолог и ще ходим до центъра, ще се изпържат горките.
С Моника правя упражнения от типа тичане в обедна почивка. Тя ходи на баскет, аз тичам да я взема и да я заведа на градина. Абе лудница е.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #151 -: Юли 18, 2021, 19:18:35 pm »
Как сте?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #152 -: Юли 18, 2021, 20:42:52 pm »
Децата са добре вече. Утре ще са на забавачница, че вторник започна пътуването, а багажът ни е на никъде.

Какво стана на ендокринолога, Маги?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #153 -: Юли 18, 2021, 21:09:49 pm »
А Хелиантус ще пътува ли? Англия е отново в червения списък на България. Моят свекър трябваше да ходи до Англия да доведе за лятото племеничките и ще подлежат в България на карантина или PCR тестове за отпадане на карантина.
Не се търпи вече, да ги правят тези ваксини за цял свят задължителни и да се приключва и да не изчезне вируса, поне да се знае, че е направено всичко възможно и падат ограниченията. В Англия всички ограничения падали, защото са ваксинирани и има ниска смъртност, но Англия е в червения списък на другите страни в същото време, защото ние не сме ваксинирани
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #154 -: Юли 18, 2021, 22:30:12 pm »
Кумата ни се прибра от Англия с децата и мъжа си преди два месеца, ама не знам дали бяха под карантина или правиха тест.
Иначе Лазар вече няма температура, но се сдоби с течащ нос и от там тръгнаха храчки, и една ужасна кашлица. Дави се миличкия, едвам диша, а за спането не питайте. Утре ще го водя да го прегледат, че много се мъчи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #155 -: Юли 18, 2021, 23:05:18 pm »
Мисля, че само с тест става. 
Тук реално направиха ваксинацията задължителна. Не можеш да ходиш в ресторант, на бар, никъде. Никой в здравната сфера не може да работи, ако не е ваксиниран.
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #156 -: Юли 19, 2021, 02:22:20 am »
Прибираме се ние в началото на септември.  България стана в зеления списък на Англия, а Англия в червения на България ...просто чудно. Но правиш си тест на другия ден и , ако е отрицателен си свободен. До тогава ще сме с по две ваксини. Планираме и кръщане на Борис пък да видим. Много ми писна с тоя Ковид.
При нас стана страшна жега тия дни, не се търпи, а парно пусках миналата седмица. В момента в спалнята е 29 градуса. Борис едва го приспивам , много мрънка тези дни и реве, но освен, че е топло май и зъб му избива, не знам още със сигурност. Мина ми консултацията за съня и той явно се уплаши и започна да спи  :D,  ще работя по някои дребни неща и дано се подобри сънят му, че и аз вече не съм ок от неспане. Добре, че майка ми идва след няколко дни, че вкъщи е ужас. Нямам време за нищо, или спи с мен или не спира да мрънка като е буден. Общо взето ми е в ръцете почти 24/7.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #157 -: Юли 19, 2021, 10:56:55 am »
А имаше ли някаква генерална 'грешка'?
Вкъщи е такова положението, че ден ми трябва, за да е прилично, а няколко, за да е както трябва. Така ще оставя всичко. Днес имаме план с 10 точки, а имаме 6ч-7ч без децата, за да го изпълним.
За капак на всичко си загубих едно портмоне с банкова карта и здравната ми карта. С това също ще трябва да се занимавам сега.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #158 -: Юли 19, 2021, 12:06:16 pm »
На ендокринолога за сега нищо. Утре ще пусна хормони и разни неща и ще видя как е положението .
Ох в БГ е много зле с ваксинацията. Аз трябва да говоря с личния да минем преди лятната почивка. Ще видим как ще е, но ще минем и двамата на ваксина.

Re: Нашите бебета и малки деца 4
« Отговор #159 -: Юли 19, 2021, 13:13:34 pm »
Здравейте мами! Моето момче снощни вдигна температура 38,2, дадох Нирофен и я свалихме. Повече не е вдигал, няма нито кашлица, нито киха и се чудя на какво може да се дължи тази температура. Вашите мъници вдигали ли са така еднокртатно температура?