0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #820 -: Януари 22, 2021, 12:09:20 pm »
Павла, дано всичко  наред и момчетата се оправят.Да бавно и постепенно ще трябва да се връщаме към работен режим всички, това е положението.Аз не се оплаквам, много мозъчни клетки ми умряха вече с това майчинство :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #821 -: Януари 22, 2021, 12:24:35 pm »
Аз ако ви кажа от кога не съм работила нормално...или с намалено време, или все нещо. Може би от 3г почти, а като си счупих крака и спрях, освен с административни неща вкъщи.

Дано, Маги. И момичетата бързо напредват със зъбите, дано вече да е по-лесно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #822 -: Януари 22, 2021, 12:26:31 pm »
Щом малките са по-добре всичко друго няма значение.
Маги, хубавото е, че като тръгне човек на работа и тия клетки се оказват само заспали дълбоко.
Притеснявам се, че нямам нито една приятелка, която скоро е родила, очаква бебе или планува такова. Аз не съм особено контактна личност и Криската ще расте без другарче засега. Плановете ми са ясни де, но дали ще се осъществят е друг въпрос. Друго си е компания от себеподобни, нищо че са бебета и не разбират уж.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #823 -: Януари 22, 2021, 14:14:25 pm »
Павла,щом сте добре всички ,че и наспани,супер.
Лято,аз имам две бременни приятелки,едната даже на моя РД е термина й,другата август.Но всяко дете си има режим и едва ли ще се виждаме често.Аз съм в центъра,те в кварталите.Маникюристката ми роди преди мен,и още две майки познавам от бременните лекции и като ме изписваха,тях пък ги качиха в отделението Но с тях се виждам веднъж месечно.И най-често обикалям сама,по три часа минимум се разхождаме,ако някоя приятелка ми звънне ок.Тя Зори ще си намери приятели,ако пък не се харесва с децата на приятелките ми,няма да я събирам с тях.Аз пък няма да пия кафе с майките на нейните дружки.Прекалено съм капризна на хора просто .
Тъй че,не я мисли Криската  :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #824 -: Януари 22, 2021, 14:27:13 pm »
Чак наспани не мога да кажа, но отпочинали поне.
В България е лесно с приятелствата. Те децата до около 3г нямат потребност от други деца за социализация.
И Зори, и Криси ще си имат приятели.
Тук обаче е особено. Наши приятели българи с 12г дете, което е тук от 2г, има 1 приятел. Реално няма приятели. Не излиза да кара колело с някой, не си ходят на гости и тн. Сигурно и моите ги чака подобно детство за жалост.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #825 -: Януари 22, 2021, 14:45:56 pm »
Павла, те са 2 на близка възраст, пак са си себеподобни и все ще щуреят.
Моя приятелка преди 7 години роди 3 месеца преди мен. Васил и дъщеричката ѝ са най-добри приятели и един за друг умират. Много страдаха когато се разделиха в различни училища, защото бяха заедно винаги. Бяхме с нея на една ЖК, а после те на една детска консултация, в една ясла, в една група в градината и винаги знаеха къде е другия, дори да изглежда, че не играят заедно. Много страдаха. Васил си намери приятели на тренировките, вижда се с много деца и дори на РД миналата година правихме 3 почерпки за децата от двата спорта и училище,а  дори и от детската градина. Но на нейния рожден ден майка ѝ трябваше да кани свои приятели с деца, оплака се, че ѝ е мъчно за малката. Няма приятели освен Васил. Тя почна училище миналата година, но като излязоха онлайн и така и не създаде приятелства в клас. техните не я извеждат както аз водя Васил къде ли не, тя не ходи на уроци по нищо и просто няма контакти с деца, единствено с Васил се вижда по-често, но той пък като тренира и само по телефона се чуват понякога. Включително бебета каниха, само да има дечица на партито. И така си мисля, че ще стане и с криси. Понеже аз не съм социална личност си мисля, че ако търча с нея по тренировките на батко ѝ няма да има и време да създаде приятелства, а познанства с различни деца на различни места. Кой знае де, но на този етап... Съседското дете и то е така. Майка му го води все при баба му (срещу нас), но баба му не го извежда. Васил неведнъж го е викал пред блока, пред входа да поиграят, но баба му не иска да слезе и не го пуска. Майка му го взима вечер и си тръгват от тук към 21-22 часа, то няма и кога да създаде приятелства и дори познанства. С тия два примера се плаша, но се надявам по интереси все да се сдружи с някое дете.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #826 -: Януари 22, 2021, 14:53:00 pm »
До детето си е. Има контактни деца, които лесно правят приятелства на площадките, на улицата и тн. Просто са такъв тип.
Моите, че те ще са си двамата, ще си бъдат, но всеки ще има нужда от приятели, които не са семейство.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #827 -: Януари 22, 2021, 15:25:07 pm »
До детето си е да създаде познанство и да се заиграе с друго дете, но за да прерастне в приятество родителите трябва да се виждат по-често. Не е нужно да се сприятеляват, но поне да посещават дадена площадка/парк по едно и също време, за което е нужна поне уговорка. Идеята ми е, че търчейки с Васил напред-назад следващите 3-4 години Криси няма да посещава много, много детските площадки. Може би към 5 клас ще го пусна сам да ходи на тренировки, но дотогава графикът ще е главно според неговите тренировки. Затова Криси може и да създава контакти някъде, но не и приятелства. Това са ми опасенията. Няма да имам възможност да я изкарвам в парка всеки ден. Броя и мъжът ми в това, той се връща на старата си работа и по-скоро рядко ще поема грижата за някое хлапе вечер, за да мога аз да съм с другото според нуждите и възрастта. Голямата разлика предполага различни нужди и интереси и за начало ще се съобразявам с по-голямото предимно май. Но двете няма как да играят заедно, освен ако Васил не прави компромиси да се занимава с Криси понякога.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #828 -: Януари 22, 2021, 18:34:54 pm »
За какви приятелства говорите на 6-7 години, те се забравят след това?Да има деца с които да играе ОК, но чак приятелства?!

Моника има деца с които играе, но приятели в класическия смисъл, не.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #829 -: Януари 22, 2021, 19:27:01 pm »
Около 7-10г вече се заформят приятелства, затова дадох пример с това 12г дете.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #830 -: Януари 23, 2021, 08:57:20 am »
Аха, разбрах.Защото аз гледайки Моника и сещайки се з амоите приятелства, първото осъзнато ми беше като 14 годишна и продължава до ден днешен.Като я гледам дребната и тя няма приятелства, има деца с които играе.И не страда много от липсата на добри приятелки.

Айде и ние в клуба на температурните.Аделина снощи вдига, сваля, вдига сваля, накрая заспа уморена.Цяла нощ съм я дебнала, сама си я свали, само и давах течности.Е тя и най-високата и беше 38,3.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #831 -: Януари 23, 2021, 14:36:40 pm »
За мен приятелства, истински се създават около 10г до около 25г макс. Преди това сме бебета още, а след това прекалено много неща ни делят, а и нямаме достатъчно време, за да поникне дърво, което да ни дава достатъчно дебела сянка. (по Екзюпери от Земя на хората)

Поръчах малко балони от Алиекспрес за рождения ден на Борис, че тк са на безумни цени. Китайците ми изпратиха подарък. Розово боди за новородено, на което пише- Тати+мама+ карантина= мен. Явно искат да ми кажат нещо. Мъжът ми е във възторг :D 8O :lol:
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #832 -: Януари 23, 2021, 16:15:56 pm »
Ох, Павла расмя ме :) Ами действайте, може пък номер три да е момиче, знае ли човек :)

Майтапа настрана, нали може малко мрън.И аз като Павла, вече не знам кога спах последно, ходя като ударена с нещо.Чакам да избие тоя зъб, че и днес приспах Аделина, отидох да направ кремчета за след обяд и след 15 минути рев, сълзи, писъци.Няма сън вече, няма почивка.А мислех да дремна с тях.
Нямам сили.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #833 -: Януари 23, 2021, 22:47:29 pm »
Маги, на патерица, да си жива и здрава, както и цялото ви прекрасно семейство!
Не ви е леко тези дни на теб и Павла, като прочетох. Дано бързо поникнат зъбите и да не се тормозят децата.
Ние сме също в подобен период, но поне Дара спи вечер, през деня е киселяк, спи на 2 часа по половин час и я приспивам сигурно 40 мин, реве, сърди се като я взема на ръце, а в кошарата или с мен на спалнята не може да заспи. Покрай рефлукса я научих все да я нося след ядене и тя така си заспиваше, наистина спря да повръща, но сега може да заспива само на ръце. Дайте съвети, как да се справя с приспиване в леглото. Ще търся и уебинари, дано ми остане време. Бяхме на ваксина и педиатърката каза, че венците са й подути, чакаме зъби 😁, много се тормози, давам й гризалки, почна да си прихапва устната, пъха всичко в устата, иска да пъха моите пръсти в устата й. Гука ми, че я боли. Дали това би могло да накъсва съня и затова да спи по половин час, обаче вечер си спи.
Румито, струва ми се доста трудно захранването, добре си е кърменето, винаги си с готова храна, не правиш нищо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #834 -: Януари 24, 2021, 00:28:21 am »
Маги, затова сме тук, за да се подкрепяме и да си мрънкаме.
Разбирам те чудесно. Всичко ми е на магия от известно време също. За капак Сими взе и да кашля и май си има аденоид. Каша голяма става. Да е здрав, ще го измислим.

Кукапел, със Сими съм нямала проблем. До 6м през деня или спеше в раницата, или в количката, а вечер се заспиваше в ветото легло без проблем. Аз 7м започна с леглото си с малко кръшкане. На 1г 3-4м си е сам в стая и то все едно винаги е бил.
За сметка на това малкото е доста различно. Майка го приспиваше на ръце и той сега по друг начин не иска. Сега нямам сили, но от другата седмица ще започна да го уча, че милото ще има да плаче в забавачницата. Там никого не приспиват. Слагам го в леглото му, седя до него и леко го милвам. Ако/ като се разплаче много го взимам и успокоявам и пак го оставям. И така докато заспи все някога. Така смятам. Иначе не знам как би станало. Ще ти кажа ако работи. Докато хора казват, че това е начинът.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #835 -: Януари 24, 2021, 07:40:14 am »
Павла, няма какво да го мислш това розово боди. Впускай се смело в приключения :D
Като Ви чета и се чудя какво ли ни чака и нас скоро, зъбите са много мъчителен период, но все пак и това минава. А след тях човечетата стават отново същите сладури, които си знаем от бебета.
За приятелствата може и да сте прави, но моите приятелки са все от детската градина още. Имам само 2 нови дружки. Факт е, че след завършването на училище още разредихме срещите, но това не значи, че не сме приятелки. Е, с времето намерих и други приятели, но все от мъжки пол.
И майка ми някога ми се караше, че не приспивам бебето на ръце, а свекървата, че много го държа на ръце. На майка ми не позволих да го учи да заспива в ръцете ѝ, Криси също заспива сама, макар че в началото ми заспиваше и в ръцете често. Мисля си, че бебе на 4 месеца по-лесно може да се отучи от това, но майката трябва да се зареди с търпение и постоянство. Правех нещо като Павла и аз - когато реве гушкам до успокояване и после оставям бебето. Но Криси все още се унася от бял шум и когато е нервна ѝ пускам. А тя е превъзбудена ако не я сложа навреме да спи. Иначе и тя, и брат ѝ заспиват в леглата само. В шезлонг или активна гимнастика не се е случвало, т.е. щом дадат сигнал за сън ги местя по места. Васил никога не е заспивал по време на игра и като по-голям, винаги е държал да си облече пижамата и да го завия. И той спеше продължително, но до миналата година се будеше с изгрева, т.е. лятото много рано, а зимата по-късно.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #836 -: Януари 24, 2021, 10:23:12 am »
Маги, Павла, много добре ви разбирам за неспането. Но се убедих, че майките могат да издържат много, а после да забравят бързо. Мрънкайте си тук, колкото искате. Сигурна, че скоро ще се нормализират нещата. Дечицата вече са по - големи и нямат чак толкова дълги трудни периоди. Иначе как са? Температурите спаднаха ли?
Кукапетал, аз пак ще се повторя с моята история с коликите  :D Даже и момичетата знаят колко им се оплаквах за това заспиване на ръце. Та, до 7-ми месец съм опитвала доста пъти да я приспя отделно, но си я болеше коремчето и изобщо не искаше. После спряха коликите, на тя беше свикнала и пак отказваше. След това на морето, което беше на 9 месеца, така стана,че или заспиваше във водата, докато я возим с лодката, или на разходка в количката. И като се прибрахме реших да се възползвам и да продължа да я приспивам сама. Имаше лека драма, но нищо кой знае какво и за няколко дни свикна. От тогава само два пъти мама я приспа на ръце, защото ме нямаше, а не беше успяла иначе. А сега заспива като войник. Слагам я, целувам и галя челцето и я оставям, но я гледам на бебефона, де.  Заспива до 10мин.  Може да пробваш и ти с количката, дори и в къщи. Просто да свикне да заспива отделно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #837 -: Януари 24, 2021, 12:25:03 pm »
Слънце, и аз съм така. Докато не дойде времето за хранане маам гащи. Използвам и времето , понякога, да се чуя с двмата трима, сладури, от про боното ми,където няма какво да ги правя.За приятелствата е така, при децата. Павла, поне са двама. Така пише, в кижките, че най-добре се приспиват. Дани заспива докато суче или в количкиата. От две седмици се върна да суче през нощта , ама не знам какво му е. Суче по 10 -20 мл и заспива..после писъци. Сигурно  е коремчето. Днес за първи път спа, след като до 1 ч. пищя, от ръце на ръце заспа. Знам, че не трябва така, но съм безсилна за момента:( Направо ми е някаква нирвана метода на Мишето. Но и Дани много страда от коремче още. Аз съм поръчвала едни огромни балони от алито, колкото Лори бяха, когато беше на около 5. Голям купон :)  Обясних й 50 пъти сигурно, да не се стреска,когато се пукат. Маги, тези прахчета  teetha  не помня дали ги ползваше? Всеки път, когато ми се струва мега трудно да се оправя със Лори, Дани къщата и малко работа се сещам за теб и рЕзко се стегам :D Лято, готино, че мъж ти се е навил.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #838 -: Януари 24, 2021, 13:09:30 pm »
Аз за зъби съм много доволна от Мундисал гел,и в базар бг го има.
Аз имам две приятелки от ранна детска възраст,преди 6 г сме били със сигурност.И живеем в различни градове,но се събираме при родителите и се виждаме ,а по телефоните често се чуваме.
За приспиването,при нас е само с гушкане през деня,вечер сама заспива.Павла ще пробвам твоя метод скоро.Едва ли ще е лесно.
Зо дъвче всичко ,което се изпречи пред очите й ,подпира се по мебелите,но се научи елегантно да се пуска и да тупва по дупе.Утре ще укрепваме телевизора,че застава пред него ,гледа се и го пипа .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #839 -: Януари 24, 2021, 14:09:55 pm »
Дани е мъничък. Като нищо има още колики.
За мен преди 6-7м, че и 1г и не трябва да се тормозят децата с какво трябва и не. Както искат.
Просто ако го дам свикнал в раницата или на ръце да заспива, ще ми го оставят да плаче, защото никой няма да се занимава да приспива на ръце.