0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #780 -: Януари 18, 2021, 19:56:47 pm »
На сина ми като беше бебе режех нокти докато спи. На малката будна, защото лесно се буди. Но е борба понякога  :)

Лято, аз съм правила алергия точно от повече мандарини и бяха дребни пъпчици. Но съм правила алергия и от шампоан. Тогава пъпките бяха по врата и гърба, където се е стичала пяната. Също от нови дрехи само на мястото където е имало допир. Помислете и за тези неща.





*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #781 -: Януари 18, 2021, 20:32:34 pm »
Лято, бая е голям вече и това с ноктите трудно ще го отучите. Имах съученичка, която до 18 годишна ходеше с изядени нокти и кожички. При момичетата е лесно, слагат маникюри и спират, но при момчетата е трудно да се отучат и като тийнейджъри.
Аз гризях нокти като много малка. Мажеха ме с какво ли не, не помогна. Така ярко си спомням как гледам "Лека нощ" и ям усилено. Баш като него, като се загледам. Толкова си бях изяла пръстите веднъж, че изведнъж всички се подуха и започна да тече кръв от всички. Обинтоваха ми ги, за да се излекуват и в детската градина гладувах, защото не можех да си държа лъжицата с бинтовани две ръце.
При него не можеш ли да му заместиш пред телевизора да яде плодове. Например да му нарежеш ябълки на малки парченца, за да отнеме повече време изяждането, ама с вилица да ги яде, не с пръсти, за да не навира пръстите в устата. Така или иначе казваш, че след телевизора се усеща, че иска да яде плод.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #782 -: Януари 18, 2021, 21:21:31 pm »
Павла,честити краченца,много да са бързи и палави!И да минават пръстите,че зор.
Аз нокти на Зори веднъж съм рязала,само мъжът ми го прави,от раждането още той ги реже .Слага я да легне до него и реже,сега много шава и аз щракам с пръсти да я разсейвам .
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #783 -: Януари 19, 2021, 08:12:01 am »
Ех, Слънчицето, блазя ти. Моят и като бременна не искаше да изреже на Васил. Обеща веднъж в средата на бременността, че поема тази тежка задача, но няма навика и така и не се сети нито веднъж докато родих. След раждането карам Васил сам да ги реже, но той не иска, че много бавно ставало и пак аз режа.
Не е от нова дрешка, дрешките съм ги купувала напролет и в ранна есен и ги носи вече месеци, а и винаги има памучен потник под тях. Шампоанът му е Бочко и с такъв се къпе от бебе, а сега делят голяма опаковка с Криси. Записах го за алерголог, но към края на февруари в Токуда. Мисля да го тествам отново, че беше на година и половина първия път. Тогава тествахме за алергия към вентолин, че пак се беше изринал и според мен беше розеола, но според лекарката алергия. И понеже така и така лежахме за алергично тестване му пуснаха и кръвен тест за храни, препарати, полени и т.н., но излезе чист. Днес с Криси ще ходим за нов протокол за мляко, но ще говорим и за захранването. В четвъртък ще обсъдим същото и с гастрото, та да видим какво ще кажат и те. После ще пиша, за да обсъдим насоките и опита.
Кукапетъл, какво стана с изпражненията?

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #784 -: Януари 19, 2021, 08:43:56 am »
Толкова малки децата не се тестват, защото не са адекватни тестовете.Почти всички лекари алерголози препоръчват тестовете за алергия, да се правят след 5 годишна възраст.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #785 -: Януари 19, 2021, 08:57:24 am »
Да, зная. Ние влязохме за друг тест просто и понеже се съмнявахме за алергична реакция му пуснаха и този тест. Действително досега без голяма промяна в навиците не беше давал реакция. Иначе по онова време беше излезнал и мухъл в квартирата, та и честото боледуване се съмнявахме да не е алергична кашлица, но се оказа от появата на всеки нов зъб. Сега ще повторим и това.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #786 -: Януари 19, 2021, 17:15:39 pm »
Момичета, бебешките сапуни/шампоани миришат ли на нещо? Не мога да понасям вече миризмата на течните сапуни, няколко сменихме. Гледам някакъв в Зоя без аромат, ама 500мл е 10лв. В краен случай ще ги дам, но се чудих няма ли една идея по-евтин вариант.
« Последна редакция: Януари 19, 2021, 17:40:35 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #787 -: Януари 19, 2021, 17:39:35 pm »
Миришат си май повечето. Аз ползвам Бочко и всичките миришат. При нас ароматът е лавандула. Ама каквото съм мирисала все е било ароматно от бебепките, нищо че не съм взимала за у дома.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #788 -: Януари 19, 2021, 17:54:32 pm »
Тери, има едни с обикновен сапун, но миришат на чисто, на сапун. Съвсем без миризма не мисля, че има. Обикновен сапун освен.
Другото е, че с бебешките шампоани косата, поне моята, става ужасна. Всеки косъм е с различно мнение.

Симеон е с температура. Ще се гръмна вече. Снощи39,5С вдигна. Не съм спала почти. Поне той е жизнен, но е с 39С.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #789 -: Януари 19, 2021, 19:32:06 pm »
Ех, Павла, все нещо има при вас. От какво мислиш, че е? Милото, как има сили с тази висока температура.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #790 -: Януари 19, 2021, 22:10:56 pm »
Павла,как сте днес?
Тери,всичко мирише,на Бочко,на Уриаж по-леко,а Топикрем почти не.Не е известна марка,но ми е любима,имат интимна пяна без мирис,флуида за тяло и измивните са почти без мирис,едва едва се усеща.Дермокозметика е,препоръчвам горещо
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #791 -: Януари 19, 2021, 23:20:37 pm »
Преди малко имаше 40С. Мише, скачаше на дивана и се дуелираше. Не знам от къде сила в малкото му  телце. Дано на Бобо му се размине, че утре е на ваксини. Ще заведа и Сими да го видят. Всичките деца от групата му са изкарали 2-3 дена с температура и после всичко е минало. Ако до утре вечер не му мине, ще му направа тест за ковид. Имам си вкъщи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #792 -: Януари 20, 2021, 08:30:15 am »
Павла, как бяхте тази нощ?Леле 40 градуса, аз изпадам в ужас от тези високи температури.

Моите девойки от няколко дни много бърбаросват, нови фрази измислят, много е весело.Габриела сега беше застанала срещу котката и и "говори" нещо ама така сериозно  :lol: повеселих се с нея.Пак им тръгнаха зъбите и пак не се спи.Поне да избият по-рано и да се свършва тая драма, че нямам сили вече.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #793 -: Януари 20, 2021, 09:46:29 am »
Маги, честит рожден ден. Бъди щастлива, защото щастието съдържа в себе си здраве, обич, добри приятели, деца, семейство и всичко нужно на човек.
Павла, дано сте я свалили вече и Сими да е по-добре.
Аз забърках каша, но не за ядене. Обаче съм доволна :)
Вчера мина добре прегледът на Криси, но казаха да намаля млякото и да храня по-често. Направих го, но пак е цялата мокра и оповръщана. Дори и с лигавниците дето са гумирани отдопу пак дрешките са мокри. Единствено в бременната възглавница не повръща никак това дете. Ще видим в близките няколко дни как ще ѝ се отрази новият режим на хранене. трябва пак да отида след около 2 седмици, но не разбрах да водя ли и Криси. Тогава ще говорим за храни и захранване само, затова не виждам смисъл да водя и нея освен ако не я преглеждат пак.
Васил говори за Криси също в множествено число от първо лице. Смея се с глас като го чуя "Ооо, какво имаме тук? Наакали сме се и памперсчето ни е пълно? Мааамооооо, смени ѝ памперса, че е направила тортичкааааа...". Отде му идва и той да се отъждествява с нея не знам...

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #794 -: Януари 20, 2021, 13:11:03 pm »
Сими беше с над 39С сутринта. Има ларингит. Ако и утре е с температура- ковид тест.
Сложихме ваксините на Бобо. Въобще ще е чудесно всичко. Днес ще пратя мъжа ми за вино.


Много са сладки като си говорят малките.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #795 -: Януари 20, 2021, 16:32:48 pm »
Леле , че сте писли. Докат изчета и аз опатках 5 мандарини :) Маги, прекрасни са. А Габи, наистина силен поглед е вкарала. Много са сладки! Моника ти е копие, а ти си се подмладила. От ДРЗ те помня, прекрасна и бременна, но на тези снимки сте страхотни! Павла, баси, дано са спаднали палците, че с децата и температурата-тегаво! Нещо като невробекс, мидокалм имаш ли да пиеш? Аз съм казвала, като дете ( а и сега) си вдигам 39-40, също съм била жизнена, вече не толкова. При мен най-много действа чорапи с оцет  и на главата същото. Дано се разминете. За прощъпулника, трябва да е някъде около прохождането , но аз не държа много на тези неща. Кога го реши?
Лято, то ти си изключила повечето неща освен да го наблюдаваш при какво ще се повтори евентуално, май няма друг избор.
Дани е с разстройство от миналата седмица. Бяхме на педиатър, пие лечебна хумана от събота, ентерол, и хидросек (електролити). Понамаля но още си е зелено. На всичкото отгоре  от едната страна главата му има някакви неравности. Аз все мислех, че ще се изравнят, но не са особено до момента. Местя го на друагата страна, разбира се, но той все се извърта. Когато споменах на педиатърката, тя каза, че е рано да се говори за скенери на глава(без да съм го споменавала) и че около 6тия месец би трябвало да се поизравни и се сдухах на макс.;/

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #796 -: Януари 20, 2021, 18:44:22 pm »
Павла честити крачета ! Да бяга бързо с тях.
Маги Честит Рожден Ден ! Да си жива и здрава, и много много щастлива! Весел празник. Днес и в нашето семейство има празник,мм е рожденик,черпя ви виртуално с торта и вино !
Иначе ние сме добре,на Мони му избиха 2 зъба,по цял ден лази назад 😂 и така общо взето.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #797 -: Януари 20, 2021, 19:39:25 pm »
Честит ти рожденник, Круелче! Аз си сипвам една чаша вино докато готвя! Наздраве за мъж ти и Маги. Павла, как е Сими? Мъж ти прибра ли се с вино или още му е рано?

Момичета, някой ми е писал на мейла oт noreply. Моля, за поне още едно съобщение за насока към специалист, занимаващ се с деца.
« Последна редакция: Януари 20, 2021, 19:55:01 pm от Lina88 »
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #798 -: Януари 20, 2021, 20:59:08 pm »
Маги, рожденичка ли си? Да си здрава, щастлива, обичана и да получаваш много усмивки от трите принцеси.
Круела, честит празник и на мъжа ти.
Лина, май на много бебенца докато са още малки, им се получават неравности по главичките. Според мен просто по - рязко се е изразила лекарката, без да е имала нещо конкретно предвид.
Павла, как е Сими?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #799 -: Януари 20, 2021, 21:09:15 pm »
Честит рожден ден, Маги! Дано си много здрава и всички около теб.

Сими бива, все още има температура, то поне не е 40С. Бобо и той плаче цял ден заради ваксините. Сега спи в раницата, че цял ден не спи повече от 10 мин. И така. Дано довечера поспя, че иначе ще взема всичко живо при мен и никой няма да спи май.