0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #680 -: Януари 10, 2021, 09:24:28 am »
Явно е такава. Аз все още не се притеснявам, защото виждам, че е доволна. Но бих се радвала ако и тя ми отдели малко внимание, а не само да спи. Това което гледах за възрастта ѝ е, че сънят трябва да е намалял до 17 часа за денонощие, но ако има проблем тя ще е апатична, няма да има сила да заплаче, памперсите ще да сухи. При нея не е така, като се нахрани се усмихва, като е гладна или с пълен памперс оглася и съседите, а памперса се пълни добре на 3 часа. Обаче нито в моето, нито в семейството на мъжа ми има поспаливи хора и се чудя това бебе все пак какво го кара толкова много да спи. В началото си мислех, че е просто доволна и спокойна, но взе да се прокрадва леко съмнение вече. Все пак мисля, че по-скоро търся несъществуващ проблем, но ще го обсъдя и с лекарката.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #681 -: Януари 10, 2021, 10:26:25 am »
Лято, в момента повечето майки тихо ти завиждат  :lol: Ще се почувстваш спокойна като говориш с личната.

Ние вчера ходихме за кръв на дребните и преди това урина в къщи.Веселбата беше пълна, две бебетъа, на две гърнета.Моя мъж прелива вода от чашка в чашка.Накрая отиде с Аделина в банята, че тя не искаше да пишка, Габи свърши работата бързо.В лабораторията Аделина я огласи и порева хубаво, Габи гледаше оплашено и до там.
После бяхме на фотосесия.Леле девойки, в началото беше добер.Докато всяка осъзнае какво става.И след 10 минути се пръснах аи трите във всяка посока която можете да видите.Не можем да ги хванем, включително и каката.Какви снимки са станали идея нямам, ще гледаме.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #682 -: Януари 10, 2021, 11:39:59 am »
Маги, забавни снимки ще са :D
Дари плаче малко при ваксини, като я боцкат за кръв, не.
Лято, не тихо, ами направо гласно ти завиждам  :D
Вчера бяхме на гости на братовчедка и на Дари, която е 7 месеца по - голяма, а онзи ден на едно друго бебе. Ами тотално различно дете. Игра си, разхожда се, с по - голямото детенце игра. Не е мрънкала, не е плакала, не се е тръшкала и за няколко часа да е дошла при мен 2-3 пъти. Беше ми много добре  :D
« Последна редакция: Януари 10, 2021, 11:48:38 am от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #683 -: Януари 10, 2021, 12:14:20 pm »
Маги, нямам търпение да видим снимките, нали ще покажеш?
Ще говоря, на 12 е на консултация. Надявам се дотогава пъки да се разбуди, то не е казано, че като навърши 3 месеца и рязко трябва да се ококори, но таях надежда, че досега постепенно ще е напреднала с будното състояние.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #684 -: Януари 10, 2021, 17:37:11 pm »
Лято,ще ти обърне внимание.Зори спи все още по 15 часа -12 нощен,3 дневен сън.Има време.
Маги,да покажеш някоя снимка от фотосесията.
От кога и как почнахте на гърне?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #685 -: Януари 10, 2021, 18:26:11 pm »
Мише, много е хубаво като осъзнаеш, че всъщност вече са 'големи' хора.

Слънце, аз  не съм слагала на гърне. Предпочитам директно на тоалетната. Около 1г и 3-4м започнах да му обяснявам къде се ходи. От 18м Сими си казва за акане, после имаше един период на протест и изведнъж махнах памперса, от днес да утре. Още слагам като спи, защото не е готов и се изпуска, особено на нощния сън.
Бобо като проходи хубаво ще го приканям да ака в тоалетната.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #686 -: Януари 10, 2021, 18:45:33 pm »
На Васил се беше много подсекло дупето на 6 месеца и тогава започнах да го държа без памперс в леглото. Винаги ползвам протектори за матрак, просто перях повече и имах повече протектори. По съвет на дерматолог трябваше да ги държа по няколко часа дневно без памперс. Към 7 месец започнах да го слагам да спи без памперс на обедния сън. Събуждаше се като се напишка първите 2 седмици, но бързо свикна да задържа. След като се събуди веднага го слагах на гърнето като го държах за крачетата над него и той започна там да си върши работата, а докато спи да не се изпуска. Започнах и сутрин по същия начин да го слахам на гърнето. Към 7-8 месеца вече играеше на земята по голо дупе и тениска и докато играе сам долазваше и сядаше на гърнето, а като стане идваше да ме дърпа за крака. Винаги е имало нещо там, не ме е викал за празно гърне. В яслата не можех да се погрижа и този навик отшумя за кратко, макар че той често боледуваше и ходеше за седмица на всеки 2 месеца. Следващото лято отново го оставях по голо дупе и той пак сам вършеше всичко, а септември (година и 9-10 месеца) започна нощем да се буди, за да иска на гърне и вече не разбираше, че трябва и може да върши нещо в памперса. През периода от годинка до нощното будене нощните памперси също бяха сухи, но навън си вършеше работата в памперс без да дава сигнали за друго. От 18 месеца носех голяма раница със седалка за тоалетна вътре и при нужда периодично го слагах в някоя обществена тоалетна (обикновено в кварталната сладкарница, тъй като там прекарвахме доста време). Когато се върна втората година в яслата пак искаха да нося памперси и пак не вярваха, че си казва вече, но изкарахме цялата година с един пакет. налрая госпожата призна, че той от доста време не ползва и всъщност всички памперси са отишли за други деца, тъй като той не е имал нужда от нито един. практиката в яслите е един и същ памперс да се слага и цяла седмица ако е сух, а неговите бяха такива. Като цяло доста дълго се е учил, но започнахме твърде рано, защото пък се наложи. Подсичането беше зверско и първо личната лекарка изписа нещо, но то не подейства и детето се влоши, затова и се наложи да го махна рано. Настроих се да чистя локви от пода доста дълго, но всъщност приключи бързо и по-скоро дълго беше с и без едновременно.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #687 -: Януари 10, 2021, 18:46:32 pm »
Слънчице, аз започнах да я слагам рано. На 8 месеца пробвах с идеята да свиква, защото съм чувала от някои майки, че децата плачат и не искат да седят на гърнето. Обаче тя много добре го прие, а и и беше по - лесно да ака. Та, тогава беше свикнала сутрин след закуска да я слагам и да ака. Така беше около месец, но после започна по няколко пъти на ден и аз докато и съблека и дам гърнето и тя се изакваше  :D И малко развалихме ритъма, но и до ден днешен като я сложа си пишка или ака, ако и се ходи. Даже няколко пъти се опитах да я вдигна, че аз не я държа повече от 5 мин. и тя взе да ме бута. Демек, че иска да си седи и след малко си се изакваше. Така че на мен ми свърши работа ранното слагане. Иначе и аз като Павла, мисля скоро да започна с приставка за тоалетна.
« Последна редакция: Януари 10, 2021, 18:51:51 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #688 -: Януари 11, 2021, 08:25:54 am »
Аз не съм слагала.Пробвах Моника като бебе и тя с вик стана от гърнето и тича гола из апартамента.Реших да не си го причинявам.На 2г и 3 месеца в яслата я отучиха и в къщи за един ден махнахме памперса.С близначките пък въобще не си правя опити.Стига ми приключението около взимането на урина от двете едновременно.Едната като стане да тича, става и другата.Това голи, с вероятност да свършат нещо на килима, ми мерси съм!

Апропо чисто физически възможността на детето да стиска е свързано с качеството му да качва стъпала.Та преди това ще е чиста дресировка.

Писах с цел, ако някое друго дете е като Моника да не се шашка, че неговото не иска да седи на гърне.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #689 -: Януари 11, 2021, 10:14:24 am »
И аз от средата на 8я месеца я слагам на гърне. В началото 2-3 дена се сърдеше, но след това си свикна. Слагам я след ядене и след като се събуди. Ми да си кажа 95% от случаите си върши работата в гърнето. Вече направо си се усеща , че намалява бройката на памперсите, които използваме хахаха да кажа само, че около месец гърнето седеше при играчките , за да свиква с него :) Но всеки си решава, как ще му е удобно. Надявам се до лятото да махна дневния памперс, при все че постоянно ще е на вън и ще е топло :) каквото такова.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #690 -: Януари 11, 2021, 10:20:12 am »
Първия път като сложих Лазар на гърне се разрева. После свикна. Като пиша, после гледа какво е свършил. С скоро е същото, макар да не осъзнава какво е, просто му е интересно какво има вътре. Но най му е кеф като седне и да си дърпа чурката, все едно е ластика 😂 Как не го боли не знам 😃
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #691 -: Януари 11, 2021, 10:59:26 am »
Това с дърпането е неизбежно.  :D
Затова и не се забелва. С опознаването те сами си правят каквото трябва. Аз не ги спирам.
Това, че сега го правят не означава, че ще махнете пелените. Почти винаги има протести и отказ. Хубаво е, че сте хванали рутината на децата. Естествено започват да осъзнават около 2г. Преди 18м си е тренировка, както каза Маги.
Нито има възрастен с пелени, нито с биберон, нито сучат/ пият мляко до 15г. Така, че за тези неща не си давам зор. Говоря и обяснявам, но кой когато е готов. По същия начин и не увещавам за хранене. Колкато толково.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #692 -: Януари 11, 2021, 15:07:00 pm »
Не вярвам някой да го прави с идеята да махне пелените. Когато аз го правех с Васил беше по лекарска препоръка заради раните по дупето, но и при това положение аз просто го оставях гол с готовност да чистя, а той сам ползваше гърнето си. Все пак най-малкото е ужасно дупето да е вечно в тия пелени. Аз се подсякох с првръзките, които ползвах нон-стоп през бременността заради утрогестан и течение, а тия дупета дето не излизат от памперса не ми се мисли. И ако детето не се плаши няма нищо лошо в трениторвките и създаването на неконтролирани навици. Ако реве или подхожда с несигурност и страх е друго, но такива деца съм виждала и петгодишни с памперси,и с биберони в устата. Щом детето има интерес е редно да бъде стимулирано, но едва ли някой истински очаква на 6-7-8 месеца да се случат чудеса и памперсите да не са потребни вече. Отделно, че дори да се намали наполовина употребата им си е бюджетно.
Аз усъзнах, че май проблемът в спането на Криси е в мен. Нали все гледам да не повръща и не я закачам, слагам я директно в бременнара възглавница и тя си заспива. Започнах активно след хранене да я слагам на шезлонга, а след половин час като слегне храната и на гимнастиката или на въртележката и тя е доволна и будна общо по около час на всяко хранене. Това е от събота насам.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #693 -: Януари 12, 2021, 11:33:37 am »
Да,не е за махане на пелените и както ми казват,ще спестим пари.То голямото пестене .Аз купих гърне и също е при играчките,ще я пробвам няколко пъти и ще видим как е.Няма да насилвам нещата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #694 -: Януари 12, 2021, 12:27:09 pm »
Моите девойки много харесват да сядат на гърнето, като на столче(подариха ни едно такова) и сега това правят по цял ден.Но не се задържат на него, само сядат-стават.

Ох тия дни с тоя дъжд си седим в къщи и изкукахме, от четвъртък съм им записала купони за голямата кухня, няма всичко да е пасирано.Тя Аделина дъвче, ама Габриела гълта като пуйче.Но ще я мъча.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #695 -: Януари 12, 2021, 13:25:02 pm »
Ох, Маги и ние не излизаме и е много неприятно. Дано скоро поспрат дъждовете и снеговете.
Дари откакто е на кухня не яде пасирано, но няма никакви проблеми. Дъвче абсолютно всичко и не се задавя с нищо. Но все пак тя има много тренинг с яденето  :D :D  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #696 -: Януари 12, 2021, 15:17:49 pm »
Абе Моника от многомалка дъвчеше/На нея не съм пасирала, обаче Габриела...Мъка голяма.

Лято се оплаква че Криси спи, аз да се оплача обратното.Приспах ги, Габриела спа 10 минути и се ококори.Мъчих я, мъчих и я пуснах да обикаля и тя събуди за норматив сестра си.Сега очаквам, да ми се изсипе някакъв ужас на главата.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #697 -: Януари 12, 2021, 15:53:00 pm »
 Сега докато стане време за нощният сън, не ти завиждам. Между другото той нормализира ли им се или още те мъчат?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #698 -: Януари 12, 2021, 16:02:34 pm »
Тия нощи поспаха, ама като гледам долните кътници на Аделина очаквам включване скоро пак.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #699 -: Януари 12, 2021, 16:29:40 pm »
Включвам се към оплакването от съня. Ако има как и групова жалба да пуснем към децата, там съм. Мрънка на всеки час. Ако имам 1ч плътен сън, пак е нещо. По цял ден иска нещо, мрънка. Има вече 5 зъба и още 1-2 са на път. Отделно иска и да ходи постоянно. През деня спи по 30 мин. Като цяло е весело.

Аз не бих оставила гърнето при играчките. После трябва да се учат, че не е игра, а после и на тоалетната. Много ми идва "хамалогията".