0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #600 -: Декември 25, 2020, 16:18:39 pm »
Честито Рождество!

Маги, много забавно звучи с малките лудетини.
Нищо друго не ми трябва. 6аго ги чуя да се смеят с глас заедно и се разтапям.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #601 -: Декември 25, 2020, 17:29:50 pm »
Честита Коледа! Благословени да са дечицата и семействата ви!

За обеците - аз бях от страхливите. На сестра ми ги пробиха в 1 клас, аз не се решавах и отидох да си ги пробия на 25 г. До тогава носех на клипси, голяма колекция имам  :)





*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #602 -: Декември 26, 2020, 19:54:16 pm »
леле Маги, хакуна матата :) поне ви е весело. И ние,готвехме с чашата вино и Митко и Лори около мен. Леко почва да се възвръща тази традиция. Аз обичам да готвя, но не обичам да мия след това :D
Maмите, които се гримирате- кога успявате , бе хора? И от кой месец почнахте. Аз главно без грим ходех, сега не знам какво ми става много ми се иска но все нямам време.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #603 -: Декември 26, 2020, 20:05:40 pm »
Лина,лятото ходих със слънчеви очила ,на лицето слагах слънцезащита и транслуентна пудра,за да не лъсвам, и червило.Сега се гримирам с ФДТ,руж,спирала,молив и червило.Не мога да не се гримирам,аз съм като болна без грим,прекалено съм бозава.
Сутрин преди да излезем се оправям за 5 мин,като се върнем се трия,парфюм ползвам от като стана на 6м,и то само върху дрехите,в случая яке и дънки.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #604 -: Декември 26, 2020, 20:38:23 pm »
Лина и аз като слънчицето спестявах само от фон дьо тена и пудрата, но иначе спирала, молив за вежди и очна линия си слагах и първите месеци, когато се роди. Косата, педикюр, маникюр и през бременността и след това не съм спирала. Но аз съм си малко маниак на тази тема, ти знаеш, де  :D Реално на мен всичко това ми е станало навик и наистина ми отнема супер малко време. Мога да се оправя и докато спя  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #605 -: Декември 26, 2020, 21:55:34 pm »
Моята маникюристка роди един месец преди мен,нещо не съм доволна от колежките й,а и ми е сложно сега да оставям Зори на някой,то няма и на кой освен баща й.
Правя си ваничка със соли за крака и ексфолиант за крака,не е топ решение,но върши работа.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #606 -: Декември 26, 2020, 23:20:22 pm »
Аз от  почти 1г не бях слагала червило. С маската слагам спирала и пудра. Всичко друго се замазва като на клоун. Обичам очите да гримирам, но в ежедневието не го правя.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #607 -: Декември 27, 2020, 10:42:38 am »
Леле с тия двете къв грим кви 5 лева?кефите ме.Аз се радвам ако се среша!

Иначе като излизам някъде с хора, не с бебета, си слагам и ФДТ и спирала и веждите си оправям и така.Сега съм решила да ходя на микроблейдинг, обаче тук ги рисуват много грозно бе.Аз искам само няколко косъмчета да ми допълнят, не да ме рисуват като татуирани вежди.Та ще търся къде и как да стане.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #608 -: Декември 27, 2020, 10:54:24 am »
Маги, аз съм си правила и микроблейдинг и перманентен грим на веждите. То си е и до тип кожа, но на мен микроблейдинга ми избледня за един месец и все едно нямах почти нищо. А перманентните вежди пак си ги правих по същата технология на отделни косъмчета, не както е било едно време като нарисувани. Но са по - издръжливи, защото ги правят с машинка, а не ръчно. Иначе на вид са същите. Та, перманентните ги поддържам на около 1.5г.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #609 -: Декември 27, 2020, 11:22:42 am »
Честита Коледа на всички! Бъдете здрави!  mc101 tree2a santa2
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #610 -: Декември 27, 2020, 11:23:59 am »
Аз правих вежди при Бисерка Петрова през 2014. Тя пътуваше тогава до Лондон и до различни градове в България. Направих само една процедура, защото когато трябваше да е ретуша (май така се казваше втората процедура) бях вече в ин витро процедура.
Още са ми на лицето веждите, които тя ми прави. По-бледи и малко като размазано е, но са си там.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #611 -: Декември 27, 2020, 11:31:52 am »
Моите вежди са перманентен грим,вече втора година не са мръднали.Не е като едновремешния перманент да седи като татуировка,изобщо не личи че са пипани .Иначе вежди нямам,руси с рехави косми и си играех да ги оформям всеки ден.Вики Ванева ми ги прави,в Бургас,Варна и Ст Загора работи.Моя приятелка сега си направи перманентни устни,но за ефект червило 200 лв не ми се дават.Матиращи червила слагам,че не остават под маската.
Маги ,с три деца какъв ти грим,аз като се оправям на огледалото Зори постоянно щъка някъде,по сто пъти я взимам,връщам и т.н.,добре че съм бърза  а и тя вече си увеличи будното време.Лятото като беше малка нямах време,винаги излизаме сутрин и то докато се събуди пак й се приспи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #612 -: Декември 27, 2020, 16:28:14 pm »
Ноктите не ги броя, защото цял живот съм с нокти ( супер дълги), защото преди това ги гризех и ми бяха ужасно грозни пръстите. А покрай ИП си купих лампа и малко по малко някакви лакове и се правя у дома. ФД не слагах освен ако не излизам, но мигли имах+ микроблейдинг , гланц и готово. Сега обаче ме е страх да ми дишат в лицето няколко часа.:/ а и нямам време. Ще трябва да намеря. Купих си една спирала по съвет на Мишето, пъл да видим дали ще го бъде. Мен все ми течаха очите от спирала, може д се е променило. Затова и слагах мигли.Леле Маги, при тебе е лудница няма две мнения!  Мише, за Слънцето не знам ма тебе ненаправена не съм те виждала. Евала на вас със Слънцето.  То и аз съм мега бледа  и хич не ми е ок ма... Е Павле, то с тея красиви очи как да не ги подчертаеш!
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #613 -: Декември 29, 2020, 12:05:30 pm »
Момичета, имам два проблема с бебка. Дано ми помогнете с някакви съвети.
Първо: От 2-3 седмици имам притеснения с кърменето. Дара започва да се храни и като е силна струята, или яде по-бързо и се задавя, след което започва сърдене, ритане, ставам права и така започва да яде, иска телцето й да е изправено, оригвам я, че това я облекчава и продължаваме. Останах без гръб от това кърмене права, да не говорим, че и позата е като поизправена люлка и не знам колко е добре за гърба й, да не натоварвам кръста й. В един момент се изморява, правим час почивка и започваме същата драма. В редките случаи, когато не ме кара да ставам и да яде полуизправена, направо е отдих за мен. Смятам, че си усеща вече тялото и като почувства връщане на млякото и реве, за да стана права. Не повръща изобщо, дори мляко спря да връща, но ми е много трудно това кърмене и плач на бебка.
Отделно се опитвам да подобрим лягането вечер, има периоди по 4 часа да не спи и повече, преспиваме я с часове с баща й, не реве, спокойна е, просто не спи. В неделя забелязах, че стана много превъзбудена, рита и отпуска краката като машинка, ритмично и гледа вторачено, но така дълго време, все едно се пренави като пружина и не спира, чак се стреснах. Снощи се загледа в моя шарена тениска и все едно се стряскаше от нея, съблякох я и се успокои. Спираме лампите, само на нощна лампа я приспивам, пея, нося с часове, галя я, пробвахме с биберон, само за кратко помага. Снощи след 2 часа опити я приспах, след което спа 6 часа, изтощена е според мен много. Това неспане вечер може ли да я увреди, много се притесних. През деня спи.
« Последна редакция: Декември 29, 2020, 12:07:34 pm от Kukapetal »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #614 -: Декември 29, 2020, 13:46:16 pm »
Първо има период на силна кърма, препоръчва се да се кърми в поза конче.Седнала на леглото с прав гръб ти и бебета възседнало крака ти като конче, така то е в права позиция и не се дави.Обикновенно това става в един определен час.Не помня кърмеше ли легнала, ако не си, опитай, позицията и твоята и нейната са различни и може да имате успех.Второ вземете си слинг.Слагаш я в слинга и я носиш, така детето се успокоява и заспиа по-бързо, и усеща топлината на мама и татко.Тя е на три месеца, будува повече и е нормално вече да заспива по-трудно.

Според мен не реве, за да станеш права, не ме разбиерай погрешно, просто е видяла че като реве правите нещо различно и го използва.Със сигурност и е некомфортно от силната струя де.

Сега тя вече би трябвало да е намалила времето за което се храни, ако преди е било 40-50 минути вече трябва да става на 15 минути някъде.

Няма да я увредите, бебетата не са стъклени.И с трите съм имала подобни проблеми, като Габриела беше и на шише и много се давеше пак, що биберони сменихме, що рев изрева нищо и няма.А Моника не спеше с дни и нощи и е я жива и здрава, инатлива мома!

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #615 -: Декември 29, 2020, 14:48:27 pm »
Друго е да го чуеш от опитна мама... Благодаря, Маги! ❤️❤️❤️
Ще пробвам поза конче, легнали не се получи, иначе много искам така, но се задави доста и не иска да лежи изобщо. Предполагам се придържа гръбчето,което поема от тежестта, за да не стои на дупето си на тази възраст още?
Имаше един ден от 16 часа следобед заспа в 2:00 през нощта, направо луднах. И с невротичните ритания, се притесних, че нещо бъркам. Всичко й е интересно, гледа в захлас, баща й показа на една песен, как си свива юмручето и танцува и тя го копира, сви юмруче и го движи като него, направо щях да падна, аз все мисля, че по-късно идват тези неща. 😊
Ваксините по отделно ли ги бихте, педиатърката иска заедно. Много се чудя как да процедираме.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #616 -: Декември 29, 2020, 15:26:32 pm »
Кукапетъл,по две ваксини сме слагали,в един месец е имало три като прибавим ротавирусната.Нямало е проблеми,аз исках да минават и заминават.
Аз я приспивам в тишина,без говорене,без песнички,това са стимулации и я разсейват.Поне тя е така свикнала,на тъмно спим,на светло не ще.В тая възраст са големи клюкарки.Опитай да я приспиваш през час и малко,ако изтърват един сън влизат в следващ цикъл на бодърстване,аз се ръководих от схемите в нета за будуване и сън и ми е много полезно,Зо от скоро спи през три часа през деня,иначе вечер сега по 12 часа с две хранения ,преди беше повече и ношният сън.Разбира се всяко дете е различно,моят опит е такъв.
Да се похваля ли ,да се оплача ли,но вчера Зори се изправи и стъпи с двата крака ,по краката на баща си се държеше .Не искам да прохожда рано,но кой ме пита.Вече има два зъба долу .
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #617 -: Декември 29, 2020, 15:54:36 pm »
Здравейте и от мен ! Слънчице честити зъбки,да са здрави и белички! Ние сме добре,на Мони му изби съвсем леко зъбче,не се вижда но яко драска. Дори не съм разбрала кога е избило Хаха. Аз му давам камомила и беладона за зъбките и ако видя че е много кисел мажа с едно гелче за зъбки мундисал. Иначе е Голям дивак,иска вече да седи седнал,да се правя на маймуна и такива бебешки работи 😁
Относно съня,аз почвам да приспивам Мони когато е на 1:40-2:00 часа бодърстване,той и тогава почва да става кисел. На ден има 3-4 дремки по 30-40 минути,като ако сме навънка спи повече. Вечер го приспивам към 9 и става към 8:30-9 като има 2 нощни кърмения.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #618 -: Декември 29, 2020, 19:15:40 pm »
Честито прохождане (май) Слънце. Ами какво да я правиш, жива и здрава да е. Не си представям да бутам на земята малкото като тръгне. Кукапетал, казват, че е хубаво да се направи ритуал за приспиване. Например гасиш лампата, дърпаш пердетата  и тн за да знаят децата какво следва. Хубаво било да се сложат до шията ти за да има минимална визуална стимулация и да им "шъткаш" лекичко в ушето. Дани си е парти енимъл и броени пъти е заспивал около 00:30, само веднъж в 23:30. Повечето пъти в 1:30, 02:30...ако тръгна да го приспивам по-рано няма да стане. Не спи супер много през деня- к'во да правиш. Иска вече да се изправя, и както казва Слънцето си е баш клюкар. Всичко изучава с очички и не иска да е леглал, дори и гушнат легнал не ще. Та го придържам повече под раменцата и съвсем лека упора на дупето, защото ме е страх за кръста. Круела, сам ли сяда или ти го слагаш?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #619 -: Декември 29, 2020, 19:17:35 pm »
Аз не приспивам децата. Гледам на 2ч-2,30ч да спи на 3м. Сега всички емоции са в повече. Сигурно има още и колики. Срингът ще свърши много добра работа. Аз също нищо не правя- на тъмно и тихо. Майка слага Борис с шшшш и много ме дразни.
Ваксините за мен трябва да са както са по календар. Ако са 2, 2. Не виждам смисъл нещо, което би свършило за 4-5м да го проточвам да 2г. и детето вместо 4-5 пъти да е кисело, да е всеки месец за 1г.

Слънце, Борис също от 6-7м се изправя. Това не означава, че ще проходи. Сега ще иска сама права да седи обаче.